Šta je novo?

Kurirske službe

Hteo sam da pitam da li radi tracking za Post Express?
Danas sam poslao paket i za kod sa adresnice mi stalno prikazuje : Ne postoje podaci o ovoj pošiljci!
U kom formatu treba da se unese kod?
Predpostavljam u punom formatu : PE123456789RS.(PE devet brojeva RS)
Naravno mail za pitanja u vezi trackinga ([email protected]) nije dostupan :p

Danas sam poslao paket i za kod sa adresnice mi stalno prikazuje : Ne postoje podaci o ovoj pošiljci!

Pa pozovi telefonom oni ce ti kazati, kakav crni tracking nije to Fedex ili DHL.

Nekad radi nekad neradi. Jednom je i meni prijavljivao tako i tek sutradan od prijema se pojavio na sajtu. Vreme je cesto napisano bezveze, tek onako da stoji nesto, uglavnom samo pise 00.00h. Nije im bas neki sistem -_-
I vidim da si na kraju kod-a stavio tacku, ja se nesecam da sam ikad stavljao tacku na kraju.

Nekad radi nekad neradi. Jednom je i meni prijavljivao tako i tek sutradan od prijema se pojavio na sajtu. Vreme je cesto napisano bezveze, tek onako da stoji nesto, uglavnom samo pise 00.00h. Nije im bas neki sistem -_-
I vidim da si na kraju kod-a stavio tacku, ja se nesecam da sam ikad stavljao tacku na kraju.

Nisam stavljao tačku u aplikaciji. Tačka je za kraj rečenice pa sam naknadno stavio zagradu, pa je ostalo loše formatirano.
Takođe sam primetio da aplikacija prima 14 karaktera a moj kod poseduje 13 karaktera.
Ahh još jedan slučaj "standardizacije" u Srbiji.

Da li neko zna koja kurirska sluzba prevozi belu tehniku (ves masina u pitanju)? Zvao sam nekoliko poznatijih kurirskih sluzbi i ni jedna ne prevozi belu tehniku. Elem drug se seli iz Bg-a za Nis i treba da prebaci ves masinu pa ako neko ima ideju nek se javi.

Sad je proradilo. Ali status i nije nesto posebno informativan. Jos stoji na prijemu.
Ok, toliko od mene. Pozz

ja sam se razočarao u AKS nedavno. prodam flytouch u niš, stigne čoveku sledećeg dana regularno. prošlo nedelju dana pare mi ne stižu, zovem njega da mi potvrdi jel platio prilikom preuzimanja - kaže jeste (of kors). zovem u AKS, kažu 4-5 dana max za dostavu novca, kad sam rekao da čekam duže od 7 dana krene lik da proverava u bazi. posle dva-tri minuta kaže nemaju mene u bazi za isporuku novca uopšte. e onda sam popizdeo, odem tamo i malo sam im j**ao kevu. kad odjednom lik slučajno našao nalog sa mojim imenom i još je imao muda da mi traži 100din kao cenu isporuke novca. tragi-komično

od sad pa ubuduće prodajem samo na nivou NS-a. neću više sa imbecilima da se zezam.

Neverovatno mi je da taj AKS još uvek radi kod nas. Toliko se ljudi žali, i toliko su ljudi zeznuli, a još rade.

Zdravo. Treba mi mala pomoc posto treba da posaljem jedan paketic koji treba da se plati prilikom preuzivamanja.
Kako ide procedura? Zovem call centar AKS-a i kazem da zelim poslati paket sa otkupninom.
Kurir dodje, pogleda sadrzaj, zapakuje ga, naglasim da postarinu snosi druga strana i to je to? Cekam Y dana dok kurir ne dodje i ne donese pare?

Zdravo. Treba mi mala pomoc posto treba da posaljem jedan paketic koji treba da se plati prilikom preuzivamanja.
Kako ide procedura? Zovem call centar AKS-a i kazem da zelim poslati paket sa otkupninom.
Kurir dodje, pogleda sadrzaj, zapakuje ga, naglasim da postarinu snosi druga strana i to je to? Cekam Y dana dok kurir ne dodje i ne donese pare?

Vec si u prvom koraku napravio gresku :beat:

Nazoveš "kol centar" :D i pitaš za broj kurira u tvom reonu.
Oni ti daju pa ga ti pozoveš.
On ti kaže kad dolazi.
Kad dođe, daš mu podatke gde ide i da li ima i kolika je otkupnina + ko plaća poštarinu ("default" je primalac).
Kurir ti da priznanicu.
Posle 3-7 dana kurir te pozove da vidi dal si kući i kad da bi ti dono novac.

Pozoves aks, oni ti kazu da zoves kurira koji vozi po tvom gradu i skuplja pakete i sa njim da se dogovoris sta ti treba. Covek koji juri po gradu i prima pakete ti je u stvari call centar. Sad ako kurir nije previse zauzet recice ti da paket doneses na neko zgodno mesto koje je njemu usput, centar ili kafana kod sace... Ako je bas mnogo zauzet kurir ce ti reci da zoves sutra. Pripremi se za nekulturu, pametovanje i, ili deranje, to je standard.
E ako prodjes taj korak i ugovoris prevoz, eto njega za 5-6 sati.
Kada dodje da uzme paket recices mu adresu primaoca, cenu paketa, on ce ti dati priznanicu.
Ako imas srece za 5-6 dana pare ces naci kod komsije, i naravno fali ce 100 din (ovo se tesko izbegne posto je mufljuz tarifa obavezna). Ako nemas srece pare ces primiti za tridesetak dana uz mnogo poziva i nerviranja.
Ajd pa nek ti je sa srecom :Klanjanje

Da li ce praviti problem ovi iz post expres-a ako posliljka glasi na moje ime, a ja ne budem kuci nego ostavim pare da je preuzme neko drugi?

Poslednja izmena:
Ne, čak i otkupninu može neko drugi od ukućana da podiže

Ok, hvala na odgovoru! Stize mi sutra nesto pa ne bi hteo da vrate nazad, onda bi morao da ih jurim i ko zna kad bi mi posle stiglo.

Ma meni cesto bakuta prima pakete :D Samo joj ostavim pare i kad se probudem eto paketa na mom stolu :D
Najsmesnije je sto sam cimanje sa kuririma maltene uvek imao kad sam narucivao nesto iz it firmi , a kad mi druga fizicka lica posalju pakete nikakvih problema i sve u najkracem roku.
Danas sam primio jedan od post expressa jutros. Ne znam kad kao sto rekoh probudim se i vidim paket na stolu. Maticna ploca sa limunda bila u pitanju. Negde oko 13-14h dosao paket iz city expressa. Sutra cekam neku knjigu preko poste ako rade subotom.

Poslednja izmena:
Tu je bilo kod mene i komičnih situacija... npr. prodam neki sitan hw, čekam taj keš da bi kupio opet nešto sitno, kad ono - ualaa - keva primila novac od kurira i kupila mi za sve pare čarape na pijaci :D (vidi kako si se ofucao, trebaju ti nove čarape :D)

Od tad sam rekao kevi da ne podiže više keš na moje ime :)

Neverovatno kolika je razlika u kvalitetu poslovnosti jedne kurirske sluzbe na osnovu reona.
Npr moja firma koja je u sred Vojvodine godinama radi i sa AKS i sa City i do sada nikada nije bilo problema,niti sam ja licno imao neki problem,isti ljudi godinama rade...
Evo sad prodadoh nesto preko Bench-a,poslao u utorak,danas (petak) mi doneli novac.Max sam cekao 10 dana racunajuci vikend,cak su mi se izvinjavali na kasnjenju.
Ali sam cuo da je od Beograda pa nanize tuga sa istim firmama od nasih poslovnih partnera,pogotovo Cacak i Nis...

@Zak81: AKS i City prevoze krupnije stvari,ali se dobro raspitajte za cenu,nije jeftino na vece gabarite...

Ja zivim na jugu u okolini Nisa (Svrljig) i nemam problema sa kuririma, mislim da vecina negativnih stvari proistice iz nekoliko razloga i to:

1. Veliki obim posla i obaveza, konkretno znam za AKS i CityExpress kuriri rade od 5-6 izjutra pa do 4-5 popodne, 10-12 sati dnevno, istovar i utovar kamiona, non stop u kombiju, gradska voznja, u pojedinim slucajevima izuzetno komplikovana papirologija (City pogotovo), daily express je to odlicno organizovao napre pozoves i odmah das sve relevantne podatke i kada dodje kurir samo zalepi bar kod nalepnicu nema papirologije :)
2. Neorganizovanost, salju kurire u gdugim mestima da rade umesto u svojoj sredini gde mogu biti najefikasniji jer odmah sve znaju...

Logicno je da ljudi koji stalno salju pakete imaju bolju komunakiju sa kuririma, to je odnos koji se gradi vremenom, kurir vec zna ko sam i sta moze da ocekuje od mene. Nikada me nijedna sluzba nije zakinula sto se tice para, niti je bilo ko pokusao da me izradi... Desavalo se da kurir nemoze da dodje ali je to ipak visa sila i retko se desava (veliki sneg, veliki obim posla za taj dan, kvar dostavnog vozila...) desavalo se da kurir dodje i u 19h iako je radno vreme davno isteklo.
Sve u svemu privatne kurirske sluzbe su doprinele da se posta spusti na zemlju i da tu nadje svoje mesto.

Poslednja izmena:
Neverovatno kolika je razlika u kvalitetu poslovnosti jedne kurirske sluzbe na osnovu reona.
Npr moja firma koja je u sred Vojvodine godinama radi i sa AKS i sa City i do sada nikada nije bilo problema,niti sam ja licno imao neki problem,isti ljudi godinama rade...
Evo sad prodadoh nesto preko Bench-a,poslao u utorak,danas (petak) mi doneli novac.Max sam cekao 10 dana racunajuci vikend,cak su mi se izvinjavali na kasnjenju.
Ali sam cuo da je od Beograda pa nanize tuga sa istim firmama od nasih poslovnih partnera,pogotovo Cacak i Nis...

@Zak81: AKS i City prevoze krupnije stvari,ali se dobro raspitajte za cenu,nije jeftino na vece gabarite...

Interesantno je da voze pakete do 300kg ali ne voze belu tehniku. Ne kapiram.

Samo da napisem za AKS, prvo su jedva dosli do mene morao sam 3-4 puta da zovem dok se kurir tek predvece nije smilovao a zvao sam u pola 9 ujutru, jos mi kaze lik eto kao nisam te ispalio pa sam ipak dosao, znaci treba da ga cekam ceo dan a ovi u call centru mi rekli najkasnije do 16h ce preuzeti. Posle toga paket je stigao sutradan ali meni pare kao da su zaboravili da donesu, proslo je jedno 15-ak dana dok ja nisam pozvao i receno mi je da su pare u magacinu, naravno morao sam da idem u magacin po njih ni to nisu mogli da donesu, mozda bi i doneli ali ko zna kada, ali pare su mi uredno dali, plus nekih 50 dinara ne znam ni ja za sta njima... Slao sam i ranije preko njih i slicno se desilo, mislio sam da nisam imao srece ili sta ja znam, ali definitivno preko njih ne saljem nista, najbolja iskustva imam sa Post Expressom pare su mi stigle za dan dva i to ih doneo postar na vrata.

Poslednja izmena:
Ja sam se totalno prebacio na Postexpres jer sa njima sam sada daleko zadovoljniji nego sa Aks-om.
Pare mi stizu jedan dan posle isporucenja paketa dok kod sada Aks-a to zna da potraje do 5-6 dana.
Ono sto saljem u posti mi izmere i obracunaju po vazecoj tabeli dok kod Aks-a je i dalje odokativna metoda.
Majstor ga onako iz ruke izvaga kada je raspolozen, a kada nije odredi samo na osnovu velicine.
Primer, dobio sam paket koji je bio ispod kilograma po tezini, a naplacen je kao da je u rangu od 2 do 5kg,
Strasno koliko su postali bezobrazni i to nije prvi put.

Zanima me samo da li i kod vas mere kao kod mene?

Izmerite sami kod kuce masu paketa i napisite je na sam paket, tako da niko ne moze odokativno da vam odredi tarifu. Bar sam tako ja uradio pre par godina kad sam se na AKS sajtu informisao oko procedure.

Neverovatno mi je da taj AKS još uvek radi kod nas. Toliko se ljudi žali, i toliko su ljudi zeznuli, a još rade.

Da vidiš kako trpaju robu u kombi, c c c... Samo baca, nema veze dal je lomljivo ili nije, a kad sam mu skrenuo pažnju da može nešto da se polomi čovek reče "Boli me k****", hahaha. Nije moja roba bila, pa je i mene bolelo uvo :p
A koliko god da pokušam da krivim čoveka ne mogu. Verovatno mu kasni plata a mora da dolazi na posao da radi za dž.

Ja sam se totalno prebacio na Postexpres jer sa njima sam sada daleko zadovoljniji nego sa Aks-om.
Pare mi stizu jedan dan posle isporucenja paketa dok kod sada Aks-a to zna da potraje do 5-6 dana.
Ono sto saljem u posti mi izmere i obracunaju po vazecoj tabeli dok kod Aks-a je i dalje odokativna metoda.
Majstor ga onako iz ruke izvaga kada je raspolozen, a kada nije odredi samo na osnovu velicine.
Primer, dobio sam paket koji je bio ispod kilograma po tezini, a naplacen je kao da je u rangu od 2 do 5kg,
Strasno koliko su postali bezobrazni i to nije prvi put.

Zanima me samo da li i kod vas mere kao kod mene?

Nema to veze sa firmom, nego se razlikuje od čoveka do čoveka. Moj kolega uvek sve odokativno meri, ne pada mu na pamet da stavi nešto na vagu. Kad ga zamolim da nešto stavi na vagu umesto da lupi kilažu gleda me kao da sam mu pobio familiju.

Interesantno je da voze pakete do 300kg ali ne voze belu tehniku. Ne kapiram.

Samo upakuj i ne pričaj šta je u paketu, šta njih to briga. Oni će to posle samo da istovare i završili su posao. Verovatno su mislili da neće da imaju posla oko montaže i slično.
Samo pazi kako ćeš da upakuješ a da stigne čitavo.

Poslednja izmena od urednika:
Juce zvao AKS da pokupe pakete - nisu dosli.
Zvao ih danas, obecali izmedju 14 i 16h - nisu dosli.

Ako neko ima broj telefona kurira zaduzenog za Nis, neka posalje na pm.

Danas sam imao nesporazum sa post expresom. Na sajtu im pise da subotom rade do 15h i ja sam mislio da imam fore da zovem do tada, medjutim zvao ih i kazu mi da je zakazivanje za preuzimanje paketa samo do 11h :trust:
Sta im onda znaci ovo radno vreme do 15h? Sta meni, kao musteriji, znaci ta informacija "do 15h" ako ja mogu da posaljem samo do 11h? Ajde dobro mozda je validna informacija za neke, ali u krajnjem slucaju, trebali su napisati i taj podatak da je preuzimanje paketa do tad i tad. Ovo mi je inace prvi put da saljem subotom, sada znam -_-

Nego ako neko zna da mi kaze, kakva je situacija radnim danima? Do sada sam radnim danima zvao uvek oko 10-11 sati a mislio da imam fore da ih zovem do 16h, a verovatno nije takav slucaj. Do kada zakazuju preuzimanje radnim danima?

Mozes da odneses paket u postu i da ga posaljes post expresom, ja sam nosio subotom i posle 16h posto posta radi do 19h i bez problema je paket stigao u ponedeljak.
Inace praksa je da se sa fizickim licima radi do 12h radnim danima (odnosi se na dolazak kurira na kucnu adresu), a recimo ako se desi da im je guzva kad ih zoves u 11h oduvaju te, tipa dobili su takvo naredjenje.

Najbolje je licno otici u postu i poslati paket.

Da, kad sam ih zvao, reklu su mi i da licno mogu da odnesem do 12h, ali svejedno, paketi koje saljem su glomazni 80x50x100cm, a ja nemam prevoz. Znaci preuzimanje radnim danom do 12h. Ok. Tnx

Nazad
Vrh Dno