Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

Ja sam imao Acer 1716As i bio sam zadovoljan njime. Kada mi se ukazala prilika prodao sam njega za 200 eura (toliko košta nov) i doplatio 50 kinti za 1916Ws. I s'njim sam ekstra odusevljen. Naročito kad se uzme cena u obzir. 19" Wide, 1440x900, 8ms, 500:1, 300cd/m2, 3 godine garancije za 250 eura. BEST BUY. Filmovi izgledaju super na njemu plus što imate utisak da ih gledate na monitoru od 21" (nema crnila iznad i ispod slike). Još ne mogu da se priviknem na rad u Wordu i Excelu, ali mi se da oprostiti jer ga koristim tek drugi dan:). Za sad ne stvara nikakve probleme, a vreme će pokazati kvalitet same izrade.

Poslednja izmena:
Potrebna mi je objektivna preporuka za tft 17"...e sada posto sam procitao sve postove u ovoj temi pojma nemam da li uopste postoji neki monitor koji bi zadovoljio moje potrebe.Znaci okoreli fps gamer + posao mi je video obrada i naravno ponekad odgledam poneki film na racunaru.Moje predhodno iskustvo sa tft monitorom je blago receno traumaticno.Naime imao sam neki Samsung 740N par dana kod sebe i uzasnuo sam se kako BF2 izgleda...boje cudnovate...cackao sam nesto po opcijama i samo jos vise sj... sliku...a o filmovima da ne pricam...imao sam utisak da je film (divx) sav u nekim blokovima,boje ispane...ma bljak bre :crash: Pa ovaj moj stari 755DFX ima neuporedivo bolju sliku u igrama i pri reprodukciji filmova.Medjutim moj monitor je poslednjih dana poceo da ispusta cudne zvuke, pa mislim da ce uskoro u vecna lovista.
Znaci ima li nesto sto stvarno valja?

Ne znam sta da ti preporucim za neki novi monitor - za stari monitor mogu da ti kazem jedno - smanji rezoluciju i refresh rate i odmakni zvucnike i sve ostalo sto imas pored monitora sto moze da prouzrokuje magnetizaciju.

Pogledaj, možda ti se dopadne.
Kao što verovatno znaš PVA/MVA paneli su superiorni, u odnosu na TN, u svemu osim u brzini odziva i ceni.
Dopašće ti se vernost boja, to što je crna baš crna, ugao vidljivosti, i možda još ponešto.
Neće ti se dopasti to što je ghosting i dalje vidljiv (iako je mali), a znaju da zasmetaju i nusprodukti overdrive-a, a bogami i cena :).

Momci po treci put (nadam se da ce biti nekog odgovora), znam da smaram ali da mi neko molim kaze:

KAKO SE POKAZAO SAMSUNG 740BF???

Samo bez komparacija tipa 'znas ja imam 930BF/730BF/940BF/*B' - znaci zanima me konkretno ovaj model.

Ako imate preporuku za neki drugi monitor (druga firma) koji ima:
- DVI (obavezno!)
- da se rotira (optional)
- da ima sto bolji ugao vidljivosti
- pozeljno sto manji ms

TANK YU unapred :wave:

Overkill je napisao(la):
Sve mi se cini da je pametnije da uzmem 19" crt....
I meni se čini :)

Ipak, ni CRT modeli nisu ni blizu idealnog, jedino što smo se na njihove mane navikli (konvergencija, moire, problemi sa geometrijom ...). Što rekoše u filmu "Mi nismo anđeli": navikli ovim da ih bijem.
Glavni razlog zbog koga sam ja prešao na LCD su oči, i mogu ti reći da se nikad ne bih vratio nazad.

Samo jedno iskustvo za sve koji kazu da je CRT bolji u bilo kom pogledu :
Imao sam IBM crt sa trinitronkom i SAVRSENOM slikom. Mislio sam da ce TFT morati dobro da se potrudi da ga u nekim stvarima pobedi.
Sad kad odem na racunar gde je taj CRT dodje mi da placem kolko je losa slika.
Gledam filmove, ali se i mnogo igram. E kad vidite kako igre izgledaju...

Momci, smaram, hitno, poslednji put ili kupujem neku krntiju, a vi cete biti krivi :D:

Dakle, da li je ok Samsung 740BF? Ko ga ima/imao/video/testirao neka javi bar neke utiske, kako radi, posto nema nijedan normalan review na netu.

Z

E, ljudi kakav je LG L1732S-SN, 250cd/m2,700:1,H-170,V-170,8ms,analog?
Drug mi kaze da kosta 200evra pa mi interesuje da li je dobar kao sto se cini iz specifikacija. Da li ima jos neki 17-incni za tu cenu

Pogledaj u thread o 19-icama. Imas Acera 8ms, 250cd/m2,700:1 za 220 eura. Za 20 eura razlike ne vredi ni razmisljati o 17-ici.

Da, samo mene tu najviše zabrinjavaju uglovi gledanja... npr. odlučio bih se bez problema za onaj Acerov 19" Wide, ali pošto bi mu jedna od važnijih primena bila i gledanje filmova (najčešće sa još nekim), navedeni mali uglovi gledanja ne ulivaju poverenje, jer se zna da su često u praksi još manji... :češ-češ:

colt je napisao(la):
E, ljudi kakav je LG L1732S-SN, 250cd/m2,700:1,H-170,V-170,8ms,analog?
Drug mi kaze da kosta 200evra pa mi interesuje da li je dobar kao sto se cini iz specifikacija. Da li ima jos neki 17-incni za tu cenu

Juče smo ih dobili u firmi. Na prvi pogled, slika je vrlo dobra, nisam video neke velike mane (tipa preosvetljenost ili isprane boje). Dizajn je prihvatljiv, kao i cena, prema tome mislim da vrede.

Benq FP71GX- потребни утисци

Пазарио бих овај монитор па бих био захвалан онима који га имају или су га имали да изнесу своје утиске о њему или да препоруче можда неку бољу 17" али да има DVI улаз и буде испод 8ms. Монитор је највише потребан за игре :p

Poslednja izmena:
740BF uzet juce u Smederevu. Oko 270e.
Za igre odlican (Tomb raider, Need for speed, treba se navici kod nekih igara jer je slika drugacija nego kod crt. Za text, dokumenta, grafikone odlican.
Za filmove to je vec druga prica. Dosta zamazanih boja, kao kad je losije uradjen divx. Zlato i zlatne nijanse su odlicne. Isprobavao sam par divx-a i dvd-a. Sto se gledanja iz kreveta i iz fotelje tice, nema neke bitnije razlike. Samo treba podesiti direktno monitor u facu:). Nakacen na DVI i sve je proslo u vezi instalacije i stavljanja na sto, bez nekih problema. Oko 5kg tezak. Boje i ostrina su fenomenalne. Stari 700ift ide u laganu penziju.
I dalje ostaje tvrdnja da tft monitori su za text bolji nego crt, a crt za filmove i igre. Mada 740bf je sasvim korektan za igre.

Poslednja izmena:
U firmi probao Benq FP71GX i 70V(sa kamericom i zvucnicima) i utisak...dosta pozitivan...Prvi deklarisan na 4ms mada uz to dolazi spec 6+2ms drugi 8ms takodje 6+2...Realni uglovi su oko 130...Ali,boje su jaaakooo dobre,podsecaju me na HP monitore koji su mi za klasu bolji od Sam i LG sto se tice kvaliteta boja...Crvena je malo zivlja,plava nije tako metalna...

ljdi molim vas ....prekinite sa " dodaj kupi 19" abcde 12345...

procitao sam celu temu i sad sigurno nemam pojma koji da kupim 17" ~200 eur
DVI pozeljan 8ms ili manje

ajde sad ako vas ne mrzi HELP me

evo zaljuvih se u ovaj asus.....pogledao sam ga u gigatronu...slika mi se vise svidja na njemu nego na LG i na samsungu 710n

MONITOR ASUS TFT 17'' MM17D 8 MS ZERO BRIGHT DOT
(1280x1024), 0,264 Pixel Pitch, 400cd/m2, kontrast 600:1
150/130, 8ms, D-sub,
212.40eur

Poslednja izmena od urednika:
Samsung 740N

Treba da pomognem prijateljima da uzmu TFT monitor, stanje je ovakvo, monitor ce koristiti cela porodica, mesto kupovine je Nish, tako da je izbor relativno suzen, i predlozio sam im Samsung 740N, znaci koristice se za internet, filmove, igrice(igirice nisu tipa Oblivion, nego prostije sundjer bob, formula 1 i slicno), kucanje teksta, obradu slika. Da li je ovo dobar izbor?

Poslednja izmena:
Vrh Dno