Šta je novo?

Jeftine klime

Nije mi bitno par hiljada ustede obzirom da ce ta klima da radi minimu pet ili vise godina, bitno mi je da dobro greje. Obzirom da je ova Tesla oko 300 evra a ina i odlicne karakteristike ne vidim neku bolju u tom cenovnom rangu. Jedino mi treba preporuka kako da konfiguristem klime u prostoru, jednu vecu i jednu manju, obe manje ili kako vec.

Jedno pitanje, da vidim sta je najbolja solucija. Na slici je raspored prostorija kod roditelja, dnevna soba 1, spavaca soba 2 (obe po 20 kvadrata), kuhinja 3 (10 kvadrata) i hodnik i kupatilo. Samo zid od spavace sobe (gde je prozor) se ne naslanja na susednu kucu i hodnik zidom gde su vrata (mada to i nisam ucrtao). Ostali zidovi se naslanjaju na susedne kuce. Trenuto je u dnevnoj sobi inverter klima 12ica koja je stara nekih 15ak godina i koju bi smo menjali, mada nije nuzno ove godine da to uradimo (crvena strelica, iznad vrata). Izmedju kuhinje i dnevne sobe ne postoje vrata, samo ulaz u obliku luka, tako da to moze da se posmatra kao jedna prostorija od 30 kvadrata.Razmatram par resenja, da se uzmu dve klime 12ice koji bi bile na mestu gde su strelice ( Tesla TA35MMGT-1232IHWT, obe po nekih 37 hiljada). Druga solucija je da se uzme jedna 12ica za dnevnu sobu i 18ica za spavacu sobu (Tesla TT51TP81-1832IHWT, oko 60 hiljada) gde je ova 18ica montirana da duva direktno ka dnevnoj sobi i ona bi radila 24/7 i grejala spavacu sobu, dnevnu i kuhinju a 12ica bi se ukljucivala po potrebi. I treca solucija je da se uzme samo 18ica, a stara 12ica ostane i ona se takodje ukljucuje samo po potrebi. Trenutno, ova 12ica pristojno greje dnevnu sobu i kuhinju do nekih 5 stepeni, kada se otvore vrata od spavace sobe vec se oseti da zahladjuje i nema kapacitet da zagreje obe prostorije. Nema mogucnosti da se ova 12ica stavi na nekom drugom mestu u dnevnoj sobi.Spavaca soba je srednje izolovana i ove godine nema mogucnosti da se nesto po tom pitanju menja, odnosno taj jedan zid koji gleda na dvoriste. Zamolio bih za misljenje posto morma ovo da resim u narednih desetak dana.

Pogledajte prilog 555053

Jel rade 24/7 ili ih iskljucujes?
Ma kakva 18ica, pogotovo u spavacoj. Dve 12ice, moze ta Tesla, u spavacoj bi mozda mogla i TCL iako je slabija. Ili u spavacoj Tesla a u dnevnoj neka od ove 2

I ako moze da se premesti, mislim da bi ovako bilo optimalnije

soba.webp

Hvala. Ako vec budem menjao mesto ovoj klimi koja je u dnevnoj sobi iznad vrata, onda je najbolje da uzmem dve Tesle. Samo pitanje, sta dobijem time sto cu da premestim ovu u dnevnoj sobi na ovoj poziciji?

Pa bolje grejanje kuhinje i hodnika i kupatila. Topao vazduh ide gore, nije kao za hladjenje. Ako ostaje na tom mestu onda mora da duva pravo dole. I nisam siguran da ta Tesla moze da ugreje 40m2 ili koliko vec, mozda ako je bas ususkano i pomaze joj ona iz spavace tj. drze otvorena vrata.

@2025
Bitno mi je da greje dnevnu sobu i kuhinju, po mogucstvu i kada padne temperatura ispod nule. Koliko sam mogao da vidim to je moguce sa ovom Haier klimom.

Kako se tesla poredi sa Gree, Midea ili skupljim klimama?

Da li bi mogla da se koristi npr za grejanje ovakvog stana ili za vecu sobu 1 i kuhinju?

Sta je trenutno na dobrim popustima/akcijama.

tlo3.webp

Poslednja izmena:
Gledam sad ovaj model Tesle je extra zanimljiv mada mi Ai nudi i Venting Glory 12k kao alternativnu za 16m2 sobe. Neko ugadio ovu Teslu TC35G301 ili tek treba?🙂

E pa tu dolazimo do naseg paradoksa drzave. Mi smo drzava cirkus. Ugradnja ce biti 25 hiljada a klima 26. Znaci Kinezi naprave klimu za 20 evra a mi je prodajemo za 10 hiljada distributeru a ovaj radnjama za 26 u SOKANTNOJ CENI - ZAPREPASCUJUCOJ CENI-

Pa u Metalcu nema ugradnje recimo, negde ima. Bg ima ful podrsku, za malo love odradis sve, NS je dranje🙂 Najskuplji grad na kugli zemaljskoj🙂

A ovo,za ove pare?Pogledajte cenu u G.

Ovo je izgleda AUX Halo serija, kao pre par godina Vox IHD12.
Tacnije aux-halo-asw-h12b6b4-har3di-d0.
S'tim sto Tesla ima ugradjen grejac tacne,.
U šifri 1232IHWT, slovo H označava Heater (fabrički ugrađen grejač na dnu spoljašnje jedinice).
I ono sto je najbitnije, ima unapredjeni kompresor GMCC KSN98D66UER3. (saradnja MIDEA + Toshiba)
Ako je verovati specifikaciji, jasno stoje parametri minimalne električne ulazne snage:
  • Hlađenje (Power input): 130 W (raspon 130–1550 W)
  • Grejanje (Power input): 230 W (raspon 230–1300 W)

Ovo je izgleda AUX Halo serija, kao pre par godina Vox IHD12.
Tacnije aux-halo-asw-h12b6b4-har3di-d0.
S'tim sto Tesla ima ugradjen grejac tacne,.
U šifri 1232IHWT, slovo H označava Heater (fabrički ugrađen grejač na dnu spoljašnje jedinice).
I ono sto je najbitnije, ima unapredjeni kompresor GMCC KSN98D66UER3. (saradnja MIDEA + Toshiba)
Ako je verovati specifikaciji, jasno stoje parametri minimalne električne ulazne snage:
  • Hlađenje (Power input): 130 W (raspon 130–1550 W)
  • Grejanje (Power input): 230 W (raspon 230–1300 W)
Ovo je vise Vox IMA12-UWCV,kao sto je ovde pisano.A specifikacije,naravno da nisu tacne.Ovi iz Tesle,da ih nisu mozda proverili i testirali?Zato ovde moze da bude ko sta hoce,radi sta hoce,prodaje kako i sta hoce,lupeta nebuloze do besvesti i jos se uz sve to na ljudsku glupost i obogati.

Sa grejačem spoljne jedinice. 32.900 dinPogledajte prilog 555235
Ali kada sabani napisu,grejanje do -25°C,bez trunke srama i savesti.Ma sa 20kg SJ,490g gasa i onim AC kompresorom ima da tera lagano i do -250°C,bez da se pomuci.Samo materija i pare,sve ostalo je nebitno.E,gluposti nasa bezgranicna.

Ovo je vise Vox IMA12-UWCV,kao sto je ovde pisano.A specifikacije,naravno da nisu tacne.Ovi iz Tesle,da ih nisu mozda proverili i testirali?Zato ovde moze da bude ko sta hoce,radi sta hoce,prodaje kako i sta hoce,lupeta nebuloze do besvesti i jos se uz sve to na ljudsku glupost i obogati.

Ali kada sabani napisu,grejanje do -25°C,bez trunke srama i savesti.Ma sa 20kg SJ,490g gasa i onim AC kompresorom ima da tera lagano i do -250°C,bez da se pomuci.Samo materija i pare,sve ostalo je nebitno.E,gluposti nasa bezgranicna.
Naravno da lažu kao i svi, ovi malo više što jes jes. Ali neka uspeva sa se izbori sa do -10 i ja zadovoljan, a ako udari ispod toga, drva su spremna. Svakako i da bude nekih ludih minusa, to može da bude noću i ujutru max desetak jutarnjih, pa ćemo da preteknemo bez Tesle za to vreme.

Bolje da si uzeo ovu (AUX Q Smart, slicna Vox IJL12/IJF12)
Nisam uzimao, nego vidim da je cena smesna, pa ajde da podelim sa vama 😀
a i realno sve te do 40-50k su bas bas slicne , na papiru zapravo i imaju razliku, ali u praksi je to tu negde ..
Sve po 20-25kg, jedino u sw malo drugacije i eto

Nazad
Vrh Dno