Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ram je esencijalni hardver svakog racunara, a trenutno je nejjeftiniji pojedinacni deo
za 30e se moze kupiti nov modul od 8gb

druga je stvar sto je ta polovna gotova konfiguracija prejeftina

Skoro pa džaba ali mislim da je dosta ljudi reklamiralo taj ssd da crkne posle nekog vremena...

Poslednja izmena:
Crkne svaki posle nekog vremena, samo je pitanje kog :)

evo tesla 7.85 puni dve godine uskoro, radi ko sat

ali stvarno je neverovatno

kum i ja odemo i kupimo patriote, njemu crkne drugi dan, dobije zamenski i taj mu crkne
meni ovaj jedan traje 6 meseci, drugi 3 meseca

imali su ovde neku seriju sto je crkavala, ali su je povukli iz prodaje

Poslednja izmena:
ja skoro kupih komp c2d e8400, komplet mašina sa hdd-om i 8 gb ram-a za oko 25 evra. računao sam da samo ram vredi toliko, gledajući cene ram-a na oglasima ovde. i dalje mi nije jasno zašto ram ima tako nerealno visoku cenu.

Uzeo na nekom određenom mestu ili? Ako može link, kontakt prodavca :)

I ja bih voleo link ako je moguce.

Moze i meni na pm link

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Jel vi to zezate ed-a ili zaista očekujete link? [emoji1]

ma to su mašine koje su radile po kancelarijama, i onda kad se zamene idu bud zašto... isto je tako bilo i sa p4 mašinama u svoje vreme, pa sad sa c2d, pa će za godinu dve da krenu i3 za 30-ak evra....

švajcarska, ali isto je sa bilo kojom zapadnom državom, svi se oslobađaju toga sad.

Meni je dečko kog sam upoznao preko CS GO, poklonio laptop ThinkPad SL 500 sa 3GB/160GB i Dual Core procesorom. Bukvalno smo se nasli na autoputu u Nemačkoj kad sam bio u prolazu da se i lično upoznamo (pre tog smo aktivno pržili dve i po godine u istom klanu), i dao mi laptop. Hard je imao 82 days u sentinelu, poklopac laptopa i tipke netaknute. Dečko je inače iz Hrvatske, a živi i radi kao programer u Nemačkoj. Kaže firma svake tri-četiri godine menja hardver, ovo stavljaju na jedno mesto pa svako odnese ako mu treba nekome da pokloni. On je prošle godine na godišnjem odmoru, 10 komada odneo i podelio rodbini dole. Dečko je legenda. Uz laptop mi dao i miš RX 250 koji je sada u maloprodaji preko 1000 din.

Poenta priče je da su te mašine tamo skoro pa free ili čak i free, dok se ovde prodaju za 130+€, ali su nadaleko jače i kvalitetnije od mašina koje se sada prodaju za 25000-30000 ( govorim o laptopovima).

Desktop brand mašine idu već za 50,60€ (kod preprodavca) i opet je bolje to uzeti nego reparirana ****** u maloprodaji za 15000 din. Ja sam pre par godina uzeo burazeru takvu mašinu, eno sedmica na njemu gura kao da sam je juče šibnuo.

taj laptop nema ni teoretsku šansu da bude brži od modernih laptopova. desktop c2d mašina sa 4gb rama se vuče ko puž i to je na granici upotrebljivosti, ne smem ni da zamislim ubogi c2d laptop sa 3gb.

odlična mašina, ali za današnje standarde težak krš. da ne budem hejter, ja inače mnogo gotivim thinkpadove, imam ih već 15 godina i lično smatram da su to najkvalitetniji kompjuteri na tržištu.

Poslednja izmena:
stavis tiny 7 windows i tera kao lud :D

eno moj otac koristi intel pentium dual core laptop sa 2gb ddr2 i geforce 930m grafickom na koji sam stavio tiny windows 7 i laptop radi kao sat, digao se iz mrtvih bukvalno

desktop c2d mašina sa 4gb rama se vuče ko puž i to je na granici upotrebljivosti
Nemaš ti pojma Ed, bez uvrede ti to kažem.
Baš zato što kako si napisao poseduješ Core 2 Duo E8400 sa 8GB rama.

Evo kako radi navedena mašina sa 2GB rama.
Sa pokrenutim Aida stress testom plus snimanje desktopa obavlja sve što treba, uključujući i full HD youtube u 2016.

meni je moj overklokovani i5 4690k sa dva ssd-a spor. zavisi kakve standarde imaš.

full hd youtube radi i na telefonu od pre 3 godine, ako ti je to merilo performansi onda *** :d

Poslednja izmena:
silom prilika sam koristio c2d nekoliko meseci, e4400 cini mi se....
radio je vrlo dobro za danasnje standarde... za koliko kosta, mnogo nudi.

@Ed
Zašto si lovio u inostranstvu E8400 za 25 evra ako je spor za tvoje potrebe?
Zato što ti je potreban (i dovoljan) pored naklokovanog i54690K sa dva ssd diska?

Lažeš, lupetaš ili nešto treće?
koji ti je djavo, nije moj kompjuter, kupio sam ocu da ima za skype video call, kad naleti neki i3 uzecu mu to i miran. niti sam sta lovio, niti sam se cimao, to se tamo baca. buraz i ja smo do sad kupili desetak takvih ispoklanjali rodbini ko nije imao ili ko je imao jos stariji komp. sta se ja pravdam tebi uopste, sta si me napao?

Poslednja izmena:
desktop c2d mašina sa 4gb rama se vuče ko puž i to je nagranici upotrebljivosti

Sa ovom konstatacijom se ne mogu sloziti ni pod razno...

Imam Fujitsu Siemens Esprimo P7935 sa 4Gb rama, CPU E8500 i radi vise nego odlicno. Kupljen na KP za 50€.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno