Da li je jedini nebitno ali ja samo zelim da gledam Slagalicu u digitalnom formatu.Ozbiljno volim da gledam slagalicu.![]()
Nema slagalica na rts digital valjda.
Ma shvatam ja šta piše na papiru, i već neko vreme merkam 656 ali kada sam ih video jedan do drugog predomislio sam se. Razlika u ceni je oko 30.000 dinara a u karakteristikama u principu samo 100 Hz...
Verovatno bih do sada i uzeo 536 da nisam pročitao u upustvu da mu je max rezolucija 1280x1024.
Radi se na Avali već nekoliko nedelja, ti jaki vetrovi su bili pre mesec dana. Rok za završetak je u startu dat nerealno, ali recimo da bi do početka avgusta toranj sigurno trebalo da bude završen. Betonski radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja aprila i onda kreće postavljanje čeličnog nosača za antenu kao i same antene. Prva platforma je završena, a druga je počela da se gradi pre par dana.Tek kad završe toranj na Avali, a radovi stoje 2 meseca zbog jakih vetrova, moći će pola Srbije da prati DVB.
Da ali auto i tv nisu isto, auto se gleda i spolja i iznutra, plus motor. A jacina motora se vidi tek kada ga vozis. Dok kod TV-a njegov engine ne moram da citam u specifikacijama koji je, mogu da uporedim dva TV-a i da golim okom vidim sta mi je bolje. Ja ako pogledam ta dva TV-a i vise mi se svidja kako izgleda 536 serija, dzabe je sto ti meni pricas da ovaj drugi ima 100hz i taj i taj engine, kad se meni slika vise svidja na 536. A svako kupuje TV zbog slike a ne zbog onoga sto je "ispod" slike. A auto se ne kupuje samo zbog izgleda, vec i zbog drugih stvari koje se ne vide golim okom. Dodatne HDMI i ostale prikljucke postujem. Mozda si ti i u pravu ali ja samo kazem da treba dva TV-a ukljuciti, uporediti sliku i kupiti ono sto ti se vise svidja, a na specifikacije se manje osvrtati.Golim okom bas i ne vidis toliko razlike izmedju BMW 316 i BMW 545 iako vidis neke a i svestan si da iste postoje ali tek nakon sto sednes u njih i provozas se shvatis da su razlike mnogo vece nego sto ti se to cini na prvi pogled. Isto tako je i sa razlicitim serijama kod TV
Ja ako pogledam ta dva TV-a i vise mi se svidja kako izgleda 536 serija, dzabe je sto ti meni pricas da ovaj drugi ima 100hz i taj i taj engine, kad se meni slika vise svidja na 536. A svako kupuje TV zbog slike a ne zbog onoga sto je "ispod" slike.
jesi li ti siguran da je na tom 656 bila ukljucena opcija 100 Hz ili ne, kad vec nisi video razliku
Rekoh ne treba gledati zasićenost boja i slično a ne oštrinu i slično.
Pre neki dan sam gledao Philips od 42" za neke male pare i logično svako ko gleda TV stane direktno ispred njega. Međutim kada sam se pomerio malo u stranu slika je skoro pa nestala koliko je loš ugao gledanja. To se ne može podesiti kući.
I ne znam da li ti živiš sam, je l' imaš devojku ili šta već ali ja ponekad gledam TV sa drugim članovima porodice i ne sedimo svi u krilu jedno drugom i u takvoj situaciju je bitan ugao gledanja.
I da, naravno da ne mogu da primetim razliku između 4 i 6 ms ali ako je odziv veliki može se primetiti. Kao što rekoh to nije slučaj sa novijim modelima, bar koliko ja znam.
Možeš li nam navesti kako si to zaključio? Šta si gledao? Šta je konkretno bilo bolje? Da li je boja bila jača ili kontrast? Da li si siguran da su oba TV-a bila dobro podešena, možda je 536 bio lošije podešen.
Jedina razlika koju si ti mogao da primetiš a ja nisam mogao jeste kako TV procesira SD sliku, tj. sliku sa kablovske ili čega već. Čak i tada ako je bila u pitanju antena ne možeš biti 100% siguran jer može da se desi da je na jednom prijem bolji a na drugom lošiji.
I na kraju, da li je razlika bila tolika da opravda 25.000 dinara veću cenu?
a onda cu citirati sta sam rekao u svom prethodnom postu - "Takodje postoji mogucnost da nisu svi isto podeseni te da razlika nije bas tolika kolika se meni ucinila..." i to bi bio odgovor na pitanje.Ne znam da li neko ovde pročita ceo post pre nego što odgovori...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari