Šta je novo?

HTC Desire HD

Zezas da ima stand htc-a u DS-u? Nisam tamo usao mesecima, uvek zaglavim u uscu kad mi nesto treba. Moracu da svratim da vidim sta tamo ima. Btw u uscu na ulazu imas samsung i mozes da pogledas i samsunga s. Mozda ti se vise svidi.

Inace, ko kupi samsung su u vip-u dobije stvarno solidan ranac a ko kupi dhd u telenoru dobije tanjir supe i nogu u dupe. Za supu sam se salio.

U okviru samih setovanja, npr danas sam skinuo rss program u kojem pod settings imam koliko cesto zelim da se updateuje i imas standardno od 1 sata pa do samo kad se otvori program.

Nikada nisam nesto mirisao Samsung kao mobilni telefon. A i ne volim softver na Samsungu.

A i onako ga nema u Telenoru. Vip nema postpaid paket koji meni odgovara, onaj sa internetom je tek preko 1000 din. mesecno.

Nikada nisam nesto mirisao Samsung kao mobilni telefon. A i ne volim softver na Samsungu.

A i onako ga nema u Telenoru. Vip nema postpaid paket koji meni odgovara, onaj sa internetom je tek preko 1000 din. mesecno.

Softw na samsungu je android, tako da ne znam o kakvom softw govoris. Uzeo samsung, htc ili bilo koji drugi fon, ti dobijas android.
To ti je isto kao kad bi rekao ne volim HP kao marku, a i ****** im je softw. Ali zato dell obozavam, a u oba dolazi windows :)

Ne bas, sense je drugaciji od samsungovog ui-ja. Nekome ne toliko da i primeti razliku a drugome doovoljno da ne zeli drugi android od drugog proizvodjaca.

Poslednja izmena:
Imao sam ja taj problem 2 puta. Resio sam ga opa puta i sad je trajno nestao.

Prvi put je resenje bilo ukljucenje USB Debugginga (Menu/Settings/Development) . To treba uvek da ti bude ukljuceno.

Medjutim posle je problem opet poceo da mi se pojavljuje. Onda sam shvatio da problem stvara advanced task killer, kojim sam malo-malo pa ubijao sve otvorene aplikacije. Jednostavno na froyu ti ne treba nikakav task killer, on ce sam poubijati nepotrebne aplikacije kad mu zafali memorije.
Obrisi task killer koji imas, rebootuj, i to bi trebalo da bude to.

Evo iskljucio sam USB Debugging i sada je sve ok. Za sada nema nikakvih problema...

I ja sam ima problem sa lagom, ukljucuio sam USB Debbuging i sada radi dobro, videcemo koliko....

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Ne bas, sense je drugaciji od samsungovog ui-ja. Nekome ne toliko da i primeti razliku a drugome doovoljno da ne zeli drugi android od drugog proizvodjaca.

Naravno da je sense drugaciji i daleko bolji od zamzungovog, ali navesti razlog "zbog softw" je totalno bzvz imajuci u vidu sta se sve moze uraditi sa androidom generalno. Ja od kako imam SGS, ako sam dva dana sve ukupno koristio touchw. LP plus je odlican i on mi je default. Ima dosta lauchera koji se mogu koristiti...

Navesti primer da ne volis samsung kao firmu i hardw je ok, ali reci zbog softw je totalno bzvz i govori o tome da se kupac bas i ne razume o mogucnostima androida kao operativnog sistema :)

Ixinho, trenutno je u beta fazi, nije loš, mada dok se to napravi već ćemo imati AOSP Gingerbread. :)

Da,da,vidim da onaj vas dev Curio il kako se vec zove vec ozbiljno radi na portu sa novog nexusa :)

Ja bih samo hteo gingerbread keyboard da portujem na moj dhd za sad, nista mi vise ne treba :D

Mada za dhd postoji svega nekoliko romova trenutno, od toga 3 popularna, ukljucujuci i cyanogenmod, medjutim izgleda da je battery drain mnogo veci na cm nego na ostalim sense romovima (kolko bi tek tad trajala baterija) , tako da me mrzi da isprobavam..

Naravno da je sense drugaciji i daleko bolji od zamzungovog, ali navesti razlog "zbog softw" je totalno bzvz imajuci u vidu sta se sve moze uraditi sa androidom generalno. Ja od kako imam SGS, ako sam dva dana sve ukupno koristio touchw. LP plus je odlican i on mi je default. Ima dosta lauchera koji se mogu koristiti...

Navesti primer da ne volis samsung kao firmu i hardw je ok, ali reci zbog softw je totalno bzvz i govori o tome da se kupac bas i ne razume o mogucnostima androida kao operativnog sistema :)

Na Sense sam mislio. ***, ali imam predrasude prema Samsungu, uvek su mi njihovi telefoni bili bezvezni. Priznajem da se ne razumem mnogo u android s obzirom da vec 5 godina koristim SE K750i, za bolje i ne znam :D
Vidim da se kao glavna prednost navodi taj ekran, a meni je i ovaj na DHD-u dobar.

Vidim da se kao glavna prednost navodi taj ekran, a meni je i ovaj na DHD-u dobar.

Ne zaboravi na bateriju, zatim GPU, grafički deo procesora (VR540 vs Adreno 205, ovo može da ti bude bitno u slučaju manijakalnog igranja igrica), internu memoriju...
DHD ima bolji CPU, više RAM-a, HTCSense, kvalitetniju izradu...

Imao sam SGS, a sad imam Desire Z koji ima isti softver kao DHD, svaki ima svoje prednosti i mane, ali kao telefoni pripadaju istom segmentu i jako su približni po karakteristikama.

Ipak, ono što bi u mom slučaju uvek prevagnulo u koristi Samsunga je značajno niža cena. (Desire Z sam kupio prilično povoljno:D)

Kako god da okrenem, punicu ga svako vece tako da baterija nije neki faktor :D
GPU mi nije toliko bitan, necu se razbijati od igara.

Na Sense sam mislio. ***, ali imam predrasude prema Samsungu, uvek su mi njihovi telefoni bili bezvezni. Priznajem da se ne razumem mnogo u android s obzirom da vec 5 godina koristim SE K750i, za bolje i ne znam :D

Pa pretpostavio sam da se ne razumes u android :), ali ako prelazis sa SE k750i bilo koji android tel da uzmes, preporodices se :D

Evo HTC sense na SGS, pravio sam i iPhone look, tako da su mogucnosti neogranicene

Ok onda.. :)

Al opet ostaje problem sto mi je mnogo da placam 1500 mesecno racuna u Vipu i sto nisam ljubitelj Samsunga :D

U svakom slucaju uvazavam predloge, ali mi se ipak vise svidja HTC :)

BTW, koja kartica stize uz Desire HD. Tj. znam da je 8GB, ali koje klase? Koliko je to uopste bitno? Za koje pare moze da se uzme 8GB ili 16GB neke vise klase? Koji su proizvodjaci dobri (koliko sam cuo, Sandisk i Transcend??)

Drugo, vidim da se vodi neka prica o nekim Romovima. Sta je to? Cemu sluzi?

Dovoljno pitanja :p

Poslednja izmena:
mislis ukljucio?

u svakom slucaju nemoj ubijati aplikacije preko task killera, jer ima dosta onih koje se automatski pale opet , i one mogu da zaglupe cpu pa da se zakuca na 100%.

DA,ukljucio, moja greska, a i izbrisao sam neki task killer koji sam imao, tako da za sada radi odlicno.

Ok onda.. :)

Al opet ostaje problem sto mi je mnogo da placam 1500 mesecno racuna u Vipu i sto nisam ljubitelj Samsunga :D

U svakom slucaju uvazavam predloge, ali mi se ipak vise svidja HTC :)

BTW, koja kartica stize uz Desire HD. Tj. znam da je 8GB, ali koje klase? Koliko je to uopste bitno? Za koje pare moze da se uzme 8GB ili 16GB neke vise klase? Koji su proizvodjaci dobri (koliko sam cuo, Sandisk i Transcend??)

Drugo, vidim da se vodi neka prica o nekim Romovima. Sta je to? Cemu sluzi?

Dovoljno pitanja :p

Kartica je klase 2, neces imati problema sa njom sem sto stuca u 720p snianju al to se resava formatiranjem kartice.

8gb je malo za smartphone ovih mogucnosti.....

Pa pretpostavio sam da se ne razumes u android :), ali ako prelazis sa SE k750i bilo koji android tel da uzmes, preporodices se :D

Evo HTC sense na SGS, pravio sam i iPhone look, tako da su mogucnosti neogranicene

sve mi se svidja sem ono: RAIN ;(

Grmbh...
Sinoc sam popio jedan bug na koji vidim da se zale uveliko po forumima.

HTC News widget je totalno zakovao.
Prvo je prestao da se update-uje, a zatim je totalno odbio saradnju i resio da ne radi uopste.
Sada ne mogu ni da ga postavim na home, ne mogu da ga startujem, totalno nista.
Probao sam clear cache, restart, force stop, al' jok.
Pominje se da hard reset pomaze, ali nisam jos obavesten sta sve hard reset brise.
Za sada sam skinuo 3rd party news reader, ali princip je bitan!

Ja sam imao isti problem. Ne mora hard restart. Treba skinuti Google Reader (ali baš taj, nije ga bilo na Marketu, ali ima ga na netu, ver 0.8.0), instalirati, pri instalaciji potvrditi sinhronizaciju sa Google account, i nakon toga i News i News widget radi.

Evo bas sad uradio i ja.
Sad ponovo fercera.
Hvala na instrukcijama!

Nazad
Vrh Dno