Šta je novo?

Kurirske službe

Hmmm.... ne ..... preuzimanje radnim danim je da možeš da zoveš do 16.00 dolaze do 17.00, a u poštu lično možeš da predaš do 18.00 ....

Zdravo imao bih jedno pitanje, tj situacija je ovakva...

Treba da trampim komp sa jednim likom + da doplatim lovu za njegov pc...
Tako da li je moguce da posaljem svoje komp (kuciste) + novac, a kad stigne kod tog lika da istog trenutka uzme posiljku koja je za mene, u suprotnom da mu ne daje moj paket...

jer ne znam kako da izvrsim transver a da sam ne idem po isti komp ... a za to nemam vremena... tj radim a i put ce me kosta jer je prakticno preko cele Srbije....

Da vidiš kako trpaju robu u kombi, c c c... Samo baca, nema veze dal je lomljivo ili nije....

Igrom slucaja zastanem sa autom na sluzbeni ulaz kod poste jer nisam mogao da prodjem posto mi je njihov kombi preprecio put.Nisam zurio,taman zapalio i gledam: likovi da ne bi vukli okolo otvorili prozor sa ulice,jedan baca pakete kroz prozor,drugi vata i baca u kombi...letelo je svasta na sve strane,par paketa se kotralo po betonu...
Svi su oni kolega moj isti,nema tu izuzetaka....

ja sam dosta trgovao bas sad ovih dana i ono na moju srecu sitna indijanstava su me pogadjala samo
city jem trebao da mi stigne CPU jos u petak jel je u cetvrtak poslat nije u petak aj dobro u subotu ce aha za malo zove sve zive jurmo paket nista on u BG u i to stigne meni tek u ponedeljak a ja sam u cetvrtak rekao altiju da posalju nekom sluzbom da nebi cekao ponedeljak i na kraju ispade ponedeljak al dobro nisu mi barem uzeli za postarinu
posle toga saljem paket aksom jel oni uzimaju evre zovem u ponedeljak da dodje bilo pola dva onaj me od**** kaze zovi sutra kasno je aj dobro zovem sutra u pola 12 i on mi frajer kaze onako preko ***** aj dobro docicu i posle sam ga zvao u pola 2 15 do dva kad dolazi evo za pola sata cenim da ga nisam zvao drugi put nebi ni doso citajuci ovde da tako bacaju pakete ja budala posalje cpu i mb u kutiji samo od ploce obicno zapakaovanoj na svu srecu sve je stiglo u jednom komadu al su mogli ****** ko dobar dan da mi naprave i oblepio krep trakom kutiju pare od te posilje mi stigle brzo posle 3 dana mislim to je OK sto se mene tice i taj isti dan trebao monitor da mi stigne iz novog sada zovem ja city expres dam im broj posiljke oni kazu u pancevu je stici ce danas u toku dana
tamo oko pola 3 vidim nema nikog zovem opet da mi daju broj kurira sto vozi za pancevo da vidim kada ce da stigne i na kraju se ispotavi da monitor iako je u pancevu nebi danas stigao nego sutra da ja nisam otisao do centra grada i nasao se sa kurirom da preuzmem monitor jel nisam mogao do sutra da cekam onaj tamo decko tj kurir sav srecan sto sam doso da uzmem samo sto me nije izljubio
eto sve je to sitno al nekog bi mnogo vise iznerviralo najvezi problem je sa tim sto dodje preko ***** i sto te pakete bacaju

Poslednja izmena:
Ja se bash lepo provedoh sa Post Expresom. Poslah coveku u cetvrtak u Novi Sad paket,javio mu da sam poslao,i reko' to je to. Eh... :d

Zove me chovek u petak uveche,kaze nije mu stiglo nishta,ja uslikao broj posiljke (posto nisam uspeo da procitam one rukom napisane hijeroglife :mad:),dechko zvao postu,i chak bio u posti u subotu i oni mu 'ladno kazu da nema nikakav paket za tu adresu.

Ja otisao u postu da vidim o cemu se radi,i lik koji je tamo dezurni kontrolor kaze posle provere da je paket u glavnoj posti u Novom Sadu i da nije isporucen zato sto je,citiram,"adresa nepoznata". :zgran:
Ja u zbunu javim liku,on se zgranuo kad je cuo objasnjenje. Proverih chisto reda radi na Plan Plusu i adresa,naravno,postoji,i uredno je zabelezena na karti grada.

Poenta cele ove de*ilne priche je da ce loodaci da vrate paket u ponedeljak zbog "nepoznate adrese" koja je izgleda samo njima nepoznata,i sto moram da se opet cimam oko cele gluposti. Plus jos nismo dobili ni dechko svoj kuler,ni ja svoje pare...:mad:

Znachi,samo nek' mi spomene tamo neko u posti da ce da mi naplati postarinu i ima krvi da im se napijem,onako,pred svedocima..:cuss: Ja da placam za njihovu nesposobnost i ret@rdiranost ne pada mi na pamet....:mad::mad:
Uhhh....a cela ova zavrzlama je pocele tako sto nisam stigao da se organizujem da posaljem Daily Expressom zbog posla...:mad:

Moraces da platis vracanje paketa ili ga neces ni dobiti, *** takva je igra kod njih.

Ne mogu da verujem kako hvalite AKS... Pa to je naj-neodgovornija kurirska sluzba.
Ono sto mene interesuje-kome da se zalim na AKS?
Vec je proslo vise odgodinu dana da mi nisu vratili novac od posiljke. Sto je najgore,opet sam poslao i opet. Do sada sam 10 puta zvao aks reklamacije i svaki put mi kazu da posaljem ponovo skeniranu priznanicu. I stalno nesto fali. Prvi put je bilo 2000,drugi 7000 i ovaj sad poslednji 16000.
Sto bih rekao jos nesto "najgore o AKS-u"" je da kuriri kad dostavljaju paket,uvek ali UVEK naplate vise. Recimo ako je otkup 1000,oni naplate 1000+350 postarina+ 150 postarina.
Da ne pricamo o tome da sam poslao projektor sjajno upakovan a oni ga isporucili izlomljenog. Sreca pa covek nije zahtevao novac nazad jer sam mu predocio probleme sa kurirskim sluzbama i da mu saljem na njegovu odgovornost.
Jedino pozitivno oko aksa u odnosu na post-expres je to sto ne moram da vucem paket do poste.
Neko je rekao da zavisi od kurira do kurira. Da.to jeste tacno,ali u ostalim kurirskim sluzbama BRINU o musterijama dok su ovi skroz nezainteresovani.
Jako bi mi znacilo kad bi mi neko rekao da li mogu da ih prijavim nekoj inspekciji ili slicno i da se nadam mom novcu.

Kako to misliš da pakete moraš da vučeš u poštu kada šalješ post-expressom???

Ja šaljem isključivo Post expressom (jer najbrže dobijam novac) i UVEK oni dodju po paket.

@Ronin, matori moj ortak imao sličnu scenu oko adrese, ali u sup-u. Otišao da produži ličnu kartu, kad oni njemu kažu, da je naziv njegove ulice promenjen i da upiše pravi naziv. Ja bio sa ortakom, on gleda u mene onako belo, zove kući da pita njegove, niko ne zna da je uopšte promenjen naziv ulice, a kamoli kako se zove sada. Nekako mi saznamo novi naziv, i on ode kući. Posle me zove i kaže da je prošao celom ulicom i nijedna tabla još nije promenjena, sve stoje stari nazivi.
btw, to je bilo pre skoro godinu dana, još uvek stoje stare table i polovina stanovnika ulice, nema predstavu da im je promenjen naziv...katastrofa :d

Ne znam kako je kod vas ali kod nas(Bela Crkva),mora paket da se nosi u postu.

Meni je Post Express uvek bio najgori, ili su kasnili ili nisu donosili novac ili moram da ih vijam da se pojave sa parama.

Ne znam da li sam već komentarisao ili ne ali moram opet :)
Post Express je gomila de***a.
Boldovano, italik, podvučeno žutim, kako god.
Nešto sam poručio i poslali su pomenutom službom.
Došao iz teretane sav znojav i odoh da se tuširam.
Zvoni telefon, ja iskljčujem tuš i javljam se:
Lik: "Halo druže, post expres je, naručio si nešto, evo ja sam ispred tvoje kuće" !!!
Ja: "Ok, evo izlazim za 5 minuta, u toaletu sam!" još ja fin...
Lik: "E znaš, za***i to, ne mogu ja tebe da čekam 5 minuta..."
Nadrndan već na njih iz prethodnog iskustva kad su mi za paket od 300 grama koji
su prevezli 40 kilometara naplatili preko 700 din isporuku, kažem liku:
Ja: "Pa znaš šta, ja se tuširam i ne mogu da izađem za minut a tebi je telefon tu upisan da me pozoveš 30 minuta pre isporuke..."
Lik prekine vezu...
Rekoh, sad ako mi je ostavio ceduljicu da dođem na poštu da preuzmem paket,
ima da odem i da ih sve tamo zapalim...
Ništa nije bilo u sandučetu, gledam levo, gledam desno na ulici nigde kombija!!!
Za 5 minuta zove lik ponovo: "E evo me ja sam tu za minut, samo sam nešto bio tu iza ćoška."

Sa AKS om nikad problema, lik me zna, pozove me 2-3 sata pre isporuke, pita me gde oću da mi
donese paket, dal mi je zgodnije na poslu ili kući, lako se dogovoriti s njima...

Poslednja izmena:
Preporucujem saradnju sa AKS kurirskom sluzbom.

Pa to su tako fini ljudi, usluzni, kulturni, ma milina je saradjivati sa njima. Posebno mi je drago sto su izmestili svoj sabirni centar iz Vojislava Ilica u Visnjicu. Sa zadovoljstvom cu preci pola BG-a da posaljem paket, posto su njihovi kuriri toliko azurni, poslovni, i postuju pravila, ta razdaljina ce morati da se prelazi.. A isporuku vrse do 12h, pa ne moram ceo dan da izgubim u cekanju, iscekivajuci poziv svakog trena, posto zovu kad su vec ispred vrata.

Ali, nije vazno, vazno je da cujem umilni glas svog kurira koji je uvek spreman da pomogne. To je nezamenljivo. Predvidjam AKS kuriru svetlu buducnost, s obzirom na njihovu HR sluzbu koja je birala tako divne ljude, i profesionalni menadzment koji donosi prave odluke.

Ja sam se totalno prebacio na Postexpres jer sa njima sam sada daleko zadovoljniji nego sa Aks-om.
Pare mi stizu jedan dan posle isporucenja paketa dok kod sada Aks-a to zna da potraje do 5-6 dana.
Ono sto saljem u posti mi izmere i obracunaju po vazecoj tabeli dok kod Aks-a je i dalje odokativna metoda.
Majstor ga onako iz ruke izvaga kada je raspolozen, a kada nije odredi samo na osnovu velicine.
Primer, dobio sam paket koji je bio ispod kilograma po tezini, a naplacen je kao da je u rangu od 2 do 5kg,
Strasno koliko su postali bezobrazni i to nije prvi put.

Zanima me samo da li i kod vas mere kao kod mene?

Izmerite sami kod kuce masu paketa i napisite je na sam paket, tako da niko ne moze odokativno da vam odredi tarifu. Bar sam tako ja uradio pre par godina kad sam se na AKS sajtu informisao oko procedure.

Netje da moze tako, ne gleda se SAMO kilaza, gledaju se i gabariti, sta reci na to da sam stap za ribolov, tezak 182gr+KARTON u koji ga je prodavac genijalno zapakovao (a MOLIO sam ga da koristi bar vodovnu cev, srecom bi OK), zbog gabarita koji su bili oko 140x20x20cm naplacen mislim 450 dinara, iako je tada po tarifi AKS-a trebalo biti 200 dinara za 200gr, dok je sad skoro drugar platio cak 700 dinara za prevoz stapa slicne duzine i samim tim paket bese slicnih gabarita, koji ima cak 151gr+neka cevka njihova, znaci opet oko 200gr (mada ne znam da li je preko AKS-a ali opet previse)!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Au kad se sad nisam šokirao... Zovem Daily express da pošaljem paket (vrlo mala vrednost - TV karta - 500 din), i pošto nisam znao da primalac ne plaća poštarinu već ja, pitam radnicu na telefonu kolika je cena za fiz. lica (paket do pola kg), i ona kaže 510din plus 100din. ako hoću neku povratnicu da naznačim da primalac plati ta sredstva pa da mi se ista vrate.

Znači kad se nisam šokirao....paket ima par stotina grama, vredi 500 din, a njihova kurirska usluga je 610din...SAD I NIKAD VIŠE SAM IH NAZVAO

@Lomnica_city
Pricas o AKS-u ili o Post Expresu? Ja saljem bas velike pakete post expresom i nikad nisu pominjali dodatno placanje zbog dimenzija.

Moj stap je dosao AKS-om i umesto, tada, standardnih 200 kinti, uzeli su mi 450 kinti, a drugara cu bas da pitam preko koga mu je stiglo, ali 700 dinara za paket lak kao pero samo sto je dug jedno 1,3m je ipak MNOGO!!
Pozdrav :cool:

Meni je Post Express uvek bio najgori, ili su kasnili ili nisu donosili novac ili moram da ih vijam da se pojave sa parama.

Ja sam uvek, ali uvek (slao jedno 30ak puta) dobijao pare 2 dana posle slanja. Znači danas pošaljem, sutra mi kupac javi da je roba stigla, prekosutra pare. A bilo je raznih iznosa od 200 din. do 500€ (naravno u dinarima)

Znači kad se nisam šokirao....paket ima par stotina grama, vredi 500 din, a njihova kurirska usluga je 610din...SAD I NIKAD VIŠE SAM IH NAZVAO

Moj stap je dosao AKS-om i umesto, tada, standardnih 200 kinti, uzeli su mi 450 kinti, a drugara cu bas da pitam preko koga mu je stiglo, ali 700 dinara za paket lak kao pero samo sto je dug jedno 1,3m je ipak MNOGO!!
Pozdrav :cool:

A zar se razdaljina ne gleda?

Po meni nema mnogo veze da li je u pitanju 5 grama ili kilograma, jer voziilo mora da predje isti put, a i kurir mora da obavi istu proceduru u oba slucaja.

Pogledajete samo kolike su cene TAXI voznje od par kilometara ;)

E sad; kurirske sluzbe kazu da vrse dostave bilo gde u Srbiji, pa se onda postavlja pitanje sta se desava ako zaista treba da dostave samo jedan paket od 0.5kg u neko zabaceno planinsko selo... To im je sigurno neisplativo, zar ne? Da li odbiju posiljku, naplate vise, ili jednostavno odrade posao, a gubitak pokriju na frekventnijim mestima?

Naravno da usluga nije jeftina, ali jedan kurir u jednom danu fizicki ne moze da dostavi puno paketa, a i te pakete je neki drugi kurir otpremio, pa kad se tu uracunaju gorivo i amortizacija vozila, mobilni telefoni, plate i porezi, a i neki profit, onda mislim da bas i nema mnogo mesta za negodovanje kad je cena u pitanju, pod uslovom da se zazmuri na neprofesionalizam :S:

Ne ide svaka posiljka za sebe...
Iz svih centara svi paketi dolaze u BG, a onda se tu sortiraju i salju u centre gde su poslati. Zato razdaljina i nema veze, jer svi paketi prelaze isti put, svakog dana.

Ne ide svaka posiljka za sebe...
Iz svih centara svi paketi dolaze u BG, a onda se tu sortiraju i salju u centre gde su poslati. Zato razdaljina i nema veze, jer svi paketi prelaze isti put, svakog dana.

Pa ne ide sigurno paket iz Novog Sada u Beograd da bi ga iz Beograda poslali u Suboticu... ;)

Sortiraju se odma' u centrima :trust:

Kao sto rekoh,to je sve od kurira do kurira.
Moj kurir u Beloj je stvarno super lik. I saceka me i udje na kafu,uvek se najavi dosta ranije. Kurir iz City-ja me je nekad cak i budio :D
Problem je u neodgovornoj kompaniji. Sto ih molim vec godinu dana za MOJ novac. I sve govore "bice realizovano". A ja jos uvek cekam.
Kuriri Post-ex u Zrenjaninu su katastrofa. Smuva me na brzinu(dodje u 8 ujutru pa ne znam ni ko sam) i obavezno mi naplati vise.

Ne znam, ima raznih iskustava ali ljudi se generalno najvise zale na City i Post.

Ne znam, ima raznih iskustava ali ljudi se generalno najvise zale na AKS.

Imam sledece pitanje, hteo sam posaljem nesto, za Nigeriju xD verovali ili ne x)

Radi se o Laptop-u 3kg :S Da li je moguce da se posalje, i preko koga da saljem u ovo slucaju... Bio sam u posti, ali je lik tj radnik za koga sam trazio informacije kako sta, samo rekao da je komplikovano sve preko 3kg da moram vadim papire neke, carina ovo ono, tj da je mnogo komplikovano, da li neko moze mi kaze kako ide procedura? :S

Au kad se sad nisam šokirao... Zovem Daily express da pošaljem paket (vrlo mala vrednost - TV karta - 500 din), i pošto nisam znao da primalac ne plaća poštarinu već ja, pitam radnicu na telefonu kolika je cena za fiz. lica (paket do pola kg), i ona kaže 510din plus 100din. ako hoću neku povratnicu da naznačim da primalac plati ta sredstva pa da mi se ista vrate.

Apsolutno tako ,Dejliju su prioritet firme a ne fizička lica zato i postoji posebna cena za vizička lica.Da si zvao kao firma platio bi duplo manje.

Nazad
Vrh Dno