Šta je novo?

HTC HD2

drugari imam pitanje za vas
da li je neko probao radio 2.10.50.28_2
taj radio mi kuvar preporucuje uz njegov rom?

negde sam davno procitao ali ne mogu da se setim gde,ispravite me ako gresim
radio koi ima u oznaci 2.xx.50.xx on moze da otkljuca 576MB a radio 2.xx.51.xx ne moze?

Poslednja izmena:
Nisam siguran da je takva podela.
Koliko znam, kod 50 je za tmous ROMove, što ne znači nužno da svaki otključava 576MB.
Baš taj ROM koji ti želiš je jedan od retkih (ako ne i jedini) sa kodom 50, koji nije tmous. Valjda dolazi sa dalekog istoka, ali ne znam odakle tačno.

Ja lično ne slušam kuvare kad je radio ROM u pitanju. Uglavnom to traže zbog dužeg trajanja baterije, svi drugi razlozi su mi neubedljivi, neozbiljni.

kibi daj mi savet kao stariji korisnik wm da ubacim ja taj radio ili da ostavim ovaj fabricki?
ti imas 2.08 sa kodom 50 ili 51?

Ja imam 2.08.50.08_2 i 23568 ROM (Energy).

Ako sa postojećim Radiom nemaš problema, onda nemaš previše razloga da menjaš. A ako ipak rešiš da promenih, možda je najbolje da prvo promeniš Radio, zadržiš postojeći ROM, uveriš se da sve radi OK, pa tek onda flešuješ ROM.

Ah, da. Pre flešovanja ROMa, ja uradim i task 29 :)
Ne bih, ali krenuli problemi, pa sam počeo.

P.S. Imaj u vidu (ako to uopšte ima značaja) da je moj primerak kupljen u USA, ali nije tmous, već regularan HTC HD2, WWE, network free

Poslednja izmena:
ok hvala puno
probacu prvo radio dva dana,pa idem dalje na rom
nisam do sada citao o task 29 tako da neznam cemu sluzi
idem da procackam komsije
hvala jos jednom

Task 29 - formatiranje interne memorije telefona.
Moj problem: nisam mogao da prekinem razgovor koji je u toku, ni na soft ni na hard key. Ni hard reset, ni ponovno flešovanje nije pomoglo. Čak se radilo o 21xxx ROMu, i niko nije prijavio isti problem.
Uradio Task 29, sve ok.

Pozdrav svima. Iscitavajuci forume stekao sam utisak da ljudi nekako izbegavaju hard reset telefona. Zanima me da li se to izbegava zato sto je stetno za telefon ili samo zato sto izgubim sve podatke? Da li hard reset moze nekako da osteti telefon, odnosno da li ga bas,bas treba izbegavati ? Izvinjavam se ukoliko je pitanje nevazno, ali jos uvek je sve ovo novo za mene ,i nadam se da cu uskoro prestati za tupavim pitanjima. :)

nije shtetno daleko od toga, upravo je suprotno!
ljudi ga izbegavaju iz prostog razloga zato shto gube sve podatke (sem na mem card), a i to ne mora da se nuzho desi ako koristih neki backup program!
nego se gube svi installirani programi, setovanja, personalna fina podeshavanja!
meni npr. da vratim posle hard reseta phone na predjashnje stanje tj. stanje kakvo mi odgovara treba nekih recimo 2h!

Hard reset se ne pominje često jer se koristi kada imaš neki problem sa postojećim rom-om. Ako nemaš problem, a hoćeš da "osvežiš" telefon, uradiš task29, ubaciš nov rom (HSPL se podrazumeva) tako da hard reset ima smisla samo ako ostaješ pri istom rom-u...

ja ni ne radim hard kad stavljam novi rom,tj uradim ga tek kad već stavim novi rom.a task 29 još nisam probao jer nevidim potrebu bar kod mene

Dosta sam primetio ljudi da se plaše tog task-a29, a ovamo menjaju rom "svaki dan", (vidojajce, tu ne mislim na tebe), što po meni nema mnogo logike, pošto istu "opasnost" da se zabrikuje uređaj, ima i promena roma i task29 (99,999% slučajeva - ljudska greška). Suština je da većina rom kuvara i korisnika preporučuju task29 prilikom izmene roma, čisto predostrožnosti radi, te se i ja ponašam u skladu sa tim i problema nema...

Evo i meni treba mala pomoc.
Kada vidim o cemu se ovde govori, malo mi je i neprijatno da pitam za tako "banalnu" stvar...
Ali, avaj, to je jedino sto nisam mogao da namestim, a da mi je "potrebno"...
Radi se o SMS ringing tone-u... - Dakle, samo fabricki preinstalarine mogu da "pustim", a custom mp3 nikako. Samo mogu da ih dodam uz Ringing tone i to je to. Zanima me samo da li je to moguce namestiti, a ja ne znam ili to jednostavno ne moze na HTC HD2?
Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav!

Koristim kuvani ROM, pa nisam siguran kako je na fabričkom.
Pokušaj da željeni mp3 alert staviš u \windows\rings direktorijum, trebalo bi da možeš da ga izabereš za SMS

EDIT: vidi sledeći post - imaš bolji savet

Poslednja izmena:
moze i sa memorijske kartice

Sxomy82 mozes da postavis mp3 za sms i na fabrickom rom-u,neka ti mp3 bude na rootu mem. kartice (ne po nekim folderima),ides setting/sound&display/notification sounds/izaberes new message i u popisu dobijes izmedju fabrickih i sve mp3 pesme koje imas na rootu kartice

Poslednja izmena:
Evo i prvi kvar :( Naime, na brzinu sam morao da "spustim" slusalicu i stavio ga u zadnji dzep farmerica... Sedeo sam tako na njemu na fotelji (daleko od tvrde podloge, meka, kvalitetna garnitura:) ) i kada sam ga izvadio iz dzepa imao sam sta da vidim :( Pogledajte sliku, tako je slicno i meni samo malo duze. U Nisu sam svratio do pa servisa i samo jedan je znao u cemu je caka, kaze da se touch zalepio za zastitnu foliju... Kako da resim ovo? On predpostavlja da to moze da se sredi otvaranjem samo ja ne bih tek tako dao nekom da ga otvara. Na internetu sam naleteo da su to neki resili sa onim vakuum gumuma sto se koriste za drzanje stakla ili za one drzace peskira u wc-u sto se lepe na zid. Evo i tema...
http://forum.lowyat.net/topic/1317072

Sutra idem za Bgd popodne, ako neko zna nekog da moze da sredi ovo i da je imao slican problem neka preporuci! Hvala unapred!
Upravo sam probao sa vakuumom i ne uspeva mi... Nemam dovoljno veliki vakuum da pokrije celu mrlju.

Pih, ostao bez telefona za sada :( Dao jednom tipu koga su mi preporučivali, on otvorio, uklonio mrlju ali kada je sve nazad složio nikako da proradi touch :( Kaže da je probao više puta i sada čeka da mu pošalju novi touch koji je naručio. Jel neko od vas otvarao ovaj telefon? Šta je moglo da mu se desi?

Ranije je bila neka fora sa vazduhom i dihtom, tako mi je barem ortak pricao kada je otvarao tytn.

Sta da kazem osim srecno, ja nisam video ovako otporan telefon (osim e90 i ajkule)

A ako se menja ceo touch ta fora sa gelom nema veze ili...?

^ majstore, ajde bar proveri linkove pre nego što ih okačiš!
Previše šuma, ***...

Cek koliko sam skontao, instalacija ide samo sto prekopiram sve fajlove na karticu i pokrenem autoinstall ? Jel treba imati HSPL ?

Cek koliko sam skontao, instalacija ide samo sto prekopiram sve fajlove na karticu i pokrenem autoinstall ? Jel treba imati HSPL ?

instalacija programa,igrica ide kopiranjem .cab fajla na mem.karticu i pokrenes ga,HSPL ti nije potreban za instalaciju istih,ako hoces da ubacis neki kuvani ROM HSPL ti je potreban,za oficijalni ROM nije potreban HSPL

Poslednja izmena:
Vrh Dno