Šta je novo?

HTC HD2

I moj - definitivno :)
Ovo je i dalje "rumour", ali naslednik svakako stize...
Nadam se da ce ispuniti ovakvu "specifikaciju" - koja je "stunning" u svakom pogledu...
"Release date" ce verovatno biti pred katolicke bozicne praznike.
Ako se i nesto odlozi, pa dok stigne do nas, pa dok dodje do nasih operatera... - mislim da je realno, po iole realnim uslovima i ceni, ocekivati ovo "cudo" krajem prvog kvartala naredne godine...

Poslednja izmena:
I moj - definitivno :)
Ovo je i dalje "rumour", ali naslednik svakako stize...
Nadam se da ce ispuniti ovakvu "specifikaciju" - koja je "stunning" u svakom pogledu...
"Release date" ce verovatno biti pred katolicke bozicne praznike.
Ako se i nesto odlozi, pa dok stigne do nas, pa dok dodje do nasih operatera... - mislim da je realno, po iole realnim uslovima i ceni, ocekivati ovo "cudo" krajem prvog kvartala naredne godine...
takva specifikacija je *******cija nekog lika sa xda od još pre par meseci..

win mo 7!pa ako su glasine tachne necje biti ono shto se od njega ocheqje.
i onog sushtinskog (copy-past, multitasking, cooking friendly...)shto smo navikli iz prethodnih varijacija win mo!
nadam se da necju biti u pravu!

već je najavljeno da će imati copy/paste i multitasking.

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja izmena od urednika:
pa kao biće krajem godine, mada sa MS-om se to nikad ne zna

poz svima
Radio 2.10.50.28_2 radi bez problema,koristim ga vec skoro 10dana
jutros sam ubacio i Chucky-jev rom 23118, rom je bas lite i to je ono sto sam trazio,od kad sam ga stavio nije stucnuo,da kucnem u drvo

pozdrav svima
Zanima me da li ubacivanje novog "radija" moze da mi unisti telefon? Koliko sam shvatio za odredjene kuvane romove, potrebno je da ubacim odgovarajuci radio, ali sta ako mi taj radio zezne telefon pre nego sto ubacim kuvani rom? Pitanje je kako da znam da li je neki radio kompatibilan sa mojim trenutnim oficijelnim romom 1.48....? Sta ako ubacim radio , a telefon ne dozivi da se u njega ubaci kuvani rom? Stvarno sam se trudio da procitam dosta toga na xda sajtu, ali nikako da nadjem odgovor na ova pitanja. Inace telefon sam kupio ovde.
Da li treba ba izbegavam romove na kojima pise TMOUS, da li to znaci da su oni pravljeni za telefone za americko trziste? Da li postoji neka oznaka za rom , pa da znam da mogu da ga instaliram bez straha u telefon?
Izvinjavam se ako sam preterao sa pitanjima, ali u strahu su velike oci. :) Stvarno ne bih zeleo da greskom brickujem telefon.

Poslednja izmena:
pozdrav svima
Zanima me da li ubacivanje novog "radija" moze da mi unisti telefon? Koliko sam shvatio za odredjene kuvane romove, potrebno je da ubacim odgovarajuci radio, ali sta ako mi taj radio zezne telefon pre nego sto ubacim kuvani rom? Pitanje je kako da znam da li je neki radio kompatibilan sa mojim trenutnim oficijelnim romom 1.48....? Sta ako ubacim radio , a telefon ne dozivi da se u njega ubaci kuvani rom? Stvarno sam se trudio da procitam dosta toga na xda sajtu, ali nikako da nadjem odgovor na ova pitanja. Inace telefon sam kupio ovde.

da bi ubacivao radio i kuvani rom moras da instaliras hspl, sanse da se nesto mnogo lose desi posle toga su jako male, pa cak iako se napravis mnogo pametan pa skines telefon sa kabla u toku fleshovanja (sto u svakom slucaju ja licno ne bi pokusavao) . veliki broj romova u sebi ima i radio ;)

Dali je neko otkljucao telefon na 576RAM-a, i dali se to isplati tj dali ima primetnog ubrzanja? I preko cega se on otkljucava, preko RADIA ?

Stvari ne stoje baš tako jednostavno...
jedan od najaktvnijih kuvara za HD2 (moj omiljeni), prošle nedelje je brick-ovao svoj HD2, u kome je imao svoj ROM, upravo tako što je uflešovao novi (na žalost, nekompatibilni) Radio ROM.

Potpuno bezbedna procedura:
1. HSPL
2. Task 29 (ovo će formatirati internu memoriju telefona, obrisati ROM, ali ne i Radio ROM).
3. Željeni RadioROM
4. Željeni ROM.
5. (opcioni korak) uradi Hard reset.

Obavezno se upoznaj sa svakim od navedenih koraka. Imaj u vidu da, posle koraka 2 i 3, telefon ne može da se bootuje, tj, moguće je staviti ga samo u Bootloader, i odatle nastaviti flešovanje.
Ako promašiš bootloader, zaglavljuje se na belom HTC ekranu. Nikakav problem, odatle ponovo možeš (skidanjem baterije) u bootloader.

Generalno (ovo nije pravilo!!!):
kada već imaš radio ROM u telefonu, ako ubaciš ROM koji nije kompatibilan sa njim, telefon neće moći da se boot-uje, ali možeš da ga staviš u bootloader, i flešuješ novi ROM.
Obrnuto, kada sve radi, a ti želiš da promeniš samo RadioROM, i ubaciš neki koji je nekompatibilan sa postojećim ROMom, može da se desi da ga brickuješ. Upravo se to dešava i najboljima.

Poslednja izmena:
Dali je neko otkljucao telefon na 576RAM-a, i dali se to isplati tj dali ima primetnog ubrzanja? I preko cega se on otkljucava, preko RADIA ?

Da, Energy ROM ima otključanih 576MB, ja taj koristim.
Poslednji ROM (May 17th) je posebno brz, ali ne bih rekao da to prvenstveno ima veze sa RAM memorijom. Tih 576MB nije razlog što sam odabrao ovaj ROM.
Da, Radio to otključava, ali cela priča nije baš jednostavna. Lično, pridžavam se preporuka kuvara (što se RadioROMa tiče), i obavezno radim task29

a koji je to rom i ko ga pravi ? :D

i koji radio je fleshovao :D

Stvari ne stoje baš tako jednostavno...
jedan od najaktvnijih kuvara za HD2 (moj omiljeni), prošle nedelje je brick-ovao svoj HD2, u kome je imao svoj ROM, upravo tako što je uflešovao novi (na žalost, nekompatibilni) Radio ROM.

Potpuno bezbedna procedura:
1. HSPL
2. Task 29 (ovo će formatirati internu memoriju telefona, obrisati ROM, ali ne i Radio ROM).
3. Željeni RadioROM
4. Željeni ROM.
5. (opcioni korak) uradi Hard reset.

Obavezno se upoznaj sa svakim od navedenih koraka. Imaj u vidu da, posle koraka 2 i 3, telefon ne može da se bootuje, tj, moguće je staviti ga samo u Bootloader, i odatle nastaviti flešovanje.
Ako promašiš bootloader, zaglavljuje se na belom HTC ekranu. Nikakav problem, odatle ponovo možeš (skidanjem baterije) u bootloader.

Generalno (ovo nije pravilo!!!):
kada već imaš radio ROM u telefonu, ako ubaciš ROM koji nije kompatibilan sa njim, telefon neće moći da se boot-uje, ali možeš da ga staviš u bootloader, i flešuješ novi ROM.
Obrnuto, kada sve radi, a ti želiš da promeniš samo RadioROM, i ubaciš neki koji je nekompatibilan sa postojećim ROMom, može da se desi da ga brickuješ. Upravo se to dešava i najboljima.

a koji je to rom i ko ga pravi ? :D

i koji radio je fleshovao :D

Kuvar je NRGZ28

EDIT: vidim da sam promašio odgovor :)
Na svoj ROM je pokušao da uflešuje neki 2.xx.51 Radio, ako se ne varam. u svrhu eksperimenta, odstupio je od pravila koje je stavio u post#1 svoje teme :)

Prilozi

• ScreenShot1.Jpeg
    ScreenShot1.Jpeg
    56.4 KB · Pregleda: 88
  • ScreenShot2.Jpeg
    ScreenShot2.Jpeg
    47 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
drugari procitajte sta neki lik pise na mobilni svjet.com ja se sad smijao, a boze svakakvih likova

Ja odavno ne citam komentare na tom sajtu jer se tamo svako malo pojavi neka cepanica koja misli da zna sve o tom (i svim drugim) telefonu i nalupa se ko Maksim po diviziji a u stvari se o citavoj materiji razume kao Marica u kriv qrac, pa cak mozda i manje.
Doduse favorit mi je bila ona curkica koja kaze da joj se telefon ne svidja jer ima jako puno boja i da ga nije dobila na poklon nikad ga ne bi uzela. Wise man je rekao da "Nisu za svinju dijamanti" i bio je potpuno u pravu.

pozdrav svima.
Zanima me kako se povezuje telefon sa kopjuterom posle izvedenog Task29? Koliko sam razumeo do sada, potrebno je da iz Bootloadera fleshujem radio Rom, pa onda Rom (naravno pre svega toga uradim hspl). To mi je jasno, ali kako da povezem telefon sa kompom kada je u bootloaderu? Predpostavljam da od povezivanja preko ActSync nema nista posto je telefon u tri boje. Da li ce kompjuter hteti da pokrene fleshovanje ako samo ukacim onako trobojni telefon u njega i sta ce se uopste desiti, da li su potrebna neka dodatna podesavanja?

pozdrav svima.
Zanima me kako se povezuje telefon sa kopjuterom posle izvedenog Task29? Koliko sam razumeo do sada, potrebno je da iz Bootloadera fleshujem radio Rom, pa onda Rom (naravno pre svega toga uradim hspl). To mi je jasno, ali kako da povezem telefon sa kompom kada je u bootloaderu? Predpostavljam da od povezivanja preko ActSync nema nista posto je telefon u tri boje. Da li ce kompjuter hteti da pokrene fleshovanje ako samo ukacim onako trobojni telefon u njega i sta ce se uopste desiti, da li su potrebna neka dodatna podesavanja?

naravno da ce prepoznati ;)

ja koristim duttys hg rom on u sebi vec ima radio tako da samo prikacim telefon i pokrenem fleshovanje

Hvala na odgovorima. Sada vise nemam frku od flesovanja. Iscitao sam vecinu stvari koja se iscitati moze, postavio brdo glupih pitanja, na koja ste mi dali odgovor, tako da mogu da pocnem potragu za pravim romom.

Poslednja izmena:
Znam da su vec smorili oko mms podesavanja ali trazim po forumu i ne mogu da nadjem za mms MTS .GPRS radi ali mms nece da posalje ,anyone ??:S:

Pozdrav.
Da li je mozda neko koristio neki od radio romova za americko trziste kod nas 2.07.50.27 ili uopste romove sa **.50.**, umesto evropskih **.51.**? Zanima me da li ce mi telefon raditi ok ovde kod nas, zato sto svaki kuvani rom koji mi se svideo zahteva radio rom *.50.*

Pozdrav.
Da li je mozda neko koristio neki od radio romova za americko trziste kod nas 2.07.50.27 ili uopste romove sa **.50.**, umesto evropskih **.51.**? Zanima me da li ce mi telefon raditi ok ovde kod nas, zato sto svaki kuvani rom koji mi se svideo zahteva radio rom *.50.*

ovaj sto stize sa tmous 2.13 radi odlicno kao i ovaj koji si pomenuo ovi izmedju su mi slabije hvatali hsdpa, baterija drzi isto, vip mreza.

nijedan rom ne "zahteva" vec si verovatno gledao samo romove koji "otkljucavaju" 512MB rama ;) , dutty i miri prave romove u verzijama i sa evropskom (1.xx) i sa americkom (2.xx) osnovom, po ostalim stvarima su isti. tmous ima bolju kameru

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru!
Zelim da ubacim poslednji Energy ROM, a preporuceni Radio Rom je 2.07.50.27, zato mi je drago da kod nas on radi kako treba. Inace "kuvar" je naveo par radio romova koji bi trebalo da se koriste i svi su sa TMOUS-a, to je slucaj i sa nekim Miri romovima koji mi se dopadaju, pa sam zato i pitao za .50. radio uopste.

Imam jos jedno pitanje, koje nisam postavio u prethodnom postu.
Obicno kada downloadujem custom rom, u zip folderu su dva fajla 1.)CustomRUU.exe i 2.)ruu_signed.nbh. Ono sto me zbunjuju je to sto kada sam skinuo poslednji Energy rom u zip folderu su bila ta dva fajla ali sa drugacijim nazivima 1.)LeoCustomRUU i 2.)LEOIMG.nbh. Da li to znaci da je potrebno da ih preimenujem ili mogu da ostavim ovako kako su. Nisam siguran ali cini mi se da se LEOIMG.nbh koristi kada zelim da flashujem ROM sa SDcard. Ja cu fleshovati telefon sa PC-a, pa me zanima da li da menjam nazive fajlova?

Energy ROM-ove NIKAKO ne pokušavaj sa 51 Radiom!
Duže vremena sam koristio 2.08.50.08_2, Imam utisak da je brzo praznio bateriju (Telenor). Poslednjih 4-5 dana koristim 2.10.50.28_2, prošao dva puna ciklusa puni/prazni, još je rano za zaključak, ali mi se čini da će baterija duže trajati.
Sve druge funkcie RadioROMa (razgovor, 3G/H, GPRS fix...) - nisam primetio nikakvu razliku, bolje reći, nikakav problem..
Stock Radio ROM je umeo da potpuno prekine signal telefona, na vrlo kratko, u momentu prebacivanja sa G/E na 3G/H.

ja sam 10tak dana koristio radio 2.10.50.28_2 u kombinaciji sa oficijalnim romom i lepo je radio,trajanje baterije je bilo isto kao i sa onim sto je bio u telefonu(2dana)
kao sto kaze kibicer
Sve druge funkcie RadioROMa (razgovor, 3G/H, GPRS fix...) - nisam primetio nikakvu razliku, bolje reći, nikakav problem..
pre 5 dana sam ubacio i kuvani rom koji je stabilan i bez zamrzavanja,ali mi se baterija trosi za dan,jos uvek nije prosao ''ciklus'' desatak punjenja/praznjenja
nadam se da ce se stanje popraviti za par dana

Nazad
Vrh Dno