Ko to nije znao, e onda.. Intel je bukvalno američki strateški interes, jedina USA firma koja proizvodi čipove u USA.Idemo Miki!
Suvereni Fond drzave Amerike u kontroli odcepljenih Intel Fabrika!
![]()
Trump administration reportedly mulls investing in Intel to bolster national security — direct cash assistance would speed Ohio fab build out
A lot of money is coming Intel's way?www.tomshardware.com
Vise je da, su pokusavali sve druge nacine osim da urade ovo, na primer neki velikani u zadnje vreme su predlagali da Apple, Qualcomm, Nvidia i AMD budu naterani da koristi Intel fabrike i 18A/14A procese, cak i ako su procesi losi, skupi i neupotrebljivi.Ko to nije znao, e onda.. Intel je bukvalno američki strateški interes, jedina USA firma koja proizvodi čipove u USA.
Da ih kupe ugasili bi ih naredni dan. Nema ništa upotrebljivo za NV ekosistem tamo.problem je ako ih kupi nvidia
Preko 60% Intel prihoda je od procesora.Intel nije samo procesors i poneka grafika za PC, to je mnogo manjj deo. I da taj deo propadne ne bi bila dovoljno velika šteta za sam Intel ili čak Ameriku da potpuno propadne. Čak šta više to im je teret.
Pa Qualcomm nije uradio ništa u laptop segmentu. Delimično je to i na Microsoft-u, ali u suštini, ARM u laptop / desktop računarima je još uvek daleko od mainstream-a. Apple je napravio čudo, bum - ali to je Apple, to nije samo procesor, već cela platforma - kao takva, ima svoje prednosti, ali ima i mnogobrojne mane zbog kojih nikada neće postati mainstream.I tu stvari klize, doduše sporo.
Client market (laptopi) klizi prema ARM-u (Apple, Qualcom). Web hosting isto (ARM je dovoljno dobar). Ostao im high-performance segment, a tu se guraju s AMD-om i trenutno ne prolaze najbolje.
Nacionalizacija na američki način?
Znaci... komunizam? Robovi? Ili ratno stanje, pa Menhetn projekat kao tokom drugog svetskog rata. Nije bas tako jednostavno 🙂Ti strucnjaci koje pominjes, ako je potrebno da budu u intelu bice u intelu, kao sto je sada potrebno da drzava pogura pricu kako bi kompanja zadrzala svoju poziciju na trzistu.
Trenutno je trzisna vrednost AMDa 2.5 puta veca od Intelove, ne znam kada si poslednji put to proveravao.Meni jedino nisu jasno likovi koji se pale na pricu zli Intel dobri AMD, a tu se radi samo o biznisu koji je dobro kontolisan jer da nije tako da stvarno postoji konkurencija pa jednom bi taj vecito drugi bio i prvi, malo duze od jedne generacije proizvoda, a finasiski mislim da nikada AMD nije bio ispred intela.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari