Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ja je uzeo letos u M. za 33k, za hladjenje odlicna lepo modulira, planirao sam je zimus i za dogrevanje jedne prostorije, ne ocekujem previse od nje kada budu veliki minusi, ipak je to low budget uredjaj.
Za dječiju sobu sam kupio jednu od ovih povoljnih klima, možda i najpovoljnija za kuju sam se uspio raspitati da je ok kako radi. U izdanju je frozzinija ali je proizvođač TCL - jeftina klima TAC-12CHSD/LFI.
Ima grijač tacne i wifi. 3.5KW je kao po specifikaciji.Soba je veličine oko 15-16 kvadrata ali kroz vrata dogrijava godnik i spavaću sobu - sve ukupno oko 30tak kvadrata.
Tu mi je ranije bio Hisense energy pro plus koji bio prejak za ovu prostoriju, ne može modulirati ispod 400w i na temperaturama iznad 8 stepeni se gasio i palio po nekoliko puta unutar sat vremena, znači bar 50tak...
Ima dvoredni izmenjivac najverovatnije, ali nigde ne pise da ima grejac spoljne jedinice, a ni vivax rewi nije imao.
Ja uzeo roditeljima veoma povoljno vox ima12 (aux, r32) da zamene staru on/off venting (tcl, r410a). Pa cu videti kako se zimi ponasa, potrosnja ce svakako biti drasticno manja, a i on/off na oko 0 stepeni je vec zezala. Gledajuci rezultate euroventa, nije toliko losa (~ nivo Haier Revive Plus, uz manju potrosnju), jedino buku kriju, i bas tu mislim da je glavni problem kod aux koji ih i svrstava u nizu klasu. Kad namontiraju bas cu da obratim paznju na buku.
koliko sam video ima dupli isprivac, grejac u donjem delu, wifi, ok daljinac, nesto kao dupli senzor temperature u unutrasnjoj i wifi adaper. Filteri su klasika ispod poklopca.
Sama maska se skida bez srafcigera od gore sa leve i desne strane ima dve plastike koje se pomaknu i maska se oslobadja. Takodje i sa donje strane ima isti patent da se oslobodi poklopac radi pristupa recimo spojki cevi za ugradnju. Deluje onako masivno i teze od nekih sto sam ugradio do sada. Kazu 8,5 kg za unutrasnju i 24.5kg za spoljnu. Obe su vece od...
Ugradjena i jedino sam zaboravio poneti merac potrosnje pa to drugom prilikom. Bilo je dosta toplo a spoljna jedinica na suncanoj strani.
Subjektivno mi deluje za te pare ok izrada. Plastika tvrda nista ne vibrira. Prva brzina je tiha kao sapat, druga je ok ne smeta, treca mozda tek pocinje sa susti ostale moraju da se cuju a turbo bas razbija 🙂 Postoji i Soft brzina gde zatvara krilca ali ne potpuno i kad stojim ispred nje nema diretknog duvanja i...