Šta je novo?

HTC Desire HD

Gizmor primarijuse .... vidim ja da je tebe kupio galaxy a ne ti njega ;)
Nadji gde ja nisam rekao da je ekran na galaxy-u losiji nego na DHD-u i dacu ti jos jedan Galaxy da imas.

Prvo ti reci meni gde sam ja to direktno rekao da ti mislis da je ekran na DHD bolji od SGS, ili obrnuto da je ekran na SGS losiji?

Poenta je da se zaludjujete LCD ekranima, uzdizete ih u nesto sto nisu. Ne znam koji su vasi razlozi za to, niti me zanimaju.

Otvoreno cu reci da je Samoled tehnologija superiornija nad LCD tehnologijom sto implicira da je ekran na SGS bolji od ekrana na DHD. Hvala lepo, molim lepo.

Pravo pitanje je- kome trebaju fantasticni uglovi gledanja i odlicna crna boja na fonu i za njih je spreman da trejduje verni prikaz i realne boje? Nikad nisam kupovao nesto samo zato sto na forumu vecina tvrdi da je najbolje vec iskljucivo nakon sto licno isprobam neki uredjaj.

Svakom svoje al mi je smesno kad neko ko verovatno nije testirao ni jedan panel van onoga koji ima u kuci pocne da prica o tome sta je dobar a sta los ekran. Nema dobrog i nema loseg panela, ono sto je meni dobro (verni prikaz boja) nekome moze da bude isprano i da zeli sto crveniju i sto agresivniju sliku. Zato i postoji trziste, ali niko ne moze da tvrdi da boje sa amoleda postoje u prirodi.

Čoveče, opet pričaš nešto o čemu nemaš pojma, kakav veran prikaz boja na S-LCDu? Boje na S-Amoledu jesu malo prezasićene, ali je to trenutno najbolji ekran na tržištu zajedno sa Retinom. I to je činjenica, ne pričam to zato što sam ja kupio Galaxy S (imao sam ihahaj telefona sa LCD ekranom), već je i po specifikacijama bolji. I još jednom pitam, kakav veran prikaz boja na DHDu kada su isprane?

A ja sam testirao sve ekrane koje trenutno imaju na tržištu (imam SGS, imao sam iPhone 4 na testu, Wave, Desire (sa Amoled i S-LCD, Desire HD).

ja sam konkretno puno puta cackao sgs, ali jednostavno mnogo stvari mi se ne svidja i zato se i odlucih za dhd..znaci cisto moje misljenje i utisak...nikog necu ubedjivati sta je bolje...cak imam utisak da su na dhd isprane boje...ali mi i to vise odgovara od prenaglasenih na sgs...to su vec nijanse koje odlucuju kupovinu..

U tome i jeste poenta, upravo. Svako bira šta mu se sviđa, kao što sam već i rekao, DHD ima prednosti i mane, kao i SGS, na korisniku je da izabere. Samo što se ne treba upuštati u diskusije gde se zna činjenično stanje oko ekrana i gde SGS stvarno ima bolji ekran nego DHD. Kao što DHD bolje leži u ruci nego SGS, ima bolju softversku podršku, bolji GPS, itd. i kao što SGS ima bolju bateriju, bolji audio izlaz, bolji ekran, Gorilla Glass, itd.

Dosadno u SGS threadu ? ProblemFree telefon... damnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. znao sam da postoji pravi razlog za bacanje fekalija.

DaPimp, nije tako, pročitaj ovo što sam napisao Ixinho-u, to je (moja) poenta, al' svakako nema svrhe spominjati drugi telefon u temi Desire HD ili u temi bilo kog telefona, sa tim se slažem.

Ako je neko realan u ocenjivanju svega, mislim da sam ja skroz realan. Rekao i pre par strana,
GPU Galaxy S > DHD
CPU DHD > Galaxy S,
Ekran Galaxy S > DHD
Dizajn (ovo je licni "dojam" ) DHD > Galaxy S.

Imam DHD ali ne tvrdim da je najbolji telefon na svetu, daleko od toga. Ali da je odlican telefon, to jeste sigurno i tu nema priche. Jeste, Samsung je sve zaHebao za (S)Amoled ekrane i samim tim ostaje LCD, koji opet potpisujem, nije uopste toliko losh kao sto na papiru izgleda Samoled vs SLCD. Ali dobro, ja sam zadovoljan i to mi je najbitnije a mislim i jedino bitno.

Smesno je pricati da je neki LCD bolji od SAMOLED-a.
Ja imam AMOLED desire, pre par dana sam potpisao ugovor za broj pa sam uzeo DHD, treba ovih dana da mi stigne. Samo zbog ekrana nisam siguran koji cu zadrzati jer je AMOLED mnogo bolji. Kad gledam kolegin DHD pored mog, bas se skenjam kolika je razlika.

Isto tako ekran je jedino sto bih rekao da je kod Samsunga bolje nego na DHD, sve ostalo je na strani DHD, tako da je ukupno kod mene i dalje HTC pobednik.

Prvo ti reci meni gde sam ja to direktno rekao da ti mislis da je ekran na DHD bolji od SGS, ili obrnuto da je ekran na SGS losiji?

Poenta je da se zaludjujete LCD ekranima, uzdizete ih u nesto sto nisu. Ne znam koji su vasi razlozi za to, niti me zanimaju.

Otvoreno cu reci da je Samoled tehnologija superiornija nad LCD tehnologijom sto implicira da je ekran na SGS bolji od ekrana na DHD. Hvala lepo, molim lepo.

Auh.... riSHpekt.

Ako je neko realan u ocenjivanju svega, mislim da sam ja skroz realan. Rekao i pre par strana,
GPU Galaxy S > DHD
CPU DHD > Galaxy S,
Ekran Galaxy S > DHD
Dizajn (ovo je licni "dojam" ) DHD > Galaxy S.

Imam DHD ali ne tvrdim da je najbolji telefon na svetu, daleko od toga. Ali da je odlican telefon, to jeste sigurno i tu nema priche. Jeste, Samsung je sve zaHebao za (S)Amoled ekrane i samim tim ostaje LCD, koji opet potpisujem, nije uopste toliko losh kao sto na papiru izgleda Samoled vs SLCD. Ali dobro, ja sam zadovoljan i to mi je najbitnije a mislim i jedino bitno.
Posteno... i realno. Post sasvim na mestu.

I dizajn, bez licnog "dojma" :p - definitivno na strani Desire-a HD ;)

Posteno... i realno. Post sasvim na mestu.

I dizajn, bez licnog "dojma" :p - definitivno na strani Desire-a HD ;)

+1

Imao SGS, jedini pravi minus mu je bio dizajn, proizvod te neshvatljive potrebe "žutaća" da se okite tuđim perjem, bez ikakve potrebe jer su uspeli napraviti jednako dobar proizvod (pa čak i u nekim stvarima bolji) za značajno manje pare...

Auu ljudi o čemu vi raspravljate da li je bolji DHD ili SGS :d
Moj Magic je naj naj najbolji i neću da ga menjam :p nema GPU tako da od igrica nema ni i (i ne treba mu), ali sve ostalo radi super :D bolje leži u ruci od tih vaših cigli i ima odlični 2.2 pre SGS-a i pre nego se DHD uopšte pojavio i neko imao predstavu o njemu
Naravno malo se zezam, da shvatite koliko ta rasprava nema smisla :d

+1

Imao SGS, jedini pravi minus mu je bio dizajn, proizvod te neshvatljive potrebe "žutaća" da se okite tuđim perjem, bez ikakve potrebe jer su uspeli napraviti jednako dobar proizvod (pa čak i u nekim stvarima bolji) za značajno manje pare...
Dobar ti potpis! :p

^^
+1 here

Imam jos i pitanje,kakve programe ima za android Excell & PDF ?

Pregledno nepregledno ? Znaci neko iskustvo me interesuje .

Meni quickoffice zavrsava posao odlicno sto se office stvari tice

Posto jos nemam aparat (u procesu nabavke)

Da li mora narodna verzija ili je free ?

Ja koristim Documents to GO za office i pdf. Kod office dokumenata moze i edit i create.

Dajte informaciju da li je DHD koji se uzme preko telesmora otkljucan za ostale mreze.

Koji koristite widget za facebook (osim friendsteama), sinoc sam ubacio Big Widget FaceZ i malo iskreno smara je updatuje svaki post i nema recimo 1hour update opciju ili tako nesto, ali ne izgleda lose.

Poslednja izmena:
Imas kod onog lika svezamob koznu futrolu za hd2 koja odg i za dhd...ja koristim silikon case mate black...ali mislim da nema kod nad da se uzme...

Ja koristim facebook for android i stizu mi notifikacije kad dobijem poruku i friend request...ova nova verzija ima i chat...

Pitanje za ostale...jel koristite neki task killer? Znam da ga na froyu ne treba koristiti ali vrlo brzo od trenutka bootovanja dodjem do 100ak mb slobodne memorije...
Jel probao neko cyanogenmod 6.1 rom ? Zanima me da l baterija duze drzi...

And once again, neki link za navigaciju sa nasom mapom? :D

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li se nekom desava da telefon jako uspori odjednom i zauzece procesora bude 100%, vec par dana mi se to desava, na svakih par sati, pogotovo kada se prikljucim na internet.
Iskljucio sam auto-sync, izbrisao gotovo sve programe medjutim procesor i dalje bude na 100%.
Instalirao sam task manager, ugasim sve aplikacije koje nudi i opet nista.
Ako neko ima neko resenje...

Pogledaj na xda forumu. Ima vise resenja. Nisam imao tih problema al pogledaj koje si programe instalirao posto su uglavnom problem third party developeri

Možda je pitanje malo glupavo, ali gde se taj lik tačno nalazi??

Hvala unapred.
Taj lik je u Djevdjelijskoj. Paralelna sa Bulevarom, posle Djeram pijace. I ja sam uzeo futrolu za DHD tamo. Kozna, skroz ok (mozes da je vidis na sajtu, model 10). Imaju razne vrste isporuke.
tapatalking

Da li se nekom desava da telefon jako uspori odjednom i zauzece procesora bude 100%, vec par dana mi se to desava, na svakih par sati, pogotovo kada se prikljucim na internet.
Iskljucio sam auto-sync, izbrisao gotovo sve programe medjutim procesor i dalje bude na 100%.
Instalirao sam task manager, ugasim sve aplikacije koje nudi i opet nista.
Ako neko ima neko resenje...

Imao sam ja taj problem 2 puta. Resio sam ga opa puta i sad je trajno nestao.

Prvi put je resenje bilo ukljucenje USB Debugginga (Menu/Settings/Development) . To treba uvek da ti bude ukljuceno.

Medjutim posle je problem opet poceo da mi se pojavljuje. Onda sam shvatio da problem stvara advanced task killer, kojim sam malo-malo pa ubijao sve otvorene aplikacije. Jednostavno na froyu ti ne treba nikakav task killer, on ce sam poubijati nepotrebne aplikacije kad mu zafali memorije.
Obrisi task killer koji imas, rebootuj, i to bi trebalo da bude to.

Pozdrav svima. Citam ovu temu od samog pocetka, ovde se najvise prica o telefonu i problemima od svih nasih foruma, pa je bilo neizbezno da se prijavim :)

Imam jedno pitanje i vrlo me interesuje kako resiti problem. Ixinho kaze, a i od drugih sam cuuo da nije potreban nikakav task killer. A sta da radimo u mom slucaju npr.

Instalirao sam Soccer LiveScores. On prati rezultate i namestio sam refresh na 5 min. Ispratim meceve koje zelim ali on ostane u pozadini i nastavlja da refresh-uje i tako mi jede bateriju...
Onda mi jedino resenje bude task killer, a verujem da ima jos takvih aplikacija...

Sta bi mogao drugo da uradim? Ako iskljucim background data onda necu dobijati mailove i prognozu, a to mi treba...

Pa u Applications možeš da zaustaviš procese i aplikacije koje hoćeš, ne treba ti task killer za to. Mislim, nije problem imati instaliran task killer, sve dok ne radi ništa automatski. Za manuelno zatvaranje aplikacija koje nemaju opciju za izlaz je ok.

Sve third party aplikacije sam namestio da se updateuju kad ih otvorim i to je jedini nacin da ne rizikujem sa jedenjem baterije jer neki ludaci stvarno nisu optimizovali svoje programe kad rade u pozadini.

Probao ga na HTC standu u Delta City-ju, mnogo dobra stvarcica.
Ekran je bas ok, ne osecam potrebu za boljim.

Mislim da cu ipak na kraju ipak HD da uzmem. :)

Nazad
Vrh Dno