Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Ima Mali 400, gledao sam snimke rada u igrama i deluje da se lepo nosi sa grafikom.
Sto se softvera tice, kompanija uredno izbacuje update ali za sada su svi 2.2, bar da puste 2.3 bio
bi jos puno zanimljiviji. Naravno od 3.0 sigurno nema nista.
Da ih ima ovde bio bi mozda i dobra kupovina, al dok se uveze ispadne skoro kao Transformer :)

teoretski - sve sto ima tegru, trebalo bi da ima i bolju podrsku maticne firme + zajednice ako bude prodavan model. MADA - nacuo sam lane u Shenzhen-u da kinezi dobijaju SoC komplet po *****no niskim cenama (te me cudi sto svaki kineski tablet odavno nema tegru) tako da i to moze da bude macka u dzaku.

ostres - ako nisi do sad im'o tablet, moja preporuka ti je zaista da uzmes bilo sta sa 2.2 i GPU-om, za sitne pare i da probas prvo to. ARM hardver je daleko ispred softvera, neces osetiti neku bitniju razliku, osim eventualno u izdrzljivosti uredjaja, i preferansi kapacitivnog ekrana. al sad i to imas za jeftine pare. (samo zivota ti ne uzimaj netcat2 )

Hvala na preporuci ali tablet uzimam za konkretnu primenu i nemam vremena da isprobavam,preprodajem
razne modele. Treba mi nesto sa cim cu biti miran par godina.
Znajuci sebe verovatno cu uzeti transformera, vidim da je cena sisla ispod 40 000 kod nas, ovo cisto gledam
sta se sve nudi i kako bi mogao jeftinije da prodjem da je nase trziste bogatije.
Ovako imamo jaz izmedju slabasnih Archos/Prestigio modela i Asus/Acer zverki.
Tu se negde guraju Viewsonic i Pointofview, ali oni su, s obzitom sta nude, taman toliko skuplji od Archos/Prestigio i jeftiniji
od Asus/Acer da su visak na trzistu.
Mozda Wayteq koji treba da stigne malo popuni rupu, a za njega i cenim da je brendirani kinez.

ako ti nije greda da sacekas mesec dana, da mi se javis za iPad2 (16 gb WiFi verzija) po ceni od 360 plus/minus gore dole 20 evra.

Ostres, danas kompjuter koji ce ti trajati par godina mozes da kupis, a tablet... U naletu su, brzo se razvijaju, izuzetno brzo im se podizu mogucnosti. Verovatno ce 2013. tableti biti brzi od mog desktopa, a dzaba ti poredjenje sa sadasnjim tabletima...

Johnnny u pravu si, ali ja sam sto se trajnosti tice mislio na to da moze da pogura igre tipa AngryBirds
i slicne koje su dostupne for free.

Igoritza, jos oko mesec dana i imam fore, a cekam svakako, ako nista po malo padaju cene trenutno
dostupnim uredjajima, a mozda utrci i nesto novo.
Sto se tice Ipad2, mozda je svetogrdje, ali nesto ne vidim da je bolji od transformera?

Johnnny u pravu si, ali ja sam sto se trajnosti tice mislio na to da moze da pogura igre tipa AngryBirds
i slicne koje su dostupne for free.

Igoritza, jos oko mesec dana i imam fore, a cekam svakako, ako nista po malo padaju cene trenutno
dostupnim uredjajima, a mozda utrci i nesto novo.
Sto se tice Ipad2, mozda je svetogrdje, ali nesto ne vidim da je bolji od transformera?

Bolji ekran, bolji SoC, bolja baterija (ako poredimo verziju bez dock-a)...na strani Asusa je ram, i pre svega OS :D

SGS II powered by Lite'ning 5.0

Info za sve koji su od mene Uzeli FR-809 -

od cele ture, samo jedan je trso. u pitanju je bio bad soldering. otvorio sam tablet i evo nekoliko zanimljivosti:

1. tablet otvoriti je podosta komplikovana procedura. ukoliko neko sam zeli, nabolje je da prvo na netu vidi kako se otvaraju uredjaji sa zabicama (clamp) pa da proba.
u slucaju da hocete da otvorite tablet a da ga ne ostetite ni trunku, potrbna vam je turpija za nokte (nailfile) i alu folija.
na turpiju stavite alu foliju, u 1 ili dva sloja, i ubodete je direktno u cosak, gornji levi (gde su dugmici). do kraja, slobodno.
onda - nakrivite ali uz postepenu snagu, da ne izlomite digitizer. onda, zaglavite to sto ste otvorili, prvu zabicu, i nastavite sa turpijom svaku sledecu zabicu.
NAPOMENA - flat kabal od ekrana se nalazi tacno ispod back dugmeta. otvorite sve zabice, do ta dva coska, i onda kada osetite da su sve slobodne - nakrivite ekran, otvorite kao koricu knjige.

unutra - boy o boy. jedno 10 puta kvalitetniji materijali, raspored i kalup plastike nego na FT2. sve je na shraf, sve ima svoj socket.

e sad ono bitno - interna memorija je SD kartica. neka no name od 4 GB. bez ikakvih srafova, samo ubodena, u slot. probacu sutra SDXC od 64GB, pa javljam jel moze. naravno - da bi uopste mogla zamena kartice, treba da se uradi komplet transfer ROM-a na novu karticu da bi tablet radio. ne znam dal moze particija, to bi bilo idealno.

posto mi je ostao taj jedan tablet, koji sam zalemio (konektor baterije i ploce), sa njim cu da eksperimentisem, pa cu da probam da mu ubacim i GPS iz drugog pokvarenog Flytouch-a. e sad - ne znam dal je to uopste izvodljivo na Freescale-ovom SoC-u, ali cu da probam, prvo da vidim sa nekim sa XDA gde uopste trebam da nalemim GPS modul.

Vrh Dno