- Učlanjen(a)
- 30.05.2015
- Poena
- 130
opet kazem, kako kome i kako za sta...
Na granici upotrebljivosti za Skype, Facebook i Youtube?koji ti je djavo, nije moj kompjuter, kupio sam ocu da ima za skype video call. niti sam sta lovio, niti sam se cimao, buraz i ja smo do sad kupili desetak takvih ispoklanjali rodbini ko nije imao ili ko je imao jos stariji komp. sta se ja pravdam tebi uopste, sta si me napao?
taj laptop nema ni teoretsku šansu da bude brži od modernih laptopova. desktop c2d mašina sa 4gb rama se vuče ko puž i to je na granici upotrebljivosti, ne smem ni da zamislim ubogi c2d laptop sa 3gb.
odlična mašina, ali za današnje standarde težak krš. da ne budem hejter, ja inače mnogo gotivim thinkpadove, imam ih već 15 godina i lično smatram da su to najkvalitetniji kompjuteri na tržištu.
ed_hunter3 je napisao(la):desktop c2d mašina sa 4gb rama se vuče ko puž i to je nagranici upotrebljivosti
marinko98 je napisao(la):Sa ovom konstatacijom se ne mogu sloziti ni pod razno...
Ja se ne bih složio. Prednosti tih brendiranih kanti su samo niska cena i što dobiješ ceo komp gotov i spreman za rad. Ali su vrlo nezgodni za popravke, dva dela koja su najosetljiviji na kvarenje a već prilično stari, ploča i napajanje su specifični i teško se nabavljaju. Nezgodni su za nadogradnju, imaju često samo 2 sata porta, pa ubacivanje SSD znači i da DVD mora da se isključi. Jedini PCI-E za grafiku je samo delom upotrebljiv jer mogu da se koriste grafičke sa malom potrošnjom, ubacivanje zvučne, ili neke druge kartice se može odmah zaboraviti. HDD i RAM se ionako danas prodaju na kilo, pa teško da imaju neku vrednost.
Ja sam mislio da za familiju gledam ovako nešto, ali sam sad više da pronađem kombo - ploča, procesor i ram, a da ostatak dodam po želji.
Te brendirane mašine se kupuju kad su povoljne i kad su novije, meni je npr. krivo kad propustim ovako nešto za 220 EUR. http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=62910960&ref=favorites&favoriteListId=7083206
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari