Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Ne moze 3.0 ...
2.2 ce najverovatnije bez problema moci.

Uplata preko western uniona mi se nikako ne svidja a ni cena.
Jeftinije mozes nabavis flytouch2 :)

Zašto ti se uplata preko WU ne sviđa? Pa rekli su mi ili preko bankovnog računa ili WU ali da je lakše preko njega...

Pa koliko sam video, cene FlyTouch-a 2 su oko 200$ ?! FlyTouch2 ima iste karakteristike kao ovaj model?

Zašto ti se uplata preko WU ne sviđa? Pa rekli su mi ili preko bankovnog računa ili WU ali da je lakše preko njega...

Pa koliko sam video, cene FlyTouch-a 2 su oko 200$ ?! FlyTouch2 ima iste karakteristike kao ovaj model?
Pa ko ti garantuje da ce ti to posalju kad im uplatis novac ?
Da nece mozda WU da ti vrati pare ako ima kazes : meni nije stigao tablet ... ?

Pa ko ti garantuje da ce ti to posalju kad im uplatis novac ?
Da nece mozda WU da ti vrati pare ako ima kazes : meni nije stigao tablet ... ?

Pa kako onda na bilo kojem sajtu da pazarim...mislim shta bih trebao da trazhim kao garanciju? Jel zna neko neshto o toj firmi (NetAcce - SXD International)?

Zato postoje secure nacini lpacanja koji stite obe strane
PAypal.. znam da nije zvanicno podrzan ali to nije problem.

Ovaj tablet sto je www opisao, to je definitivno flytouch2/wowpad [sa mozda malo izmenjenim softwareom].

Inace, bash sam zadovoljan sa mojim wowpadom. Za citanje knjiga je perfect, a i baterija mi se cini je bolja otkako sam killovao phone.apk.

Ovaj tablet sto je www opisao, to je definitivno flytouch2/wowpad [sa mozda malo izmenjenim softwareom].

Inace, bash sam zadovoljan sa mojim wowpadom. Za citanje knjiga je perfect, a i baterija mi se cini je bolja otkako sam killovao phone.apk.

@DieH@rd - da li YouTube aplikacija radi ako je reinstalirash preko marketa? Takodje, onaj problem sa prikazivanjem 90% baterije...da li je to izolovani problem na tvom tabletu ili generalni problem? Da li si uspeo neshto na tom polju? Ja ga uzimam za vikend pa se pripremam! :p Koliko ti sad radi baterija...za surf? gledanje filmova? muziku?

Sta ce ti youtube aplikacija imas browsera koji pustaju youtube bez problema.tipa skyfire
za bateriju - Generalni je problem ali ima resenje

@DieH@rd - da li YouTube aplikacija radi ako je reinstalirash preko marketa? Takodje, onaj problem sa prikazivanjem 90% baterije...da li je to izolovani problem na tvom tabletu ili generalni problem? Da li si uspeo neshto na tom polju? Ja ga uzimam za vikend pa se pripremam! :p Koliko ti sad radi baterija...za surf? gledanje filmova? muziku?

Problem je sto ne koristim tablet puno, uglavnom citam knjige na njemu i lagani browsing [+1 vote za Dolphin app]. Problem sa baterijom nije masovan, javlja se ponekad i moze se srediti sa malo petljanja po sistemu [uprosteno govoreci napunis tablet do vrha i obrises jedan system file, posle restarta tablet ce novonastali charge postaviti da je 100%].

Youtube app sa marketa jos uvek nisam razgledao, browsujem sa Dolphinom a kada bash ocu da pogledam nesto sa YT-a iskoci mi prompt i pokrenem ga preko skyfirea. Ionako youtube experience nije maximalan jer tek ce sa Android 3.0 biti dodata podrska da se ucitavaju 720p snimci.

Kontam da prodam tablet u sledecih par nedelja, pa da se skupim za nesto bolje [herotab m10 ili nesto sa tegrom].

Problem je sto ne koristim tablet puno, uglavnom citam knjige na njemu i lagani browsing [+1 vote za Dolphin app]. Problem sa baterijom nije masovan, javlja se ponekad i moze se srediti sa malo petljanja po sistemu [uprosteno govoreci napunis tablet do vrha i obrises jedan system file, posle restarta tablet ce novonastali charge postaviti da je 100%].

Youtube app sa marketa jos uvek nisam razgledao, browsujem sa Dolphinom a kada bash ocu da pogledam nesto sa YT-a iskoci mi prompt i pokrenem ga preko skyfirea. Ionako youtube experience nije maximalan jer tek ce sa Android 3.0 biti dodata podrska da se ucitavaju 720p snimci.

Kontam da prodam tablet u sledecih par nedelja, pa da se skupim za nesto bolje [herotab m10 ili nesto sa tegrom].

Ne svidja ti se FlyTouch2?

Jok bre, za ove pare flytouch 2 je definitivno najbolji tablet i skroz sam zadovoljan sa njim. 10incher sa gps-om i dobrom rezolucijom, za multimediju dusu dao sve zivo cita [mada nikako da uzmem memorijsku vecu pa da ga uposlim. Pustio sam par ludackih 1080p sample fajlova i radi].

Sto se herotaba m10 i bilo cega sto ima tegre2, njih em nece biti u narednih 2-3 meseca em ce kostati an arm and a leg. Ali ipak... i wanna try em. :) Verovatno cu se i njih otarasiti eventually i uzeti iPad tamo oko sledece nove godine ako se Chuck Norris smiluje i dozvoli pad cena na polovnom trzistu. Cisto da znate Motorola Xoom, trenutno najhypeovaniji tegra2 tablet je najavljen po ceni od 720 funti u UK. Kod nas nece biti ispod 1000e :(

:)) uh...dobro je! :D

Ma i ja sam razmisljao o iPad-u ali imam iPhone i sinhronizacija sa onim glupavim iTunes-om me nervira...plus shto sve treba da kompresujesh, prepakujesh... :) Ali i moja namera je slichna...uzetju FlyTouch2 na jedno godinu dana, prodati ga, dodati pare i uzeti neshto ozbiljnije... :)

Jos jedna varijacija flytoucha2, ova je sa 16giga interne memorije [mada pored 2 microSD slota i to je vishak :D ]

neverovatno, hehehe :) pronashao sam nachin za SVE probleme na koje mozete da naletite prilikom boot-a ili slicno, sa tabletom.

kada nece da se boot-uje, ili kada pravi probleme sa podizanjem sistema, ovako idu instrukcije:

1. upalite tablet. sacekajte da zakuca.
2. stisnite reset dugme. tablet ce da izgleda kao da se ugasio, al nije
3. tada, stisnite power + home - ulazite u menu, koji nudi sledece opcije:

- reboot system now
- start update.zip
- factory reset
- cache partition (formatira cache directory)

sa volime dugmetom idete gore dole, sa menu dugmetom izabirate zeljenu opciju. kada stisnete na factory reset - on ne samo da ocisti sve, vec izgleda i obnovi sve sistemske fajlove na defolt. tako da sa ovom procedurom uredjaj u opshte ne mora da se fleshuje sa usb kablom, vec se sam sredi :) jedian boljka je shto odoshe svi podatci koji nisu na SD-u.

neverovatno, hehehe :) pronashao sam nachin za SVE probleme na koje mozete da naletite prilikom boot-a ili slicno, sa tabletom.

kada nece da se boot-uje, ili kada pravi probleme sa podizanjem sistema, ovako idu instrukcije:

1. upalite tablet. sacekajte da zakuca.
2. stisnite reset dugme. tablet ce da izgleda kao da se ugasio, al nije
3. tada, stisnite power + home - ulazite u menu, koji nudi sledece opcije:

- reboot system now
- start update.zip
- factory reset
- cache partition (formatira cache directory)

sa volime dugmetom idete gore dole, sa menu dugmetom izabirate zeljenu opciju. kada stisnete na factory reset - on ne samo da ocisti sve, vec izgleda i obnovi sve sistemske fajlove na defolt. tako da sa ovom procedurom uredjaj u opshte ne mora da se fleshuje sa usb kablom, vec se sam sredi :) jedian boljka je shto odoshe svi podatci koji nisu na SD-u.

Hahahahaha...nadam se da to nisi puno puta radio... :DDDDDDD jer znam chije si tablete sredjivao! :pPPP

Izasao je jos jedan novi update za flytouch 2 [v1568] ali jos uvek niko ne javlja ima li cega novog.

ja kolko sam do sad pohvatao na slatedroid, i na XDA, kazu ljudi da je bagovit do zla boga. dok ga neko ne ispegla ne bi trebalo stavljati, ili bar dok neko ne napravi kompletan pack sa modovanjem za update.

elem, probao sam ADW launcher, i evo nekih mojih zakljuchaka:

1. Launcher Pro - definitivno izbor ako vam bash smeta osrednja snaga procesora/volite minimalizam. sam tablet osvane kada mu se stavi Launcher Pro. bukvalno rad u nasumichnoj aplikaciji dobije na brzini kada nema wowhome-a vec LP-a.

2. ADW - ubedljivo najbolji launcher za kastomizaciju desktop-a, i za widget-e i ostalo. e sad - daleko da je naporan kao i wowhome, ali zato jeste malo vishe opterecujuci po sistem od LP-a.

laucner pro - za spravu sa boljim preformansama

ADW - za kastomizaciju i zezanjciju.

ja još nisam ugasio wowhome, nikako da stignem ***, tj nisam palio tablet par dana i juče reko ajd da vidim malo kad ono zilion updateova na marketu :D i javlja mi za wow update međutim onaj down bar stoji prazan i uopšte se update ne skida. nakon par minuta mi javi da imam problem sa konekcijom, iako je wifi uključen i malo surfujem u pozadini.
ali nije baš ni bitno, probaću da skinem pa kad vidim kako radi posle update-a gasim wowhome - ružan je do bola i jako spor.

Poslednja izmena:
strashna vest, prva strana na xda, editovan post:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=831178

dakle, u neku ruku je stigao Froyo za Flytouch 2!

za sada je beskoristan, sluzi za developere, ali sobzirom da je podignut, to je veliki napredak, pitanje je vremena, bukvalno dana kad cemo imati 2.2

sa druge strane, i Infotmic se svojski trudi! :p na 1623 build-u su ekstremno ubrzali sistem, i stavili neke neocekivane aplikacije, koje su pak jako kvalitetne - sada je Dolphin default browser.

kog zanima update, ima instrukcija na slatedroid-u, za flashovanje direktno sa SD-a, znaci bez kablova i slicno.

ja sam hteo da skinem wow home (malo se odužilo) i kad sam video novi update hteo sam samo da isprobam da vidim da li su nešto odradili. odkad sam ga odradio nemam više nikakvih problema sa wowhome-om, jako brzo radi, žešće su ga tweakovali. sve je nekako življe, znatno više radne memorije je slobodno (čak 70ak MB, naspram 20-ak) vidim da su ikonice malo menjali. tastatura koja je dolazila sa njim je puno bolja i preciznija. instaliranje aplikacija je znatno ubrzano. pre je instalacija neke aplikacije zapucala čitav uređaj na par momenata. scroll više nigde nema lag, malo zahtevniji live wallpaperi rade bez problema. pre mi je radio samo nexus revamped a ostali su, kad ih podesiš, pokazivali samo crn desktop.
još mi sad ostaje da skinem ono upozorenje za registaraciju uređaja, pošto su mi se obrisali oni brojevi sa nalepnice gde je bio kod. i da isključim dialer ako je i dalje aktivan. nisam ga čačkao nedelju dana pošto sam u nekim obavezama oko fax-a.

Jel' zna neko kako naterati Huawei E1552 3G modem uzet iz Telenora da radi na ovom cudu?
Uredjaj ga prepozna normalno i onda trazi PIN kod i ja ukucam pravi ali stalno izbacuje poruku "Incorrect PIN". :smoke:

prikaci ga na obican racunar i iskljuci proveru PINa, pa probaj onda...

gde imaju uopshte da se uzmu ti 3G modemi i po kojoj ceni kod nas?

najbolje kod provajdera, jer uz pretplatu ide i neka kolicina MB/GB mesecno...

DOBRE VESTI everybody! :)

3G radi! dakle, da ne bude zabune, govorim o Flytouch 2 -

pokusavao sam da aktiviram 3G na flytouch-u, jer je Philosopher zapeo covek :) i nije htelo, a iskren da budem - nisam probao sa telekomovim 3G modemima, ne znam ni koji koriste uopste.

Telenorov - Huawei e1552 nece da radi.

i evo, nakanuh se da sam izvedem trik -

http://www.slatedroid.com/index.php?topic=13645.0

i radi. bez ikakvih problema. obratite paznju da je uputstvo za e1550, ali je sve isto u podesavanjima kao i za e1552

update informacije je da Huawei e1750 radi jos bolje, ukoliko ga otkljucate i u njega ubodete telenor/telekom karticu, jer Infotmic (proizvodjac tableta) kaze da je u tablet implementirana podrska za ovaj 3G modem, te kapiram da u tom slucaju ima menu za unosenje parametra direktno iz tableta, bez dodatnog softvera.

jel zna neko, da li telenor/telekom zakljucavaju 3G karticu za maticni modem ili moze da se koristi drugi uredjaj jednostavnom zamenom 3G kartice ?

lepe vesti za 3g modeme.Mozeli orionov modem da proradi to me zanima oni imaju najbolju cenu interneta za poneti.

nazalost, jos nisam stigao da testiram orionov modem, ali odma da kazem da mislim da nece moci na flytouch2. infotmic je za sada objavio da aktuelni firmware podrzava 4 usb 3G modema, a eto sad znamo da 1550/1552 mogu da se hakuju i da rade.

ko zna, probacu kad se dovatim jednog oriona HSDPA, pa da ga poteram, mozda i oce :)

Ja sam probao jedan Orion HSDPA jos pre vise od mesec dana i nece da moze, eto da ti ustedim vreme i muke. :)
Ubodes ga u USB ulaz, ali ga tablet uopste ne konstatuje, kao da nista nisi ukljucio. Hvala na trudu oko ovog 3G podesavanja, sutra cu na poslu da se malo poigram sa tim. :)

nisam ni mislio da ga samo ubodem :) greska je ubadati stvari tek tako :d

elem, modem shalje signal pa ga shalje, samo treba konfigurisati, postoji shansa i da Orion proradi, jednostavno mora da se proba :)

Vrh Dno