Šta je novo?

Jeftine klime

Ja je uzeo letos u M. za 33k, za hladjenje odlicna lepo modulira, planirao sam je zimus i za dogrevanje jedne prostorije, ne ocekujem previse od nje kada budu veliki minusi, ipak je to low budget uredjaj.

Drugari, šta kažete za model TCL TAC-12CHSD/XA73IS Inverter?
U G. trenutno akcija je 28k din!

Imaš ovdje o TCLima temu

Jel valja ili ne valja?

edit: Sad sam nasao da sam u nekom postu pisao da je IMA12 ista kao ova klima TA35QQET-1232IHWT , koja je od ove dve AUC C-Smart?
Ne vidim zasto ne bi valjala a za licna iskustva pitaj vlasnike

Priča mi kolega pre par dana na poslu da je čuo da kod "zimskih" klkma veoma bitna stavka je neki grejač spoljne jedinice.
Šta je koji q sada pa to i koja budžet klima ima to?

A vidi, ako kupiš neki kleti krš koji se ne može nositi sa vremenskim uslovima i koji će se kupati u ledu non-stop, onda je prilično bitno da se u kadici ne stvori gomila leda koja će u jednom momentu narasti do te mjere da će se propeler slomiti od njega i čitava jedinica ode van funkcije.
Tako da je veoma bitna kod nekih uređaja,čak i u uslovima normalnijih i kod nas očekivanih temperatura (do -10).

Uvek može da doda grejni kabal, ali ja imam već 8 godina 2 gree lomo bez grejača su. I nikada,ali nikada nisu toliko zaledile, a živim u pomoravlju gde su česte magle i velika vlažnost. Dakle ako kupiš krš klimu nećeš se ni ogrejati, to ćeš pre osetiti nego što ti zaledi izmenjivač!

Uvek može da doda grejni kabal, ali ja imam već 8 godina 2 gree lomo bez grejača su. I nikada,ali nikada nisu toliko zaledile, a živim u pomoravlju gde su česte magle i velika vlažnost.

Prvo - Lomo je svjetlosnu godinu ispred neke low low budget klime od 250-300 eura, a vjeruj mnogi očekuju da će ih i takva ogrijati, malo lošije i malo skuplje, "ali hoće"!
99% ljudi traži rješenja "out of the box" i fabrički, znaš da će se cimati sa naknadnim pentranjem do UJ, hakovanja i kačenja kabla, pogotovo neko ko gleda najjeftinije moguće rješenje, će da plaća mastora dva puta?

Dakle ako kupiš krš klimu nećeš se ni ogrejati, to ćeš pre osetiti nego što ti zaledi izmenjivač!

Što se više bude forsirala i mučila da ogrije, više će i napiškiti u kadicu, a ako je kosntantan minus, začas se zapuši i krene da se gomila led.

Prvo - Lomo je svjetlosnu godinu ispred neke low low budget klime od 250-300 eura, a vjeruj mnogi očekuju da će ih i takva ogrijati, malo lošije i malo skuplje, "ali hoće"!
99% ljudi traži rješenja "out of the box" i fabrički, znaš da će se cimati sa naknadnim pentranjem do UJ, hakovanja i kačenja kabla, pogotovo neko ko gleda najjeftinije moguće rješenje, će da plaća mastora dva puta?

Što se više bude forsirala i mučila da ogrije, više će i napiškiti u kadicu, a ako je kosntantan minus, začas se zapuši i krene da se gomila led.
Off topic: Samo ljubav može da nas greje.... 😁 Izbacivao sam slike spoljnih sa -14h, i dalje tvrdim i da se toplotne pumpe sve više isplate. Naročito kako se i klima menja...
Pa jesi u pravu, sad se setih da su spoljne od Lomo 34 kg.... A ugradio Mdv aurora 26,7kg... omršavelo sve. Pa i auti postali plastični.

Khm, ljudi očekuju da će ih ove sa VJ od 20 kg ogrijati, tako da - kocka leda scenario zagarantovan ako ih forsiraš na stalnom minusu 🙂
Pa i ta Aurora je tenk za one najjeftinije invertere.
Treba napraviti neki mini a jasan vodič, na šta da ljudi pripaze i čime da se vode ako se zaista i misle ogrijati, ali bi morao ići u "sticky" i da je vidljiv jer se dnevno pojave po 2 teme sa maltene istim pitanjima - šta uzeti za 20 kvadrata grijanja, šta kuptii za 30 m2...

*** i na sporetu pukne samot kad se kida bukva, moj deda je tako radio, napolju -15 a unutra 29 , udaramo🙂

Kod mene je to bilo ovako: Kupio sam klimu za grejanje u prelaznom periodu jer sam bio svestan da bez izolacije to ne ide tako glatko kod jače zime. Ipak, osladi se to, ništa pepeo, nosannje kofa sa drvima, pa čišćenje itd itd. Tereao sam dok nije riknuo neki ventil, popravili, pa ponovo riknuo a onda zamenili komplet novom.
Drva imam tako da ako budu jači minusi nema frke. Klima je Hisense Expert Smart 12.

Da li neko moze da podeli iskustvo sa TESLA TA35MMGT-1232IHWT ili sa VOX IMA12-UVCW. Moram da uzmem Tesla klimu da bi mi ugradnja ispala besplatna, da ne objasnjavam detalje, a vidim da je ovaj Vox-ov model po kompresoru i tezini maltene ekvivalent. Interesuje me najniza modulacija i da li je tiha u silent/mute modu. Hvala

Nazad
Vrh Dno