Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

Taj dinamichki kontrast kod samsunga je tezhak za naviknuti..jako kvari kvalitet slike. Ali stvarno je lepa crna na tom monitoru. Meni se ne svidja kvalitet boja...em zbog kontrasta..em je izgleda dobijeno 2ms na ushtrb kvaliteta boje i ugla gledanost.....za te pare ..koje su dosta velike mogao bi monitor makar pomeranje po visini da ima..ali shta je tu je.....ti si kupio...ti treba da si zadovoljan, a ne ja.

Nego da li ima 760bf crni ? <drugarica se popalila:)>

Isti taj dinamicki kontrast je i kod bukvalno svakog LG-a. 2 ms NIJE dobijeno na ustrb kvaliteta boja i ugla gledanja.Za te pare nisam mogao da dobijem ni boljeg LG-a, a video sam sliku na LGu i nisam bas bio preterano odusevljen.Ali opet, ti znas najbolje i ti si faca, ja sam verovatno samo glupi korisnik kompjutera koji u stvari ne zna sta mu se svidja... Whatever...

Nisam video da imaju 760BF ali sam uveren da mogu da ga nabave.Toliko od mene u ovoj temi.PoZ!

?

Ajd' mateja82 daj neki argument ili samo lupas.:wall:

Ma pusti, ljudi slusaju komentare ljudi koji su pristrasni jednom proizvodjacu pa ocrnjuju sve ostale i onda govore upravo to sto govore.Imam osecaj da neki od njih nikad nisu ni imali Samsunga pred sobom pa da vide kako to izgleda uzivo.

Poenta cele price ostaje ista.Svakome se svidja jedna stvar, a ne svidja druga stvar, niko, ali NIKO ne moze da bude u potpunosti objektivan kada su u pitanju ovakve stvari.Ja sam vec 3 dana na ovom mom Samsungu 731BF i imam samo reci hvale za njega.Uglovi gledanja su mu odlicni, odziv fenomenalan, boje realne, kontrast odlican, crna je zaista crna, a izgled je za pohvalu.U svakom slucaju, TREBA POGLEDATI SAM.Ista ovakva prica je i kad su zvucnici u pitanju.Dok nisam sam cuo zvucnike (i video monitor) nisam hteo nista da odlucim.Treba slusati svoje instikte i verovati svojim ocima.Onaj ko slusa druge nikad ne zna da li ce to odgovarati njemu ili ne.

Poslednja izmena:
Sta mislite o Samsungu 940N. Ako moze konkretni razlozi za i protiv :) Salim se naravno, treba da ga uzmem za paar dana, ali nisam 100% siguran, pa bi mi trebala pomoc. Ne bavim se grafickim dizajnom, komp se koristi samo za kucnu upotrebu i nisam neka picajzla. Unapred hvala.

Pa sto ne pita u temi za 19" onda? 940N je pripada tamo.

Polovni 17 TFT, gde i koliko?

Vidjao sam uglavnom 15 incne za oko 100 e, a 17 jako slabo ima u ponudi. Zna li neko mozda ko ima konstantan lager, ne oglasi.

polovna 15ica za 100€?!!!
poceli da nestaju iz ponude kad sam ja kupovao monitor (novembar 2004.)
ako polovna 17ica kosta, u oglasima, do 120€ (info-ponuda za polovni LG L1730B, svojevremeno bestbuy), 15ica ne moze da kosta 100€

predlog za kupovinu polovnih TFT-ova: samo one koji su u garanciji, a ako vec moras da reskiras, ne daj vise od 100€ za polovnu 17icu

sto se lagera tice, jos uvek furaju CRTove

p.s. gde si video ponudu 15ica?

Poslednja izmena:
I ja kupih 731bf... Malo sam se mucio dok se nisam navikao na taj tft trip u vezi boja i brda presetova al napokon sklopih ono sto mi odgovara i veoma sam zadovoljan... toliko

731BF je odlican monitor.Nema pivot i nema podesavanje po visini, ali meni to iskreno ni ne treba.Ugao gledanja po horizontali je dobar, po vertikali bas i nije nesto, ali ko ce gledati monitor odgore ili iz ugla od 160º?Moze da se ukljuci dinamicki kontrast, ali to jos nisam isprobao (tako se dobija maximalnih 2000:1), ali i ne vidim razlog za to, po defaultu ima 700:1 cini mi se.2ms, nema duhova (pa 2 ms!) i DVI i D-SUB ulaz, to je odlicno :).Ja kod mene nisam primetio ni probijanje pozadinske svetlosti, niti su boje nerealne (a ako nekome i ne odgovaraju, hvala bogu ima podesavanja koliko hoces pa namestis kako ti odgovara).I pre svega, lep dizajn :D

Pa ima jedan lik u Petrovaradinu koji drzi servis laptopa izbor 15 stalno i 17 ponekad, a ima i u GB jedan preko oglasa.

Ja sam pre sest meseci preko oglasa uzeo polovan tft 15" Eizo koji je bio odlican za 100 eura i pre neki dan sam ga prodao za 80 eura. E sad kada bi nasao negde polovan 17" tft sa dobrom slikom za 100 eura uzeo bih ga odmah.

Preporuka i savet

Dvoumim se izmedju sledeca dva modela tft-a:

-LG 1732P 4ms,300cd,1400:1,170°H-170°V/ DVI
-Lg 1752T 8ms,300cd,1600:1,160°H-160°V /DVI

U sustini probao sam na kratko u igrama i jedan i drugi i pretpostavljam da je 1732P bolji toliko koliko je i skuplji(ne kapiram manji broj u oznaci modela :trust:).
Da li ima nesto bolje od ovih modela u toj klasi do 220eu i da li je jedini nacin za resavanje problema pojavljivanja vertikalnih linija u igrama(sto mi bas ide na nerve) ukljucivanje v-sync ili postoji i neko drugo resenje?

Poslednja izmena:
Dilema

Ljudi nisam pametan sta da radim.Imam para do 200evra i ne mogu da odlucim da li da uzmem 17" sa DVI ili 19" sa analognim ulazom.Da li to u ovoj klasi monitora uopste nesto znaci?
Svaka pomoc dobro dosla!

19

@veljadj
19' je ipak 19':eyebrows:

MISLI O TOME !:banana:

Pa gledaj na to ovako, slika je primetno ostrija na monitorima koji imaju DVI.Istina, i mene je malo kopkalo to, ali sam se ipak odlucio za DVI 17".E sad, ti razmisli, ako nisi neki zagrizen fan incha i ne treba ti neki velik monitor u svakodnevnom radu, onda DVI ;).

ConanSaga, pa uzmi taj koji ima manji odziv.Ostala konfiguracija im je manje vise ista, a onaj kontrast 1400, 1600 ti nista ne govori :).To je dinamicki kontrast, i ja imam 2000:1 na mom Samsungu, ali uopste nema nikakve razlike u odnosu na monitore koji imaju 700:1 kontrast :).E sad, jedino ako sam ja prevideo nesto kada su u pitanju ti monitori, ali to ce ti najbolje isnogood reci, on je zagrizeni fan LG-a.

Pa gledaj na to ovako, slika je primetno ostrija na monitorima koji imaju DVI.Istina, i mene je malo kopkalo to, ali sam se ipak odlucio za DVI 17".E sad, ti razmisli, ako nisi neki zagrizen fan incha i ne treba ti neki velik monitor u svakodnevnom radu, onda DVI ;).

ConanSaga, pa uzmi taj koji ima manji odziv.Ostala konfiguracija im je manje vise ista, a onaj kontrast 1400, 1600 ti nista ne govori :).To je dinamicki kontrast, i ja imam 2000:1 na mom Samsungu, ali uopste nema nikakve razlike u odnosu na monitore koji imaju 700:1 kontrast :).E sad, jedino ako sam ja prevideo nesto kada su u pitanju ti monitori, ali to ce ti najbolje isnogood reci, on je zagrizeni fan LG-a.
Ispazario sam vec LG1732P.Zadovoljan sam:)

I ja cu najverovatnije taj LG model mada se sa njim nikad nisam susretao,krenuo sam sa Samsungom i tu i ostao.Jedino ako ne ''izmislim'' neki od 19'' za slicne pare sa DVI ali tesko...

Ma i ja bih uzeo LG verovatno, samo da su mi dali neku garanciju na mrtve pixele.Ja otisao, pitao i dobio odgovor "imas garanciju, ali nemas na mrtve pixele".Tako da... ***, zao mi je, ali ne smem da rizikujem da uzmem monitor i da mi se pojave mrtvi pixeli iako su mi mnogi rekli da je to zaista retko :).Dobar je i LG i Samsung, sve zavisi od ukusa i od toga sta ti trazis od monitora, da li trazis dlaku u jajetu ili samo zelis nesto sto ce da ti koristi ;)

Gledao sam malo ove TFT monitore i dvoumim se izmedju :
1. Philips 170C6FS
2. Samsung 740N
Razlika izmedju ova dva monitora je (bar koliko sam ja uspeo da vidim) u Brightness-u, kod prvog je 250, a kod drugog 300 i Contrast Ratio kod prvog 500:1 a kod drugog 600:1. E sada ja nemam pojma sta to znaci prakticno i kakvu razliku to moze da napravi. Sta je bolje od ova dva i imate li neki drugi predlog za monitor do oko 200 eur?

@smark
nema tu sta da se dvoumis
uzimaj Zamzungaa.

ili za iste pare uzmi 19" LG 1919s ;)

8ms , 1400:1 , 300cd ;)

1400:1 malo morgen

Pa ne, cekaj... ako ima 19", a da je dobar i za te pare (200eur) zasto da ne. U svakom slucaju vise bi mi odgovarao neki od 17", ali da znam da je OK i da ce slika da bude dobra, nego nesto od 19" pa da se patim posle. Ima li neko taj monitor (Philips 170C6FS) pa da kaze kakav je?

Vrh Dno