Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Ne moze urejdaj da ima podrsku za nesto i nema sve je do softwera ... uredjaj moze da ne podrzava nesto samo ako je zaheveno ili hardwerski ograniceno ;)
Speedtest imas aplikaciju Speedtest.net
Imas i aplikaciju koja meri brzinu wriless mreze ( ne interneta ) iNetwork Speed Test

A za flash imas browsere sa integrisanim flashom tipaSkyfire...

Ali odakle da skinem te silne aplikacije kada sa marketa ne mogu (nije registrovan) ?

gledaj duls - kad budes update-ovao firmware, probaj ponovo da uneses register code.

trenutno najstabilniji Build je 2.1.1623, cek da ga iskopam:

http://www.megaupload.com/?d=ASWOP3VS

prati uputstva, u download folderu su.

elem, potreban ti je citac SD kartica, da bi formatirao karticu na 702 megabajta (valdja tolko cini mi se)

update ce da ubrza preformanse, i mnogo boljih stvari ce biti instalirano po default-u.

to taman sutra kad ti dam SD karticu, da ga flesnes.

poruka svima: PRILIKOM UPDATE-A FIRMWARE-A, register code ce da se obnovi, to jes trazice ga ponovo. ne gubite svoj register code, zapisite ga negde, a desava se da po 20ak puta NECE da prodje, i onda prodje posle tolko pokusaja. znam da smara, ali tako je sa spravom.

Spomenu igoritza da treba da probas vishe puta registraciju. Izgleda ide preko vrljavih kineskih servera :D

edit - beaten by under a minute :)

Poslednja izmena:
Ali odakle da skinem te silne aplikacije kada sa marketa ne mogu (nije registrovan) ?

filestube.com - kucas ime aplikacije i apk u pretrazi, i nadje ti sve. a prebacis preko USB-a.

alternativa Market-u - slideme.org

Ok. Probam sutra kad mi das karticu.

ne, al ozbiljno - za sve sto ti za sad treba - nadji na filestube. nekim ljudima market ide opasno na zivce, pa skidaju direkt pa na USB, meni prvom.

moram da dodam jos nesto :) kad prodajete uredjaj vratite na factory setings jer taj android market se veze za prvu ukucanu adresu gmaila i ako nemate sifru za taj nalog na marketu nemoze da se koristi jer stalno trazi sifru za prvi imejl...
a vracaju se prvobitna podesavanja tako sto se pri startovanju uredjaja stisne "back"+"home"+"power"
ali pre toga treba videti na netu kako se prebacuje na engleski posto ce android biti na kineskom o_O

Poslednja izmena:
pa, postavljen je na kineskom, ali je samo u pitanju language settings na backup firmware-u

taj "reset" je u stvari backup firmware koji je verovatno negde u samom uredjaju, za svaki slucaj.

za promenu jezika: Settings > Ikonica sa slovom A > prvo podesavanje

da, skonto sam ;) i prebacio...

jos nesto :)

odlepio sam foliju zadnju i skino mi se zadnji broj "Registar Code" :(
sad nevidim zadnjih pet brojeva vec samo ovo: 10300-11405-12734-?????
kako to sad da resim?

8)%20H.G.%20Wells'%20Time%20Machine.jpg

za register, i uklanjanje smarackog popup-a:

Z4root

system/app.wowupdate.apk > rename u wowupdate.apkz

sto se tice register key-a za sve one koji su izgubili, pisite Infotmic-u na zvanicnom sajtu, neki prijavljuju da im je Infotmic poslao nove register code-ove.

duhovit moderator, ima i toga ovde :)

koliko vidim najbolje resenje za FlyTuch2 ce biti:
http://www.youtube.com/watch?v=WqZGALuwSnk
uspeo sam da ga poteram sa sd kartice :)
nisam testirao ali kazu da je brzi od androida...

http://www.androidtablets.net/forum...irmware-debian-v0-3-flytouch-sd-bootable.html

What works?

- Wifi works 100% all you have to do is run the built in config utility.
- Touchpad it has some flaws, is better if you copy your touchcal config from android to the etc folder on ext2 partition. The axyses are fixed so it doesn't do the mirror thingy that was so annoying anymore. And the responsiveness well i find it better than the android one.
- Loads with 256MB ram.
- Autologin as root, so you don't need a keyboard to run the system.
- Everything else that you expect from a debian Arm device.

What doesn't work?

- Hardware buttons has no function.
- Accelerometer.

wow, easy there tiger - ovo je Flytouch, a ne Flytouch2

Flytouch je bio sedmoinchni tablet, i sasvim je drugi hardver unutra

da, sad vidim da neradi malo vise stvari sa spiska
baguje dosta
uh, kad bi ubuntu mogao da se nabaci na njega :)
valjda ce neki linux odraditi za flytuch2

Jel zna neko koji su parametri za podesavanja 3G od telekoma? Nasao sam neka na njihovom sajtu, ali nisam siguran da su to ta.

Sa telenorovim modemom i njihovim parametrima je sve radilo ok, ali sa telekomovim huawei E1550 i podesavanjima sa sajta nikako ne uspevam da uspostavim konekciju.

Odem na 3G settings kliknem na Turn on 3G modem, ispod ide status Connecting, onda posle par sekundi izbaci Disconnected i tako stalno u krug. :(

Jos sam provalio da posle update-a na build 2.1.1623 sad ni onaj telenor 3g net koji je radio, nece vise da radi. Desava se ista stvar kao i sa telekomovim modemom.

probaj build - 14xx. kazu da je podjednako brz i stabilan kao 1623, a mozda sa njim bude radilo. znam samo da je 1623 build napravljen samo zbog dodatnog softvera, i mozda par sitnih tweak-ova. meni telenor radi na 1170

A gde da nadjem da skinem te build-ove?

sve sam uspeo sem tih USB modema HUAWEI E1550-E1520

probao sam jedno 4-5 modema, uspesno ih otkljucao (to nije problem) ali nesljaka nijedan na Flytuch2
nepomaze nista...ni sa poslednjim build-om

moze neko da okaci fotku podesavanja???
jednostavan "Print Screen" bi pomogao mnogo...

ovo je kljucan prozor:

43b74a88f7b5126d69f433757835f34d.jpg

:)

bilo ko? :S:

bilo ko- downgrade-uj firmware pa probaj. za sad je sokor pa sigurno da nece da radi na 1623

Kako je tržište "gladno" za ovakvim tabletima, ja sam moj flytouch pazario oko nove godine i nisam ga nešto preterano koristio pa sam odlučio da ga prodam. Imao sam sigurno 30ak poziva dnevno od nedelje do danas, od toga je njih bar 50ak htelo da ga kupi ali je već bio prodat (još prvog dana :) ). nisam izgubio ni €, tj mogao sam čak i da dignem cenu pošto se većina čudila kako je tako jeftino. Tako da Igoritzo ima da se namlatiš sa lovom sad od ovih novih što donosiš iz Čajne :D, svaka čast čoveče a cenu si mogao ladno i da digneš još malo, pošto su ovi bolji od onih iz prve serije.

problem sa tabletima moze da pretstavlja cinjenica da se kao i sve ostalo - tehonlogija i OS update-uju sa neverovatnim brzinama. pre 5 godina, kupis Nokia 7650, i miran si godinu dana, danas kupis mobilni uredjaj - i za 6 meseci je vec outdated sprava. ja sam zato sebi uzeo tablet, koji je na prelasku - 2.2 froyo, 512 ram, arm cortexA8. jace od ovog moze da ide samo Honeycomb, a tu vec govorimo o velikim cenama, dual core ARM procesorima, i slicno.

Konačno je i meni stigao Flytouch2. Preko Kine i Austrije do Srbije :)
Imam par pitanja, pošto mi je ovo prvi kontakt sa androidom :)
  • Stigao mi je SuperPad, i vidim da se razlikuje About device od ovih vaših skrinšotova. Model Number mi je SAWEE PAD, a build number ERE27. Nemam uopšte kao vi (deb-r2.1.xxxx). Pa ni ne znam koji mi je tačno build number i da li da ga menjam tj. upgrejdujem.
  • Imam kao i vi jak šum iz zvučnika. Da li je neko uspeo da otkloni ovo. Jako me iritira :mad:
  • Vidim da ste uklanjali ovaj home louncher tako što ste rootovali i brisali. Ja sam instalirao LouncherPro i pitao me je koji da bude glavni od sada. Tako da više ne vidim nigde onaj Home. Jel dovoljno ovako?
  • Takođe vidim da ste rootovali telefon i brisali telefonske funkcija. Ja sam ga samo disejblovao iz power widgeta i sklonio mi se od gore. Isto pitanje kao i gore, jel dovoljno disejblovanje? :)

ja mislim da nije, ostaje da radi u pozadini. ili se ponovo pokrene posle restarta.

mislio je na phone.apk

da bi to iskljucio, moras da rutujes uredjaj, i da rename-ujes fajl. baterija osvane posle toga.

Nazad
Vrh Dno