Šta je novo?

iPhone 16

Kad smo kod KP oglasa, već 7 dana je na oglasima 16 Pro Max nov za 990e (kao "vakuum" i A1 fiskalni). Fora je u tome što se na telefon čeka 7-8 dana, a mora bar deo novca da se uplati unapred. 😄 Prijavio sam oglas kao prevaru, ali nisam dobio nikakav povratni odgovor od KP tima, iako je očigledno prevara. Neka se 50 ljudi primi na prevaru i uplati bar pola iznosa, eto njemu lepih para. Verovatno je izračunao da mu se isplati robija za te pare.

Izvinjavam se za blagi off, ali da neko ne nasedne...
Prijavio ja 2,3 puta odmah ih gasili ;)

Što se tiče grejanja, 16 PM nisam uspeo da zagrejem do sada uopšte, dosta interneta, poziva običnih i video, raznog maltretiranja, jako prijatno iznenađenje (nisam slikao i snimao dugo konstantno, svega po par slika dnevno, ako mi verujete dugme za kameru nisam ni klikno da vidim da li radi. Istim korišćenjem 15 PM se zagreje lepo, nema nikakv pad performansi, radi normalno, ako se ima futrola i ne oseti se, mislim da zato baterija i kraće traje na 15 PM zbog grejanja, neko ko ga ne koristi tako neće se baterija brzo trošiti kao meni jer neće uspeti da se brzo ugreje. Verovatno je bolje rešeno hlađenje na 16 PM i baterija je baš bolja, ceo uređaj deluje kvalitetnje i bolje urađen, ekran je još bolji, pozivi su glasniji, jasniji, zvučnici još malo bolji. Tu su mi trenutno oba, mogu da uporedim ako nekom nešto znači.

Samo da se ispravim, frame grabber je prava stvar. Cropuje snimak u rezoluciji kojoj je snimljen. Hvala na preporuci @iOS

• Like
Reagovanja: iOS
Бога ми лепо се загреје, посебно кад се прати утакмица на 365 загреје се и свуче батерију баш брзо, исто кад се снима неки видео, срамно да се телефон од 150 000 тако понаша, претходни телефон шаоми од 32 000 све ради без проблема, срамно.

eto, prodas taj od 150000 i imas za 4 shaomija da ih samo menjas godinama

Браво!! Ја се извињавам што сам упоредио претходни телефон и овај сад, веома конструктивни одговори.

nema sta da se izvinjavas, ako ti prethodni bolje radi, go for it. dobro je dok imamo izbor

Браво!! Ја се извињавам што сам упоредио претходни телефон и овај сад, веома конструктивни одговори.
Ne razumem....Ako, po tvom misljenju stari shaomi, bolje radi od ovog sto sada imas, i vise ti odgovara, konstatujes da iphone radi "sramno", sto je potpuno legitiman stav, kakav ti "konstruktivni" odgovor ocekujes? Vrati se na ono sto ti dgovara, prosto i jednostavno....

Бога ми лепо се загреје, посебно кад се прати утакмица на 365 загреје се и свуче батерију баш брзо, исто кад се снима неки видео, срамно да се телефон од 150 000 тако понаша, претходни телефон шаоми од 32 000 све ради без проблема, срамно.
Navedi nam koji to xiaomi do 300e moze da snjima 4k u 60fps bez mikrotrzaja? Takodje daj nam i primer tog koji ide do 2000nita osvetljenja ekrana? Ne mozes da poredis takve stvari. Cak ni najskuplji Xiaomi nisu dorasli jer eto imaju kondenz kad se duze snjima pa se ne vidi nista, ili neke druge kineze koji imaji lens flare preko celog sociva. Nije realno poredjenje

Ljudi da li ne neko provalio koliko je bolji wi fi signal i pouzdaniji nekako. Npr sobe u kojima mi se na 15pm precesto gasio wi fi ili bio jedna crta, sada je 3 crte.

Posto je u IP 15 x70 a u IP16 x75,moguce.

Ljudi da li ne neko provalio koliko je bolji wi fi signal i pouzdaniji nekako. Npr sobe u kojima mi se na 15pm precesto gasio wi fi ili bio jedna crta, sada je 3 crte.
Druze ja sidjem iz zgrade sa 3 sprata i dole u prizemlju imam 1 crtu na wi-fi-u. Sta su mu radili ne znam ali sam ostao iznenadjen :D
Neko je ovde u temi napisao da bas imaju sa 16 serijom fenomenalan prijem signala ili generalno modem ceo. Mogu samo da se slozim sa time

Posle vise nedelja eksperimentisanja ugasio i side control i camera control button, probao sam lampu da stavim na camera control, pali mi se i ona bar 2-3x slucajno, kao da sam manijak, mislice neko da krisom snimam/slikam...
Tj. mozda ostavim camera control da pali na 2 klika mada je do sada niti jednom nisam palio na button, a side mute/ring mi je toliko retardiran da nemam reci, svaki put moram da proverim da li se (i koji) mod upalio, mnogo mi je bolje bilo resenje pre 15ice za mute, da ga fizicki gurnes u stranu.

Nešto su verovatno zeznuli sa poslednjim ažuriranjem jer se i meni pregreja ip13 kad sam menjala pozadinu na telefonu. Još sam ga u isto vreme izvadila iz maske i nešto tu nije u redu. Ne znam da li ima veze sa galerijom slika jer je otvarao preko wallpaper-a galeriju. Ne znam, mozda je to stari problem jer menjam pozadinu jednom u nikad.

Prvi modem od Apple-a C1... Videćemo šta će biti to za nove generacije.

To i mene zivo interesuje, ako mali bude dobro drzeo bateriju za svoje dimenzije, onda su stvarno napravili ozbiljnu osnovu za iP 17 seriju... Meni vise ovo deluje kao test samog modema pre nego sto uleti u masovnu projzvodnju za narednu seriju. Ako ima neke slabe tacke sada ce da pokaze i taman iduca serija dobija bombu od modema. A ko zna mozda nema potrebe za time, tj od samog starta da bude dobar.

Generalno ne deluje loše 16e. Iznenađujuće je da ga nisu uništili nekim LCD panelom, nego je isto oled sličan kao na 14, A18 čipset i bolja baterija od baseline 16.

Nije toliko loš telefon, koliko mu je cena previsoka za to što nudi.

Da li se isplati uzeti 16 pro max ili 15 pro max koj je 200/300e jeftiniji.

16 PM. Ako već imaš mogućnost, idi na novije.

Nazad
Vrh Dno