Šta je novo?

HTC Desire HD

Mislim da ti brightness najviše troši bateriju, meni pod potrošnjom baterije uvek pokazuje da ekran najviše troši a držim na 70%.

upravo radim kalibraciju baterije pa cu videti da l ce se stanje poboljsati.

spustio sam i brightness na 70%, i smanjio vrednosti setcpua kad nije budan...napisacu kakvi su rezultati ..

A zašto držiš brightness na 100%? Meni je uvek na auto, stvarno ne vidim potrebu stalno držati na 100% ili čak i na 70%.

Ja ne podnosim auto brightness, suviše mi tamno stavlja.

da se i ja malo ukljucim u pricu , i ja koristim Android Revolution HD 1.9.2 i trosi brze bateriju izgleda da je do karnela koji je na ovom romu Apache14 kernel 1.1.3 a vec je Apache14 izbacio verziju 1.1.4
[CHANGELOG]

1.1.4
-- Smartass Now Uses Full Range Of frequancys
-- Fixed aCPU table to reduse crashed with interactive
-- *** IF YOU STILL GET FREEZES WITH INTERACTIVE USE A DIFF GOV ***
**** I AM WORKING ON A FIX ASAP ****
i izgleda da ni ona nije potpuno ok

flesovao sam ja i 1.1.4 kernel, nije nista bolje...jedino sto mogu sad da koristim smartass scaling, nema max frequency od 800, nego raspolaze svim frekvencijama..

Ne mogu da odradim kalibraciju baterije jer nakon 8 sati punjenja, treba da iskljucim telefon i punim jos sat vremena , medjutim kako iskljucim telefon (nebitno da l je fastboot ukljucen/iskljucen) i ubacim punjac, telefon pali clockwork recovery...

zna li neko sta moze biti problem?

@Ixinho

Kako se radi kalibracija baterije? Mislim kojim programom?

Nije program, nego "trik" koji rade na xda.

Sacekas da ti se isprazni baterija skroz zatim :
- punis ga 8 sati
- onda ga skines sa punjaca, ugasis i tako ugasenog punis sat vremena
- posle sat vremena, ponovo ga skines s punjaca, upalis, sacekas 2 minuta, ponovo ugasis, i punis jos sat vremena.

Neki pisu da im se trajanje baterije dupliralo.

Nocas sam ga ostavio 8 sati da se puni i jutros kad sam ga ugasio i prikacio na punjac, pali mi se clockwork recovery tako da ne mogu da odradim do kraja :/

Inace na 1.9.2 romu i 1.1.4 kernelu (1,22ghz) sa smartass scalingom quadrant izvlaci preko 2500, a sa 1.51 kernelom (1.1.4) dobijam i preko 3000 ...

inace za ovo sto sam gore naveo za paljenje telefona u clockwork recovery se ceka fix, trebalo bi da u sledecoj verziji 1.9.3 ili eventualno 2.0 isprave...

da evo sad 1,22ghz karnelom napravih 2530 na quadrantu

@illidan
zar na S-Amoled-u mora biti na 100% brightness ?

Auuuuu a taman sam mislio kupiti galaxy da gledam filmove dosadilo mi na monitoru iz potpisa :d
ili jos gore ovako:

na SONY KDL-32EX402 preko LG DP1W media player-a sve na 1080p rezoluciji :d

Ma nema potrebe ni na DHD-u drzati brightness na 100... suludo je. A sto se tice baterije, ja nisam primetio neku razliku izmedju Desire-a i DHD-a.... imam naviku jos iPhone-a 2g da kacim fon uvece na lap kad idem na spavanje i da ga cupam kad krecem na posao ... tako da meni uz poprilicno akanje izdrze i DHD i Desire ceo dan ;)

Ixinho-u nije ni cudo sto traje baterija tako malo, covek nema sta nije pokusao od romova i programa :D I stalno nesto cacka ....... ***a, sve ima svoje. Ali evo pojavile su se kineske baterije od 1800mah ... samo jos da ih neko kupi i testira i pesma :p btw nisu mugen :)

Sam overclock ti znacajno dize potrosnju, a kamo li osvetljenje na 100% Ukratko, mani se toga i uzivaj u telefonu! Dosta ti je i gigaherc... ;-)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Meni je dhd na 35, ne vidim potrebu za jacim. 100 mi umara oci vec posle par minuta koriscenja.
Btw ixinho, ako ikada resis da prodajes fon promeni nalog posto ga niko sa benca nece hteti kad ljudi vide sta mu radis :)

nisi dobro proocitao moj post :) pricamo o Desire HD zar ne :)

Dobro sam ja procitao tvoj post al ti nisi dobro procitao moj :D

u ovoj temi se najmanje prica o DHD a najvise o galaxy-u i njegovom S-Amoledu :wave:

O tome kako je dobar za gledanje filmova i slicno :d i kako je pravi uzitak gledati filmove drzeci telefon u ruci a ne pivo :d

Haha pa ljudi ne radim mu nista sto mu i vi ne radite :D

Morao sam prvih dana malo da iscackam da vidim koji rom/kernel/oc/scaling cpu mi najbolje lezi, sad sam namestio brightness na 55, scaling smartass i evo baterija danas od 13h pa do 20h, uz umereno koriscenje 75% :)

Takav sam i sa kompom, volim uvek maximum da izvucem, a pogotovo mi je telefon besmisleno kupiti i drzati na fabrickim i stock podesavanjima i ne pronaci najbolju kombinaciju. Telefon istrpi nekoliko dana terora i onda miruje :)

Teško da je andervoltovan na 1,2, a budući da si namestio da je uvek na tom taktu nije ni čudo što sisa baterije.

kernel koji koristim je undervoltovan, tako da trosi manje od stock-a ;)

Džaba ti kada ga konstantno teraš da radi na 1,2. Može da bude undervoltovan koliko hoćeš, ali to tako ne ide! ;)

oci ti spalio! :p

Otje to sa onak'im bojama :D

Nazad
Vrh Dno