Šta je novo?

iPhone 16

Nisam ali racunam da je to desetak slika sto je prihvatljivo a ,po njenom, cini mi se da je u pitanju 50tak.

Pa to plus slike kafe, ručka, iz izlaska...i tako u krug. Ne bih da streotipujem koleginicu sa foruma, i izvinjavam se ako grešim, ali je ovo scenario koji sam video u dosta ženskih telefona

Poenta je da se ja ne fotkam. Šta ste zapeli. 😀
Samo sam dala primer čoveku za bateriju. Svašta.

Ali ste preskočili početak rečenice očigledno.

"Da i ja fotkam kao sumanuta, trošila bi se baterija.."

A pošto ne fotkam, traje mi.

Izvinjavam se na pogrešno protumačenoj rečenici, ipak je tekst a ne glas uživo :) Kako god, ja dok sam koristio 15 pro, niko mi nije verovao da ga punim svaki drugi dan, a ja ne igram igrice i nemam društvene mreže. Sve ostalo sam koristio normalno i bez ograničenja. Zanimljivo je koliko samo te dve stvari prave razliku između dva use case-a istog telefona

Meni nije jasan ženski mozak a to sam video sto puta uživo, žene čuvaju sve slike u telefonu od kako ga kupe dok ne prodaju. Tu budu hiljade slika, 5-10 hiljada na primer. Kao da podrazumevaju kupila sam telefon i šta ja ima tu da brišem. Ne sve ali dobar procenan ženskih osoba.

Elem da se vratim na temu. Kada sam kupio 11 icu nisam mogao da ispraznim bateriju za dan ne znam šta da sam radio. Ako je na pro ista baterija kao u običnom 11 to je dobro. Jer evo sad je 6ta godina kako ga imam i ako ga ne urnišem i dan danas mi izdrži ceo dan. Tako da na novom uređaju i bez štednje moralo bi da traje dan.

Meni nije jasan ženski mozak a to sam video sto puta uživo, žene čuvaju sve slike u telefonu od kako ga kupe dok ne prodaju. Tu budu hiljade slika, 5-10 hiljada na primer. Kao da podrazumevaju kupila sam telefon i šta ja ima tu da brišem. Ne sve ali dobar procenan ženskih osoba.

Elem da se vratim na temu. Kada sam kupio 11 icu nisam mogao da ispraznim bateriju za dan ne znam šta da sam radio. Ako je na pro ista baterija kao u običnom 11 to je dobro. Jer evo sad je 6ta godina kako ga imam i ako ga ne urnišem i dan danas mi izdrži ceo dan. Tako da na novom uređaju i bez štednje moralo bi da traje dan.
Onda ovaj ima da ti radi 2 dana. 😀

Zavrsava se tako sto krajni korisnik predocava realnu situaciju, dok su na proslim stranicama od telefona uglavnom odvracali komentatori na nexusu.
Manje vise sam saglasan.
Presao (ipak) sa iP 12PM na 16PM i osim 120hz ekrana koji se primeti i naravno bolje baterije u poredjenju sa 4 godine starim telefonom, nista bitno se nije promenilo :).
Ne bih znao da odgovorim sta neko ko je presao sa 15 na 16 moze da vidi kao razliku osim jos jednog dugmeta.

A i to dugme je bespotrebno jer za brzo pokretanje kamere na 15 pro imaš ono dugmence za silent mod koje može munjevito da pokrene kameru.
Sad kod kupovine 15 serije jedino može da bude problem baterija koja je u ko zna kakvom magacinu stajala godinu dana i možda je već degradirana.

Zanima me 16 pro, idealan zbog dimenzija, međutim i mene kao veliki broj ljudi zanima koliko baterija izdrži u praksi. Iz iskustva ljudi koji koriste tel, da li može izdržati od ujutru do uveče način korišćenja dual sim, 4g net veći deo dana, sat povezan preko BT, upaljena lokacija, browsing klasičan uz povremeno fotkanje. Znam da je Max bolji za češći ili zahtevniji rad, međutim prevelik je

A i to dugme je bespotrebno jer za brzo pokretanje kamere na 15 pro imaš ono dugmence za silent mod koje može munjevito da pokrene kameru.
Sad kod kupovine 15 serije jedino može da bude problem baterija koja je u ko zna kakvom magacinu stajala godinu dana i možda je već degradirana.
Nije mi bilo praktično mute dugme za kameru na 15pm, pokušavam da se priviknem na 16pm.
Ima smisla kad hoces na brzaka da slikaš nešto, samo dok ja registrujem da imam camera dugme.., treba vremena.
A i pozicija je mogla biti 1cm iznad.

Ne preporučujem staklo Nillkin cp+pro za 16pm, crni okvir treba da bude malo širi, 5x sam proveravao..
Možda i nisu namerno do kraja jer nema šanse da uklope sa maskama.
Koristi li neko telefon od početka bez stakla, kako se pokazala ova nova zaštita?
@Djilkosh_Ns Znam da si uzeo ac+..
Masku moram na poslu nositi, nažalost.
Ovako izgleda kad fali malo stakla:
IMG_0415.jpeg
Ma ko ga šiša, nmg da se nerviram.

Prilozi

• IMG_0413.jpeg
    IMG_0413.jpeg
    82.2 KB · Pregleda: 58
  • IMG_0412.jpeg
    IMG_0412.jpeg
    82.6 KB · Pregleda: 60
Šta vam znači taj beli krug na maskama, a vidim dosta ljudi to ima? Kontam da je nešto za bežično punjenje, ali meni na 11 radi bez ikakvih krugova i kroz masku bez problema

Zanima me 16 pro, idealan zbog dimenzija, međutim i mene kao veliki broj ljudi zanima koliko baterija izdrži u praksi. Iz iskustva ljudi koji koriste tel, da li može izdržati od ujutru do uveče način korišćenja dual sim, 4g net veći deo dana, sat povezan preko BT, upaljena lokacija, browsing klasičan uz povremeno fotkanje. Znam da je Max bolji za češći ili zahtevniji rad, međutim prevelik je
48 ч. ако се користи нормално, неко интезивније дан до дан ипо. И вјеруј ми за што се величине тиче про је малтене савршен. Испод 6.3 инча је мало преко 6.5 инача превелико. Види сам шта ти је мањи проблем

Poslednja izmena:
Koristi li neko telefon od početka bez stakla, kako se pokazala ova nova zaštita?
@Djilkosh_Ns Znam da si uzeo ac+..
Imam 3 vlasi po 2mm koje se ne osete pod prstima, ali mogu pod noktom da ih osetim. Nisam ni skontao, nego ajde kad si pitao da vidim. Posle 2 godine na 14 Pro sam imao samo jednu dublju koju sam dobio posle 2 dana kada sam opalio o cosak tegometala, bilo je malih ali tek kad se zagledas.

Preporuka za Spigen staklo, lako se stavlja, nema crni okvir, za 3 meseca nema ni jedne ogrebotinice.

Ja ga punim svaki drugi dan, uvece kada ga stavim retko bude ispod 30%. Nisam neki heavy user. Ne koristim 4G. Ne koristim dual sim. Kod kuce i na poslu stalno na wi fi. Ponekad tws slusanje spotifiy do posla i od posla do kuce, lokacija upaljena, instagram, surf, facetime, whatsapp. SOT mi je od 2-3 sata.IMG_8994.png

Zar nije najbolja opcija za brzo pokretanje kamere swipe na levo na zaključanom ekranu? To imamo svi. Ja sam to otkrila kad su predstavili iphone 16 seriju. Neko je ovde napisao 🤡

4/10 puta omašim, uðem u search 🙃

Zar nije najbolja opcija za brzo pokretanje kamere swipe na levo na zaključanom ekranu? To imamo svi. Ja sam to otkrila kad su predstavili iphone 16 seriju. Neko je ovde napisao 🤡
Jeste, ali dugme napipaš dok je još u džepu.
Moram da napomenem da je jedan od najvećih razloga zašto ne pređem na android brzina slikanja prve fotografije i procenat tih koje ispadnu dobre. Koliko puta sam samo slikao neke stvari za sekundu dve i slike su ispale dobre. Tu su stvarno nenadmašivi.
Ja ga punim svaki drugi dan, uvece kada ga stavim retko bude ispod 30%. Nisam neki heavy user. Ne koristim 4G. Ne koristim dual sim. Kod kuce i na poslu stalno na wi fi. Ponekad tws slusanje spotifiy do posla i od posla do kuce, lokacija upaljena, instagram, surf, facetime, whatsapp. SOT mi je od 2-3 sata.Pogledajte prilog 474003
To je loše, sve ispod 6 sati sot. Oni reklamiraju da može da pušta video 15-20 sati...

Zelim da budem potpuno otvoren, iskren i jasan ljudima koji razmisljaju da kupe telefon. Sto duze koristim uredjaj sve vise vidim da zapravo nisam nista dobio sem dugmeta i tako je jos od 12 pm. Jedino sto sam zadovoljio je moja bolest da imam nov uredjaj od apple-a. Niti je kamera bolja, sto je tragicno, niti je ista fluidnije, fizicki je identican, baterija takodje, na 3 protekla max-a uvek mi je bila dobra. Cak ni zvuk u spikerima nije poboljsan. Znaci nista sem broja 16, 3 mm veceg telefona i NOVOG ČIPA, mos mislit. Necu se nesto previse iscudjavati i glumiti izgubljenu ovcu u svemiru, jako dobro znamo sta nam rade godinama, deceniju, pocev preko regiona i jezika koje nismo mogli da promenimo, preko identicnog klona svake godine, do kamere koja je bukv pa mozda 5% bolja od 12 pm. Apple treba takav jedan samar da dozivi i da se opameti za sva vremena i ne zavitlava sa korisnicima. Samo neka se pojavi jedna nokia iz 2007-8-9….

To što si napisao iznad možeš reći i za ostale brendove, ako menjaš svake godine telefon napredank je minimalan, menjaš ga što možeš i hoćeš da imaš novu stvar, nećeš dobiti raketu za mesec.
U tvom komentaru ima i nekih neistina i zlih reči, kamera od 12 PM do 15 PM ima velike razlike, veći senzori koji nisu bili lepo zategnuti po meni na 14 PM (jedini Pm sa kojim nisam bio zadovoljan kamerom) ali su ispeglali na 15 PM i kamera je vrh ponude (npr. nisam bio zadovoljan kamerom na 14 PM, videlo se da nisu bili ispeglali softver za velike senzore, a kako vidim tako je Samsnug prošao kada je prešao na veće senzore dok nije ispeglaosoftver i još uvek nije kako treba, ljudi tamo po temi jure GCam). Ekran je takođe ogromna razlika jer ima 120Hz i sija 2000 nita, to je najbitnija razlika jer sve vreme gledaš u ekran u odnus na 12 PM, zvučnici takođe jesu unapređeni i dosta su glasniji i bolji od 12 PM. Nemam 16 PM ali reći daje kamera ista sa onim novim mikrofonima je totalna glupost, to može izjaviti neko ko nema telefon ili nije probao kameru. Ono što je najbitnije kod svih tih silnih promena modela nije me izadao telefon, nije imao gašenja, resetovanja, zamrzavanja u toku razgovora i slične gluposti, to me još uvek drži na iOS prvenstveno a ne novo dugme za slikanje.

Zelim da budem potpuno otvoren, iskren i jasan ljudima koji razmisljaju da kupe telefon. Sto duze koristim uredjaj sve vise vidim da zapravo nisam nista dobio sem dugmeta i tako je jos od 12 pm. Jedino sto sam zadovoljio je moja bolest da imam nov uredjaj od apple-a. Niti je kamera bolja, sto je tragicno, niti je ista fluidnije, fizicki je identican, baterija takodje, na 3 protekla max-a uvek mi je bila dobra. Cak ni zvuk u spikerima nije poboljsan. Znaci nista sem broja 16, 3 mm veceg telefona i NOVOG ČIPA, mos mislit. Necu se nesto previse iscudjavati i glumiti izgubljenu ovcu u svemiru, jako dobro znamo sta nam rade godinama, deceniju, pocev preko regiona i jezika koje nismo mogli da promenimo, preko identicnog klona svake godine, do kamere koja je bukv pa mozda 5% bolja od 12 pm. Apple treba takav jedan samar da dozivi i da se opameti za sva vremena i ne zavitlava sa korisnicima. Samo neka se pojavi jedna nokia iz 2007-8-9….
Svi smo mi svesni da je tako. Ali to ne treba da im uzimamo za zlo, nego kao krajnje korisnu stvar za kupca. Evo i zašto.

Ja imam iphone 11 preko 5 godina. Kada sam ga kupio mislio sam da ga odmah naredne godine zamenim za 12. I to bih uradio da naredne godine nije izašao suštinski isti telefon. E tu mi je ostalo 300 evra u džepu. Onda i naredne isto, iphone 13 dve kamere, sličan dizajn, sve slično... I onda mi opet ostale pare. I evo do serije 16 ja nisam imao valjani razlog da zamenjm 11 za običan bilo koji noviji. Šta dobijam bolje na 16 nego na 11? Promenjen dizajn na kašičicu i brži procesor. Meni ovaj telefon još dobro radi i ne koči tako da mi nisu to neki razlozi. E da su svake godine izbacivali nešto konkretno novo ja bih sada bio lakši za jedno 2000 evra.

Sada u 6oj godini ću da zamenim 11 jer mi je malo oslabaila baterija i zvučnik za razgovor. A i vreme je. Prelazim na pro ili max, a mogu tek da zamislim koliko će on dugo da me služi...

Svi smo mi svesni da je tako. Ali to ne treba da im uzimamo za zlo, nego kao krajnje korisnu stvar za kupca. Evo i zašto.

Ja imam iphone 11 preko 5 godina. Kada sam ga kupio mislio sam da ga odmah naredne godine zamenim za 12. I to bih uradio da naredne godine nije izašao suštinski isti telefon. E tu mi je ostalo 300 evra u džepu. Onda i naredne isto, iphone 13 dve kamere, sličan dizajn, sve slično... I onda mi opet ostale pare. I evo do serije 16 ja nisam imao valjani razlog da zamenjm 11 za običan bilo koji noviji. Šta dobijam bolje na 16 nego na 11? Promenjen dizajn na kašičicu i brži procesor. Meni ovaj telefon još dobro radi i ne koči tako da mi nisu to neki razlozi. E da su svake godine izbacivali nešto konkretno novo ja bih sada bio lakši za jedno 2000 evra.

Sada u 6oj godini ću da zamenim 11 jer mi je malo oslabaila baterija i zvučnik za razgovor. A i vreme je. Prelazim na pro ili max, a mogu tek da zamislim koliko će on dugo da me služi...
Bas tako, apple s tim sto i dalje 11-12 rade vrhunski sebi samo otezavaju posao daleko bego da su sada kante i da jedva rade. Ne znam sta ljudi ocekuju epohalno is serije u seriju... evo ide sada ultra tanki 17 pa ce biti on fokus.

Ljudi ako vam je dosadan iphone, i ako vam ništa nije dovoljno dobro doneo, moj predlog vam je da kupite redmi note xx i da se sami sa sobom opkladite da ćete ga koristiti godinu dana. Posle godinu dana ćete doći na temu o iphone 17 da hvalite stari dobri iphone ko oči u glavi.

Vrh Dno