Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

ispruzi se jos koji euro i uzmi 19"... 940N ti je sasvim ok, moze i 920N... ipak 19" je 19"

Acer AL1916As (19", 8ms) košta samo 10 eura više

LG TFT Monitori

sta odabrati izmedju ova dva LG-a: 1752T ili 1780Q. U jednoj od prethodnih tema neki hvale ovaj 1752T neki ne. Pa kakav je u odnosu na 1780Q koji ima samo manji kontrast ali mnogo lepse izgleda sto se tice dizajna

lg

lepo ti kupi kao sto sam i ja lg L1917s-sn kosta 18.100,00 dinara ili 215 eura
firma je u jug bogdanovoj ulici SEA & SKY
odziv 12ms za 500 dinara vise imas isti monitor sa 8ms
pa ti razmisli .

Cekaj, ovi su 17" sto ti hoces, a preporucili ti 19".

Pametno.

1919s 225€. Pa ti vidi da li se isplati uzimati 17"

1780Q. ovo imam, za drndanje igara i filmova je dobar, spektar boja bi mogao biti bolji tako da nije dobar za obradu slika i sl. ovo je kratak komentar. naravno kupio sam ga prvenstveno jer je odlicno dizajniran ;)

Ljudi, nije mi toliko vazno sto su cene 17" i ovog od 19" skoro iste. interesuje me koji ima kvalitetniju slike, boje... (izmedju 1752T i 1919s) nije mi na odmet da uzmem i 17" ako se pokaze da ima bolju sliku. Uzgred jel neko zna koja je razlika izmedju 1752T i 1752H

Pa da sam ih lično probao, možda bih ti mogao pomoći sa subjektivnom ocenom, ovako mogu, da samo uporedim proizvođačke specifikacije... koje se razlikuju samo u tome što je H podesiv i po visini, a i dizajn je neznatno različit (pogledaj postolje i okvir) + na slikama na sajtu (što opet ne mora ništa da znači) T je u crno-sivoj, a H u skroz crnoj varijanti... e da, USA odeljak LGja ne pronalazi uopšte H varijantu...

Viewsonic VP730?

Da li je neko imao prilike da 'pogleda' ovaj monitor. Kakav je po pitanju brzine (odigrala bi se neka dobra igra), a kakav po pitanju prikaza slike (boje, ugao), posto bi ga koristio i za malo photoshopa? Dakle kakva mu je ukupna ocena? Da li je svestran :wave:
Hvala

Poslednja izmena:
Ja sam taj monitor hteo da kupim pre otprilike 2 meseca.Citao sam o njemu dosta na internetu i lepe je ocene dobio.Samo mi se cini da su ga povukli iz prodaje i da ga je zamenio model VP720,koji je nesto brzi,ali cini mi se da nema svivel opciju.

Fujitsu Siemens Scenicview XE17-1

Malopre sam zavrsio razgovor sa kevom koja je videla neku ponudu za doticni Fujitsu Siemens Scenicview XE17-1 TFT monitor za 13000 dinara.Zanima me da li se iko ikada sreo sa ovim monitorom i da li iko ima ikakve utiske vezane za njega.Cini mi se da mi je keva poprilicno zagrejana da mi kupi TFT monitor, ali s obzirom na ogranicen budzet, nije u mogucnosti da mi priusti nesto sto kosta 400e.Da li bi bolja odluka bila kupiti neki malo bolji CRT monitor 17" nego ovaj TFT ili bih ipak trebao dobro da razmislim o kupovini ovog TFT-a?Brzina mu je 12ms sto i nije bas preterano brzo, ali po nekom mom iskustvu mi se cini da mi i ne treba brze (a i ne moze brze s obzirom na cenu) jer ja se ne igram preterano cesto.Jedino sto radim cesce je da gledam filmove i serije na kompu, ali mislim da bi mi bio Ok odziv za to.Bilo bi dobro da mi neko da neke informacije sto pre jer akcija traje do 27. pa ako dobijem neke pozitivne odgovore, verovatno bih skoknuo do BG da ga uzmem :).Hvala unapred.

svaki tft je bolji od svakog 17" crt-a koji moze trenutno da se kupi nov...
tako da za te pare nemas sta da mislis... ja imam 12ms na lg1730s i b i nikad mi nije smetalo ni u koje svrhe...

Znaci, da kupim i ne brinem :d .A kako ide to sa mrtvim pixelima i garancijom, nisam bas najbolje upoznat sa time, da li postoji velik rizik od toga ili to ne ide bas tako lako?Ne bih voleo da uzmem monitor pa da mi na kraju ispadne da imam 20 mrtvih pixela, a za garanciju mi treba npr. 25.I onda do moga :).U specifikacijama ovog monitora pise Pixel Fault Class II sto bi znacilo da postoji maximum od 4 - 5 subpixela koji mogu biti defektivni sto je ukupno 17 tacaka.Koliko to moze da smeta, da li se primeti mnogo?

Poslednja izmena:
kako je 4-5 subpixela 17 tacaka?!?

osim aako si tezak baksuz neces imati ni jedan bp
ako si bas baksuz imaces jedan, ili ce ti se pojaviti jedan posle jedno par meseci...
ali verovatno nece, tako da ne brini...

Nemam pojma kako su 4-5 subpixela 17 tacaka :).To sam nasao na internetu, bas na Fujitsu Siemens sajtu, pa sam ovde kopirao.I meni je bilo cudno, ali ono, ne znam bas mnogo o toj tehnologiji pa nisam dovodio u pitanje.U svakom slucaju, vredi mi znaci.Hvala puno :).

benq monitori

Kako vam se cine sledeci benq monitori fp71gx, fp71g+, fp72p, fp72g. Mogu relativno jeftino da i nabavim pa da cisto da vidim kava su iskustva sa njima. U principu ne trebaju mi za igre, samo za internet, satelit i MAX.

Ja mogu da ti kazem da je sto se reklamacija tice izuzetan. Ni jedan komad nam jos nije stigao na servis, nema problema sa pikselima (ako gresim neka me neko ispravi), a prodali smo poprilicnu kolicinu

Samsung 731BF

Ima par komentara na osnovu ovog modela monitora kao i na model 931BF koji je, cini mi se, stariji (veci) 19" brat 731BF.Medjutim, voleo bih da mi neko ko je imao iskustva sa njim kaze tacno sta moze da se ocekuje od ovog monitora.Voleo bih da cujem pozitivne strane ovog monitora i negativne.Iako ja sam za sebe kazem da nisam cepidlaka i da bi meni odgovarao i monitor koji ima odziv od 100ms, kontrast 10:1 itd. svejedno bih voleo da znam na sta cu da potrosim 23000 dinara :).Isto tako ne bi bili losi komentari i jos na recimo 730BF i tako neke monitore u ovoj klasi, najbolje da su Samsung, ostale proizvodjace sumnjam da cu naci po Novom Sadu, a u BG mi se zaista ne dolazi po TFT :).

Poslednja izmena:
Sve ima u NS, samo je VS & Belinea<mada i za nju ima nachin> malo problem..ostalo se sasvim lepo nalazi.

Ako ti treba neki konkretan model javi..pa cju ti recji kuda da odesh :)

Znam, ali pazi... da l' ti meni verujes kada ti kazem da ja ne poznajem razliku izmedju rada na CRTu i rada na TFTu sem sto meni to izgleda mnogo cool :).Ja sam sedeo na TFT monitoru koji je boga pitaj koje marke i boga pitaj koje specifikacije ima i bilo je kao "COOL".Kazem, ja se ne igram preterano, filmove gledam na TVu, a te mane oko uglova, pomeranja monitora i sl. verovatno necu ni primetiti.Zasto?Ja ni ovaj moj CRT monitor ne pomeram nikad, kada sedim za kompjuterom sedim mirno, nikad ne gledam iz ugla od 160º i... ovaj... nisam cepidlaka :).

Mutna slova, filmovi itd.?Ma opusteno, meni je iovako sve mutno pred ocima tako da mi nece smetati :D

Poslednja izmena:
kod TN panela zaboravi na tih 160 stepeni..pogotovo po vertikali....za te pare mozhesh da uzmesh neku ok 19" misli o tome...znash me :) svrni da vidish:) ako nadjesh mane entru LG-u..onda tek daj silne pare za 17, inache preporuka 19". Tuzhicju te Silvi da opet bacash pare:)

Ne, 17" mi je sasvim dovoljno, a sto se tice TN panela, pa ne mogu uzeti PVA ili MVA za te pare koje ja imam.Jos gore je to sto ne uzimam gotovinom pa ne mogu da kazem "skupicu jos malo pa onda kupiti" nego uzimam na karticu.Tako da, sad ili nikad :).Inace, znam da mogu da zaboravim na 160º, ali ja nikad nisam ni rekao da mi tih 160º treba :).Nekako sumnjam da moze za 23000 dinara da se nadje nesto bolje, uglavnom koliko para, toliko muzike.

Nego... kakve veze Silvia ima sa mojim parama :p

Opet ja sa LG, ali pogledaj u PIN-u LG-e. Ipak ti je i garancija u PIN-u <novi sad>, dok je TELIX <valja samsung u ns> poznat po jako krsh garanciji..tipa 45 dana:) Raspitaj se ako meni ne verujesh....

E da u NS je malo problem sa JACHIM 17" jer ih niko ne drzhi na lageru...istina ima ih PIN, ali shta uzmesh to ti je..znachi uzmu ti jedan primerak i daju ti. Dok basic<entry> modeli ima svuda pa mozhesh da birash pogledash, vidish da nema bp-e ...i tako...Ja sam iskreno uzeo monitor na oko, nisam hteo da uzmem monitor koji nisam video da radi , i koji pre mog uzimanja nije radio na stolu 5 sati. Znachi hteo sam da se osiguram od BP-a, bp-i su najcheshcji u startu i u prvih par sati rada....kasnije su JAKO male shanse da se dobiju, objasnio ti je danijel00.

Inache u poslednje vreme nisam chuo da je neko uzeo samsung,lg sa BP, obe firme su ove godine razmatrala 0bp garanciju...samsung je chak probao neshto koliko sam chitao ali je odustao.

Ako hocjesh 0bp i garanciju za to imash u BP philips x seriju za nekih 250e sa 0bp garancije <8ms,800:1.....>

Toliko od mene, po meni ne treba da kupish tft po preporuci..nego idi vidi svojim ochima pa odluchi...znam da nemash para na bacanje...nemoj da ih bacish....

Upravo kucam sa mog novog TFT monitora, Samsung SyncMaster 731BF 17".Bio sam u PINu da gledam LG jer su imali jedan jako lep model koji mi je zapao za oko i njihov odgovor po pitanju politike garancije za mrtve pixele je bio "ne dajemo garanciju za mrtve pixele".Bio sam u Samsung Shopu gde sam dobio garanciju od 36 meseci na 3 mrtva pixela pa navise i jos su mi rekli da nije problem da se zameni i ako se pojavi jedan mrtav pixel u prvih dan-dva.I naravno, nakacili su mi ga da ga vidim pre nego sto sam kupio.A i u PINu su mi rekli da mogu da donesu LG na revers pa da ga ja probam, nije problem.Medjutim, ipak mi je vise odgovarao Samsung, samo zbog garancije, a specifikacije su gotovo iste s tim da ovaj Samsung ima 2ms u odnosu na 4ms kod LG-a.

NE U MILENIJUM!!

Kupi shta hocjesh kad nesh slushash...POGLEDAJ MONITORE....inache klasa II znachi klasu II nema tu jedni priznaju drugi ne......u milenijumu rade lenje budale :( prosto sramota za jedan PIN, mnogo bi mogli da nauche od jednog IMTEL-a.

OFFTOPIC:
milenijum: kada sam ja bio lik mi je ladno rekao, a shta cje ti manje od 12ms ..evo vidi ovaj shto je lep monitor shta cje ti bolje....toliko o tome :( TRAGEDIJA..mogli bi pedja i nebojsha da zaposle nekog normalnog ...

Poslednja izmena:
Cekaj, nisi mi jasan, gde jos PIN ima maloprodaju?Ja znam samo za Millenium.Inace, onaj covek u Milleniumu je bio sasvim prijatan, rekao je da ce uzeti na revers taj LG koji je mene zanimao i da dodjem posle 16h da ga isprobam i vidim.Jedini deo koji mi se nije svideo je to sto nemam nikakvu garanciju na mrtve pixele i bas iz tog razloga sam kupio Samsunga cim sam ga video u Samsung shopu (naravno, javio sam ovima u PINu da mi ne donose LG, da se ne cimaju ljudi za dzabe, a ja ih ispalim).Dobijem na njega 36 meseci garancije i na vise od 3 mrtva pixela mada su mi rekli da mogu da ga zamenim ako mi se desi da dobijem jedan do dva mrtva pixela u prvih dan-dva.Inace, same specifikacije monitora su 2000:1 kontrast, 17", 16,2 miliona boja, 300cd/m², 1280x1024 @ 70Hz, DVI + D-SUB, 2ms.Slicno imam i kod onog LGa koji sam gledao, pa i malo losije (1400:1 kontrast, 4ms itd.), s tim sto je onaj LG mozda za nijansu lepsi.Znaci, samo za nijansu.Mada i ovaj Samsung izgleda ULTRA LEPO.Ne vidim u cemu je prob.Za sad imam samo pozitivne stvari da kazem o ovom Samsungu, a i nisam bas video da ga svi ostali pljuju, uglavnom je on dobra kupovina.

EDIT: Naravno da sam prvo isprobao Samsunga pre nego sto sam ga kupio, proverio da li ima mrtvih pixela, gledao uglove itd.Sve mi odgovara, ali bas sve.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno