Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa bolji je valjda samsung B450 za iste pare. jedino što su ružni i A i B (skoro da i nema razlike osim crvene linije na donjem providnom delu tv-a). Kod druga sam video taj samsung i nije mi se svideo uopšte, a za toshibu sam smatrao da je malko ružnjikava, ipak mi je ispala lepša od tog samsunga.

glupa stvar kod tog samsunga je ta što tv uopše ne prikazuje Wide sliku na totalu kako treba. toshiba automatski promeni na 16:9 i slika je cela, a na samsungu moraš sam da stavljaš na 16:9 plus slika bude zumirana tj. ne vidi se logo stanice (upoređivao sam motors tv wide edition). btw. to sam takođe zapazio i na PS 50-A410 modelu. ali ono što me je najviše iznenadilo na tim samsunzima je kriminalno loš daljinac. na stranu što je ružan ali je i nekvalitetan do bola, kad ga jače privatiš škripi.

sad sam ih ocrnio žešće, ali stvarno sam se razočarao u samsung. svi ih nešto fale pa ja hteo da pazarim jedan za svoju sobu (xbox, pc itd). kad sam video izbliza, neka fala zaobilazim u širokom luku.

Dakle, crkao mi je PS-42A410, u bgelektroniku nisu uspeli da ga poprave u zakonskom roku i daju mi potvrdu sa kojom kupujem isti ili doplacujm za bolji. Moja dilema: da li se isplati dodati 100-tinak E i uzeti PANASONIC TH-42PY70P koji je full HD? Ili pak nesto trece...
Pozdrav

ajde da i ja zamolim za strucni savet :D
preuzecu "formular" radi bolje preglednosti

1. Koliko para zelis da potrosis na televizor.
do 75000din (+1k i ne mogu vishe)
2. Sa koje razdaljine bi ga gledao.
1.5-2m
3. Koju konzolu imas
Sony Playstation 3 i Xbox360
4. Da li ces televizor koristiti iskljucivo za gaming, ili te takodje zanima gledanje filmova ili kablovske i koliko ti je to bitno.
gledanje televizije sa vremena na vreme tj kablovske ali bih u glavnom gledao serije i vecina je HD rezolucije (tj 720p) - sve ovo naravno kada ne igram igre :D
5. Da li ces mozda koristiti televizor za rad na racunaru ( da li ce ti mozda sa vremena na vreme menjati postojeci monitor koji imas )
Pa imam neke zelje da zamenim postojeci monitor ali i to zavisi od predloga
Trenutno se najvishe lomim oko 2 stvari
50'' LG plazma 720p (nashao sam za oko 74k) i 37'' Full HD Sharpa (koji je za istu cenu i Made In Japan sto bi valjda trebalo nesto da kaze o kvalitetu :D )
Ali voleo bih da mi predlozite ako mozete jos neke primere

Ako vec imas PS3 onda ti FullHD dolazi u obzir, bas kao i ako ga koristis na kompu (kazes zavisi od predloga).
Moji su ti onda predlozi SAMSUNG LE-40A536 ili SAMSUNG LE-40A551, tu su tacno oko te cene.

50" ti je definitivno preveliko za gledanje sa 1.5-2 metra razdaljine i to vec nije stvar ukusa vec dioptrije :) Inace ovaj 200R ima stari panel koji je znatno slabiji od recimo 6000, zato i jeste "jeftin".

50" na 1.5-2m jedino i jedino ako je FullHD u pitanju. 720p moze izgledati mocno ali je ipak blize nego sto treba. Pogledaj postoji li neka 42" FullHD plazma ili 40" FullHD lcd. Budzet ti je glavni faktor ogranicavanja.

ajde da i ja zamolim za strucni savet :D
preuzecu "formular" radi bolje preglednosti

1. Koliko para zelis da potrosis na televizor.
do 75000din (+1k i ne mogu vishe)
2. Sa koje razdaljine bi ga gledao.
1.5-2m
3. Koju konzolu imas
Sony Playstation 3 i Xbox360
4. Da li ces televizor koristiti iskljucivo za gaming, ili te takodje zanima gledanje filmova ili kablovske i koliko ti je to bitno.
gledanje televizije sa vremena na vreme tj kablovske ali bih u glavnom gledao serije i vecina je HD rezolucije (tj 720p) - sve ovo naravno kada ne igram igre :D
5. Da li ces mozda koristiti televizor za rad na racunaru ( da li ce ti mozda sa vremena na vreme menjati postojeci monitor koji imas )
Pa imam neke zelje da zamenim postojeci monitor ali i to zavisi od predloga
Trenutno se najvishe lomim oko 2 stvari
50'' LG plazma 720p (nashao sam za oko 74k) i 37'' Full HD Sharpa (koji je za istu cenu i Made In Japan sto bi valjda trebalo nesto da kaze o kvalitetu :D )
Ali voleo bih da mi predlozite ako mozete jos neke primere

Evo odma par saveta. Posto ces televizor koristiti vecinom vremena za gaming, lcd bi trebao da bude tvoj prvi izbor. Naravno, gaming je na plasmi je moguc ali stariji modeli su vise podlozni burn in-u, a neo-pdp tehnologija plasmi kod koje je burn in prakticno eliminisan trenutno prevazilazi tvoj budzet. Dakle ostaje ti da trazis lcd sa sto manjim input lagom. Razdaljina za koju si naveo 1.5m-2m bi odgovaralo 32" 37", moze i 40" ali nikako 50" jer bi oslepeo :D . Slazem se sa izborom serije 5, mislim da bi najbolje odgovarala tom budzetu.

Ok sve se svelo da je 50'' overkill , hvala puno onda cu uzeti najverovatnije Sharpa jer iako Samsung pravi kick ass monitore (i posedujem jedan) na vecini TV servisa u kojima sam bio najcesce sam vidjao Samsung televizore

Ne smes da zaboravis koliko ima prodatih Samsunga u odnosu na Sharp koji je minimalno zastupljen kod nas. Pretpostavljam da je odnos 100:1, pa je samim tim ocekivano da u servisu vidis 100 Samsunga i samo jedan Sharp!

Mada naravno, ne kazem da je Sharp los, citao sam dosta po stranim forumima i nisam nasao neke preterane primedbe na ovaj model (LC37D65E, pretpostavljam da si na njega mislio).

A 10. juna stizu i novi modeli i, zanimljivo, nema velicine 37" (kad kazem stizu - mislim na Japan) :)
http://www.akihabaranews.com/en/news-18071-Sharp+intros+new+Aquos+D+Series+Full+HD+TV.html

Ok sve se svelo da je 50'' overkill , hvala puno onda cu uzeti najverovatnije Sharpa jer iako Samsung pravi kick ass monitore (i posedujem jedan) na vecini TV servisa u kojima sam bio najcesce sam vidjao Samsung televizore

Naravno da ces najvise vidjati Samsunge po servisima jer su najprodavaniji.
Po tvom rezonu, vozaci bi trebalo da kupuju samo Mahindre i SAAB-ove, jer ih najmanje ima na servisima i na slep kamionima :)

Poslednja izmena:
Dobro dobro vidim da svi imate samsung :D
A sada serious
Pre bih kupio nesto sto je Made In Japan nego made in china

Dobro dobro vidim da svi imate samsung :D
A sada serious
Pre bih kupio nesto sto je Made In Japan nego made in china

Nadam se da ne impliciras da je samsung kineska marka :D posto je samsung koreanski. E sad gde sklapaju uredjaj je relativno. Licno, moj tv je Made in Slovakia.

Made in Japan ti ne garantuje da ce ti taj Sharp biti bolji od nekog modela Samsunga, a kolko sam citao avforums sa Sharpom cak ima vise problema. Inace Samsung i Sony su vodeci proizvodjaci sto se tice lcd televizora.

A za made in china deo, za vecinu stvari se pretpostavlja da kad pise da je nesto made in china losijeg kvaliteta, ali kinezi stvaraju sve bolje i bolje replike po dosta nizim cenama, mada naravno original je original.

Sta mislite o Samsungu LE -40A430 za okruglo 50k din u radnji cije ime podseca na .temp fajlove ?

Koji TV da uzmem TOSHIBA 42X3000PG ili SAMSUNG LE-40A536 oba su oko 75 hiljada, i ako mozete a mi objasnite sta je ovaj dinamicki kontrast Toshiba ima 6000:1 a Samsung 35000:1.Razdaljina sa koje se gleda 3-4 m i prvenstveno za gledanje kablovske i filmova

Hvala na preporuci ali odlucio sam se za LCD,ovo sto sam napisao prvenstveno za kablovsku i filmove to sam samo ovako ,ima tu jos mnogo stvari zbog kojih sam izabrao lcd.Samo mi jos fali model:)

Ok posteno. Od ta 3 modela koja si predlozio najbolji izbor bi bio A536. Toshiba koju si pomenuo ima premali dinamicki kontrast, a LG je poznat po losim prikazom crnih. Samsungova serija 5 ipak ima jednu manu a to je pojava judder efekta pri prikazu 24p bluray contenta. E sad ne znam koliko bi tebi ovo stvaralo problem, jer ne znam dal ces gledati bluray filmove u skorije vreme. Ne znam sta da ti kazem za seriju 5, ja sam je uvek hvalio, ali naravno nije toliko dobra kao serija 6, ali tu je i razlika u ceni..

Alternativa je takodje i TOSHIBA 42XV500PG koja je 79k, i do sada sam cuo samo reci hvale za taj odrejeni model. Kakav je tv mozes pitati korisnika Scheilinkin
ako se ne varam, ja mislim da ga on poseduje.

@Gizmor - koji je to 24p bluray content? Nisam se sreo još sa ovim terminom... Da li je to nešto vezano za original diskove/filmove?

@Gizmor - koji je to 24p bluray content? Nisam se sreo još sa ovim terminom... Da li je to nešto vezano za original diskove/filmove?

Da, upravo za original bluray filmove. 24 frejmova u sekundi je frame rate i skoro svi bluray filmovi su encodovani u tom frame rate-u. Znaci bluray plejer koji ima 24p (progressive) output, prikacen na televizor koji podrzava 24p ce davati najbolju sliku sa najglatkijim motionom i bez artifakta. Ovo je idealna situacija.

E sad konkretno za samsung seriju 5 prijavljuju da se pri gledanju bluray materijala pojavaljuje "judder" ili "poskakivanje" slike, sto naravno ne valja.

Gizmor, molim te da mi razresis jednu dilemu. Ovde pricamo o 24p sa BR playera, medjutim sta se desava sa nazovi HD materijalom kada se pusta sa kompa?

Neki dobar .mkv, tralala, da li sama cinjenica da je ripovano znaci da je prakticno nemoguce dobiti 24p? Postoji li recimo neki nacin da se natera grafa da radi 24Hz pa se tako dobije 24p?

Mozda zvuci glupo pitanje, ali meni je logicno :)

Gizmor, molim te da mi razresis jednu dilemu. Ovde pricamo o 24p sa BR playera, medjutim sta se desava sa nazovi HD materijalom kada se pusta sa kompa?

Neki dobar .mkv, tralala, da li sama cinjenica da je ripovano znaci da je prakticno nemoguce dobiti 24p? Postoji li recimo neki nacin da se natera grafa da radi 24Hz pa se tako dobije 24p?

Mozda zvuci glupo pitanje, ali meni je logicno :)

Nema veze sto je rip i dalje je 24p. Grafa veoma lako moze da outputuje 24hz, samo se u opcijama stavi refresh rate 24hz i to je to. U xp-u iz nekog razloga moze samo 24hz interlaced, dok ovde u windows 7 daje normalno 24hz progressive.

U cemu je ustvari problem. 24p je zapravo 23.976. Kada se 23.976fps filmovi gledaju (a 99% bluray materijala ima tu brojku) na 24hz, desava se da se dropuje poneki frame u toku filma ali nije strasno. Ima ovde resenje. Instalira se Power strip i napravi custom refresh rate koji bi iznosio 23.976hz. Nece sve graficke da rade lepo sa gledanjem HD materijala u 24p, nekom se desava "stutter" pri gledanju.

Sve je ovo sitnicarenje. Ja se na primer ne zamaram sa tim, i gledam u 60hz. 3:2 pulldown sve lepo odradi.

Hvala ti Gizmor,verovatno cu uzeti ovu Toshibu 42, poslao sam Scheilinkin-u poruku pa cu videti sta ce mi rece.Hvala jos jednom na pomoci

onu gore što si naveo x3000pg, to je da navuku kupce. to je staro ko isus.
ja bih voleo da je moj XV500 i to još 42" al ***. i još da sam ga platio kao ovaj AV što posedujem.
AV serija je HD Ready i tu nema frke na 32", slika je odlična. AV model od 42" već ima malo lošiju sliku zbog veličine pixela i za tu dijagonalu mora da ide FullHD. tako da ti je XV500PG(analogni) super izbor. to što je analogni takođe ne treba da te brine jer ni ovi digitalni (dvb) neće moći da prikažu MPEG4/H264 standard koji će biti kod nas, tj. bar 90% dvb televizora na našem tržištu.
i savetujem ti da, ako možeš, pogledaš cene u Metrou(česte akcije) za toshibe jer su u odnosu na TM razlike tolike da se usereš (prdon).

i da sad se setih mislim da sad baš u Metrou imaju super cenu za 42XV550P koji je, kao što i ime kaže, još bolji od XV500. samo ne mogu da se setim cene, al znam da sam se iznenadio.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno