Šta je novo?

iPhone 16

Rekao bi da tebi AI ne igra nikakvu ulogu,koncetrises se na bateriju. Nema dileme,po meni, Uzimaj 15PM. Stvarno nista ne dobijas sem onog nesretnog dugmeta za kameru koje,svakako,niko ne koristi.

Koristim ja!!

Da slikam hranu i kafu 😭

pro i pro max imaju istu bateriju (16)

Ja odlučio da čekam sledeću seriju najviše zbog različitog sklopa kamera konačno i to zeleni alpine green 17 PM, Bože zdravlja.
Za oko god dana u ovo vreme ili koji mesec kasnije na proleće taman kad se malo unormale cene.
A što vidim pišete između 15 i 16 PM jeste da ono nesretno dugme ne služi ničemu ali bolje uvek noviji model, šta znam.

Vidim da pojedinci stalno vrte pricu kako nema napretka u kamerama...

Evo kad mi izadju slike, a redovno mi izlaze, od pre 3-4-5 godine... razlika je itekako primetna. Da li se treba raditi godisnji upgrade? Apsolutno ne, ali vec ako se preskace generacija, razlike se itekako primete.

Kapiram da je tako i zamisljeno za Amere, imas ugovor na dve godine i tako i menjas telefone.

Bože svašta, pa glavna razlika između Pro i Pro Maxa je ta baterija.
Ako ti je baterija bitna a ne smeta ti malo veći telefon onda samo i samo Pro Max.
To nema potrebe ni da pitaš. ☺️

Bože svašta, pa glavna razlika između Pro i Pro Maxa je ta baterija.
Ako ti je baterija bitna a ne smeta ti malo veći telefon onda samo i samo Pro Max.
To nema potrebe ni da pitaš. ☺️
Pa bas zato pitam za bateriju jer hocu da predjem na manji telefon, ali se plasim da baterija nece da mi izdrzi ceo dan, i hocu da cujem iskustva drugih ljudi.

pa tu imas jedan ogroman problem. niko ne koristi isto telefon. to sto tebi izdrzi dan, neko izvuce pola dana, neko dva. a svi imate isti telefon, sa istim kapacitetom baterije.

ako zelis manji telefon, znas da ima manji kapacitet baterije i spreman si za taj izbor i sve sto on donosi. totalno je nebitno kakvo iskustvo imam ja, pera, zika, john, neko sesti sa tim telefonom...

Ja odlučio da čekam sledeću seriju najviše zbog različitog sklopa kamera konačno i to zeleni alpine green 17 PM, Bože zdravlja.
Za oko god dana u ovo vreme ili koji mesec kasnije na proleće taman kad se malo unormale cene.
A što vidim pišete između 15 i 16 PM jeste da ono nesretno dugme ne služi ničemu ali bolje uvek noviji model, šta znam.
ako zbog toga cekas mozda se i razocaras, jer potencijalnu promenu dizajna kamera vrte jos od 13ice i najavljuju je ‘dobri izvori’ i na kraju ostane isto… gotovo sam siguran da ce tako biti i ovog puta. sve ce bazirati na slim modelu, i to ce biti najveci update i marketing, estetska promena mozda saceka 18icu

pa tu imas jedan ogroman problem. niko ne koristi isto telefon. to sto tebi izdrzi dan, neko izvuce pola dana, neko dva. a svi imate isti telefon, sa istim kapacitetom baterije.

ako zelis manji telefon, znas da ima manji kapacitet baterije i spreman si za taj izbor i sve sto on donosi. totalno je nebitno kakvo iskustvo imam ja, pera, zika, john, neko sesti sa tim telefonom...
Naravno da ne korsti, zato sam i nekoj od prethodnik poruka napisao, sta mi je sve ukljuceno i jos par infomacija.
A koliko kapiram bas je to svrha ovakvih foruma, da se podeli licno iskustvo..
I da mi pomogne da donesem odluku da li uzmem pro ili pro max.

pa nisi nista napisao, samo da ti je ukljuceno ono sto je na svakom smartphone ukljuceno, nema nikakve veze. ono sto ima veze je kakve se aplikacije koriste, sta je od aplikacija instalirano, koliko se koristi za razgovor, sta je primarno na ekranu dok se gleda u njega, video, slike, tekst, kolicina crne boje, kolicina audio, kolicina social networks i kojih, kolicina uredjaja povezanih na blutooth, ai... sve to je toliko personalno da dzaba sto ti neko kaze koliko mu drzi baterija.
cak i da sve isto koristite mozda je tebi brightness na 80%, a njemu na 30% i eto ogromne razlike u trajanju baterije.

i na kraju tvoj je novac, ne kostaju isto.
pa da ti neko kaze uzmi skuplji i ti onda ok, uzimam skuplji

Nemaju istu velicinu baterije..

Pro - 3561mAh
Max - 4685 mAh

Zato i pitam jer mi baterija bas bitna.
Nemaju ni isti veličine ekrane, max ima veći ekran koji i više struje troši.
Odluči se da li želiš već ili manji fon, na osnovu toga preseci najbolje za sebe, da ne uzmeš veći, posle ogroman, cigla, ne mogu da nosim itd.
Posle 2 godine ako i dođe do zamene baterije to nije neki problem, posle 2 godine to je stari model, nije skupa zamena.

Pa nije da nije skupa zamena- za 14 seriju (dve godine stari model) cena je ista kao i za 15 seriju,odnosno 190 eura,ne bih bas rekla da je to sitnica.

Pa dobro bre ljudi i ja cuvam bateriju i gledam da mi sto duze traje, ali ne opterecujte se toliko, 190e je pljacka, valjda izlazite iz zemlje nekad, za 2h vam zamene bateriju u Apple store-u u bilo kojoj normalnoj zemlji 109e i gotovo…

Ja sam mozda trebao obican 16 uzeti, vise bi mi znacila manja masa i dimenzije i jos bolja baterija od 16pro. Prednosti 16pro za mene nisu toliko bitne. Doduse onda bi verovatno bilo kopkanje oko toga sta nudi 16pro i tako ukrug :) Max svakako ne bi bio opcija jer je jednostavno pretezak za mene.

Jedno pitanje, kako se prebacuju podaci sa Windowsa na iPhone putem kabla... Znaci ne zanima me icloud i ostale gluposti...
Da li mora idalje iz ere Windowsa XP-a da se koristi iTunes, ili slican Apple devices program ili ima nesto krsteno.
Sa ovim dva navedena moram da imam google chrome instaliran pa u taj folder sve da kokam...
Ujedno samo je vidljivo tu na telefonu, ovako nigde koliko primecujem...
Pitam na vreme jer ovo je gore nego u eri Nokije 6230i
Samo ne kapiram zbog cega ovoliko komplikacije za prenos podataka sa računarom..
Vrv sa MAC-om nije tako, al' sta da radimo mi sa Windows masinama?

Za sve one koje mozda zanima, rade sluske od samsunga na iphone. Mislio sam na tip c sluske tj kablovske
Jos jedno pitanje da li nekome stoji LTE gore kod signala, ili je to bilo na ranije uredjaje? Na Samsungu sam imao i kvalitet poziva je bio drasticno bolji, ovde ne. Gledao sam u podesavanjim, opcija je ukljucena, no ne znam da li stoji taj natpis samo kada je aktivirana i radi ili je to bilo ranije?

Poslednja izmena:
Za sve one koje mozda zanima, rade sluske od samsunga na iphone. Mislio sam na tip c sluske tj kablovske
Jos jedno pitanje da li nekome stoji LTE gore kod signala, ili je to bilo na ranije uredjaje? Na Samsungu sam imao i kvalitet poziva je bio drasticno bolji, ovde ne. Gledao sam u podesavanjim, opcija je ukljucena, no ne znam da li stoji taj natpis samo kada je aktivirana i radi ili je to bilo ranije?
Vi ne znate šta je VoLTE?

Da, VoLTE ima i sada, piše isto gore u toku poziva ako je aktivno :
IMG-1832.jpg

Radi normalno, ako misliš na aktuelnu softversku verziju, a ne isključvo na ovaj model.

Kakve tacno probleme s alarmom?

Vrh Dno