Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

Za taj lg 1919sf je dosta ljudi imalo reci hvale.
Kazu da je za te pare to sasvim ok 19-ca.Jedino kazu da je postolje krs.
Za sliku kazu da je dobra.
Ja se razmisljam sestri da kupim taj model.

Ako to placas u gotovini, mozda ne bi bilo lose da pokusas da skupis jos malo kesa i uzmes neki sa DVI ulazom.Ja sam moj Samsung prikacio na D-SUB (analogni) i DVI (digitalni) ulaz i nisam mogao da poverujem kolika je razlika u ostrini slike.Da nisam video svojim ocima, rekao bih da me neko zeza.

Evo resio sam konacno i sestri da pazarim neki tft i posto sam se dugo mucio da li da joj kupim 17-cu ili 19-cu do jedno 250 eura ipak sam resio da joj kupim 17-cu koja ima i dvi i izbor je pao na samsung 731bf.Nadam se da necu pogresiti u proceni a?
Sta vi mislite?
Kakvi su utisci vas koji ga imate?Da li imate nekih zamerki na njega?Sta su mu prednosti a sta mane ako ih ima?Javicu utiske kad ga budem malo testirao samo ja bas i nisam neki strucnjak po tom pitanju.
Pozdrav!!

TFT monitor LG 1718s

Pozdrav,
TFT monitor LG 1718s je na akciji u Metrou, cena oko 14000 dinara. Odziv je 8ms. Kupio bih ga i koristio prilikom crtanja u CAD-u, gledanja filmova i naravno igranja igrica (internet i standarden aplikacije se podrazumevaju). Moje pitanje je, ukoliko neko naravno zna tj. ima ovaj monitor, da li ga mogu koristiti za ove potrebe? Naravno svestan sam da ovo nije profesionalni monitor, ali molim da mi se navedu sve njegove mane i prednosti ako ih ima.

Unapred zahvalan, Stefan

Evo kupio sam i za sestru tft samsung 731bf i prvi utisci su da je to sasvim ok monitor za te pare i njoj se monitor svidja i kako izgleda i kakvu sliku ima.Imam jedno pitanje za ljude koji imaju isti ovaj model da li monitor moze da se nakrivi malo unazad ili ne jer bi sestri vise odgovaralo gledanje u monitor?
Ja sam kao nesto probao ali ne bih da ekperimentisem i da nesto sjebem pa bih zamolio nekoga ko vec ima pomenuti monitor da mi da odgovor.
Inace sto se tice monitora slika mu je stvarno ok iako je vezan na neku integrisanu graficku karticu i radi na 1280x1024.
Za sada sve pohvale za pomenuti monitor.Kupljen danas bez mrtvih pixela.
Pozdrav!!!!!!!

Evo sad sam primetio kod sestre da se malopre na samsungu 731bf pojavio jedan pixel svetli u donjem desnom uglu ali ne znam da li je samo zaglavljen ili je mrtav.
Ne smeta prilikom rada na racunaru ali me nervira da se vec drugi dan od kupovine pojavio.
Pustio sam mu i onaj program koji sluzi da se vidi da li ima neki mrtav pizel znaci menjanje boje preko celog ekrana u belu,plavu crnu crvenu i u druge boe i preko tog programa se nista ne vidi.Tek kad se xp podigne onda se vidi taj pixel koji je svetle boje.
Da li neko zna koji program je dobar za odlavljivanje pixela koji nisu riknuli.Ja sam nasao neke ovde na forumu ali ne mogu da ih instaliram.
Ako neko zna mojio bih ga za odgovor.
Pozdrav!!!!!!!!!

Samsung 760BF - vredi li

Zainteresovao sam se za ovaj monitor, ali mi je neki lik rekao da mu je los RTC (sta god to bilo) i da ga zato treba izbegavati, al da je inace dobar (300 cd/m2, maksimalnu rezoluciju od 1280x1024 piksela, ugao vidljivosti od 160° vertikalno i 160° horizontalno kao i frekvenciju osvezavanja od 30-81kHz horizontalno i 56-75Hz).

Pozdrav,
TFT monitor LG 1718s je na akciji u Metrou, cena oko 14000 dinara. Odziv je 8ms. Kupio bih ga i koristio prilikom crtanja u CAD-u, gledanja filmova i naravno igranja igrica (internet i standarden aplikacije se podrazumevaju). Moje pitanje je, ukoliko neko naravno zna tj. ima ovaj monitor, da li ga mogu koristiti za ove potrebe? Naravno svestan sam da ovo nije profesionalni monitor, ali molim da mi se navedu sve njegove mane i prednosti ako ih ima.

Unapred zahvalan, Stefan

I ja htedoh ovo pitanje da postavim.Imam pristojnu ponudu za ovaj monitor.Moze li neko ko zna da odgovori jel vredi da se igram na njemu?:D

Da li bi neko mogao preporuciti 17" za oko 200-220 eura. Mozda deluje bezobrazno sto ne citam postove, al malo mi je hitno, a u ovo se ne razumem preterano. Samsung, Philips?

Pozdrav,

Unapred zahvalan, Stefan

Dobih ga danas popodne.Probao sam u nekoliko igara,radi odlicno.Ako ti nesto znaci:D

ma imam ja svoj 940 b i zadovoljan sam skroz i otkad sam ga uzeo ne pratim...
Mozda cu dobiti josh jedan pa reko da pitam,da se ne zeznem...

Procitao sam ceo topic ali posto se razvlaci preko cele godine nisam bio siguran da li ste svi ostali pri istim misljenjima , pa vas o5 pitam , znaci TFT monitor za kucu , igre (kanter , wc3 , manager),internet i mozda u buducnosti nesto tipa corel draw , 17 inca , to je to , znaci nemojte misliti da trazim neku budzu jer sam stavio corel ali ne nameravam da kupujem monitor o5 sledece godine ....... cena 200 evra moze malo preko , ukoliko cena predstavlja problem zanemarite sve sto sam rekao i dajte preporuku za neki iste cene , hvala :)

Uzimam 17" TFt do 200e... Koji??? Stvar je hitna!

Pa, gledao sam ove samsunge 7 serije, spreman sam da odvojim oko 18000!

Moja preporuka ti je samsung 731bf od 2ms kosta 215 eura i za te pare bolji neces naci.
Raspitaj se malo o tom modelu pa ces videti njegove karakteristike.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!

Pazi, meni ne treba trejdof brzina/kvalitet prikaza... Znaci dobra slika i latenca oko 6~8 ms!

Posto ti nisu potrebne ekstra karakteristike pogledaj LG i Belinea 17" - cena im je oko 170€.
Za oko 200-220€ 19" LG L1919S ili L1952S je po meni veoma dobar izbor.

Da li kupiti 17" TFT polovnu?

Malo pitanja za znalce: Da li kupiti polovan 17" TFT ,tj.da li se uopste isplati uzimati polovnjak?Problem je sto imam 100eura,a mozda bih mgao da dodam jos 50e(tesko ali neka bude u teoriji).Da mozda nema neka dobra 17-ka za te pare a nova!?Hvala unapred

Malo pitanja za znalce: Da li kupiti polovan 17" TFT ,tj.da li se uopste isplati uzimati polovnjak?Problem je sto imam 100eura,a mozda bih mgao da dodam jos 50e(tesko ali neka bude u teoriji).Da mozda nema neka dobra 17-ka za te pare a nova!?Hvala unapred

Ako je dobro ocuvan,malo radio, a pri tome povoljan...zasto da ne. Ja Imam pozitivna iskustva sa kupovinom polovnog tft-a. Pre 2 godine sam kupio polovan tft 15" samsung (ne secam se ni koje su oznake) za poslovnu namenu...i dan danas radi kod caleta u firmi...

Kolko vidim najjeftinije nove 17" su oko 15000 (gledam cene u ns i to samsung i lg), znaci da bi za oko 10000 trebalo da moze da se kupi ok 17"... bilo je nekih philipsa i za 13000, ali ih sad ne vidjam...
licno mislim da moj 3+ godine star lg1730b nije nista gori monitor od nekih 1717s i slicnih (iako deklarativno ima manje ms itd), a definitivno nema tendenciju crkavanja ili tako necega od starosti (i ako bi mu se desilo, mislim da bi eventualno otislo pozadinsko svetlo, a to se popravlja).
znaci ako bi nasao nesto oko godinu dana staro, to bi moglo da ima jos 2 godine garancije, onda bi ti definitivno vredelo da uzmes takav monitor...

Nazad
Vrh Dno