Šta je novo?

iPhone 16

Imotep95

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2015
Poena
245
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5-10400f
RAM
16
GPU
rtx 2060
Miš & tastatura
g403
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro Max
Pristup internetu
  1. Optički internet

Prilozi

• IMG_1951.jpeg
    IMG_1951.jpeg
    168.8 KB · Pregleda: 177
  • IMG_1952.jpeg
    IMG_1952.jpeg
    48.4 KB · Pregleda: 180
  • IMG_1953.jpeg
    IMG_1953.jpeg
    57.5 KB · Pregleda: 175
Ryan Gosling Lol GIF by SAG Awards

Ma ovo se neko sprda nema sanse da ce ovako da izgleda :LOL:

Haha ovo kao Fidget Spiner, totalni promasaj :ROFLMAO:

Zar ne vidite da je to samo neko nacrtao, zumirajte malo, mada meni se svidja ideja samo i kocku ispod lad bi uklonili da bude samo spiner.

Ako opet ne stave 120Hz na standardni, a Android za 200 evra ima OLED 120Hz...

Meni je neverovatno kako oni upeglaju ovih 60hz. Skoro sam za zenu uzeo obicnu 15icu, nije uopste neka znacajna razlika u odnosu na moj 13pro max sa 120hz. Ali dobro, u odnosu na cenovni rang trebali bi makar na 90hz da podignu

Sto se tice 16ice, ja se nadam nekom vecem upgrade-u pa da menjam ovu moju 13icu.

^Tri generacije razlike, biće to prilično primetno.🙂
Ako sam dobro ispratio, 16PM će imati 5x zoom, ali uz veći senzor tipa 48MP, pa uz krop na 12MP će praktično imati 10x zoom?

Tesko da ce da stave 120hz na obican, mislim da to namerno rade jer svi koji zele 120hz idu na Pro verziju koja je znatno skuplja od obicne, ja prvi kad bi stavili 120hz na obican ne bih ni gledao Pro verziju ako mi nisu bitne kamere.

To je pogrešna logika, ali verovatno se njom vode. Navodno Samsung traži 30 evra za OLED ekrane na iPhone, a oni tupe.

Ako im je to jedina stvar koju mogu da smisle za upsell, onda mogu slobodno da ukinu Pro liniju.

Tesko i tad ako stave, posto ce biti osetno manja potraznja za pro modelima.

Ne mogu večno da imaju gori spec od entry level Android. U svakom slučaju prelaziti na 16 deluje kao nikakav do minoran upgrade za bilo koga ko ima relativno nov iPhone.

Eventualno ko ima 11ice i 12ice moze komotno da predje na obican 16.

Svi ostali, 13 pro ce vrsiti posao jos lagane 2 godine.

Procice nam zivot u cekanju valjanog upgrade-a :D
Salu na stranu, ne samo apple vec svi proizvodjaci novine i unapredjenja uvode na kasicicu. Nema nekih velikih pomaka i novih stvari, valjda smo dosli do granica inovacija

Procice nam zivot u cekanju valjanog upgrade-a :D
Salu na stranu, ne samo apple vec svi proizvodjaci novine i unapredjenja uvode na kasicicu. Nema nekih velikih pomaka i novih stvari, valjda smo dosli do granica inovacija
Šta se to očekuje pa da bude valjani apdejt i ne na kašičicu?

Moguce i da je profit u pitanju, nisam razmisljao na tu stranu.

Pa ja na napredak gledam nesto sto ce da me natera da pozelim nov uredjaj, i da ga kupim bez mnogo razmisljanja. Poslednji telefon koji je tako uticao na mene je bio oneplus 7pro, sa otiskom prsta ispod ekrana i selfi kamerom koja iskace gore tako da je ekran pokrivao ceo prednji deo bez ikakvih rupa, ostrva i slicno.
Ne mora to da bude neko tehnicko savrsenstvo, vec jednostavno nesto novo, sto pravi razliku u odnosu na sadasnju, ili cak poslednje 2-3 generacije uredjaja.

Teško mi je da kod Apple-a zamislim bilo šta i slično tome što si napisao. Koliko vidim više se ide ka "budženju" kamera i novim materijalima i verovatno AI funkcijama

Naravno i meni je tesko da zamislim, ali eto. Sto je najgore i ostale kompanije se vode istim principom, makar je ranije bilo Android telefona koji su malo jace gurali trziste.

Došli smo svuda do maksimizacije profita, a ne do granica inovacije.
Inovacije i donose maksimalni profit. Nego je standardno ljudsko ponašanje da se ulenjiš, čekaš da vidiš dokle to možeš da radiš. Neke kompanije propadnu, neke se probude na vreme.

Pa i ne donose, na inovacije se mora trošiti mnogo para - za r&d, pa je onda pitanje je l postoji tržište za to, je l može da se napravi da se naplati…

Hoću da kažem da iza svake inovacije ide gomila pozadinskih procesa i ne postoje garancije da će inovacije da zapravo budu drajveri za profit.

Uspešne inovacije, da - ali dok dođeš do jedne, ko zna koliko para sjebeš.

Donose, iPhone je bio inovacija, to ih je učinilo ultra profitabilnim. Da su samo sisali ono što su već imali, nikad ne bi dostigli ovaj nivo. To da ne postoji nikakva garancija za uspeh i da je rizik obavezan je cena igranja igre. Bezos je komentarisao da je Amazonu naneo štetu u milijardama sa promašenim idejama, ali da je doneo mnogo više sa uspešnim.

Planiram da se saltam sa 14pm na 16pm/ultra i nadam se da ce bar malo dizajn osveziti, ali ako bude onaj horor sa prve strane onda cu dobro razmisliti

Nazad
Vrh Dno