Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Sustanje ne ne moze da se resi , ali to je stvarno veoma tiho i neprimetno

zavisi na koje sustane misli. neki flajtachovi krenu da hvataju preko zvucnika Wifi signal, i onda krcka, pre nego susti. a to je neresiv problem izgleda.

pa kako mozes da g iskljucis bez root-a ?

*****... Ja na nokiji imam neki android skin i ta ikonica mi je za isključivanje telefona. Sad sam provalio da je ovde to GPS :(
Koliko vama traje punjenje tableta? Meni to nešto jako dugo traje. Već neki 5,6 sati sigurno i na 82% je.

izgleda da to zavisi od punjaca. i ja sam imao slican problem kada sam ih imao na kolicinu, i skapirao sam da neki punjac odradi posao za sat vremena (kao nokia Speed charger-i) a neki gule po 6-7 sati (preko noci). ne brini za to, jer nema overcharge, i nista se lose ne desava ako ga puni dugo.

zavisi na koje sustane misli. neki flajtachovi krenu da hvataju preko zvucnika Wifi signal, i onda krcka, pre nego susti. a to je neresiv problem izgleda.

Igoritza zna da sam i ja imao taj problem...chim ukljuchim WiFi pochne pucketanje u zvuchniku koje se pojachava i biva uchestalije kada se neshto download-uje (uchitavanje stranica u browseru, download aplikacija...)...

Trazhio sam svuda po netu reshenje ali bez puno uspeha...jedan link mi je rekao da je imao isti problem te da je otvorio uredjaj i postavio WiFi karticu u lezhishte (nije kao dobro ulegla) i reshio je problem. Odluchio sam da otvorim uredjaj...kartica i nema neko lezhishte, tu je neki lepak na koji je zalepljena ista i nishta vishe...probavao sam razne opcije, skidao izolaciju (selotep) koji je bio preko kartice i stavljao izolir traku, izolovao WiFi antenu...ali kada sam zatvorio uredjaj...isti problem...onda sam ga opet otvorio, i ukljuchio tako otvorenog te odvojio displej od kontakata i utvrdio da tako nema nikakvog krckanja pri radu WiFi-a. Na kraju sam skontao da je problem pravila zhica od zvuchnika koja ide preko WiFi kartice...sklonio sam je i zalepio da nema kontakta sa karticom i sve radi sada savrsheno...

Dodushe, chuo sam da je Igoritza otishao u shoping pa sam brzhe bolje prodao FlyTouch2 bez WiFi krckanja i chekam nove gedzhete! :pPPP

Poslednja izmena:
ajd napravite anketu za flytouch na pitanje: koliko vas još ima flytouch nakon što ste ga pazarili od igoritze? nekako mi deluje kao da su ga svi brže bolje prodali ili još uvek pokušavaju. daleko od toga da ovim govorim da uređaj ne valja, čak suprotno, nego mi se čini da hype oko tableta traje kod ljudi sve dok ne kupe tablet. onda vide da im to uopšte ne treba :D
ili je to samo samnom bio slučaj :). ja trenutno na čitavu situaciju gledam ovako: da donese neko iz čajne neki sa quad core CPU-om i nekom prehebanom grafikom za ~250€, ja se ne bih nešto preterano uzbuđivao oko toga. a pre dok nisam imao jedva sam čekao da naleti neki, bilo kakav, za malu lovu.

ovi novi što ih je igoritza doneo mi se sviđaju, ali ne da ja pazarim, već da preporučim drugarima koji su se baš bili primili kad sam pazario flytouch. ne sumnjam da će svi otići sa "lagera" u kratkom roku :)

Poslednja izmena:
Hahhahahahahahahahahaha...

@vladimirdowla :

Ja sam kupio od Igoritze i prodao pre koji dan. Brzhe bolje sam ga hteo prodati samo iz razloga shto Igoritza donosi nove generacije svaki put i cena ce pocheti da im pada...koliko znam on je jedini koji donosi i preprodaje ovakve uredjaje na vece kolichine i za sada josh uvek mozhe da se dobije lepa cifra za njih. Ja sam bio zaista zadovoljan sa FlyTouch2 shto se tiche odnosa cena/performanse...ali iskreno nisam ga bash puno koristio...i bash to shto ti kazhesh vishe sam bio uzbudjen zbog same tehnologije i velikog ekrana na dodir nego shto mi je potreban takav neki uredjaj...ali dobro...to je sve individualno...ja sam korisnik Apple-a vec dugi niz godina i svaki uredjaj koji mi zatrza, zapuca, pochinje da me nervira...plus shto je taj uredjaj josh uvek ne istrazhen...podrshka za flash, funkcija kamere za Skype/WLM, navigacija...svidjaju mi se ovi novi shto je Igoritza predstavio i preporucicu ih prijateljima/kolegama...iskreno ja ne bih uzimao sledeci tablet bez 10'' ekrana bez 2 jezgra procesora, mozhda nekim grafichkim chipom, 1 GB RAM-a i sa kapacitivnim displejom (multi-touch)...i iskreno mislim da cu da predjem na tablete sa windows OS-om... ;)

Ja nisam kupio preko igoritze, i za sada ne nameravam da ga prodam. Za te pare koliko sam ga platio, odlična je spravica.
Nisam hteo da kupujem ništa skuplje, dok se tržište malo ne stabilizuje. Kasnije planiram takođe neki dual-core sa kapacitivnim displejom.
Do tada, ja ću tada ću da se učim na ovome, a klinac će da igra ovih 50 baby igara koje sam mu instalirao :)

@vladimirdowla

Ja kupih od igoritze ftII, i izuzetno zadovoljan njime od prvog dana i ne bi ga menjao, jer moje potrebe za ubijanje dosade iz kreveta savrseno obavlja. Software je u pocetku stvarno bio kritican. Kad sam promenio na 1623, tablet je dosta zivnuo. Medjutim i dalje mu je trebalo tweakovanja, pre svega da se zameni wowhome. Juce instalirao 3245 i tablet sad radi perfektno. Sam wowhome je redizajniran, i radi kako bi trebalo da radi. Nema vise sporog odziva i seckanja. Registracija je potpuno izbacena, sto je plus. Sve za sad radi extra. Jedino sto mi zafali je podrska za flash, ali nije kao da ne mogu bez njega.

ja ne bih sad da ispadne kao da sam ja u negativnom konteksu pisao o FT2, meni je on bio super dok sam ga imao. samo što sam se brzo oladio ***

A sta mislite o ovom : LINK

Izadje s dostavom 150 eura + porezi i sve ostalo (za ovo se nadam da su izbeci).

imas ga u Nemackoj za 144.99 EUR (plus shipping costs) uz placanje PayPalom

Pa na isto mi dodje, cak i jeftinije.

Ovaj gore 150 eura, preko reg. airmail stize za 12-13 dana. Jedino sto bi iz Njemacke dosao ranije (pod uslovom da salju obicnom postom a ne dhl ili tako nesto sto ce mi 100% ocariniti).

Moze li link da vidim ?

Hvala, sad cu da pogledam.

ps. ili je nesto do mene ili sajt bas sporo radi

malo je sporiji danas, ko zna zasto...

meni je i dalje cenovno zanimljiv Witstech A81, koji ima ARM Cortex A8 procesor (istina na 600MHz) - u odnosu na FlyTouch 2/3 koji ima ARM11

Processor_Complete_Overview_Roadmap.jpg

Evo bas o tome citam i gledam sta mi je pametnije uzeti.

A i cect-shop.com salju direktno iz kine:

Shipping:

We only ship by DHL Express directly from Shenzhen (China). Our customers will receive the DHL tracking numbers about 1-2 days after payment is done.

Poslednja izmena:
A sta mislite o ovom : LINK

Izadje s dostavom 150 eura + porezi i sve ostalo (za ovo se nadam da su izbeci).

moj iskren savet ti je da izbegavas ovo. Flytouch3 nije zapravo od Infotmic-a (firma koja pravi X220 procesore) vec je najverovatnije refurbished serija pokvarenih Flytouch2jki. pricam ti jer sam licno bio u Infotmicu u Shenzhenu. Flytouch3 (zapravo se drugacije zove, Flytouch je ime koje je smislio neko na alibabi) je uredjaj koji tek treba da izadje, i isti je kao Flytouch2, uz Kapacitativni, i 2.2, i 512 ram-a.

vidi nadji ako neko ima Flytouch2 na prodaju polovan. neces se prevariti.

Ljudi ako neko hoce da proda svoj polovni Flytouch2 za realnu cenu, neka mi posalje ponudu sa kratkim opisom stanja i starosti uredja porukom ili na @.

Ja sam uzeo dva FT2 preko cect-shopa. Za mene i druga.
2x 140€ + 20€ poštarina do Austrije. Carina za jedan komad je bila 7€ :)
Čekao sam nedelju dana da im prođe kineska nova godina, pa nedelju dana da spreme pošiljku u Kini, i onda nedelju dana da stigne do Austrije.
http://www.dhl.com/content/g0/en/express/tracking.shtml?brand=DHL&AWB=8077927885
I onda sam čekao još nedelju da mi drug donese :)
Plaćanje je samo preko Pejpala. Nalog sam otvorio preko Bosne :D

Naši bi me na carini odrali samo tako.. Umesto lepo da zarađuju, oni su nabili cene carine i špedicije da se svima smuči život.
Zato svi i šveraju robu i dovijaju se na razne načine :)

Zna li neko kako da namestim da mi je glavni market ovaj zvanični, a e infotm market.
Kad pokušam nešto sa strane da instaliram, redirektujeme uvek na taj infotm.
Takođe imam problem, da na zvaničnom marketu uopšte nemam firefox, iako ga ima na sajtu.

moje iskustvo je da je makret na FT maltretiranje, pa ga izbegavam. Slideme.org je zakon, ima skor osvega sto ima i na marketu, a kad nema tu - ima filestube.com

pa zavisi sta ti treba? oces GPS, oces kapacitivni ekran, oces Froyo?

Bitan mi je kapacitivni ekran i hdmi, gps mi nece preterano biti koristan, imam ga i na telefonu a takodje i na odvojenom uredjaju. Bilo bi jako pozeljno da ima 2.2, ali da podrska za njega bude ok i da jednog dana mozda i bude moguc honeycomb na njemu u vidu custom roma.

edit:

Ja koliko vidim ovde je vecina sa rezistivnim ekranom a to mi ne odgovara. Ne mora da bude iz ove ponude sa linka, samo da ima kapacitivni ekran i 2.2 cena moze da bude do 200e.

edit2:

Sto vise gledam ove kineske tablete to mi se manje dopadaju. Fora je sto ne zelim da platim 600e za Galaxy tab 10.1 ali takodje ni ne zelim da kupim kineza. Fazon je sto sam hteo da kupim krajem sledeceg meseca ili laptop ili netbook ili tablet a imacu nekih 450e na raspolaganju.

Poslednja izmena:
Ne razumem se u Kineze, to ce bolje ovde neko drugi moci da ti kaze. Na nasem trzistu, najblizi tvojim zahtevima je Prestigio PMP7070c (7") i PMP7100c (10") koji su skuplji od tvoje gornje granice (oko 25 i 30k).

@Johnnny
On je mislio vrv da bi za kineski da 200e u nemackoj, a da mu je gornja granica 450, ja sam makar tako shvatio..
Gizmor
A PMP 7070 i 7100 ispunjavaju sve tvoje zahteve Capacitive + hdmi + Android 2.2..

Nazad
Vrh Dno