Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto se odnosi i na kupce. [emoji6]

naravno sa nekog moralnog stanovista

ali je olaksavajuca okolnost sto kupac ne podleze zakonu ako kupuje robu za koju ne zna da je sumnjivog porekla, jer je u tom slucaju kupac "zrtva" prevare
samo sto je u vecini slucajeva to svesno :D

Poslednja izmena:
evo koga interesuje taj kako ga neki nazvase svercer je upravo izasao iz bolnice malo da skupi snage kuci i veruje vec sledece nedelje ide u nabavku.

Hvala za info. :) Kontaktirao sam ga, taman tad planiram nabavku komponenti za nov PC.

Pitaj ga. I onako obnavlja oglase svaki dan

par info za one koji nikad nisu imali oglase na KP...

postoji opcija uplate "KP Obnavljač" i oglasi se sami obnavljaju na svakih mesec dana bez ikakve asistencije onoga ko ih je postavio,...

sto se tiče zdravstvenog stanja...čovek je zaista bio u bolnici poslednje 3 nedelje, čak je one prve nedelje da bi ispostovao kupce koji su mu ranije bili porucili robu, pobegao na jedan dan iz bolnice i otisao po robu i isporučio prema dogovoru,...oni koji su preuzeli robu u BGD te nedelje jasno su videli zavijenu ruku iz koje viri braunila preko koje je primao infuziju,...

toliko o tome i nadam se da je kraj priče sto se tiče zdravstvenog stanja čoveka, a nagadjanja i pretpostavke ostavite za sebe...

bitno je da je sad sve opet OK,...sad se samo nadajmo da ce se kriza oko azilanata smiriti jer nema prelaza preko do daljnjeg,...

Vidim da je već bilo reči o KP prodavcu koji ubija sa cenama za neke krš konfiguracije ... hteo sam da kupim bateriju za laptop i sticajem (nesrećnih) okolnosti nadjem istu kod dotičnog. U oglasu stoji da je cena 1400 din. i "klauzula" : "Ne znam u kakvom je stanju jer nemam uslova da je probam." Pošto je čovek nije isprobao ajd, reko, da vidim da li može da se proba pa ako iole valja da je uzmem. Dotični mi odgovara sledeće :

Untitled.jpg

Znači nema uslova da je ispita, a ako drži više od 2 sata, umesto 1400 din. koliko stoji u oglasu, naplatiće 3800 din. :wall:

Pa sta znam, ti si u sustini hteo da kupis testiranu bateriju po ceni netestirane zar ne? Covek prodaje jedno, ti trazis drugo ali po ceni kojoj ti hoces :)

Vidim da je već bilo reči o KP prodavcu koji ubija sa cenama za neke krš konfiguracije ... hteo sam da kupim bateriju za laptop i sticajem (nesrećnih) okolnosti nadjem istu kod dotičnog. U oglasu stoji da je cena 1400 din. i "klauzula" : "Ne znam u kakvom je stanju jer nemam uslova da je probam." Pošto je čovek nije isprobao ajd, reko, da vidim da li može da se proba pa ako iole valja da je uzmem. Dotični mi odgovara sledeće :

Pogledajte prilog 179515

Znači nema uslova da je ispita, a ako drži više od 2 sata, umesto 1400 din. koliko stoji u oglasu, naplatiće 3800 din. :wall:

pa brate, dok on ode do komsije, proba bateriju, pa jos ako se ispostavi da je dobra

sta ti mislis da ce na svoj gubitak da igra :D

to je pravi put do hiljada i hiljada evra

Poslednja izmena:
Pa sta znam, ti si u sustini hteo da kupis testiranu bateriju po ceni netestirane zar ne? Covek prodaje jedno, ti trazis drugo ali po ceni kojoj ti hoces :)

Napisao je "Ne znam u kakvom je stanju jer nemam uslova da je probam" a posle piše da će cena zavisiti od toga koliko drži, to je suština...

@probotzor u pravu si ... sempron po sempron pa ti vidi

Poslednja izmena:
pa ti ces doci kod njega trosices njegovo vreme da probas...covek hoce da ti naplati ocigledno...

Pogledajte prilog 179515

Trebao bi da cenis to sto ti je iskreno rekao i sad bar znas da bateriju stvarno nije mogao da testira.
Covek je bio iskren i ako se tebi ne svidja odgovor, ostala je odluka ko ce da reskira, ti ili on? :)

Sasvim je realno da prodavac hoce da proda stvar sto skuplje isto kao sto kupac zeli da prodje sto jeftinije.

Poslednja izmena:
Trebao bi da cenis to sto ti je iskreno rekao i sad bar znas da bateriju stvarno nije mogao da testira.
Covek je bio iskren i ako se tebi ne svidja odgovor, ostala je odluka ko ce da reskira, ti ili on? :)

Sasvim je realno da prodavac hoce da proda stvar sto skuplje isto kao sto kupac zeli da prodje sto jeftinije.

Ma u pravu si, trebao sam da mu celivam ruku, kupim bateriju, častim ga 10 eura i vodim na večeru. Pošteno.

Gde je ovo sve otišlo ... što bi neke babe rekle "budi bog s nama".

А ако се тестирањем утврди да држи минут ипо, продавац ће:
а) ставити тачан опис батерије и цену од 200 динара
б) повући батерију из продаје
в) и даље продавати као неиспитано за 1400 динара?

А ако се тестирањем утврди да држи минут ипо, продавац ће:
а) ставити тачан опис батерије и цену од 200 динара
б) повући батерију из продаје
в) и даље продавати као неиспитано за 1400 динара?

bravo na komentaru

Ma u pravu si, trebao sam da mu celivam ruku, kupim bateriju, častim ga 10 eura i vodim na večeru. Pošteno.

Gde je ovo sve otišlo ... što bi neke babe rekle "budi bog s nama".
mnogo ima preprodavaca na forumu, sta ocekujes osim da stite interese drugih preprodavaca....

pitanje za preprodavce: a sta ako se ispostavi da je baterija dead? oce li je onda prodati za 100 dinara ili ce i dalje da bude neispitana?

edit: napisa covek gore...

Poslednja izmena:
mnogo ima preprodavaca na forumu, sta ocekujes osim da stite interese drugih preprodavaca....

Da budem iskren nisam očekivao da je to na ovom forumu toliko uzelo maha, moguće da grešim, nisam davno učestvovao u diskusijama iako redovno pratim forum

po toj logici ne moze biti posten ako ne placa drzavi zar ne?
Postenje i legalan biznis su dve apsolutno razlicite stvari!
Za mene je posten svako ko radi posao na posten nacin i ne prevari nikoga. Dali nesto radi nelegalno ja u to ne ulazim i ne zanima me.
Alti placa porez drzavi i legalno sve uvozi i kad ti nesto crkne oni ti odbiju reklamaciju. To nije posteno iako je legalno.

Da budem iskren nisam očekivao da je to na ovom forumu toliko uzelo maha, moguće da grešim, nisam davno učestvovao u diskusijama iako redovno pratim forum

Ma ne brini,99% ovog foruma i ne zna sta znaci preprodavac. Preprodavac je svako izuzev proizvodjaca, jer svako kupi da bi zaradio,a ne da bi izgubio. I prodavnice racunara su preprodavci.

U pravu je covek skroz za bateriju. Jok, cimace se sa smor likovima satima za nista??? Da sedi kuci,testira bateriju 2 sata da bi ti je onda prodao po 4-6x nizoj ceni od prodajne? Ma nemojte kasti. Ja oglase sa recju neispitan preskacem bas iz tog razloga, NIJE ISPITANO ILI LAZE. Sta god da je od ta dva, ne zelim da proveravam. Ali lakomi koji se zalete na NEPROVERENO su tupsoni kakvih nigde nema. Cak i da jeste neprovereno (u to mogu da poverujem za taj konkretni predmet,generalno ne), nije valjda trgovac lud pa da nekom daje da proveri, i onda ako ne kupi,izgubio je vreme, ako kupi, kupio je zato sto 100% radi dobro i moze da je proda po vecoj ceni? Dao je covek osrednju cenu, skuplje od neke sto drzi 5 min, jeftinije od 3 sata, ti imas rizik dal radi i kako a dobijas solidnu kolicinu novca ako vredi vise nego sto si je platio, on ima rizik sto moze da radi 3h i da vredi mnogo vise, a dobitak sto moze da proda vise od neispravne. Pa ko voli...
Istina je da ima dosta preprodavaca i prevaranata prodavaca, ali svega mi, od kupaca nisu gori. Kad god okacim neki oglas,nebitno sto napisem da je fiksna cena kao i uslove kupovine, javi mi se na desetine smaraca, jajara i ubijaca cene,mole,kmece,lazu,gnjave,samo da im spustis. Nude neko svoje beskorisno djubre po naduvanoj ceni u zamenu, iako pise da nema zamene. Samo prodati bilo sta je ogromna frustracija, izazvana iskljucivo od alavih kupaca koji za svoje naduvavaju vrednost a tudje podcenjuju. E takvi su svi, i kupci i prodavci. Nista bolji kupci nisu od prodavaca, od 10 njih 9 je najobicniji bezobrazan sljam, pa tako i ovde.

Poslednja izmena:
Свака част Фантастерифику, човек је нашао начин да заради и да омогући куповину делова за доста мање новца. Кад држава хоће превише пореза да нахрани свој трули набрекли административни и страначки апарат па још после тога и трговци хоће исто толико, добије се дупло већа цена хардвера. Он му дође као логичан одговор на алавост, ето сјајног примера тржишне економије. :guitar:

Kako to,pa covek je "preprodavac"...sta pricas ti covece (ironija).
Kad ljudima odgovara, onda je svercer prava legenda, a ako neko vidi nesto nerealno jeftino, kupi, pa to prodaje skuplje (jer zna koliko vredi pa se snasao covek,unovcio znanje), to je preprodavac, jer nas je ostetio (da nije on kupio,kupio bih ja). To se iza brega valja tu...dvostruki arsini,nista drugo.

Poslednja izmena:
@fingon82

Ne bih se bas slozio sa tobom... nigde ne pise "zabranjeno testiranje pre kupovine". Bolje je reci to je to sto kupujes, nema testiranja, ne znam da li radi ili ne radi, cena je ta iz oglasa - fixna i cao. Dobra volja prodavca je da da nesto da se isproba pre transakcije ali ne i da ucenjuje tipa "ako to s*anje koje prodajem i nije toliko s*anje nakon sto ga testiras, e onda ces mi platiti duplo vise". Jel bi ti kupio polovan auto bez da ga probas... onako "neispitan" ... pa ako radi kako treba prodavac ti kaze "ej, ipak nije ova cena koju sam napisao u oglasu, daj ti jos soma evra"? Jel to fer?

Nigde ne pise ni da je dozvoljeno testiranje. Ono je i dozvoljeno po svemu sudeci,ali po njegovim uslovima sto je sasvim normalno-ko prodaje ima ekskluzivno pravo da postavlja uslove prodaje, mozes da pristanes ili ne.. Nece covek da pise eseje u postu kako bi pokrio svaki eventualni slucaj i zahtev kupca,zato i nije sve obuhvaceno oglasom. Za to ima pp, javis se i pitas. Javio se, pitao, ne odgovaraju uslovi? -hvala lepo,do vidjenja. Nije prodavac Toshiba da daje no matter what garanciju.
Ne mogu da verujem da se raspravlja o tome-kupac hoce da na prodavca prebaci teret rizika da ne radi baterija kako treba, a da zadrzi prednost niske cene za neispitan deo????? Msm, sta mi pricamo...uostalom,kad ga kupac/prodavac istestira, onda vise nije neispitan zar ne??? Cena mora da ide ili gore ili dole.

Poslednja izmena:
doziveli smo da na tehnickom forumu zavlada trgovacki mentalitet

divota -.-

ta fraza je sve osim prazne
sto je najgore, potpuna je istina

u ostalim temama se i te kako vidi trgovacki mentalitet kod vecine clanova
onda i trgovci koji prodaju u oficijalnim radnjama koriste takvo okruzenje da se prema clanovima foruma odnose kao prema citaocima kurira

videli da prolazi, pa sto ne bi i oni

udruzuju se preprodavci da prodaju price o postenju i poslovnoj politici korektnim prodavcima i kupcima, a to se kao kuga siri po celom forumu
onaj ko prodaje nesto sto nije u stanju da testira, ne sme da se smatra ozbiljnim prodavcem
ali u vecini slucajeva su to neispravne stvari i samo gledaju da u mutnom uhvate nekoga ko zeli da prodje malo jeftinije
stvari koje nisu testirane su macka u dzaku, a prodaja takvih stvari je svestan pokusaj prevare

onda se nadje grupa ljudi koja ce da stane na stranu nekog takvog i da opravdava takve stvari, i eto ga
preprodavacki mentalitet preuzima forum

ne moze svako podavati sve

Poslednja izmena:
doziveli smo da na tehnickom forumu zavlada trgovacki mentalitet

divota -.-
stvarno neverovatno... jos ce sad da se udruze i podrzavaju jedni druge... kupac ne valja... oni bi da preprodaju skuplje i jos da im se kupac smesi, a ne da pokusa da ubije cenu.

ta fraza je sve osim prazne
sto je najgore, potpuna je istina

u ostalim temama se i te kako vidi trgovacki mentalitet kod vecine clanova
onda i trgovci koji prodaju u oficijalnim radnjama koriste takvo okruzenje da se prema clanovima foruma odnose kao prema citaocima kurira

videli da prolazi, pa sto ne bi i oni

udruzuju se preprodavci da prodaju price o postenju i poslovnoj politici korektnim prodavcima i kupcima, a to se kao kuga siri po celom forumu
onaj ko prodaje nesto sto nije u stanju da testira, ne sme da se smatra ozbiljnim prodavcem
ali u vecini slucajeva su to neispravne stvari i samo gledaju da u mutnom uhvate nekoga ko zeli da prodje malo jeftinije

ja moram da se slozim. benchmark NIJE mesto gde treba da se kote preprodavci, benchmark NIJE pc berza i NE BI trebalo da to i postane. benchmark mali oglasi su namenjeni clanovima da prodaju nesto svoje ako im vise ne treba, ili da kupe nesto od lika koji prodaje nesto sto mu ne treba. benchmark nije mesto za preprodavce.

Poslednja izmena:
@probotzor

Uh uh :D od kakvih sitnica ti donosis dalekosezne zakljucke. Mislis da prodavce u radnjama zanimaju clanovi ovog foruma? Oni su kap u moru. Znas li ti koliko cesto u prosecnu radnju udje dobar HW poznavalac? Na svakih 100-200 ljudi. Uostalom, tech savvy kupci nisu interesantni klasicnim prodajama, znaju kako da nadju dobre cene, koriste net,snadju se, te su zarade na njima male.
Ali opet ti kazem, mi se drzimo teme a ti ne-ovo je tema o trgovini i oglasima. Ako te muci to o cemu pises,mozes da napravis temu, ne bi bila dosadna, ima tu malo istine. Jedino sto je tako uvek bilo,a ti na to nisi obracao paznju. Ja jesam.

ed_hunter3

da se toliko dobro razumes u pravila benchmarka, ne bi bio perma banovan zbog krsenja istih, te ti je to drugi-treci nalog.

Poslednja izmena:
ma pratim ja teme i o kp i o limundu
i ranije kada se javi jedan ili dva preprodavca koji se drze i podrzavaju neku prevaru u prodaji, obicno se nadje gomila clanova da se suprotstavi

u zadnje vreme, gotovo da nema vise nikog da se suprotstavi nekolicini preprodavaca, koji vise nisu nekolicina nego masa

prodavce u radnjama zanima svaki dinar, bilo od mene, tebe, babe, dede, kera ili papagaja
zato i dodju na ovakav forum pa prosipaju price o zlatnim garancijama, da tako nesto vredi 180e razlike u ceni itd...

jednostavno vide da takvo poslovanje prolazi, da se nacin razmisljanja primio na forumu i nemaju sta da izgube

Poslednja izmena:
prodavca ne zanima dinar od kupca? svasta cu ovde da procitam... treba svi da batalimo legalnu kupovinu po prodavnicama i da pohrlimo u zagrljaj vama preprodavcima i svercerima? jer legalni prodavci nas dinar ne cene?

Ne vredi vama pricati, vrtite istu pricu a nemate blage veze o realnom stanju. Ja znam dosta i prodavaca, i vlasnika radnji, i preprodavaca na KP, limundu i ovde. Za razliku od vaseg, moji postovi ne oslikavaju moje misljenje vec realno stanje,ali dobro, verovatno vi i za svoje misljenji to smatrate (sto me vraca na prvu primedbu,uzaludno je pisati o tome).

@ed hunter

mislim da nisi ni kompetentan niti imas neku moralnu bazu da meni nesto prigovaras, te me mrzi da ti odgovaram. Nisi ni za perma ban odgovorio, ako to pojasnis, mozda napravim izuzetak :p

Poslednja izmena:
pa sasvim je logicno da ces da branis interese preprodavaca onda... on kad je krenuo to da radi znao je da ce ljudi da mu ubijaju cenu, znao je kako ce sve da izgleda. ako mu se ne svidja neka otvori prodavnicu pa lepo pdv, fiskalni racun, pa niko ne moze da mu ubija cenu. ali neee sladje na crno, sve ostane njemu, a posle kupci ne valjaju jer oce da ubiju cenu i bune se kad nesto sto su kupili ne radi. a taj termin neispitano je tu samo da se neispravna i ISPITANA roba proda skuplje. TACKA! ako bi je "ispitao" sto naravno jeste uradio ne bi mogao da proda ni za kesicu smokija i oni to vrlo dobro znaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno