Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eh bre ed nista ne znas :D pa i u prodavnici mozes da ubijas cenu. Nego ponese te svetlo i sljastece stvarcice u radnji, pa fiskalnu kasu dozivljavas kao svetinju, ne znas da postoji opcija nivelacije cena :p Veruj, bolje ne pisi nista, sto vise pises sve se vise ispaljujes :)

Poslednja izmena:
u kojoj prodavnici? u bc group mozda, jer otvoreno nude tu opciju
u drugim prodavnicama ne moze, bar sto se tice tehnike

drugo, ubijanje cene je pijacni fazon i ne bi smeo da funkcionise u birokratski strukturizovanim trgovinskim lancima

ja u zivotu nisam cuo da je neko uspeo da ubije cenu u prodavnici. znam za fazon: ovaj ovde ima jeftinije od vas, spustite mi vi cenu na tu, ali da odes u prodavnicu koja ima neki uredjaj najjeftinije na trzistu i da mu kazes: moz to za iljadu? to ne znam da li moze.

onaj ko prodaje nesto sto nije u stanju da testira, ne sme da se smatra ozbiljnim prodavcem
ali u vecini slucajeva su to neispravne stvari i samo gledaju da u mutnom uhvate nekoga ko zeli da prodje malo jeftinije
stvari koje nisu testirane su macka u dzaku, a prodaja takvih stvari je svestan pokusaj prevare

pa sasvim je logicno da ces da branis interese preprodavaca onda... on kad je krenuo to da radi znao je da ce ljudi da mu ubijaju cenu, znao je kako ce sve da izgleda. ako mu se ne svidja neka otvori prodavnicu pa lepo pdv, fiskalni racun, pa niko ne moze da mu ubija cenu. ali neee sladje na crno, sve ostane njemu, a posle kupci ne valjaju jer oce da ubiju cenu i bune se kad nesto sto su kupili ne radi. a taj termin neispitano je tu samo da se neispravna i ISPITANA roba proda skuplje. TACKA! ako bi je "ispitao" sto naravno jeste uradio ne bi mogao da proda ni za kesicu smokija i oni to vrlo dobro znaju.

upravo to je poenta cele price

Poslednja izmena:
@ptzbr

Naravno da funkcionise. Takodje, odluka zena a ne muskaraca je da se koncentrisu na formu a ne na sadrzaj - pusti sta je kakav "fazon" i gledaj sustinu, to moze i u USA a za nas je toboze "pijacno". Pijaca je jedna velika tvorevina ljudskog uma, samo u malogradjanskoj Srbiji gde se bezi od seoskih korena se smatra necim ruznim, jer vlada kvazi-elitizam. A sustina je-moze se u svakoj radnji traziti niza cena. Da li ces je dobiti zavisi od tebe i tvog poznavanja trzista,marzi, prodavaca)ako si redovnija musterija), i jos dosta toga... Ja sam to radio vise godina, i to tako ide, verovali ili ne.

Ti prodajes nesto 35000, zarada ti je 3500. Dodje covek i kaze-imam na drugom kraju grada za 34000, ali vas sam stari kupac (naravno,vidjao si ga i znas da jeste) i vise bih voleo da uzmem kod vas. Cak i da nije redovan kupac moguce je, ali sanse su naravno manje i zavise od vise faktora (nekima nisam davao zbog nabudobnosti, foliranja, stava uzmi ili ostavi, ili su suvise gnjavili).I spustis mu cenu nivelacijom na 33800 cisto iz poslovnosti, i zarada bude oko 2300. Dok god nije besmisleno niska zarada, ima smisla to raditi ako kupac ima osnova kroz neku argumentaciju. Ne mogu ni ljudi u radnjama da prate cene svega na trzistu, posebno kad imas hiljade artikala u radnji.Kad trazite ispod minimalne isplative cene, cucete NE. Takodje, ne mogu svi prodavci da imaju iste cene, jer nemaju svi isti obim nabavke od pojedinih VP samim tim ni iste cene nabavke

Zato kazem, mnogo teoretisete,a malo znate o tome, jer niste bili u takvim situacijama.

Poslednja izmena:
ja u zivotu nisam cuo da je neko uspeo da ubije cenu u prodavnici. znam za fazon: ovaj ovde ima jeftinije od vas, spustite mi vi cenu na tu, ali da odes u prodavnicu koja ima neki uredjaj najjeftinije na trzistu i da mu kazes: moz to za iljadu? to ne znam da li moze.

naravno da ne moze

Naravno da funkcionise. Takodje, odluka zena a ne muskaraca je da se koncentrisu na formu a ne na sadrzaj-pusti sta je kakav "fazon" i gledaj sustinu, to moze i u USA a za nas je toboze "pijacno". Pijaca je jedna velika tvorevina ljudskog uma, samo u malogradjanskoj Srbiji gde se bezi od seoskih korena se smatra necim ruznim, jer vlada kvazi-elitizam. A sustina je-moze se u svakoj radnji traziti niza cena. Da li ces je dobiti zavisi od tebe i tvog poznavanja trzista,marzi, prodavaca)ako si redovnija musterija), i jos dosta toga... Ja sam to radio vise godina, i to tako ide, verovali ili ne.

to sto si redovan kupac, pa ti daju popust je sasvim druga prica

u birokratski uredjenim trgovinskim lancima, zaposleni nema pravo da ti izadje u susret na bilo koji nacin, jer mora da posluje po normama i naredjenjima dobijenim odozgo
isto tako, zaposleni u takvim radnjama ne smeju i ne mogu da uzmu baksis, ali sam opet vidljao ljude koji to ne mogu da shvate i guraju baksis prodavcima u takvim prodavnicama

popust moze da ti da samo onaj odozgo, a to je njegova drobra volja i nesto sto nije dostupno svima

takodje je normalno da svaki iole svestan gradjanin poznaje strukturu takvih poslovnica i zna sta se tu sme, a sta ne
pravila se formiraju da bi svima bilo lakse, a ne da bi srba i zoki dosli i trazili vox televizor za 18k dinara, a on kosta 22k

naravno da pijaca nije nista lose, ali pijaca nema birokratsko uredjanje
na pijaci je sve dozvoljeno, nazalost cesto i van zakona

Poslednja izmena:

Iskreno, ne znam da li možeš da se cenjkaš u IT radnji (odavno nisam ništa kupio kod nas), ali ja sam se cenjkao sa bankom oko visine kamate za kredit za stan.
I spustio sam za čitavih 0,5%.

Svuda je moguce cenkati se. Kazem, cak i kad nisi redovna musterija, pod odredjenim uslovima. Buduci da ne znate marze prodavaca, sanse su vam male za uspeh,ali ako ih znate, moze da se desi da uspete. Da ne bude sad bukvalizma, opet kazem-sanse nisu velike da dobijete popust (kakvih bukvalaca verovatno i ovde ima, neko ce na osnovu 2 primera da pomene da je nemoguce),ali postoje. I dobijao sam popuste, i davao sam popuste, kako u radnjama tehnicke robe,tako i drugde. Recimo,RELATIVNO je lako dobiti popust u prodavnicama odece i obuce na kupljena 2-3 proizvoda.

Zadnji popust - na 2 jakne sam dobio 10%. Naravno, na snizenjima to uglavnom nije moguce

Poslednja izmena:
ma ja sam x puta dobijao popuste u it radnjama na razne fore, ali razumi da to nije "das mi vo za iljadu" fazon. drugacija finta skroz.

Nema tu finte. Stvar procene prodavca, 90% finansijska korist, 10% simpatija prema kupcu. Ali bez tih 10% nista. Cist profesionalizam ne postoji, to je samo prica. I prodavci su ljudi :) kad si prodavac naucis kakvi su kupci,ali i prodavci. I onda znas kako da se postavis da bi bio cenjen kao kupac.

naravno da ne moze

to sto si redovan kupac, pa ti daju popust je sasvim druga prica

u birokratski uredjenim trgovinskim lancima, zaposleni nema pravo da ti izadje u susret na bilo koji nacin, jer mora da posluje po normama i naredjenjima dobijenim odozgo
isto tako, zaposleni u takvim radnjama ne smeju i ne mogu da uzmu baksis, ali sam opet vidljao ljude koji to ne mogu da shvate i guraju baksis prodavcima u takvim prodavnicama

popust moze da ti da samo onaj odozgo, a to je njegova drobra volja i nesto sto nije dostupno svima

takodje je normalno da svaki iole svestan gradjanin poznaje strukturu takvih poslovnica i zna sta se tu sme, a sta ne
pravila se formiraju da bi svima bilo lakse, a ne da bi srba i zoki dosli i trazili vox televizor za 18k dinara, a on kosta 22k

naravno da pijaca nije nista lose, ali pijaca nema birokratsko uredjanje
na pijaci je sve dozvoljeno, nazalost cesto i van zakona
Au bre covece, pa ti odvaljujes sa biserima...

Kakvo pobogu birokratsko uredjenje trgovinskih lanaca?

U svakoj ozbiljnoj radnji mozes da pregovaras oko cene ako te shvate kao ozbiljnog kupca i ako kupujes za prodavcu interesantnu kolicinu novca.
Kada je radnja tvoja, ko ce da ti zabrani da prilagodis sve uslove tako da kupac kupi bas kod tebe?

Malo je glupo da sada sve nabrajam za sta sam sve pregovarao oko cene i kolike sume sam skidao.

ne znam sta je cudno?
nisi znao da je svaki lanac prodavnica birokratski uredjen?
da u takvom uredjenju postoje samo naredbe odozgore i da je radnik samo medij za komunikaciju sa kupcem?

super je sto se svi vi dogovarate i sredjujete, ali to se moze samo sa onim na vrhu

naravno, kod nas ni radnici ni kupci ne mogu da shvate zasto postoje takvi lanci i kakva su pravila u njima, pa se cenkaju kao da su na pijaci, cak i ako je svako ko je ikada isao u bilo kakvu srednju skolu morao biti upoznat sa time

slobodno idi i pitaj sefa bilo kog lanca, kakvo uredjenje u firmi imaju

ne zanima me da slusam o tome kako ja lupam, od nekog ko ne zna za birokratsko uredjenje u firmama

vasa cenkanja sa prodavcima su samo pojedinacni primeri koji su moguci zato sto nam je u drzavi stanje kakvo jeste

Poslednja izmena:
Postenje i legalan biznis su dve apsolutno razlicite stvari!
Za mene je posten svako ko radi posao na posten nacin i ne prevari nikoga. Dali nesto radi nelegalno ja u to ne ulazim i ne zanima me.
Alti placa porez drzavi i legalno sve uvozi i kad ti nesto crkne oni ti odbiju reklamaciju. To nije posteno iako je legalno.

hah samo ih pljuj tebra :) gde god stignes...

Probotzore, ti baš imaš potrebu da pišeš o stvarima o kojima pojma nemaš!?

mogu oni legalno da odbiju reklamaciju... usla ti voda... ko ti kriv sto radis u mocvari...

pa ja nemam razlog da bilo sta krijem jer ja najbolje znam koliko zaradjujem koji fakultet sam zavrsio, kojom prosecnom ocenom i koliko inostranih sertifikata i usavrsavanja posedujem kao i koliko hiljada evra imam mesecnu zaradu cak i na kojoj sam poziciji u firmi gde radim.

kada sam ja spomenuo da podesavanje novog sistema ume da potraje i 5-6 sati javilo se gomila strucnjaka da kaze da je 15min dovoljno...posle niknula tema gde neki to rade i duze..
Ne verujem, opet si me izmanipulisao. :lupko:

@all nisam znao da cu stiteci serviserovo pravo da naplati svoje utroseno vreme u stvari ovakve muljatore opravdati za to sto deru svet. Ako mogu za sebe da trazim opravdanje onda ono lezi u neredovnom pracenju foruma i tome sto nisam video da se naporedo odvija ova prica sa likom koji nastupa kroz visestruke naloge kostolomac/sljiva/goxxxy/kodmenejeradilo/x/y... a koga i od ranije znam kao nekoga ko u torentovanju koristi duple naloge i krsi druga pravila.

...nadajuci se da se popravio i zeleci da mu pruzim sansu, svojevremeno sam ovde na forumu u temi za razmenu pozivnica za trekere, umanjivao njegovu krivicu sto je (u najmanju ruku neoprezno i naivno), potpuno nepozvan kontaktirao btn staff cime je drugom benchmarkovcu ugrozio nalog na btn-u ...pokrivao sam ga govoreci kako se verovatno radi o slucajnosti dotle da su neki od ucesnika diskusije na kraju mene okarakterisali kao drukaru koja je sve to skrivila, a mnogi nisu nacisto da li sam i ja jedan od kostolomcevih alterega jer je on sve vreme potencirao "sale" tog tipa - zar je slucajno sto on i ja uvek pisemo u isto vreme i tako to ...onda je ostavljao utisak na ljude o tome kako se on i ja toboze znamo i privatno, sto na moje trazenje jeste demantovao ali dzaba, ljudi su i mene videli kao (potencijalnog) muljatora a na kraju, poneki od njih, kao prvostpenog gresnika - drukaru. ...Nisam mogao da nadjem dokaze da nisam uradio nesto sto nisam uradio pa sam se povukao sa teme kako barem ne bih korektne ljude iritirao svojim prisustvom.

...i moram malo na racun staffa - pobogu ljudi kad cete vec jednom uciniti nesto protiv ovakvih pojava, protiv duplih naloga i sl. ...kad cete vec jednom uvesti barem moderisane postove za nove naloge?

@kostolomac/u_svim_svojim_izdanjima - ili si najveca moguca ljiga ili nisi ni svestan posledica svojih postupaka. Stidi se u svakom slucaju!

@probotzor

Nisi u pravu apsolutno. U svim radnjama tehnicke robe je moguce dobiti popust. Cak i oni "odozgo" daju instrukcije, da se kupcu ponudi popust ili neki sitan poklon ako se necka. Samo da ne ode kod konkurencije. fingon82 je potpuno u pravu.

Nećeš dobiti popust na fleš od 50din, ali probaj da kupiš tv od 50-100.000 za keš, pa da vidiš kako cene idu dole...

Nego da se vratimo na temu jel znate nekog na KP osim Fantaster... da je ok sto se tice nabavke i kupovine ? Master Pc Shop - Goran Max - Prodaja Računara I Komponenti , ovi su manje vise dosta dobri po KP ocenama . Zanima jel ste imali prilike da kupujete od njih i kakvi su ?

sta ce ti neko drugi kad je fanta izasao iz bolnice...;)

Poslednja izmena:
Nego da se vratimo na temu jel znate nekog na KP osim Fantaster... da je ok sto se tice nabavke i kupovine ? Master Pc Shop - Goran Max - Prodaja Računara I Komponenti , ovi su manje vise dosta dobri po KP ocenama . Zanima jel ste imali prilike da kupujete od njih i kakvi su ?
GoranMax je odlican. Dosta dugo kupujem od njega. Najbitnije velika postenjacina.

Sto se tice tih likova "netestirano" ja od njih ne bih uzeo ni nista ili posalji ti lepo da ja to testiram pa ako radi dogovoricemo se... Naravno od toga nikad nema nista.

a sta ako se ispostavi da je baterija dead? oce li je onda prodati za 100 dinara ili ce i dalje da bude neispitana?

edit: napisa covek gore...
Lepo rasklopi bateriju, pokupi 18650 litijumske baterije od kojih većina ispravna, i opet je na dobitku.

Ma ne. Fanta je posten i korektan prodavac koji prodaje novu robu, dok je ovaj drugi preprodavac sa hiljadu naloga na forumu koji tvrdi da poznaje Fantu, a verovatno je kupovao od njega vise puta i tako ga zna. Svako od nas moze da ga pozove na mob i pita kada izlazi iz bolnice i slicno. :)

moze svako ali se niko nije setio da pita coveka kako je...a i sto bi kad se ljudi javljaju samo kad im nesto treba samo.

jel postoje ljudi koji valjaju drugacije vrste robe a da su pouzdani kao fanta? tacnije mislim na neke ikea stvari

jel postoje ljudi koji valjaju drugacije vrste robe a da su pouzdani kao fanta? tacnije mislim na neke ikea stvari

https://www.kupujemprodajem.com/249-1-aleksandar-f--svi-oglasi.htm ja sam od ovog člana kupio neke IKEA držače za laptop, sve je proteklo kako treba, ako nema na stanju, često ide u nabavku.

EDIT: da citiram oglas:

NOVO NOVO NOVO

DONOSIMO kompletan IKEA asortiman robe po Vasoj zelji i porudzbini.

Pronadjite zeljeni artikal na sajtu WWW. IKEA. HR ili WWW. IKEA. HU i posaljite mi link ili sifru artikla, nakon cega cu Vam ja proslediti cenu trazenog artikla i okvirno vreme nabavke istog.
Hrvatski sajt je dat samo radi lakseg razumevanja i snalazenja, ali roba se donosi iz Madjarske.

Dostava porucene robe je putem neke od kurirskih sluzbi ili licno preuzimanje na mojoj adresi u Novom Sadu.
Postoji mogucnost i moje dostave za Beograd, ali i za druge gradove u Srbiji, po posebnom dogovoru.

OBRADUJTE SEBE I SVOJ DOM

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno