Info za sve koji su od mene Uzeli FR-809 -
od cele ture, samo jedan je trso. u pitanju je bio bad soldering. otvorio sam tablet i evo nekoliko zanimljivosti:
1. tablet otvoriti je podosta komplikovana procedura. ukoliko neko sam zeli, nabolje je da prvo na netu vidi kako se otvaraju uredjaji sa zabicama (clamp) pa da proba.
u slucaju da hocete da otvorite tablet a da ga ne ostetite ni trunku, potrbna vam je turpija za nokte (nailfile) i alu folija.
na turpiju stavite alu foliju, u 1 ili dva sloja, i ubodete je direktno u cosak, gornji levi (gde su dugmici). do kraja, slobodno.
onda - nakrivite ali uz postepenu snagu, da ne izlomite digitizer. onda, zaglavite to sto ste otvorili, prvu zabicu, i nastavite sa turpijom svaku sledecu zabicu.
NAPOMENA - flat kabal od ekrana se nalazi tacno ispod back dugmeta. otvorite sve zabice, do ta dva coska, i onda kada osetite da su sve slobodne - nakrivite ekran, otvorite kao koricu knjige.
unutra - boy o boy. jedno 10 puta kvalitetniji materijali, raspored i kalup plastike nego na FT2. sve je na shraf, sve ima svoj socket.
e sad ono bitno - interna memorija je SD kartica. neka no name od 4 GB. bez ikakvih srafova, samo ubodena, u slot. probacu sutra SDXC od 64GB, pa javljam jel moze. naravno - da bi uopste mogla zamena kartice, treba da se uradi komplet transfer ROM-a na novu karticu da bi tablet radio. ne znam dal moze particija, to bi bilo idealno.
posto mi je ostao taj jedan tablet, koji sam zalemio (konektor baterije i ploce), sa njim cu da eksperimentisem, pa cu da probam da mu ubacim i GPS iz drugog pokvarenog Flytouch-a. e sad - ne znam dal je to uopste izvodljivo na Freescale-ovom SoC-u, ali cu da probam, prvo da vidim sa nekim sa XDA gde uopste trebam da nalemim GPS modul.