Šta je novo?

HTC HD2

novi sam šlan i imam HD2, nabavio sam igo 8 i instalirao. startovao program i radi ali čita samo mapu koja je bila u instalaciji ( rumuniju), a ostale koje sam ubacio neće. Vrši pozicioniranje tačno ali nema mape srbije. molim za pomoć.

Igo(8) you follow me

-karte kopiraj u folder content/map (extenzija za mape ti je .fbl npr -Serbia8.3_2009_09_091104.fbl)
-glasove u content/voice
-jezik u content/lang
i obrati pazhnju da verzija karte odgovara verziji programa!

Poslednja izmena:
mapa srbije je8.0 2009.12 100217, a verzija igo 8 je 8.3.2.80621 ostalo je stavljeno sve gde treba. da li je u verziji problem.

Poslednja izmena:
Stize mi htc hd2 u petak i trebala bi mi preporuka za aplikacije koje da instaliram...
Znam da su linkovi zabranjeni, ali ako moze neko na pm da mi posalje.
Trebaju mi:
1. Browser za surfovanje (da ima flash)
2. Program za pustanje filmova sa prevodima
3. Program za navigaciju
4. Alarm
5. Neki file explorer

I ako imate jos nesto da preporucite. Hvala

1. Opera
2. TCPMP
3. iGo
4. G-Alarm
5. Resco Explorer

Sve sam nasao sem IGo navigacije sa mapom srbije pa ako moze neki info na pm ! Poz i hvala

Da li ima neka aplikacija za WIFI malo mi je koplikovan ovu koju imam u telefonu?

kod mene spb ms,ne vuce nista vise baterije nego htc sense

lock screen:
ja koristim ovaj .cab koji u atacmentu,ako zelite da dodate vasu sliku umesto ove crne pozadine sa logom,vasa slika mora da bude u .png formatu i da se zove ''WP7S-Lockscreen'' dimenzije 480x800,
vasa slika mora da bude u my divice/windows/locksceen folderu soft reset

uspela sam hvala :banana: :bottle:

Aj ako moze pomoc oko iGo, niko se nejavlja na pm za linkove :)

Jel se nekom mozda desava da prilikom pozivanja nekoga cuje se samo jednom neki zvuk u slusalici, veza se uspostavi ali niti ja cujem sagovornika niti on mene. Vreme ide a kad prekinem vezu telefon blokira i nista vise ne moze da se uradi tj. ne reaguje nijedno dugme (ni softversko niti hardversko) i pomaze samo vadjenje i vracanje baterije i ponovni start.
Od januara do pre nedelju dana nije se desilo nijednom a od tada vec par puta. Da sve bude jos zanimljivije u tom periodu nisam instalirao nista novo!?
Zna li neko razlog tome?

@Martin Mystere
meni se to identichno deshavalo!
skontao sam zbog cheka!
koristio sam ovaj tweak da poboljsham zvuk prilikom razgovora
HKCU\ControlPanel\SoundCategories\inCall AND InCall2
Change the value of InitVol to "2" in both inCall and inCall2
probaj da vidish koje su ti vrednosti!ne smeju da budu 2 i 2 ili bilo koje iste vrednosti na oba!
to sam skontao posle hard reseta!naravno! :(
---------------------------------------------------------
@lolita
shta je problem sa WiFi?
treba puno da isklikcjesh da bi ka ukljuchila?

Poslednja izmena:
---------------------------------------------------------
@lolita
shta je problem sa WiFi?
treba puno da isklikcjesh da bi ka ukljuchila?

ako ti treba precica u start meniju ili zelis da je dodas u quick links instaliraj ovaj cab

Prilozi

• wifi precica u meniju.rar
    17.7 KB · Pregleda: 41
Jel moze neko da mi kaze kako da mail sa telefona prebacim na desktop!?
Imam jedan bitan mail na telefonu a jako mi je bitno da ga prebacim, medjutim nema sanse da za sada to uradim.
Neko resenje?

Btw. Misans hvala na odgovoru za zvuk probacu malo kasnije da to odradim.

Pozdrav.
Jedno pitanje za iskusnije hd2 korisnike. Od juce sam vlasnik ovog telefona. Do sada sam koristio vise htc modela i nikad nisam imao slican problem. Naime, ne mogu da posaljem sms poruku. Mogu da primam poruke, ali ne i da saljem. Sve sam proverio, message centar number je uredu, flesovova sa na novi 1.66 ROM, sve radi odlicno, ali nema resenja za poruke.
Na XDA nasao sam temu sa istim problemom, ali ne i resenje.
Molim za pomoc. Hvala unapred

@ Mishans

inCall mi je podesen na 2 a InCall2 je podesen na 5 tako da izgleda da nije do toga.

Pozdrav.
Jedno pitanje za iskusnije hd2 korisnike. Od juce sam vlasnik ovog telefona. Do sada sam koristio vise htc modela i nikad nisam imao slican problem. Naime, ne mogu da posaljem sms poruku. Mogu da primam poruke, ali ne i da saljem. Sve sam proverio, message centar number je uredu, flesovova sa na novi 1.66 ROM, sve radi odlicno, ali nema resenja za poruke.
Na XDA nasao sam temu sa istim problemom, ali ne i resenje.
Molim za pomoc. Hvala unapred

Ja imam isti problem sa e-mailom - mogu da primam ali ne i da saljem a sve je podeseno kako treba.:sceptic:

Inace pokusajem da sinhronizujem podatke sa telefona i racunara izbrisali su mi se podaci sa telefona tako da mi je sada onaj bitan e-mail otisao i sa telefona.:mad::S:

Ja imam isti problem sa e-mailom - mogu da primam ali ne i da saljem a sve je podeseno kako treba.:sceptic:

Inace pokusajem da sinhronizujem podatke sa telefona i racunara izbrisali su mi se podaci sa telefona tako da mi je sada onaj bitan e-mail otisao i sa telefona.:mad::S:

Martin-e gde imas otvoren nalog za mail?
ja imam otvoren nalog na gmail,i na telofonu sam podesio da primam mail sa iste adrese,tako nemam potrebu za prebacivanjem mejl na komp,jer su mi svi mejlovi vidljiva i na kompu i na telefonu

Tako je i meni podeseno i primam i na telefonu i na racunaru ali radilo se o mailu koji se nalazio na HDD kada je ovaj crkao a ostao mi je na telefonu tako da sam mislio da ga prebacim na racunar i odatle ga forwardujem tamo gde treba, posto sa telefona ne mogu da saljem uopste mailove, vec samo da ih primam(?).

ako ti treba precica u start meniju ili zelis da je dodas u quick links instaliraj ovaj cab

ne mogu ili ja ne znam kako da podesim da upisem IP nemogu da obrisem staru da bih upisala novu pa hocu da istaliram program da moze automacki da bira .

*** sad mi se nesto prilikom sinhronizacije zeznulo pa kada mi skine novu pooruku automatski brise stare.
Kako da mu ponovo podesim da kada skine novu poruku ostavi i one stare poruke i da ih ne brise?
I kako da ponovo podesim da kada skinem na racunaru mogu isto da skinem i na telefonu posto sam do sada to mogao a sada nakon pokusaja sinhronizacije kada skine na desktopu na telefonu javlja da nema novih mailova i ne skida nista?

nisam se dosada igrao sa sinhronizacijom i evo sada sam probao ali nesto me zeza,ja uopste ne mogu da stikliram kontakte,kalendar,mail,task,note ja sam win7 i windows mobile device centar

razlog zasto ti se ne ucitavaju je zato sto ti je vremenski interval namesten(verovatno) na sat ili dva a ti ih na kompu verovatno procitas pet minuta po prijemu pa telefon kada proverava nema sta da ucita,stavi da proverava mejl na pet min pa odradi ponovo test

jel ima neko resenje za moj problem?

Prilozi

• pic.JPG
    pic.JPG
    30.6 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Ma nije bilo bitno nakon koliko vremena proveravam na telefonu - jednostavno desavalo se da dobijem mail na racunaru a da tek nakon 2-3 dana proverim mail na telefonu i on ga skine bez problema, a pritom mi ostanu i prethodno skinuti mailovi a sada ne moze ni jedno ni drugo.:S:

Koji e-mail account koristiš?
Ja koristim 3, sva tri rade bez greške

Ne znam za Yahoo, ali pretpostavljam da on može da radi IMAP sinhronizaciju.
Ovi na Veratu - ili nisi dobro podesio SMTP, ili server zahteva authentication a ti to nisi podesio. Proveri setovanja, ne verujem da Verat ograničava saobraćaj sa drugih provajdera.
Ako provajder omogućava IMAP, najbolje je da koristiš to (ako je mailbox dovoljne veličine), tako nećeš gubiti mailove, i imaćeš identične kopije na računarima, PPC-u, i na severu

pozdrav
da li neko može da mi kaže gde ili da napiše link da skinem dobar plejer za filmove. hvala

Poslednja izmena:
Vrh Dno