Šta je novo?

iPhone 16

Ako neko prati, koliko je otprilike realno da kod mađara bude 16 pro max oko nove godine? Koliko beše 15 pro max oko nove godine? Ja koliko se sećam oko 1150 je mogao da se nađe, ali nisam siguran. I ako budem imao šemu da mi neko uzme u americi, koliko najnoviji pro max košta kod njih i da li može ovde normalno da se koristi?
Prosle godine je nestasica za Pro Max trajala bas dugo i tesko ga je bilo naci tek tako u prodavnici.

Poslednje dve godine su bile različite, pa teško da neko može da 100% pogodi prognozu. Sećam se za 14 pro max, krajem godine je bio oko 1600e plus velika nestašica u legalnim kanalima, a početkom marta 1110-1130e. Za 3 meseca skoro 500e pala cena.
Kod 15 pro max situacija je bila dosta bolja kad je u pitanju kraj godine, jer nije bilo tolike nestašice kao sa 14 pro max.
Pretpostavljam da ove zime neće biti nestašica i da će se 16 pro max nalaziti za ispod 1300e do Nove godine. Vreme će pokazati pravo stanje.🙂

Ako neko prati, koliko je otprilike realno da kod mađara bude 16 pro max oko nove godine? Koliko beše 15 pro max oko nove godine? Ja koliko se sećam oko 1150 je mogao da se nađe, ali nisam siguran. I ako budem imao šemu da mi neko uzme u americi, koliko najnoviji pro max košta kod njih i da li može ovde normalno da se koristi?
Skuplji je bio 15pm, ja sam uzeo 3 januara 1250€. Pre nove godine 16pm će sigurno biti 1300-1350€

Ja ocekujem da ce potraznja za PM ove godine biti jos veca, generalno iz godine u godinu raste i ne verujem da ce se moci kupiti ispod cene u radnjama pre NG (15 PM se po evropi prodavao za 1449EUR).

Rade čistu manipulaciju. Naoravili su poslednjih godina da pro max bude osnovni model, a obični je ustvari SE. A SE je socijala. Nekad kad kupiš osnovni model imao si sve blagodeti te generacije. Sada je to pro max, a osnovni za one koji listaju mreže, zovu i kuckaju poruke...

Mene nervira sto da bi imao sve funkcionalnosti, moram da uzmem telefon koji ne mogu da držim u ruci.

Nemam šaku dovoljno veliku za PM, koristim Pro. Evo u zadnjih godinu dana sam barem 10x opsovao zašto nemam 5x zum kada mi je trebao.

Sudeci po ovim futrolama i najavama, vec apsurdno veliki kamera bump ce biti jos veci. Kako stvari stoje, sledece godine cu uzeti SE4 ili iphone 17 Air/Slim (koji god bude manji i laksi), samo zato sto ce imati samo jednu kameru pozadi koja ne strci previse.

Evo stigle futrole za Iphone 16 u Srbiju

Na prvoj slici, desno je futrola za ip 16, levo je ip 15

Na drugoj i trecoj slici - gornja futrola je ip 16, dole je ip 15

Male razlike u odnosu na 15
Cije su maskice? Nemoj ti to nesto mnogo da nabavljas… 😁 Ni jedan rumor na netu nisam nasao da ce camera segment biti toliko veci i izduzen… Sto se tice ekrana gotovo sigurno da ce biti 6.9” dakle malo izduzeniji sa tanjim okvirom oko ekrana…

Cije su maskice? Nemoj ti to nesto mnogo da nabavljas… 😁 Ni jedan rumor na netu nisam nasao da ce camera segment biti toliko veci i izduzen… Sto se tice ekrana gotovo sigurno da ce biti 6.9” dakle malo izduzeniji sa tanjim okvirom oko ekrana…
Ja imao nexus 8 tablet, a sad telefoni lagano stigli do 7 inča :)

Ove godine koliko sam video izlazi novi pixel pa možda unese malo pometnje u ovo dosadno tržiste telefona.
Kad se samo setim kakav je nexus 5 telefon bio. Radio na nivou ajfona. Samo baterija bila lošija, a inače bio savršen telefon.

Svake godine izlazi neki novi Pixel model, tako da nije to nešto što može da se očekuje.
Zar nije juče/prekjuče bio neki Google event?

Pixel 9 Pro je meni prvi lepi Pixel koji ima i funkcionalnosti koje iPhone nece dobiti u tom obliku. Takodje i njihova gradnja ekosistema na relaciji sat-slusalice-telefon je tu. Ne ocekujem da ce preoteti neko trziste Apple-u, ali da ce ih naterati da se malo vise trude, tome se nadam.

Ali realno gledano, ne mozemo uopste da se nadamo nekim spektakularnim promenama i revolucimaja u skorije vreme. Telefoni su dosegli neki plato i to je to.

Sa druge strane, satovi i slusalice imaju jos prostora za unapredjenja.

Nabavljene iz Kine
Sutra cu slikati i ostale modele koje su stigle
Iphone 16, 16 pro, 16 pro max, 16 plus

Problem kod ovih futrola sto kinezi skinu pre same prezentacije, pa se mozda naziv menja

Tj, mozda se 16 plus da ce se zvati 16 max

Ovo je za sad stiglo, ali da li su nazivi dobri to cemo videti u septembru

Prilozi

• IMG_1507.jpeg
    IMG_1507.jpeg
    263.6 KB · Pregleda: 226
Ma boja k'o boja, samo da nije bela. Ova nova boja na slici ne izgleda nista posebno, videcemo uzivo ili na snimku kakva je, mozda bude bolje. Zelena i ljubicasta bile najbolje.

15 PM plava futrola
16 PM crna futrola

Po ovim futrolama 16 PM je veca, e sad kad izadje cemo videti za napredak

Prilozi

• IMG_1508.jpeg
    IMG_1508.jpeg
    114.6 KB · Pregleda: 152
  • IMG_1509.jpeg
    IMG_1509.jpeg
    177.2 KB · Pregleda: 88
  • IMG_1510.jpeg
    IMG_1510.jpeg
    182.6 KB · Pregleda: 70
  • IMG_1511.jpeg
    IMG_1511.jpeg
    184.5 KB · Pregleda: 66
  • IMG_1512.jpeg
    IMG_1512.jpeg
    91 KB · Pregleda: 132
Nadam se da nam neće puštati video ove godine kao prethodnih nego da će da bude uživo prezentacija kao pre korone :)

Bili prunuđeni, videli da može, da dobro deluje, komotno, verovatno i jeftinije, osladilo im se i verovatno do daljeg teraju na taj način 😃

Jeftinije sigurno nije, zato sto je produkcijski dosta zahtevnije nego staviti nekoga na binu.

Realno oni time gadjaju desetine miliona ljudi... a ne par stotina novinara u sali.

Objektivno mnogo bolje izgledaju prezentacije sada plus anulira se mogucnost da se napravi neki gaf

1723979417589.png

Veci je problem sto su telefoni vec neko vreme dostigli plato, pa se te prezentacije svode na kameru i vrti se skoro ista prica u krug vec godinama.

Posledednje prezentacije da imaju smisla su bile X (potpuno novi dizajn i materijali, face ID) i serija 12 (mini, novi dizajn, magsafe)

^ klasika 60hz za dva manja modela

Vrh Dno