Šta je novo?

HTC Desire HD

90 eur je u FR kingston 16gb class 10.

Kod nas (u jednom od shopova) da se poruci 130 eur ... nidje veze.

Bile su apacer 16gb class 4 u desku za manje od 4k dinara, ali nazalos' nema ih vise.

Hvala na odgovoru,ali nzn engleski bas najbolje,pa mi sajt nije od velike pomoci:)
Registrovao sam se na sense ali nece da mi pokaze lokaciju,kao nije mi ukljucen phone finder,ja odem u podesavanje,kad vidim da je ukljucen.?

Imas PM.

Meni taj Sense skoro nikad nije hteo da radi, jednom u 10 puta mi je radila neka od funkcija na sajtu tako da sam ga potpuno batalio i eliminisao iz custom roma koji sam stavio.

Flashovah LeeDroid 1.3 malo pre i mogu samo reci da je miljama losiji od CM 7.
Taj leedroid mi je bio omiljeni sense rom na Desire-u, sad je jednostavno ..... Kako sam instalirao, SuperUser app poceo da puca, titanium nije hteo da restore-uje applikacije, 3g varirao kao nezdrav .... dovoljno razloga da se vratim na ginger-a :D koji leti ....

Flashovah LeeDroid 1.3 malo pre i mogu samo reci da je miljama losiji od CM 7.
Taj leedroid mi je bio omiljeni sense rom na Desire-u, sad je jednostavno ..... Kako sam instalirao, SuperUser app poceo da puca, titanium nije hteo da restore-uje applikacije, 3g varirao kao nezdrav .... dovoljno razloga da se vratim na ginger-a :D koji leti ....

Dao si link za download cm7.
jel mozes da mi das neki link sa opisom roma, gde,kako,sta. Na xda jos uvek nema oficijelnog threada pa zato i ne stavljam..

Jel zna neko link za igo navigaciju mapom srbije ili celog balkana.
Malo sam googlao i procitao da je igo najbolja navigacija.

Dao si link za download cm7.
jel mozes da mi das neki link sa opisom roma, gde,kako,sta. Na xda jos uvek nema oficijelnog threada pa zato i ne stavljam..

Nema bas nesto previse o tom romu nigde ... Spominje se u par drugih ... ali telefon sa njim savrseno radi. Jedino sto ne radi je 720p video recording i blago cimanje oko drajvera na kompu dok namestis da se telefon mountuje kao usb ... sve ostalo je meni mega dobro. Razlika je i vise nego osetna u odnosu na sve druge romove koje sam koristio.

E da i jos uvek ne postoji CWM 3.0 za DHD, tako da nije jos uvek moguce napraviti nandroid backup ovog roma....

gapps je ukljucen vec u rom, tako da nema cimanja oko posebnog instaliranja.

treba mi mala pomoc, jel onaj s-off sto sam radio za pripremu pred ubacivanje roma dovoljan i za flash novog radia, ili moram da ubacim taj radio soff ? ne mogu da ga nadjem, a skinuo sam neki beta radio pa bih hteo da ga isprobam :/

jel zna neko koliko otprilike skida otvaranje jedne stranice u netu(preko Telenora)
uzeo sam paket 1 gb i mislio da ce mi biti dosta,kad danas za ukupno 1 i po vremena na netu sam skinuo 135 mb :)

jel zna neko koliko otprilike skida otvaranje jedne stranice u netu(preko Telenora)
uzeo sam paket 1 gb i mislio da ce mi biti dosta,kad danas za ukupno 1 i po vremena na netu sam skinuo 135 mb :)

Mora da si bio malo na youtube-u, jedna stranica ti je u proseku 100KB ako nema mnogo flash-a, tako da sumnjam da si za sat i po otvorio 1000 strana

Instaliraj neki merac sa marketa. Ja na desire koristim netcounter.

DhD moje devojke je ne znam zasto poceo da koci, live wallpaper ukoci secka prilikom skrolovanja, ukljucio sam meni/settings/apps/development/usb debugging, mislim da mu je pomoglo ali navigacija (IGO) i dalje uzasno koci i spora je...ostale stvari nisam probao.
Nista nismo od juce instalirali i sve je bilo do sad ok, nesto smo cackali oko sinhronizacije...gmail, htcsense, ali smo sad i to iskljucili.
Izgleda sad samo hardreset pomaze?

iskljuci htcsense sinhronizaciju, totalno je nepotrebna s obzirom koliko htcsense sajt baguje.
ukljuci usb debugging.
formatiraj sd karticu na 32 kbytes.
proveri u mannage applications, pod running services koliko imas slobodnog rama.
a i jedan hard reset ne bi skodio...

Btw namuci me android sdk poprilicno, tek sad fleshovah najnoviji radio 12.35a ...videcemo sutra kakvo je stanje sa baterijom sada...

Blizu sam odluke da uzmem ovaj tel preko telenora pa me interesuje sta to vlasnicima NAJVISE smeta?

Procitaj jedno 40-50 strana (unazad) i ne vidim da se neko nesto zalio posebno.

Vidim dosta vas je mijenjalo ROM-ove, da li zaista imate potrebu za tim ili je to cisto "da vidim sta sve moze" fazon ?

Hvala unaprijed za odgovore :cigar:

Poboljsavaju mnogo toga , nije da je neophodno, al je pozeljno i korisno.
Plus sa telefonima ovog tipa je dosadno ako mu ne radis nista :)

Ja ga imam tacno mesec dana, prezadovoljan sam :) sve preporuke :)

Pozdrav,
imam telefon nekih nedelju dana.
Jako sam zadovoljan, brz je, svemoguc, bas je lud :D

Jedino sta me malo nervira je jako kratko trajanje baterije. Deluje mi da mogu za 2-3 sata da je istrosim ako naumim.
Da li ima nekih programa koje je najbolje da iskljucim, obrisem koji bespotrebno trose bateriju? I koje programe da skinem kako bi mi stabilizovali bateriju?

Trenutno imam battery i memory booster, ali ne vidim neko poboljsanje.

Korisnik sam Apple telefona već 2 godine. Imam nekoliko pitanja, pa bih voleo da dobijem i neke odgovore, po pitanju samog HTC i AndroidOSa:
1.HTC: I mene zanima ta priča oko baterije? Kako to funkcioniše?
2.Android: Ima li Android onu foru što ima iOS (Apple) a to je Usage time i Standby time? Tako uvek znaš koliko si realno koristio telefon, a koliko ti je stajao u stanby modu?
3.Android: Kako stojite sa igricama i aplikacijama. Kod iOSa je zahvalno to (pored svih živih muka oko JailBrake-a (ko zna shvatiće o čemu pričam, a ko ne, nije ni bitno) što nakon JB dobijaš mogućnost da skidaš sve ali bukvalno sve aplikacije besplatno! To mi je ogromna prednost kod ovog telefona, jer kao što kažem, nakon muka, dođe slatko :)

U sustini ne mozes nista da uradis da sprecis brzu potrosnju baterije.
Htc je tu najvise zaHebao stvar .. kada je u ovakvu zver od telefona stavio bateriju tako malog kapaciteta.
Jedino sto je istina je da se posle nedelju dve koriscenja aparata, baterija nekako ustali u potrosnji i traje ceo jedan dan.

Ono sto bi mozda pomoglo je, recimo, root pa instaliraje setcpu programa. Tu podesis profile recimo kada je ugasen telefon da radi na 100-500mhz, kada bateriija padne ispod recimo 30% na slicnoj ili istoj "hercazi" itd itd itd ... To je mozda i najbolji lek, ali ako neces da rootujes imas gomilu tih profil programa na marketu.

Meni uz tri profila u SetCPU i romom http://postkreative.eu/update-cm-7.0.0-RC0-DHD-PNK2-fixed.zip uz normalno koriscenje (1h razgovora, 20ak sms, 3 4 sata neta, malo muzike i malo gps) baterija traje dva dana ....

Korisnik sam Apple telefona već 2 godine. Imam nekoliko pitanja, pa bih voleo da dobijem i neke odgovore, po pitanju samog HTC i AndroidOSa:
1.HTC: I mene zanima ta priča oko baterije? Kako to funkcioniše?
2.Android: Ima li Android onu foru što ima iOS (Apple) a to je Usage time i Standby time? Tako uvek znaš koliko si realno koristio telefon, a koliko ti je stajao u stanby modu?
3.Android: Kako stojite sa igricama i aplikacijama. Kod iOSa je zahvalno to (pored svih živih muka oko JailBrake-a (ko zna shvatiće o čemu pričam, a ko ne, nije ni bitno) što nakon JB dobijaš mogućnost da skidaš sve ali bukvalno sve aplikacije besplatno! To mi je ogromna prednost kod ovog telefona, jer kao što kažem, nakon muka, dođe slatko :)

Kao i ti pre androida sam korisio iOS.

1. Ukoliko uzimas HTC telefon .. da imaces problem oko baterije, pogotovo ako uzmes DHD. ALi posto si ti vec na iPhone-u, tebi je skoro pa poznato to svakodnevno kacenje fona na komp preko usb i punjenje i nece te toliko smoriti (bar mene nije).

2. Postoji aplikacije koja se zove Spare Parts, gde to sve mozes lepo videti, koliko si ukupno koristio fon, koliko od poslednjeg boot-a, kako je baterija bila koriscena, koja aplikacija vuce najvise baterije/resursa itd itd itd ... i da besplatna je :)

3. Pretpostavljam da mislis da posle JB-a i instaliranja appsync-a ili kako se vec zvase mozes da instaliras i "one" igrice i aplikacije sa apptrackr-a? Ne brini, ukoliko si ljubitelj toga ovde imas istu situaciju kao i kod iOS-a, samo trebas zaguglati ;)

Uostalom, najbolje ti je da probas neki od boljih Android telefona na par dana .... pa ako ti se ne dojmi previse (meni jeste), ti ostani na iOS-u ;) Ono sto tebi najvise odgovara ne treba menjati ;)

@DaPimp: Hvala na brzom odgovoru.
1. Dakle, istina je to sa baterijom. Opet me zanima average usage time na DHD? Ukoliko je usage time između 6~8 sati, onda je to ok... na iP4 je tako oko 8h usage! Ako već prelazim na telefon koji je po karakteristikama bolji od 3gs (koji trenutno posedujem) a tu negde (u nekim delovima HW) bolji od iP4, onda bih voleo da i vreme korišćenja bude OK!
2. Znači ne postoji default opcija, već moraš dodatnu app da instaliraš da bi pratio timere? Ok...
3. "...samo trebaš zaguglati..." - to me i plaši... znači nije opšta stvar kod androida kao kod iOS (AppSync + Instalous (Apptrackr)), pa svi živi samo to i koriste, jer bez tih "narodnih/onih" aplikacija, iPhone ne bi bio funkcionalan tel, jer bi sve morao da plaćaš...

Voleo bih da mogu da uzmem/dobijem telefon DHD ili bilo koji sa Android 2.2 na par dana da testiram/pogledam kako to funkcioniše, jer bih stvarno tada znao da li uopšte preći ili ne na Android...

BTW: veliki sam fan Google-a... samo zato i razmišljam (u poslednje vreme) o nekom "prelasku"... :)

Pa u sustini postoji default opcija.
Imas pod about phone, deo battery , gde tacno vidis u procentima sta je najvise izjelo bateriju, i pise koliko je telefon "spavao", koliko je displej bio aktivan, koliko razgovori, idle, itd itd.

Uradite kalibraciju baterije, definitivno se stvari poboljsavaju. Ja sam totalno zadovoljan telefonom ovakvim kakav je i nemam nameru da se igram sa romovima itd, dakle sa stock varijantom koliko god da koristim telefon(2-3-4h surfovanja, eventualno pokoji youtube klip, nekoliko poziva i dosta sms-ova i sva sync ukljucena), bez ikakvih problema preguram ceo dan i jos mi ostaje baterije... Prva dva-tri punjenja jeste bilo slabije, nakon treceg sam uradio kalibraciju i nemam ama bas nijednu primedbu na trajanje baterije....

Ljudi molim vas jedno...
Ništa mi ne znači 2, 3, 4h surfovanja. To nije egzaktno. Je li 2 ili 3 ili 4? Nije isto!
Pokoji YT klip? Šta ovo znači?
Dosta sms? Koliko?
-----------------
Zato služi USAGE TIME! Ono ti kaže tačno koliko si koristio telefon, naravno ne i za šta si ga koristio, odnosno ne i šta si koristio tokom korišćenja, ali daje okvirno neku predstavu o telefonu.
Evo primera: moj usage time na iPhone 3gs je u proseku 6h, a standby time 2 dana! Tih 6h usage (je prosek; nekad bude i 7 a nekad i 5) uglavnom ode na sms, pozive, wifi (internet surf, mail), retko kad muziku, ali jako malo na igrice (u proseku 10~20% ukupnog usage time!)...
E ovo je za VAS referentan podatak, ukoliko vas interesuje iPhone3gs! Ne kažem koliko sam čega koristio, ali možete da zaključite iz gore navedenog, da sam telefon koristio u normalnom režimu!
Naravno, ako koristim samo iPod u okviru iPhone-a (za slušanje muzike) tada bi usage time mogao da bude 15h; isto tako ako bih gledao filmove, mogao bi da bude preko tih 6h usage... itd...

Pa sve zavisi, svakom je drugacije , zavisi kako nastelujes telefon, ali u principu, ako ga dobro namestis + dobar rom + radio, izdrzace ti ceo dan sta god da mu radis :) (pritom kad kazem sta god ne mislim da igras Splinter Cell 10h )

Hajde prvo da konkretizujemo brojke ako ono gore nije bilo dovoljno jasno. Dakle i po 4h surfovanja web-om, ukljucujuci tu i gledanje youtube videa, facebook, twitter itd. Dosta sms? Preko 60-70 dnevno, 10 tak poziva.

Te podatke koje trazis ja ne znam kako da procitam na androidu. Evo upravo gledam statistike baterije i ono sto vidim je: Up time - 47:57:16 Awake time 26:29:48

Od zadnjeg boot-a: Running 60.7%, Screen 52.7%, Wifi On 98.8%, Wifi Runing 98.8%, Bluetooth 0.6%

^Da, da... biće da Android nema te timere za praćenje korišćenja telefona. Kažem ti, na iOS možeš da vidiš tačno, od poslednjeg punjenja na 100%, koliko si koristio telefon (usage time) + standby time...
A u postu #1222 možeš skinuti taj program za And. pa početi da pratiš te podatke (naravno ako te interesuje :) )
Evo i slike da bi bilo jasnije to oko timera za iOS (a ujedno i nastavka priče za Andr koji me takođe interesuje :) ):
0

Kao što možeš/te da vidiš/te, sa 10% je izdržao skoro 1,5 sat korišćenja, što znači da je ekran bio uključen sve vreme + šta sam koristio od apps... (sms, pozivi, ko zna šta :) )... a skoro pola dana je prošlo...

Poslednja izmena:
Iskreno totalno me ne interesuju te statistike jer uopste ne brinem o bateriji a stvarno puno koristim telefon. N900 mi je na primer jedva izdrzavala dan i to ne sa ovolikom upotrebom, uz stalno gasenje bt, wifi, osvetljenje ekrana minimalno itd. Sa DHD sam prezadovoljan baterijom i zato ne razumem one koji kukaju oko iste. Ok, citao sam na XDA o nekoliko bugova, zakljucavanju CPU na 100% itd pa je mozda i to razlog zasto neki imaju problem. Naravno ima i onih koji instaliraju milijardu nepotrebnih aplikacija od kojih mnoge nisu optimizovane kako treba, pa jedu bateriju. Drugar ima 3gs, i relativno cesto se zali na bateriju jer mnogo koristi telefon, od igrica i interneta do poziva jer mu je to privatni/poslovni broj... Na DHD u tom nekom slicnom rezimu duze traje baterija tako da jedino sto ja mogu da kazem je da stvarno mislim da nemas nijedan razlog oko baterije da brines, no svakako na tebi je da procenis :)

Vrh Dno