Šta je novo?

iPhone 16

Jedno laicko pitanje: Dali su iPhone telefoni sa KupujemProdajem koji se vode pod "Novi, neotpakovani, vakuum pakovanje" bezbedni za kupovinu ? Pod bezbedni mislim da nisu kradeni, da su "Apple original", da nisu popravljani niti "refurbished", i da sem Apple garancije od 1 godine u ovl. Apple servisu (bez fiskalnog racuna razume se) nema razlike od recimo istog tog telefona kupljenog u iStyle kod nas ? Pod KP prodavcem podrazumevam nekog sa dobrim ocenama koji nije "od juce". Vidim da je cena na KP dosta niza u odnosu na iStyle (i slicnim prodavnicama), pa reko da pitam dali je "bezbedno", i ako jeste, moze li neka preporuka za prodavca iz Beograda na PP ? Hvala unapred na odgovoru !
P.S. Koja je "fora" sa tim telefonima, koja je sema nabavke ako su telefoni ok ?

Kod prodavaca u samom vrhu (zna se koji su) je apsolutno bezbedno. Možeš pre kupovine proveriti po imei broju. Ja sam kod jednog kupio 3 puta, sve savršeno. A ne plaćaš derikožama (prodajni lanci i država) maržu. I da dodam, imaš godinu dana internacionalne Apple garancije i kad kupiš Apple care + opet te izađe jeftinije nego u tim prodavnicama koje recimo jedno obično zaštitno staklo prodaju za 50 evra.

Poslednja izmena:
Do sad 6 telefona uzeto od istog prodavca, nikad problema nije bilo.

Ako nekog ne mrzi u dm neka javi koga preporucuje

Ja sam uzeo 3, nikad problem, samo sa sto vise pozitivnih ocena biraj i da nema nijednu ili ne vise od dve negativnih. Mada i oni su podigli cene, nije to bas neka drasticna razlika, ali za iphone je ta internacionalna garancija neprikosnovena. Naravno 3tu appikacija za proveru polovnih, tu se pokaze uglavnom sve sta je radjeno i da li je radjeno nesto.

Jedno laicko pitanje: Dali su iPhone telefoni sa KupujemProdajem koji se vode pod "Novi, neotpakovani, vakuum pakovanje" bezbedni za kupovinu ? Pod bezbedni mislim da nisu kradeni, da su "Apple original", da nisu popravljani niti "refurbished", i da sem Apple garancije od 1 godine u ovl. Apple servisu (bez fiskalnog racuna razume se) nema razlike od recimo istog tog telefona kupljenog u iStyle kod nas ? Pod KP prodavcem podrazumevam nekog sa dobrim ocenama koji nije "od juce". Vidim da je cena na KP dosta niza u odnosu na iStyle (i slicnim prodavnicama), pa reko da pitam dali je "bezbedno", i ako jeste, moze li neka preporuka za prodavca iz Beograda na PP ? Hvala unapred na odgovoru !
P.S. Koja je "fora" sa tim telefonima, koja je sema nabavke ako su telefoni ok ?
Svaki mozes da proveris preko sn broja da li je aktiviran ili ne. Jos bolje ako prodavac ima strpljenja da ga upalis i aktiviras da to potvrdis. Ocene na kp meni licno nisu parametar, dovoljno si sigurno inteligentan da sve vidis na licu mesta kroz 3 klika na ekranu . Dosta ljudi otvori kp profil samo da bi prodali 1-2 stvari godisnje. Taj sto ima xyz ocena na pitanje o ceni spusta slusalicu, dok ovaj sa 2 ocene spusti mozda i koliko nisi ocekivao :)

Čudno da je tema o najnovijem iP-u mrtva. Jel su svi prezadovoljni telefonom ili niko nije menjao 15-ice?

Mrtve su sve iP teme, jer update ne kasni :D

Red je bio da se od jutros proba 16 pro max, prvi utisak je da je telefon izuzetno fluidan, ekran i baterija odlicni. 👌🏻

Da se unapred ogradim, znam da je Viber djubre, ali je nužno zlo jer ga previše ljudi koristi. Elem, poprilično mi baguje, kasne obaveštenja, nekada ih ni nema dok ne udjem u app i onda se polako pojavljuju. Da li neko ima sličan problem? iP16pro

Da se unapred ogradim, znam da je Viber djubre, ali je nužno zlo jer ga previše ljudi koristi. Elem, poprilično mi baguje, kasne obaveštenja, nekada ih ni nema dok ne udjem u app i onda se polako pojavljuju. Da li neko ima sličan problem? iP16pro
Kod mene 16 pro, A1 mreza, za sada sve radi bez problema.

Samo ga redovno update-uj, zna nekad da zezne i ne stigne neko obavestenje ali je to retko kad.. ne vidim ni zasto je app toliko djubre, koristi ga ceo balkan, vecina kompanija, bateriju ne jede, korektno..

ja sam imao to na 13pro , jedino resenje je bilo factory reset telefona, posle toga je radio normalno

Meni je bagovao viber na svim telefonima od 13pro max, s24 Ultra, 15 pro max i evo sad na 16 pro max, kasne poruke ili se ne posalju, tako da ...

@Dule Pacov, upravo tako. Viber je toliko loše optimizovan otkako postoji, da sam na svakom telefonu imao problem, a uvek sam nosio perjanice.
@Nikola mJet, to što ga koristi veliki broj ljudi i kompanije ne znači da je dobar.:)
Sve je uzročno posledično, imali su dobar marketing, probili se na početku kod velikog broja ljudi, taj broj se eksponencijalno povećavao posebno kod it neobrazovanih i neinformisanih, a na kraju kompanije eksploatišu ono što im najviše odgovara, odnosno što se najviše koristi.

Ja nisam imao nikad problema sa viberom, na ajfonu radi bez problema. Čak mi i na Huawei bez gugla radio odlično,nilwd obaveštenja nisu kasnila.

Viber mi radio bez problema i na Xiaomiu i sad na iPhoneu ali da mi je nekako odvratna aplikacija- jeste. Nužno zlo, kao što neko reče.
Prvi bih ga obrisao ali verovatno bi prvo moja majka zvala policiju kad bi videla da me nema 24h tamo. 😂 Probila se na početku aplikacija i eto na Balkanu je broj 1 ubedljivo, rekao bih.
U inostranstvu je WhatsApp broj 1 a u Skandinaviji mnogi koriste Skype.

Sve je uzročno posledično, imali su dobar marketing, probili se na početku kod velikog broja ljudi, taj broj se eksponencijalno povećavao posebno kod it neobrazovanih i neinformisanih, a na kraju kompanije eksploatišu ono što im najviše odgovara, odnosno što se najviše koristi.
Netačno. Kada se pojavio android prvi samrfon kod nas viber je samo bio na store dugo vremena, whats nije bio i to za nasu Srb. bilo kao da nije ni postojao, kasnije se whats pojavio dosta dugo. Naravno ljudi skidali viber i tako se omasovio, mnogi za drugo i ne znaju, znači sam whats je kriv i njega možete da krivite.
Što se tiče vibera, nekad radi sve kako treba savršeno, nekad zeza da te izbaci iz takta, zavisi od update, zavisi od update, takav je.

Šta je tačno netačno?:)
Pisao sam o trenutku kada je doslo do masovne upotrebe chat app kod nas, Viber je planuo i ostao tu jer se lepo ukorenio.

Možda za tebe lično bio neko masovno otkrovenje više čat app jer si kasnije otkrio pametne telefone (verovatno sam dosta stariji), ali bilo je ovako kako sam napisao i odlično se sećam, viber je bio čudo od app, besplatno se slale poruke (tada se sms poruke plaćale), nema ko nije instalirao viber da bi besplatno slao poruke, plus za ljude koji su inostranstvu imao si komunikaciju besplatno sa njima, ta aplikacija je bila mali Bog među app u Srbiji kod svih.

Možda za tebe lično bio neko masovno otkrovenje više čat app jer si kasnije otkrio pametne telefone (verovatno sam dosta stariji), ali bilo je ovako kako sam napisao i odlično se sećam, viber je bio čudo od app, besplatno se slale poruke (tada se sms poruke plaćale), nema ko nije instalirao viber da bi besplatno slao poruke, plus za ljude koji su inostranstvu imao si komunikaciju besplatno sa njima, ta aplikacija je bila mali Bog među app u Srbiji kod svih.
Bas tako kako si naveo. Sms je od tog momenta pao u potpuni zaborav, sem za parking sms ne korisim ga od viber-a.

Nisam ni ja mlad:)
Elem, da ne idemo više u off, wapp je bio dostupan pre Vibera, ali se nije umasovio kao Viber koji je našao svoj put do Balkana. Wapp je generalno bio superioran sve do prelaska pod okrilje fb-a i masovno korišćen od celog zapada koji ni dan danas ne koristi Viber ekvivalentno wapp-u i iMessage-u.

Imam jednu dilemu, prvenstveno zbog baterije, 16 pro ili 15 pro max. po onim testovima na net tu su negde pa bi mi znacilo licno iskustvo nekog od clanova,Mogu da biram, imam po istoj ceni oba. polovna, iste starosti sa istim ciklusima punjenja.(52)

Nekom logikom taj sto prodaje po istoj ceni ili previse ceni 15 pro ili premalo 16 pro. :D Uzmi noviji, jer mi je suludo da budu po istoj ceni.

Nazad
Vrh Dno