Šta je novo?

HTC Desire HD

jel zna neko gde se moze skinuti DHD stock kernel ?!?!
Ili nema to niDJe ... tj mora se flashnuti RUU ?

Da li može neko da mi kaže kako da postavim/promijenim format prikazivanja datuma, kao i da se dobije Srbija u svim relevantnim menijima (localization etc.)?

Hvala...

Stigla mi je lexarova kartica sa 16gb class 6 i prve impresije su pozitivne- extremno je ubrzano ucitavanje velikih fajlova iz palete ms office-a sto mi je i najbitnije. Ovo ostalo je ocekivano- brzi pdf, transfer sa i na pc kao i tecniji prikaz filmova (ovo poslednje sa rezervom, tice se pojedinih filmova koji su i inace dobro radili ali sa padom od par frejmova u nekim scenama, sad tog pada nema ali npr. mkv i dalje se kilavi i tu ni kartica ne pomaze vec samo optimizovani programi kad se budu pojavili). Sve u svemu odlicna investicija, sad mi ostaje samo da prodam staru samsungovu od 8 giga :)

@Kraken

Ako nije tajna, koliko si je platio i kako si uopste dosao do nje?

Ja cekam kingmax 8gb class 10 pa me interesuje razlika u cijeni.

Ebay iz hong konga, izaslo me oko 25 evra sa postarinom. Class 1- ove velicine bi me previse izasao a nisam siguran da li bi mi doneo brzinu koliko bi me iznosila razlika u ceni. Ako se ispostavi da je brza, ce narucimo i to :D Btw obavezno treba uraditi formatiranje sa 32kb klaserima, ubacio sam karticu pre nego sto sam to ucinio i nakon i razlika je vidljiva.

Juce sam isprobako kakve slike pravi DHD, sve je bilo namesteno na auto, slikano izmedju 15-15:30h (znaci dan) uglavnom slikana priroda. Ja sam razocaran, sve slike osim one koje su slikane na daljinu od 1m su uzasne, sve su mutne. Staklo sam obrisao, nije bilo prljavo, zadnji update je uradjen, popodne cu da okacim par slike da vidite.

Na auto nema potrebe da kacis, slike su ocaj.Al zato je pozeljno da obidjes uputstvo na xda forumu za setovanja fotoaparata ciji sam link ranije kacio i razlika je enormna.

Kraken je u pravu, isto sam podesio kameru prema xda uputstvima i razlika jeste primjetna.

Ono sto me interesuje, bilo je u ovoj temi samo ne mogu da nadjem na kojoj strani, kako da kad hocu da postavim sliku iz galerije za kontakt, kad je smanjim slika je mutna u kontaktima. Kako da to rijesim?

Ja ne mogu iz nekog razloga da pristupim xda od jutros. nek okaci neko ovde, flashovao sam nov rom uz full wipe pa sam sve settingse izgubio

Srpski jezik

Ineresuje me postoji li nacin da se na DHD nabaci srpski jezik? Prvenstveno me interesuje da "prepoznaje reči" prilikom kucanja poruku - dakle neki recnik. A i inache me interesuje postoji li srpski interfejs, posto na telefonu kupljenom u Telenoru to nemam. Ovaj firmver kao da je lokalizovan za Centralnu Evropu - Cheska, Madjarska...

Vlado mislim da postoji srpski u nekom od custom sense romova, pregledaj par poznatijih. Ili neka ti neko odavde potvrdi na kom romu postoji srpski, revolution,leedroid, z.....

Sent from my Desire HD using Tapatalk

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875230

Nego, treba mi jedno resenje. Imam win7 i ne znam koji program mogu da koristim da moze da prima mailove, ima kalendar i kontakte kao i da se updateuje sa google accountom i htc sense-om? NA xp-u koristim outlook al ne znam sta za ovo mogu na win7 da ubacim jer windows live mail nece da se sinhronizuje ni sa cim sem sa live nalogom i mailom dok kalendar i kontakte preskace.

Kraken
Imas microsoft office outlook, moze sve sto si rekao jedini ne znam za htc sense...mada ako imas mail tamo trebalo bi da mozes da ubacis nalog

Ima li u tapatalk app opciju za markiranje foruma kao procitanih? Nisam uspio da pronadjem...

I kako da slike koje hocu u kontakte za napravim da budu ostre? Svaki put posle crop-a se zamute

Isto pitanje sam i ja postavio za cropovanje, muti se po defaultu :S Niko nije odgovorio.

A zanima me jos sto se podesavanja kamere tice. Na pocetku xda topica za kameru pise:
1.72.405.3_R2 Update: improve system performance and camera feature enhancements
camera interface is faster after the update and 720p recording lag bug is fixed

Kako taj update da odradim ili ako ga vec imam, gde mogu da proverim.

Slike su mutne, ne zbog kvaliteta slike koje vec posedujete za kontakt, nego zbog google servisa. Jednostavno ne dopusta vecu sliku od tipa 72x72px ne znam vise ni sam tacno, ali uglavnom, svaka slika se resize-uje na neku slicnu rezoluciju (posle google contact sync) i samim tim postaje prilicno neupotrebljiva. Google najavljuje vec 2 god da ce taj problem da sredi ali avaj, nist' se ne desava na tom polju.

@karlax
Imas u settings cini mi se, pod opcijom About phone pise Software update, provjeri da li ce ti se pojaviti nesto. Ako ti ponudi update onda je to to. Ima oko 40mb.

Inace, kako u marketu pregledati app koje se placaju ? Kako ih kupiti, da li je neko kupovao uopste nesto?

Instalirao sam System Panel App Task Manager v1.0.6, udjem u program zatim opcija monitring > opcija live, konstantno mi je cpu na 100% tj. 1024mhz, zanima me jel tako treba? I pise da je system oko 30% user 70%. A kad ugasim displej cpu padne na 10-20%, ne koristim task killer.

Poslednja izmena:
Jeste ukljucen je, danas cu da pokusam da pronadjem uzrok ako ne pronadjem ide hard reset. Mada mislim da je sve to pocelo kad sam napravio nalog za htcsene (iskljucena je sinhronizacija i nije pomoglo), obrisacu taj nalog, tad sam cackao i oko gmail-a...

@karlax
Imas u settings cini mi se, pod opcijom About phone pise Software update, provjeri da li ce ti se pojaviti nesto. Ako ti ponudi update onda je to to. Ima oko 40mb.

Inace, kako u marketu pregledati app koje se placaju ? Kako ih kupiti, da li je neko kupovao uopste nesto?

Kod nas mozes samo da vidis free aplikacije, posto nemoamo mogucnost da kupujemo legalno. Mozes da ubacis neku karticu iz zemlje odakle je dozvoljeno kupovati, npr Nemacka ili Engleska pa ce ti dati mogucnost da kupis ili ima neka fora da se prevari sistem ali to nek ti pojasne ovi znalci, ja sam slab u tome :)

Resio sam problem, samo sam obrisao htcsense nalog u mob i sad je sve ok, system 3-4% user 3-10%

Na koju foru ugasiti aplikacije iz bckgrnd-a? Kad spustim ovaj status bar ili sta je vec imam milion nekih aplikacija.

Takodje zasto se net counter i tapatalk non stop pale? Kad god ih ugasim preko task killera opet se pojavljuju.

Ima li neko da mi malo pojasni funkciju bckgrnd-inga na androidu?

@Uros

ne treba ti task killer na froyu. te aplikacije sto rade u backgroundu nista ne smetaju pri radu, kada telefonu zafali memorije sam ce poubijati sto treba, al u sustini skoro nikad ne ide ispod 100mb free rama.

skini aplikaciju market access i videces paid aplikacije

Nazad
Vrh Dno