Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

Pa problem je sto imam 100e u rukama a 50e mogu samo da zamislim.Tako da varijante dodaj i te varijante mi bas ne leze.Zato pitam za polovan.Kako sam gledao u METROu ima Belinea za nekih 12500,ne znam oznaku,dok su SAMSUNG i LG oko po cenovnicima za NS 170e.

Proveri (naravno) pre kupovine, cenkaj se - > obori cenu i uzmi (polovno zasto da ne).

Moja preporuka ti je samsung 731bf od 2ms kosta 215 eura i za te pare bolji neces naci.
Raspitaj se malo o tom modelu pa ces videti njegove karakteristike.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!
Sjajan model, trebalo bi da ima isti panel kao i veći brat. Uopšte nije ''trejdof brzina/kvalitet prikaza'' :D veoma brz i veoma kvalitetan prikaz slike, samo ako ga nađe po toj ceni :smash:

Poslednja izmena:
Problem je sto ne znam sta kod njega da gledam(polovnog).Kako je ocuvan,da li ima mrtvih pixela,mozda po koji svetao?Mrtve pixele tolerisu i na novim kao i svetle tako da ne znam sta da radim.Sto se tice METRO-a u njihovom prospektu je bila neka akcija za BELINEA 17" za 12500din. ali stvarno ne znam za koji period. :p

Sjajan model, trebalo bi da ima isti panel kao i veći brat. Uopšte nije ''trejdof brzina/kvalitet prikaza'' :D veoma brz i veoma kvalitetan prikaz slike, samo ako ga nađe po toj ceni :smash:
Pa tako bar pise na pcberzi cena 216 eura.Samo je pitanje koliko racunaju euro?
Ja sam ga kupio sestri i stvarno sam zadovoljan kako monitor radi.Za te pare mislim da je trenutno najbolja kupovina.Inace ja sam ga pre dva meseca platio 20000 dinara.
Evo sada sam proveravao na pcberzi i trenutno najeftinije u gradu kosta 18390 dinara ili 227 eura.Ima ga u firmi phoenix it u bulevaru i to je ta cena.
Mozda jos negde moze da se nabavi povoljnije.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!;)

Problem je sto ne znam sta kod njega da gledam(polovnog).Kako je ocuvan,da li ima mrtvih pixela,mozda po koji svetao?Mrtve pixele tolerisu i na novim kao i svetle tako da ne znam sta da radim.Sto se tice METRO-a u njihovom prospektu je bila neka akcija za BELINEA 17" za 12500din. ali stvarno ne znam za koji period. :p

Moj drugar je prosle nedelje kupio u metrou na novosadskom autoputu pomenutu belineu 1705s1 za 12500 dinara.Sasvim korektan monitor za te pare.
A da li je ostalo jos tih monitora mislim da treba prosetati do krnjace i zemuna pa videti.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:

Moj drugar je prosle nedelje kupio u metrou na novosadskom autoputu pomenutu belineu 1705s1 za 12500 dinara.Sasvim korektan monitor za te pare.
A da li je ostalo jos tih monitora mislim da treba prosetati do krnjace i zemuna pa videti.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

ima u krnjači ... baš sam juče video OGROMNU gomilu na ulazu , odnosno kad se uđe , pa sa leve strane gde obično i stoji teh. roba koja je na akciji sniženja ......

Philips 170X6FB

Zamenio bih za moj, inace odlicni, Samsung 720N sa nekim DVI monitorom pa mi je zapao za oko Philips 170X6FB. Vidim da ga Imtel ima u ponudi, ali na zvanicnom sajtu Philips-a tog modela nema, vec postoji model sa slicnom oznakom 170X7FB!?

Jel' ovaj model u Imtelovoj ponudi neki stariji model ili nesto samo za istocno trziste?

Ima li neko iskustva sa ovim modelom i da li se isplati angazovati oko prodaje Samsunga i doplacivanja za ovaj DVI Philips? Hvala.

170x6 je pretehodna serija. Ja imam 190x6 i zadovoljan sam. To su serije sa perfect panel garancijom i u njih se ugradjuju paneli I klase. Mislim da ako si zadovoljan sa monitorom koji trenutno imas, nema razloga da prelazis na neki drugi, sem ako on nije vece dijagonale.

Kupili smo Quart 19 wide 19pw1 i vrlo smo zadovoljni. Slika je veoma oštra, boje začuđujuće žive, tip prikaza podseća na "Trinitron" CRT. Sa druge strane, postoji blag utisak ulegnutosti slike kao kod raznih flat ekrana, ali je zanemarljiv, brzo smo se navikli i ne primećujemo ga. Prikaz crne boje je korektan na slikama, slabiji na desktopu. Garancija 0 bad pixela, mogla bi biti istina da je zapravo u pitanju PHILIPS elektronika. Zaista dobar monitor, ustvari mnogo više od toga, uz napomenu da koristimo DVI izlaz. Nismo ga probali na VGA izlazu. Cena je 218€.

Poslednja izmena:
glupo pitanje: kupio sam 731bf i prezadovoljan sam.Pitam se samo da li je moguce podesavati mu poziciju? Pomerio bih ga unazad za nekoliko stepeni...OK mi je i ovako pravo pod 90...ne bih da probam na silu...

glupo pitanje: kupio sam 731bf i prezadovoljan sam.Pitam se samo da li je moguce podesavati mu poziciju? Pomerio bih ga unazad za nekoliko stepeni...OK mi je i ovako pravo pod 90...ne bih da probam na silu...
Mozes slobodno da ga pomeris unazad.Uhvati ga sa obe ruke i malo jace povuci unazad ali samo kad je postolje kompletno sklopljeno sa monitorom.Novo je to i nije razradjeno.I ja sam imao slican problem kada sam sestri kupio takodje 731bf.Otisao sam do bulevara u erc komerc i u samsungovom predstavnistvu i pitao ih isto ovo sto i ti.I oni su mi pokazali kako da se nagne malo unazad.
Tako da nemoj da se plasis,slobodno probaj polako i pazljivo.
Pozdrav.

tft sa ili bez dvi

Dali postoji razlika izmedju Analognog i DVI ulaza na monitorima.I ako postoji koliko je bolja slika na dvi.
koji monitor da kupim da ima dvi a da nije preterano skup.prelazim sa Lg 700s CRT.

Poslednja izmena:
Svi tvrde da je preko DVI slika na TFT-u bolja.Koliko bolja, nisam siguran, ali definitivno ima razlike, kada svi koji se bave testiranjem/reviewom monitora tvrde da je bolja slika preko DVI...pa ne vidim razlog zasto bi sumnjao u to :p
Da bi najlakse "prelomio" koji monitor da uzmes, prelistaj temu "koji 19 TFT"...tu imas pricu o gooomili modela sa pristojnom cenom.Moja preporuka bi bila samsung 931bf... http://www.sk.co.yu/2006/09/sktd06.html
I naravno samsung 971p, ali on je vec osetno skuplji.

Poslednja izmena:
ako ti je razlika izmedju monitora sa i bez dvi veca od 20eu, predlazem da se odreknes dvi...
sve naravno zavisi od klase monitora koju kupujes...

hm, kolko sam nesto citao, monitori sa DVI-em su ovih dana znatno poskupljali, neki EU porez, sta li vec, pa pitanje dobija na aktuelnosti...

Jel moze neko da mi preporuci 17" za oko 200€ samo za igranje i pokoji film, da bude Samsung.
Treba mi za druga
Thanks

Monitor TFT 17" Philips 170C7FS

Monitor TFT 17" Philips 170C7FS5ms,300cd/m2, 700:1, 160/145

Sta mislite o ovom Phlipsu mogu da ga uzmem po nabavnoj ceni

da li vredi?

Ne isplati se uopšte kupovati polovan TFT sem ako cena nije do upola niža (iste dijagoinale). Jer kad se kupuje nešto polovno, obično se smanji cena za 1/4 ili 1/3 ako je istih karakteristika. Međutim, pošto LCD tehnologija brzo napreduje, TFT monitor stariji od 2 godine već se smatra zastarelim, a po oglasima ih cene preko 100 eura. Zato sam ja i uzeo Belineu u Metrou i nisam se pokajao. U zadnjih godinu dana sam promenio Acer 1716As i Acer 1916Ws, dok na poslu imam Samsung 720N (pre toga neki IBM 15" TFT). Slika na Belinei ne zaostaje ni za jednim od njih, a za 155 eura sa tri godine garancije je ekstra kupovina. Nema bad pixela, a u slučaju reklamacije ide se direktno kod uvoznika (ne u Metro), a to je Desk.

Да не отварам нову тему, питаћу овде, ако аутор теме нема ништа против (ово није крађа теме :)).

Наиме, у Понедељак, имам намере да заменим нови (коришћен је пар месеци) ЦРТ монитор Samsung SyncMaster 796MB за ТФТ монитор Samsung SyncMaster 7200, дакле овакав као на овој адреси http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=HW06-000690 мада искрено нисам обратио пажњу па не знам да ли је са N као 7200N[/n] или није :) ако уопште постоје два.

Е сада, ја се генерално врло слабо разумем у ТФТ мониторе. До сада сам користио само ЦРТ мониторе, а поменути монитор ми по цени врло одговара а неки су ми га такође хвалили. Ја се не бавим обрадом видео материјала или нечим сличним, али дуго времена проводим испред монитора па ме занима какав је по вашем мишљењу генерално овај монитор што се квалитета тиче? На пример, да ли је при игрању игара (мало захтевнијих нпр. ХалфЛајф, ФарКрај итд.) тих 8 мс одзива довољно, тј. да ли долази до замућења при игрању итд.?

Унапред хвала.

Predlog za malo skuplju 17-sku TFT?

Elem , hteo bi da penzionishem mog SyncMaster 755dfx-a , pa sam malo razgledao ponudu monitora. Iako se vecina odluchuje za low buget reshenja tipa TFT za 13-14k dinara, shto jeste primamljivo i naravno posle CRT-a je super, ali posle 6 meseci rada za takvim TFT-om pochecemo da primecujemo da bi mozda bilo bilo bolje da je kontrast malo veci, ili da monitor ima DVI, a onda ce biti kasno, odluchio sam da malo vishe ulozhim u novi monitor.

Meni je zapao za oko:

LG L1770HQ-BF 21539din.

Predlozi? :wave:

Mislim da gresis...
batali 17" i uzmi npr 20wide za slicne pare...
ima i odlican kontrast i odziv i dvi... neces nista posebno dobiti skupljim 17" sto bi trebalo da te brine, pogotovo posle crt...
uzmi bar 19" obican, ako ti se wide ne svidja (sto opet zavisi od primene monitora).

Vrh Dno