Šta je novo?

HTC Desire HD

Ok, hvala na otvorenoj komunikaciji :)
Razmišljam često (u poslednjih nekoliko dana) o DHD :)
Ne znam gde ga ima (ali u VIP-u ga nema), ali bih voleo da ga malo pročačkam :) Da vidim kako fercera :)

Ja sam moj uzeo preko Telenora pre 10tak dana. Ovo mi je drugi primerak. Prvi sam vratio jer su se u prva 4 dana koriscenja pojavila 4 crna i 2 zuta piksela. Odneo sam ga u Mikros gde su konstatovali to, predao njima telefon oni meni potvrdu, otisao u Telenor i dobio novi tamo. Sa ovim je sve ok sad. U servisu kazu da im je navodno ovo prvi slucaj sa mrtvim pikselima no citao sam po forumima da dosta ljudi ima problema, pogotovo sa prvom serijom. Zaboravih sad tacno koji tip ekrana je isao u startu a koji kasnije. Ima cak i objasnjen nacin kako proveriti to ali posto mi telefon nije root-ovan niti zelim da se bavim time ne mogu da pogledam moj konkretno koji je. Tako da eto to je stvar koju bih ja pogledao, i u kakvom su stanju poklopci baterije i sim kartice jer znaju i oni defektni da dodju. Ostalo je sve za 10 i prezadovoljan sam...

Korisnik sam Apple telefona već 2 godine. Imam nekoliko pitanja, pa bih voleo da dobijem i neke odgovore, po pitanju samog HTC i AndroidOSa:
1.HTC: I mene zanima ta priča oko baterije? Kako to funkcioniše?
2.Android: Ima li Android onu foru što ima iOS (Apple) a to je Usage time i Standby time? Tako uvek znaš koliko si realno koristio telefon, a koliko ti je stajao u stanby modu?
3.Android: Kako stojite sa igricama i aplikacijama. Kod iOSa je zahvalno to (pored svih živih muka oko JailBrake-a (ko zna shvatiće o čemu pričam, a ko ne, nije ni bitno) što nakon JB dobijaš mogućnost da skidaš sve ali bukvalno sve aplikacije besplatno! To mi je ogromna prednost kod ovog telefona, jer kao što kažem, nakon muka, dođe slatko :)

Hmm clanovi pre mene ti bas nisu totalno tacno odgovorili...tj odgovorili su ti onako da te ne dovovljno ubede da predjes na android :)

1. Baterija jeste malo slabija, ali to ne utice na kvalitet samog telefona, koji je odlican. Uostalom, na svakom pametnom telefonu danas ne mozes ocekivati da baterija ne znam koliko traje. Ovde jeste zamerka naglasena na njoj, zato sto niko ne shvata zasto je HTC na ekran od 4,3' stavio mizernih 1230mAh

2. Naravno da ima. To ima u samom Andoidu, mislim da ti je to vec neko odgovorio, a sto se tice dela da pratis sta si sve radio na telefonu imas gomilu aplikacija koje ti prate sms, pozive, wifi, 3g itd...kolega je bas skinuo neku app koja ti pokazuje statistiku i grafikone npr sa kim si se najvise dopisivao (sms), pricao, internet itd...mislim da se zove Phone Usage

3. Sto se tice igrica ima ih dosta i vecina je vec sa iOSa portovana na Android. Cak je i Gameloft poceo da izbacuje direktno za Android. I naravno da mozes da skidas paid app za free. Imas par foruma odakle skidas, cak i samu aplikaciju za android odakle to direktno radis. Ne smem da pominjem, jer sam vec bio opomenut da sirim pirateriju :)

^Caesar: Xexe, baš se trudiš da privučeš ljude na Android :) Neka, to je lepo... mnogo si detaljnije objasnio nego useri pre tebe... Hvala... razmisliću...
Mada, ne mogu da kažem da mi nije bitna baterija, i da mi nije važno da li traje jedan dan ili dva...

Otkucate *#*#4636#*#* pa od opicja postoji battery history. Tu ima opcija Since last unplugged i meni stoji 5h 48m spent withous sleeping.

^Caesar: Xexe, baš se trudiš da privučeš ljude na Android :) Neka, to je lepo... mnogo si detaljnije objasnio nego useri pre tebe... Hvala... razmisliću...
Mada, ne mogu da kažem da mi nije bitna baterija, i da mi nije važno da li traje jedan dan ili dva...

Dva dana ne ocekuj ako iole cesto koristis fon. Svako vece mora na punjenje ali to je vec odlika smart fona, kupi punjac za kola i udri kad preskocis vecernje punjenje :D

Samo mala digresija: stavljajte ljudi skrin šotove, ima nas dosta koji ne možemo da isprobamo telefon pre kupovine a ja recimo volim da vidim te skrin šotove, tu može dosta da se sazna naročito kojih sve opcija ima i kako šta podesiti recimo...
poz

Znam da ti je bitna baterija kao i vecini nas ovde. Ja neman dhd ali mi se jako svidja. Ako zelis malo bolju bateriju na telefonu, zasto ne pogledas Samsung galaxy S...
P.S. vlasnici dhd-a ovo nije flejm :)

@Kraken: Pa ja ti pišem da je moguće!
iPhone 3gs: vreme korišćenja (usage time) 6h+; vreme rada telefona (standby time) 2dana...
S obzirom da iPhone 4 ima bolju bateriju (više mAh) traje i više 8h+ usage time, i više od 2 dana, samo ne znam tačno koliko...

U sustini ne mozes nista da uradis da sprecis brzu potrosnju baterije.
Htc je tu najvise zaHebao stvar .. kada je u ovakvu zver od telefona stavio bateriju tako malog kapaciteta.
Jedino sto je istina je da se posle nedelju dve koriscenja aparata, baterija nekako ustali u potrosnji i traje ceo jedan dan.

Ono sto bi mozda pomoglo je, recimo, root pa instaliraje setcpu programa. Tu podesis profile recimo kada je ugasen telefon da radi na 100-500mhz, kada bateriija padne ispod recimo 30% na slicnoj ili istoj "hercazi" itd itd itd ... To je mozda i najbolji lek, ali ako neces da rootujes imas gomilu tih profil programa na marketu.

Meni uz tri profila u SetCPU i romom http://postkreative.eu/update-cm-7.0.0-RC0-DHD-PNK2-fixed.zip uz normalno koriscenje (1h razgovora, 20ak sms, 3 4 sata neta, malo muzike i malo gps) baterija traje dva dana ....

hvala na savetu, ali ja ne znam kako tacno da instaliram taj CM7 :(
Moze neko vodjenje za pocetnike? :D

Jedino sto predpostavljam da mi treba je filemanager koji sam skinuo.

-------------

Jos 2 pitanja za kameru.
Da li postoji aplikacija koja malo stabilizuje kameru? Pravi super slike, ali cim se malo nesto mrda, slika bude mutna.

Druga stvar, kada sliku da kropujem za kontakt sliku, zasto bude mutna? jel ima negde upcija da mi ne kvari kvalitet slike pri croppovanju?

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Da li je istina da su mem. kartice koje dodju uz telefon spore? Prelistah skoro sve teme vezane za DHD na xda, i jos neke sajtove i svuda sam naisao na preporuku kupovine kartice class 10 ili tako nesto...

Interesuju me iskustva.

Uz telefon stize class 2. Koliko sam razumeo, i class 6 je dovoljna, te class 10 su skupe.

Kod nas nema ni class 6 da se uzme a kamoli class 10...

Anyway, na ebay-u sam nasao neke od 8GB za 30-ak $.... Kingmax.

Znaci definitivno mijenjati karticu ?

@Kraken: Pa ja ti pišem da je moguće!
iPhone 3gs: vreme korišćenja (usage time) 6h+; vreme rada telefona (standby time) 2dana...
S obzirom da iPhone 4 ima bolju bateriju (više mAh) traje i više 8h+ usage time, i više od 2 dana, samo ne znam tačno koliko...

Na to sam bas i mislio, nikada ne mozes da budes sto posto siguran da ce baterija vezati dva dana jer ako dva dana zesce koristis mobilni mozda ne doceka da stignes kuci. I dhd moze da izgura dva dana uz umerenije koriscenje al kad bacim bt, ukljucim igo, obavim razgovore u ukupnom trajanju oko sat vremena i dzarnem wi-fi baterija mi je uvece na 20-30% a ako blaze koristim mozda potraje dva dana a moze i da bude hitno kacenje na punjac :) Mada mislim da je precenjena prica oko baterije, niko ne kupuje ovaj fon da ga nosi u gsp-u i bez lapa a kako i u kolima i na lapu lako moze da se dopuni baterija nema ni problema.

1. Baterija jeste malo slabija, ali to ne utice na kvalitet samog telefona, koji je odlican. Uostalom, na svakom pametnom telefonu danas ne mozes ocekivati da baterija ne znam koliko traje. Ovde jeste zamerka naglasena na njoj, zato sto niko ne shvata zasto je HTC na ekran od 4,3' stavio mizernih 1230mAh

htc hd2 ima istu bateriju i proc na 1ghz a baterija mu traje duze ( sudeci po testovima oba telefona pojedinacno, uzivo nisam video)

verujem da je htc mogao bolje da optimizuje potrosnju na ovom modelu

@Sirius9

PIN Computers mislis ?

Da, oni diluju transcenda i mogu da ti nabave čini mi se sve što imaš na transcend.com.tw jedino što su ranije imali sajt i sa proizvodima i cenama a sad su okačili korporativni sajt za dilersku mrežu tako da moraš videti da li imaš nekog prodavca u blizini koji sarađuje sa njima.

Jel ima neko resenje za ovaj problem.Skidao sam bio jednu app preko marketa,i kad ukjlucim taskiller pise mi da mi je idalje ukljucen market,ja ga preko njega ugasim,medjutim,kad posle 5 min udjem opet u taskiller,opet mi iskace da mi je market ukljucen.Jel zna neko kako da ga ugasim,otice mi sav kredit.

A šta market počeo sam da skida aplikacije, pa kada je uključen troši kredit?

ja sam skinuo app sa marketa i iskljucio ga,pa sam posle pola sata otisao u taskiller i video da je ukljucen,i svaki put kad ga iskljucim,mi se posle 5 min pali.
e sad nzn dal trosi samo kad se skida nesto sa njega,ili i dok si samo na njemu?

A zašto bi trošio kada je upaljen, troši samo kada skidaš nešto.

Neki ljudi ne bi trebalo da imaju smartphone.

Ajde, ajde, što ste napali čoveka, potrošio je sve do zadnje pare da bi bio faca u društvu sa extra telefonom i sad mu nije ostalo za kredit, šta je tu čudno :-devil-:
A šta ako aplikacija s vremena na vreme proverava šta ima novo na tržištu, skida sličice i opis za novopostavljenje programe i apdejtuje statuse nekih programa tipa koliko puta su skinuti isl. Jeste i to je "skidanje" ali bez volje i želje vlasnika telefona...
:p:d:-devil-::d:p:d:-devil-::d:p

@shommy , iskljuci eventualno automatic updating u opcijama marketa, to je jedino sto bi moglo automatski da ti startuje neki download, ovako nema da brines..

thepace :Niko te nista nije pitao.
Sirius9:Nemoj previse da seres,dobio sam besplatno DHD,uopste me nisu zanimali mobilni telefoni,a kamoli market i android.Posto sam ga dobio,gledam da sto vise naucim o njemu poste se prvi put srecem sa HTC.Ako nemas sta pametno da napises,nemoj da pises onda gluposti.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Vidi, ja ga branim a on se još buni, pa evo ti jedan potpuno tačan savet: ako isključiš telefon baterija će ti jako dugo trajati. LOL

chill out dudz :)

preporuka za rom za DHD - android revolution 2.0.2. ceka se 2.0.3 sa custom kernel-om za 1.72 build. 2.0.2 verzija odlicno radi, skoro svi sitniji bugovi su ispravljeni, baterija dosta duze drzi, sve leti ki ludo :)

Vrh Dno