Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

Koji TFT za digitalne fotke?

Sada imam neki CRT samsung iz visoke klase -700p PLUS. Radi u 1280x960x85hz. Odlucio sam da kupim 17icu TFT monitor, posto provodim i po 10ak sati uz kompjuter. Bitna mi je tacnost reprodukcije boja. Hobi mi je digitalna fotografija i obrada na kompu, pa je zato potrebno da monitor koji bih kupio ima veran prikaz boja (da ne bi bilo onoga da na monitoru izgleda drugacije u odnosu kad fotku uradim u foto studiju). Inace, pored fotografija, dosta surfujem, a igrice malo igram, pa mi one milisekunde tj. odziv nisu bitni.
Jos bih dodao da na poslu imamo neke samsung tft monitore od 17 incha (modeli su nesto 7xxV), koji su ocajni. Slova su nekako kockasta, neostra, a boje prezasicene, tako da je ovaj moj CRT kuci prosto fenomenalan u odnosu na njih...
Imam dobru graficku kartu sa digitalnim izlazom (i analognim).

Daguerre je napisao(la):
Sada imam neki CRT samsung iz visoke klase -700p PLUS. Radi u 1280x960x85hz. Odlucio sam da kupim 17icu TFT monitor, posto provodim i po 10ak sati uz kompjuter. Bitna mi je tacnost reprodukcije boja. Hobi mi je digitalna fotografija i obrada na kompu, pa je zato potrebno da monitor koji bih kupio ima veran prikaz boja (da ne bi bilo onoga da na monitoru izgleda drugacije u odnosu kad fotku uradim u foto studiju). Inace, pored fotografija, dosta surfujem, a igrice malo igram, pa mi one milisekunde tj. odziv nisu bitni.
Jos bih dodao da na poslu imamo neke samsung tft monitore od 17 incha (modeli su nesto 7xxV), koji su ocajni. Slova su nekako kockasta, neostra, a boje prezasicene, tako da je ovaj moj CRT kuci prosto fenomenalan u odnosu na njih...
Imam dobru graficku kartu sa digitalnim izlazom (i analognim).

Sto se reprodukcije boja tice, TFT LCD tehnologija jos uvek kaska za dobrim CRT monitorima. Najbolje sto mozes da nadjes (ako uopste toga ima kod nas) su TFT-ovi sa S-IPS panelom, mada ni TFT-ovi sa MVA/PVA panelima nisu losi a ono sto treba da izbegavas su jeftini TN film bazirani LCD-ovi.

Za pocetak procitaj sledeci clanak:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/lcd-guide.html

A od preporuka razmotri Samsung 770P, Samsung 740T i ViewSonic VP730b
Svi oni imaju i svoju vecu, 19" bracu, ako parice nisu problem.

Poslednja izmena:
Bio sam skoro u jednom showroom-u (ne kod nas) i definitivno, bez bilo kakve dileme je nabolji monitor bio Sony SDM-HS95pb. Jeste da je 19tica ali sigurno postoji i varijanta od 17". Ostrina slike, kontrast, ovetljenje, onako nesto nisam video u zivotu. Ni jedan Samsung mu nije ni blizu i veruj mi vredi svaku paru. Posle onoga sto sam video, ne pada mi na pamet da kupim Samsung. Jedino je Viewsonic VX924 bio koliko-toliko blizu Sony-u, a ostalo je krsh.

Hvala na odgovorima.
M_M dobri su ti paneli, ali cini mi se da su preterano skupi. Ko sto rekoh to mi je samo hobi, od koga nemam nikakav profit pa ne mogu toliko da platim. Ja sam vise mislio na nekog drugog proizvodjaca jer mi je jedan poznanik rekao npr da nec-ovi tft imaju vrlo vernu reprodukciju boja, a od drugog sam cuo da je LG bolji od Samsunga, a diskusija se vodila cini mi se u tom pristupacnijem segmentu trzista.
Nisam gledao puno tft monitora. Jedino taj na poslu. A i nemam showrum ili sl. gde bih mogao da pogledam nekoliko modela.

Philips 170c6fs

Potreban mi je savet oko odabira TFT monitora do 250e.

1130769100.jpg
PHILIPS 170C6FS mi je zapao za oko,lepog je dizajna,solidnih karakteristika a cena je u skladu s mojim davanjima,pa bih zamolio za vase misljenje eventualno ako neko ima ovaj monitor,koje su mu dobre i lose strane i koji bi drugi mogao doci u obzir za ise pare!

Hvala unapred! :wave:

Prosetaj se Balkanskom ulicom, pri vrhu ulice imas jedan showroom (ne mogu da se setim koji broj). Jeste da ima oko 15tak modela ali bi to moglo da ti pruzi neki uvid u kvalitet monitora. Najbolji nacin da uporedis monitore je da ih poredjas jedan do drugog...

Nameram da obavim kupovinu jednog LCD 17" monitora. Jednostavno: treba mi preporuka! Sta mislite o Philipsu 170C6FS. Ogranicenje cene 250e-260e.
Monitor je potreban za sasvim regularan rad (bez igrica), ali potreban za gledanje filmova.

Moja preporuka je neki Samsung !

Evo ja razmisljam da kupim 190C6FS za 290e pa i mene interesuje kakav je monitor pa bih zamolio nekog ko je vec radio sa jednim od ova dva monitora da iznese svoje utiske.

Moja preporuka je Samsung 730BF
Imao sam 930BF i predobar je LCD
Slika je super, ugao gledanja, odakle hoces, 730bf i 930bf nemaju nikakve razlike osim po dimenziji
4ms, jos ako si neki gamer predobar, a i ako nisi bices zadovoljan
Ali ako ga budes uzimao obavezno sa garancijom, ustvari koji god da LCD uzimas samo sa garancijom jer su oni lako kvarljiva roba

Samsung 730BF je oko 300e treba mi ipak nesto jeftinije a opet ponavljam ne treba mi za igre vec bih samo hteo da filmovi rade bez bilo kakvih problema!

kimatech prodaje BenQ, to treba pogledati !

Ne vidim zašto se ne bi isplatilo?

Sve najbolje o 710N, smatram da je bolji od bilo kakve CRT varijante. Odličan monitor za taj novac.

Ne razumem zašto ne bi ratio na Rage 128 ako je u mogućnosti da monitoru isporuči 1280x1024 u 75Hz.

Pitanje i sa moje strane,interesuje me TFT monitor koji ima i TV opciju.
Video sam nesto u Metrou pa me interesuje, da li je neko imao ispred sebe tu varijantu i kakav je prijemnik posto nemam kablovsku.
Inace model je Samsung 711MP sa cenom od nekih 25000din.
Pozz

sofri je napisao(la):
ovo i mene zanima. imam asus v7100pro, tj.gf2 mx400 sa 32MB. da li bi to moglo da radi ok?
Kod mene je TFT prikačen na Voodoo3 i radi vrlo lepo. Jedino na šta sam uspeo da ga priključim, a da ne izgleda baš najsjajnije je Trident 8900 iz '94. To je ISA grafička kartica sa 1MB memorije. Zato nemoj da brineš, radiće to bez ikakvih problema.

probaj sa SAMSUNGOM 930BF ili nesto slicno..

Poslednja izmena:
juce sam video jedan LG L1732S koji je deklarisan na 8ms i stvarno je monitor na mestu ! Kvalitet izrade takodje, kao i slika ! Cini mi se da je to naslednik 1750SQ modela !

Dali je neko imao iskustva sa ovim monitorom, posto nigde nemogu da nadjem valjan test. U pakomu se prodaje za 220 eura, 8ms odaziv, ima DVI !

168276.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam koliko ce ti znaciti, imam SDM-X93 i nemam nameru skoro da ga menjam :) iako mu je odziv 25 ms u trenucima retke igre nema duhova, a nakon pripreme neke fotke nemam problem sa bojama, 100 % vernost prikaza boja verovatno zato i kosta :trust: .
Zar ne mozes da ga pogledas na licu mesta?

Poslednja izmena:
Kombinacija starije grafičke karte i TFT monitora uglavnom radi bez problema.

Isprobao sam Samsung 173P na ATI 128PRO i radi bez problema.

mige je napisao(la):
U pakomu se prodaje za 220 eura, 8ms odaziv, ima DVI !

Da samo je to cena bez PDV-a:d , pa ovaj namet dovodi na cenu od 260e!!

Monitor je dobar ali za nesto malo vise para ima vrlo solidnih 19"

Poslednja izmena:
ipak Sony ! Lepse stoji kad mi pishe na panelu sony, nego 3 zvezde (samsung na korejskom)

Nazad
Vrh Dno