Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

mige je napisao(la):
ipak Sony ! Lepse stoji kad mi pishe na panelu sony, nego 3 zvezde (samsung na korejskom)

Jeste lepse Sony ali ovi novi od drugih proizvodjaca ne kaskaju nista, a ima ih i boljih, a ima i wide akcija. jedino sto niko nemoz ko Sony je da bude lep.

Ja koliko sam upoznat Sonijev panel sa odazivom od 25ms ili 16 ms nije isto sto i panel drugih proizvodjacha sa istim specifikacijama. To mislim i na ovaj od 8 ms !

Poslednja izmena od urednika:
mige je napisao(la):
Ja koliko sam upoznat Sonijev panel sa odazivom od 25ms ili 16 ms nije isto sto i panel drugih proizvodjacha sa istim specifikacijama. To mislim i na ovaj od 8 ms !

Nije u pitanju panel uopste, odziv sa tim nema nikakve veze. Ovde se svi zakace za najmanje bitnu stvar... odziv!
PERFEKCIONISTI (citaj picajzle) VIDE BLUR I NA 16ms I NA 2ms !!!
Oni normalni se ne osvrcu na to i gledaju mnogo bitnije stvari, a u ovom slucaju bolje bilo koji nesamsung:d 19" nego taj Sony.

Uostalom pare su tvoje pa presudi sam, ja sam samo pokusao da pomognem.

Misko je napisao(la):
pusti me tih tvojih nesamsunga, prosli put kad smo pricali bilo je Samsung je krsh, Simpsone a X serija, a ne to nije Samsung :d :D

X serija je zaista bila odlicna i nikada nisam tvrdio suprotno, ovo danas je blagi uzas

Koji od ovi? (za petak)

Koji je bolji monitor od ovi 3?
Philips 70S6FB/00 koji kosta 230Eur.
Hyundai B71A koji kosta 250Eur.
Asus MM17D koji kosta 242Eur.

Koji da uzmem?

bhmmkd je napisao(la):
Koji je bolji monitor od ovi 3?
Philips 70S6FB/00 koji kosta 230Eur.
Hyundai B71A koji kosta 250Eur.
Asus MM17D koji kosta 242Eur.

Koji da uzmem?
Čini mi se da je za Philips oznaka 170S6FB.
Između Njega i Asusa, opredelio bih se za Philipsa. Hyundai nisam imao prilike da upalim i isprobam.
Nego "jaka" ti je cena za taj Philips. Imaš po BGu sigurno za ispod 230€.
Pozdrav.:wave:

Moorhuhn je napisao(la):
Čini mi se da je za Philips oznaka 170S6FB.
Između Njega i Asusa, opredelio bih se za Philipsa. Hyundai nisam imao prilike da upalim i isprobam.
Nego "jaka" ti je cena za taj Philips. Imaš po BGu sigurno za ispod 230€.
Pozdrav.:wave:
Nisam iz Srbije tako da ne mogu da pazarim po jeftinije cjene. :-(.
Inace ova cjena je sa DDV. Bez danok kosta oko 200Eur.

simpson H je napisao(la):
X serija je zaista bila odlicna i nikada nisam tvrdio suprotno, ovo danas je blagi uzas

Sta je blagi uzas ? Evo danas mi je stigao SDM-HS75D black ! ovu sliku jos nisam video na klasicnim panelima ! Ovo je chudo ! Sony je to !

mige je napisao(la):
Sta je blagi uzas ?

procitaj malcice pazljivije, Simpson je rekao da je Samsung krsh, sto nije bas u potpunosti tacno :d, a da je Sony keva, opet ne bas skroz tacno mada dizajn jeste No.1 bez konkurencije su.

Poslednja izmena:
17" TFT do 250 evra

Drug treba da kupi a ja nemam pojma sta da mu preporucim.
Uglavnom filmovi i igre, znaci bitniji je odziv od ne-znam-kakvog kvaliteta slike.
E da kaze oce i podesavanje po visini, ako moze za te pare :)

p.s. bez preporuka "samo za x evra vise", 250 i nema vise :)
p.p.s. bez preporuka "a da ipak nategne jos x evra i uzme..." :d

Video sam thread (ovaj :d) i tu je prica uopsteno o 17 TFT, zato sam i otvorio novi, al ajd.
Koliko je taj 740B, na pcberzi nema ispod 280

u pravu si....nisam ni znao...ja sam sada kupovao 19 i cene su od 300 pa nadalje (ja sam moj 940 b platio 340 evra) pa sam racunao da ce 17 biti bar 100 evrica jeftinije....

vidim da ima 740 n za oko 215 evra.ja ga imam na poslu i mogu ti reci da je skroz ok....nema pivot i nije podesiv po visini (sto mi smeta jer sam 198 cm visok)ali par knjiga resi taj problem :)

da li neko ima iskustva sa ova dva modela monitora:

*proview uk-713
*benq fp-72v

najvise me interesuje koliko su pouzdani posto oba video kako rade i izgledaju i ovaj proview je jako jeftin a ima odlicne boje i kontrast(video sam samo video materijal na istom , ne znam kakav je u 2d). benq jako lepo izgleda i odaje dobar utisak i takodje nije toliko skup . znaci : da li neko zna sa tehnicke strane nesto o ovim monitorima tj. da li mogu da se ocekuju neki problemi ?

Ljudi za 260 eura jedino Sony SDM-HS75D, ko ima vise para moze da se zadovolji sa P verzijom ! Krivo mi sto ova sedamnestica koju sam ja uzeo nije imala u verziji od 19 incha !

Ja sam ga gledao, al mi deluje dosta nedoradjeno !! Vizuelno deluje kao da je manji od sedamnestice !

ACER AL1916Ws
ja sam ga bas pikirao za kupovinu pa sam isao da ga pogledem uzivo. ukratko: nije mogla da se stavi njegova radna rezolucija (1440x900) pa je sve bilo lose(masna i mrljava slova, nedovoljno jasna slika ) , a i imao je staticne duhove udesno (duplirane i triplirane linije , slova i sl.). ne znam o cemu se radi tj. da li je to samo zbog neadekvatnih rezolucija, drugi wide-ovi koju su bili prikljuceni su imali isto losu sliku ali bez tih dupliranja. covek rece da ne priznaju to kao reklamaciju i maltene samo zbog toga ga nisam uzeo (jer ne znam da li onaj koji uzmem imati isti problem u native rezoluciji).
posto me i dalje prilicno interesuje ovaj monitor , i hica mi je , zamolio bih nekog ko ga ima ili zna da napise nesto u vezi ovoga tj. kakva je jasnoca slike i da li je imao pomenutih problema. a inace jeste manji od tft 17-ce po visini za jedno 12mm sto ustvari znaci da je kao crt 17ca pa jos wide, tako da je i dalje fenomenalan!

ps e da: koja je razlika u praksi izmedju 1916W i 1916Ws, ovaj prvi je skuplji preko 5000din...

Poslednja izmena:
PretendeP je napisao(la):
da li neko ima iskustva sa ova dva modela monitora:

*proview uk-713
*benq fp-72v

najvise me interesuje koliko su pouzdani posto oba video kako rade i izgledaju i ovaj proview je jako jeftin a ima odlicne boje i kontrast(video sam samo video materijal na istom , ne znam kakav je u 2d). benq jako lepo izgleda i odaje dobar utisak i takodje nije toliko skup . znaci : da li neko zna sa tehnicke strane nesto o ovim monitorima tj. da li mogu da se ocekuju neki problemi ?
Danas nam je stigao u radnju 1 komad Benq i dopada mi se.Ima stvarno dobar kontrast, dosta neutralnu crnu, dobre boje.Za cenu u maloprodaji od 22000din. vredi svaku paru.Cak mu je i kamerica ok.Odaziv mu je 25ms. Danas smo gledali neke filmove na njemu i to izgleda sasvim ok.Vredi razmisljati o njemu.

RS je napisao(la):
Danas nam je stigao u radnju 1 komad Benq i dopada mi se.Ima stvarno dobar kontrast, dosta neutralnu crnu, dobre boje.Za cenu u maloprodaji od 22000din. vredi svaku paru.Cak mu je i kamerica ok.Odaziv mu je 25ms. Danas smo gledali neke filmove na njemu i to izgleda sasvim ok.Vredi razmisljati o njemu.

hvala za info!
bas se i meni svidja ovaj benq, maltene sam suzio izbor na njega (i mozda philips) ali me samo plasi kako ce u praksi da se pokaze kada su igre u pitanju (25ms); ja sam video kako radi aquarium screensaver i neki video materijal i to je bilo odlicno , bez bilo kakvih problema. e sad, ako neko zna kakav je sa igrama tj. koliko je tu problem...
a inace ima staklo preko ekrana koje se ponasa kao filter tako da to sve zajedno daje izvanrednu sliku i stvara sjajan utisak koji prakticno nema nijedan drugi tft bez toga :) mala mana mu je jedino sto ima odvojen adapter.

Samsung 970P u 17"

Da li neko zna sta pi Samsung-ovom 970p bila zamena u svetu 17-ica.
Znaci PVA, ugao gledanja koliko 'oces, pristojan odziv ali 17ica a ne 19-ica
I koja je def. rezolucija Samsunga 770p
Hvala.

-Solim

Poslednja izmena:
Samsung 740BF 17"

Sta mislite o ovom monitoru? Kosta negde oko 300 evra... Koji uopste da kupim, a da ima:
- DVI
- (skoro) pun ugao vidljivosti
- da moze da se rotira
- da ima panel (obavezno)

Budzet mi je do 300 evrica...

Nazad
Vrh Dno