Šta je novo?

HTC 8S i 8X Windows Phone 8 telefoni

Da, samo što to predstavlja možda 1% korisnika, ti nisi uopšte u obavezi to da koristiš, ja sada koristim cm samo zato što me je smorio gingerbread (i to ga samo apdejtujem poslednjih 6-7 meseci). Vezano za "budženje" izgleda opet to kod androida ima dva dela, ako posmatramo u odnosu na iOS i WP, android može jako puno što oni ne mogu bez da išta pipneš vezano za rom, npr. da menjaš tastature (opet i tu imaš puno skinova i opcija), možeš menjati launčere (možeš imati kao wp launčer, možeš imati kao stock samo sa više opcija, možeš imati nešto kao spb, itd), možeš npr. zameniti standarde aplikacije sa skinutim sa marketa, widgete i live wallpapere neću ni spominjati.

Ja generalno nisam imao problema sa korišćenjem stock romova na par modela (hero i legend sam sa 2.1 i 2.2 koristio sigurno godinu dana bez da sam išta pipnuo), ne kažem da je to tako kod svih, i ne mogu da tvrdim da neki modeli nemaju problema (pogotovo ovi jeftiniji modeli), ali neko će imati a neko neće imati problem.

Svaka priča može da se odvede u krajnost, kao što si ti sada napisao restartovanje, 99% beskorisnih aplikacija, ali mi to znamo da nije istina jer da je tako WP bi uz sve milijarde uložene u marketing poslednjih dve ili tri godine postao ozbiljan takmac, a ne tavorio na dnu, boreći se sa polumrtvom badom.

Poslednja izmena:
Plus, WP i sa verzijom 8 ima još uvek neviđene gluposti - po meni je nedopustivo evo sa 2013. godinom koja nam kuca na vrata, da telefon nema mogućnost da se napravi profili - što inače imaju šklj telefoni od po 20e sa fabričkim softverom
Kao i to da ne postoji sms draft i sortiranje po "sandučićima" doduše vidim najavljuju to u sledećem updateu za WP 8, mislim wauuu kakav feature, kao što rekoh imaju ga, kao i profile, pomenuti telefoni od po 20e
Ja koristim Lumia 800, čisto da me ne shvati neko pogrešno - ali je fakat da iako sve to radi glatko i lepo deluje, WP ima gomilu ograničenja "ispod haube" koja tek izlaze na videlo posle duže ekspolatacije telefona (i posle prvog talasa početnog oduševljenja ;))

Poslednja izmena:
Plus, WP i sa verzijom 8 ima još uvek neviđene gluposti - po meni je nedopustivo evo sa 2013. godinom koja nam kuca na vrata, da telefon nema mogućnost da se napravi profili - što inače imaju šklj telefoni od po 20e sa fabričkim softverom
Kao i to da ne postoji sms draft i sortiranje po "sandučićima" doduše vidim najavljuju to u sledećem updateu za WP 8, mislim wauuu kakav feature, kao što rekoh imaju ga, kao i profile, pomenuti telefoni od po 20e
Ja koristim Lumia 800, čisto da me ne shvati neko pogrešno - ali je fakat da iako sve to radi glatko i lepo deluje, WP ima gomilu ograničenja "ispod haube" koja tek izlaze na videlo posle duže ekspolatacije telefona (i posle prvog talasa početnog oduševljenja ;))

Objasni mi kakvi tebi profili silni trebaju.. pa nema ni android to.. Imas Normal, vibraciju, silent, sta je to sto bi mi trebalo pored jos??? ne kapiram isto to imas i na WP..

Mislim da oni kojima telefon služi za telefon i sms poruke i da naprave po neku fotku, ni ne obraćaju pažnju na smart telefone....ili bar ne bi trebalo...
Realno, potrebu za smart telefonima imaju ljudi koji poslovno treba da budu on-line....Svima ostalima ( tu ubrajam i sebe ) to je jedna igračka....Mi jedva čekamo da nešto nije kako treba, pa da radimo update ( zvanični ili nezvanični ), ako se pri tome desi da se nešto zbinga, eto nama veselja....utrošićemo celo popodne da stvari dovedemo u prvobitno stanje;), a šta bi drugo radili...
Ja gledam ovaj 8x što moj sin koristi...to je sve samo ne telefon....Pozivanje, slanje poruka...to je 10 puta sporije nego na telefonima od pre 5-6 godina....Ali tu i nije poenta...zar ne?
Još svaki čas nešto ne valja, evo sada ta market place greška, izgleda da će trebati hard reset, pa novi live id nalog........pa to je uživancija......ako naravno imamo vremena:D

Poslednja izmena:
Meni isto nikad nisu zafalili, iovako sam ceo zivot koristio samo dva a oba imam na WP :)

Poslednja izmena:
Što se mene tiče meni profili ni ne trebaju, i ovako samo podesim silent (nekada bez vibracije nekada sa vibracijom) ili normalno. Jel tačno da na wp ne može da se podešava jačina zvona nevezano za jačinu muzike, tj. da jedno ne utiče na drugo?

Što se mene tiče meni profili ni ne trebaju, i ovako samo podesim silent (nekada bez vibracije nekada sa vibracijom) ili normalno. Jel tačno da na wp ne može da se podešava jačina zvona nevezano za jačinu muzike, tj. da jedno ne utiče na drugo?

Moze, dok si u playeru, tj dok muzika pici podesavas jacinu muzike, kad si na home screenu(i ne slusas muziku) podesavas jacinu zvona..

Ps. uzeo sam HD2 od druga, dao mu ipod4, samo da bi se igrao sa WP 7.8 i skroz je cool.. :)

Poslednja izmena:
Znači ovo nije istina

The volume keys still act for both multimedia and phone rings, so (for example) you either have to have your music and games at max volume or your phone rings at half volume. Or keep adjusting up and down all the time. Answer: Again, this is an obvious complaint, brought about by Microsoft's desire to simplify things for the user, since multiple volume controls (depending on the application/screen in use) were seen as confusing. I can see both sides of the argument and, again, a setting (e.g. "Independent media and telephony volumes") would be the way to handle this. Again though, don't hold your breath...

ili ovo

http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-920/202934-how-adjust-ring-tone-music-volume-separately.html

Poslednja izmena:
Objasni mi kakvi tebi profili silni trebaju.. pa nema ni android to.. Imas Normal, vibraciju, silent, sta je to sto bi mi trebalo pored jos??? ne kapiram isto to imas i na WP..

Na WP ne postoji mogućnost da imaš vibraciju dok je telefon utišan, a da je ona isključena kada je telefon u normalnom režimu - ako uključiš vibraciju ona je prisutna u bilo kom režimu rada i vice versa
Dakle zasebna podešavanja tj profili ne postoje već samo generalna podešavanja što je po meni prilično sucks, pogotovu za telefon koji se fura kao smart i koji cilja i na poslovne korisnike

Na WP ne postoji mogućnost da imaš vibraciju dok je telefon utišan, a da je ona isključena kada je telefon u normalnom režimu - ako uključiš vibraciju ona je prisutna u bilo kom režimu rada i vice versa
Dakle zasebna podešavanja tj profili ne postoje već samo generalna podešavanja što je po meni prilično sucks, pogotovu za telefon koji se fura kao smart i koji cilja i na poslovne korisnike

Dobro ok, verovatno bi tebi znaci to, pa zato i kukas. :) :D Nego kazi mi jel ti imas problem sa ovi sto kaze, telep, ja se ne secam kako je bilo sa HD7, a sad na HD2, nemam taj problem, kako je kod tebe??

Ako meni smeta, sigurno nisam jedini koji misli tako ;)
Uostalom ne razumem što si toliko udario u odbranu WP platforme - ja koristim WP telefon, uglavnom sam zadovoljan, imao sam prilike da se poigram i sa S3 i mogu samo da kažem kao korisnik WP telefona da je Android daleko zaokruženija platforma
Kao što reče Telep - da je WP toliko groundbreaking trčali bi svi da ga uzmu, a to se baš i ne događa - čak se nisu približili nimalo Blackberry-ju koji još uvek nije izbacio Blackberry OS 10 (kažu 30. januara je premijera) već fura još uvek telefone sa legacy platformom (v7) i nalazi se u nebranom grožđu trenutno
A i taj postatak WP telefona na tržištu treba dodatno ispitati - MS krije kao zmija noge da li je to ustvari samo WP ili je u pitanju WP i WM zajedno što je najverovatnija istina jer korisnika matorog WM još uvek ima (naročito u Aziji i zemljama trećeg sveta)

Ako meni smeta, sigurno nisam jedini koji misli tako ;)
Uostalom ne razumem što si toliko udario u odbranu WP platforme - ja koristim WP telefon, uglavnom sam zadovoljan, imao sam prilike da se poigram i sa S3 i mogu samo da kažem kao korisnik WP telefona da je Android daleko zaokruženija platforma
Kao što reče Telep - da je WP toliko groundbreaking trčali bi svi da ga uzmu, a to se baš i ne događa - čak se nisu približili nimalo Blackberry-ju koji još uvek nije izbacio Blackberry OS 10 (kažu 30. januara je premijera) već fura još uvek telefone sa legacy platformom (v7) i nalazi se u nebranom grožđu trenutno
A i taj postatak WP telefona na tržištu treba dodatno ispitati - MS krije kao zmija noge da li je to ustvari samo WP ili je u pitanju WP i WM zajedno što je najverovatnija istina jer korisnika matorog WM još uvek ima (naročito u Aziji i zemljama trećeg sveta)

:lupko: :) ne branim, ja te pitam kako je kod tebe to sto je pitao Telep.. :) A ja sam neko ko je svaki telefon android koji je imao (nekih 20) flesnuo po 10 puta, tj po 10 romova sam menajo na svakom telefonu i uvek sam imao nesto sto me nerviralo, ali moglo je da se zvii sa tim, e sad me smorilo sve to i hocu da probam da koristim WP neko duze vreme da vidim kakva ce biti situacija zato sam i uzeo ovaj HD2 da stavim WP7.8 da znam da ako me smori za mesec dana, koji moj onda da uzimam Lumiu.. Znaci jos jednom, pogledaj ono sto je pitao Telep a odnosi se na povezanost zvuka za zvono i zvuka u playeru.. . :D pa odg..

A kakve veze ove dve poslednje imaju sa HTC 8x telefonom? Ko voli android voli ga ko ne pa ne voli ga :) i to je to.

Pa nema sa hw telefona ali ima sa sw.. Tako da nije na odmet da se zna, telefon koristi WP, ne koristi simbian.. :)

Izgubio sam taj telefon na kupanju, posle par meseci a bio je kao nov,bas mi je zao sto ga nisam sacuvao, samo softver mu je bio uzasan.

A što da ne pričamo o prednostima i manama jedne i druge platforme - uostalom to može ljudima da bude dobar pokazatelj za koji telefon će se odlučiti, plus mislim da sam u svojim postovima dao dosta korisnih informacija o WP-u ;)
Što se tiče Androida ja sam imao jedan Android telefon na kome je bio CM 7.2 i nisam osetio ni najmanju potrebu da bilo šta menjam izuzev što sam skinuo nekoliko aplikacija sa marketa - samo sam jedan problem imao, a to je da je otvaranje Google Play Store-a išlo sporo, sve dok nisam instalirao SetDNS aplikaciju koja je rešila problem
Imaš live wallpapere i widgete i još milion stvari koje na WP nemaš - pa stičeš utisak da je svaki WP pandan Android aplikacije nekako lošiji - recimo, pošto se bavim amaterskom astronomijom, našao sam da je Moon Phase aplikacija bolja i praktičnija na Androidu
Uvek provejava taj utisak kada si koristio prvo Android, pa sada koristiš WP - ne kažem ja sada da se ne može preživeti bez toga, ali to "ono" je što ljude i gura da u uzimaju Android :)
Što se zvuka na WP tiče, evo pogledah na brzaka - koliko ja vidim zvuk za ringtone kontroliše istovremeno i jačinu tona u video playeru, dakle kontrola je zajednička :smoke:

Poslednja izmena:
A što da ne pričamo o prednostima i manama jedne i druge platforme - uostalom to može ljudima da bude dobar pokazatelj za koji telefon će se odlučiti, plus mislim da sam u svojim postovima dao dosta korisnih informacija o WP-u ;)

Što se zvuka na WP tiče, evo pogledah na brzaka - koliko ja vidim zvuk za ringtone kontroliše istovremeno i jačinu tona u video playeru, dakle kontrola je zajednička :smoke:

Jeste dao si i iz tvojih postova ne bi trebao niko da uzme WP.. :D :p haha salim se.. I treba tako..

Mamu mu njegovu, nisam izvalio..

Mislim da oni kojima telefon služi za telefon i sms poruke i da naprave po neku fotku, ni ne obraćaju pažnju na smart telefone....ili bar ne bi trebalo...
Realno, potrebu za smart telefonima imaju ljudi koji poslovno treba da budu on-line....Svima ostalima ( tu ubrajam i sebe ) to je jedna igračka....Mi jedva čekamo da nešto nije kako treba, pa da radimo update ( zvanični ili nezvanični ), ako se pri tome desi da se nešto zbinga, eto nama veselja....utrošićemo celo popodne da stvari dovedemo u prvobitno stanje;), a šta bi drugo radili...
Ja gledam ovaj 8x što moj sin koristi...to je sve samo ne telefon....Pozivanje, slanje poruka...to je 10 puta sporije nego na telefonima od pre 5-6 godina....Ali tu i nije poenta...zar ne?
Još svaki čas nešto ne valja, evo sada ta market place greška, izgleda da će trebati hard reset, pa novi live id nalog........pa to je uživancija......ako naravno imamo vremena:D

Jedna od boljih definicija android fanova. Ali posle nekog vremena, dođu neke godine kad sve to dosadi, nema se vremena da se sve to čačka, ispravlja... Hoću da kad uzmem novi telefon podesim "5 stvari", sinhronizujem neki internet nalog i počnem da KORISTIM telefon.

Nego, kažeš nov live id nalog, zašto to?

Poslednja izmena:
Jedna od boljih definicija android fanova. Ali posle nekog vremena, dođu neke godine kad sve to dosadi, nema se vremena da se sve to čačka, ispravlja... Hoću da kad uzmem novi telefon podesim "5 stvari", sinhronizujem neki internet nalog i počnem da KORISTIM telefon.

Nego, kažeš nov live id nalog, zašto to?
Osim ako svih par stotina miliona korisnika ne visi na xda onda verujem da 99.9% korisnika android telefona (uopšteno bilo kog sistema) upravo tako i koristi telefon. Znam ljude kojima kada sam uzeo telefon izgleda kao iz radnje podešen, samo je ubačena kartica. Kada i pokažem nekome nešto šta mogu na telefonu padnu na dupe i kažu pa ja to nisam znao, pa naravno kada osim dajlera, poruka i mejla nisi ni zašao dalje, e sada opet kažem ti ideš u krajnost i preteruješ. Možda je to malo wp korisnika stvarno fanova (jer vas je baš baš malo) ali sumnjam da su svih pola milijarde android telefona android fanovi.

A evo moje viđenje wp fana kada već generalizuješ: ljudi koji za sve što na telefonu nema kažu da je glupost (iako kada to dođe neće biti tako), sva nemogućnost ikakvog ali baš ikakvog podešavanja im odgovara, jer njima u stvari i ne treba smartphone (jer wp i nije smartphone), i kao uvek do sada se izvlače na neku poslovnu odliku telefona, kada u stvari posao bi im završio neki lg od 20 eura.

Inače da zanemarimo ovo sve, čudi me da wp8 telefoni imaju slabu bateriju, vidim da pogotovo na nokiama ljudi imaju problema.

Poslednja izmena:
- WP8, a bogami i WP7.8, imaju live wallpaper na lockscreen-u, još ako podesiš Bing wallpaper svakih par dana dobijaš nove predivne slike.
- vibracija je jedna od prvih stvari koju isključim, zauvek :)
- kocept sa ikonicama na ekranu je već do-sa-dan, levo-desno... gde beše ono, gde ovo...

Nego na WP mi trenutno nedostaju dve stvari
1. LED notifikacija, oću da mi svetli sve dok ne pročitam poruku, znači ne 2-3minuta.
2. SMS bekap, kako?

Koncept sa ikonicama se slažem da je ne dosadan ali već je "izigran", samo koja je razlika sada što imaš na wp (kvadrati različitih veličina, oni najmanji se mogu nazvati ikonicama), samo je razlika u smeru skrolovanja, na wp ide gore dole a na androidu (pričam sada o stock launčeru) ide levo desno, po meni osim dizajnerske razlike neke razlike nema. Gde beše ovo ono pa tamo gde si stavio, kako znaš na wp homescreenu gde je ovo ono ako imaš 30 prečica?

Zaista nisam mislio ništa loše, mislim da nisam ni generalizovao stvari. Za mene su fanovi nekog OS oni koji sate i dane provode čačkajući svoj telefon, obožavaju svoj OS i misle da je najbolji na svetu, i to mi je OK, ali... Ljubitelji androida imaju potrebu da se mešaju u sve i svuda. Zašto ovde nema onih koji koriste npr. iPhone, zato što gledaju svoja posla, imaju svoje probleme. ;)
I bez generalizovanja, ali na ovom WP8 forumu imam utisak da ima više android korisnika koji pišu o androidu nego WP korisnika koji bi da saznaju nešto novo.:)

Koncept sa ikonicama se slažem da je ne dosadan ali već je "izigran", samo koja je razlika sada što imaš na wp (kvadrati različitih veličina, oni najmanji se mogu nazvati ikonicama), samo je razlika u smeru skrolovanja, na wp ide gore dole a na androidu (pričam sada o stock launčeru) ide levo desno, po meni osim dizajnerske razlike neke razlike nema. Gde beše ovo ono pa tamo gde si stavio, kako znaš na wp homescreenu gde je ovo ono ako imaš 30 prečica?

Palcem desne ruke max. 2 puta na gore. ;)
Sve OK, bez ljutiš.

Evo neko moje misljenje sto se tice prednosti i mana wp8 vs android

Prednosti androida: otvorenost platforme tj mozes koristiti bilo koji drugi program umesto sistemskog dal za imenik dal za sms dal za net ili nesto potpuno trece ali svaki program ima svoju zamenu na marketu, onda veliki broj aplikacija, igrica i raznih drugih cuda, mozes imati wallpaper na pozadini i uglavnom mozes izgled softvera menjati iz korena tj da uopste ne lici na onaj fabricki i to bez upotrebe roma ili tako tih stvari...
Mane androida: nalazi se na svakom mogucem uredjaju i telefoni i fotoaparati i frizideri pa se cak i planira da se ugradi u ves masine i vise ni ja ne znam gde, onda da bi radio kao ios ili wp8 tj da nema ni najmanjeg zastajkivanja niti bilo cega njemu treba minimum quad core procesor i 1gb rama ali to je minimum a takvi telefoni ne kostaju ispod 500eur, onda jeftiniji androidi po karakteristikama ne mogu da se porede sa 2 godine starim IP4 telefonom a ne npr HTC-om 8s, evo ja kao korisnik androida vec par godina tj tableta iz potpisa i u medjuvremenu HTC explorer znaci nijedan nije radio fluidno a ja kad sam ih kupovao kostali su 300eur odnosno 250eur ( uzeto preko operatera ali svejedno ) tj tablet jedva ucitava full sajtove a HTC nije ni mogao a videli ste svi kako to radi na wp8 telefonima.

Prednosti wp8: prvenstveno novi koncept gde nisu stajace ikonice vec kvadrati koji se osvezavaju u realnom vremenu sto ponekad moze da znaci ( koristim Win8 tako da ono uvek dobijem obavestenja o porukama sa FB-a ili tako nekog servisa onda imejlovi vreme i razne druge stvari ) onda izuzetna brzina i fluidnost koja jednostavno prija za oko a sve to na dual core procesoru na 1 ili 1.5 ghz i 512 ili 1 gb rama mislim svi ste videli kako radi 8s tj nista sporije nego 8x ili 920 mozda koju trunku sporije ali se jedva primeti, onda podrska microsofta tj kada izadje update dobijaju ga svi telefoni a ne samo neki odredjeni modeli i evo bas procitah na benchmarku da ove nedelje stize patch koji omogucava instalaciju aplikacije sa microSD kartice tj isto kao na androidu tako da je sada i to prednost dok npr da bi dobili update na nekom telefonu koji je star par meseci vi morate da posaljete 1000000 poruka samo da bi oni rekli dobicete ga ali kad ne znamo tako da sto se podrske tice jedino romovi sa strane ali kao sto neko kaze 95 % korisnika pojma nema da rutuje a ne da ubaci rom ( i ja sam medju njima ali sam tabletu promenio izgled pomocu launchera i drugih dzidzabidza ) a na wp8 je sve zategnuto do detalja sto ce nekome vise znaciti a nekome ne ali ipak je vise ljudi koji vole da kada kupe fon ne moraju da skidaju jos deset programa da bi on dobro radio
Mane wp8: prvenstvena mana wp8 je veoma mali broj aplikacija tj samo 100000 ali opet ohrabruje to sto je 50 najpopularnijih za ios i android vec odradjeno i za wp8 ali svejedno i dalje je mnogo manji izbor, onda sto je mali izbor telefon tj koliko ja znam wp8 telefone su jedino ponudili nokia ( 920, 820 i 620 ), HTC ( 8x i 8s ) samsung ( ativ s ), i huawei ( w1 ) dok za android ima mali milion telefona tj mnogo veci izbor ali ko zna mozda se to promeni u buducnosti pa bude vise proizvodjaca ali za sada je to mana, i naravno razne decije bolesti kojih ima dosta ali ce se valjda ispraviti u buducnosti ali za sada su i dalje bolesti :d

Mozda se neko nece sloziti ali ovo je samo moje misljenje kada bi se poredile ove dve platforme :)

Usput, portovan je WP8 na HTC HD2. Port je za sada butabilan i to je sve, proći će još vremena dok ne postane (ako ikad) potpuno upotrebljiv.

A831jx-CYAAhDEl-638x1024.jpg

@Marko1996:
Mane Androida koje si napbrojao nije mana vec OGROMNA prednost. Android imas na svim uredjajima i lakoca upotreba i fleksibilnost su ga doveli na to mesto. Danas za $50 mozes da kupis SmartTV dodatak za TV koji nije smart i da gledas HD filmove koje imas negde na mrezi.
Nije bitno da li UI kliza ili ne, ako telefon nije u mogucnosti da ti isporuci to sto ti treba. Da li telefon ima 16 ili 6 ili 1 jezgro uopste nije bitno za ocenu kvaliteta platforme. Android RADi i na jednom i vise jezgara i radi onoliko koliko je hardware ispod omogucio.
Moj (sada trenutno pokojni SGS2) je radio glatko bez trzanja, ako i ponekad zapne to nije nesto oko cega bi se uzbudjivao. Meni je bitno da kada dodjem kuci, sve nove slike koje sam uslikao tog dana su vec bekapovane na kucni racunar, mailovi stizu trenutno, viber, gtalk, google+, currents, ..

WP8 je izuzetno inferiorana platforma u svakom pogledu. Apsolutno nema nijednu jedinu prednost u odnosu na Android.

@jocic10:
Ako te nerviraju ikonice u Androidu imas WP launcher na gplay. Meni su zive kockice potpuno promasen koncept i za mobile i za desktop. Vreme ce pokazati sta ce prevagnuti.

Moj (sada trenutno pokojni SGS2) je radio glatko bez trzanja, ako i ponekad zapne to nije nesto oko cega bi se uzbudjivao. Meni je bitno da kada dodjem kuci, sve nove slike koje sam uslikao tog dana su vec bekapovane na kucni racunar, mailovi stizu trenutno, viber, gtalk, google+, currents, ..

WP8 je izuzetno inferiorana platforma u svakom pogledu. Apsolutno nema nijednu jedinu prednost u odnosu na Android.
.

Pa i WP ima mogucnost da radi sync, cim se nesto uslika.. I ono sto je jos bolje, nisam jos proverio,a li hocu, posto mi je trenutno na HD2 7.8 izgleda da je moguce da kada mi je na laptopu pokrenut Zune i povezan je na moj adsl ruter a i telefon takodje pre wi fi- a povezan na isti ruter, da se sync preko wi fi, sve na folder u compu.. naravno treba dodati dozvole.. Ali nisam jos uvek probao, samo sam procitao o tome.. Msm da je glupo reci da je inferioran, pre bi rekao da je mladji, samim tim malo zastupljen na trzistu, a i cinjenica je da bar oko mene, ljudi kupuju android zbog parkinga i talking toma, pa se ceo dan deru na telefon.. Kad WP telefoni dobiju sve te app naravno besplatne kao anddroid, jer nas naron nece da placa, onda ce i on biti popularniji, ali kontam da to nece bas biti uskoro.. Sve ono sto ste nabrajali da ne moze, polako se moze na WP, bt transfer, mass storage, sms back up, sms draft, group sms.....
Zao mi je sto ne mogu da vam snimam, nemam kameru kod sebe, kako radi hd2 sa WP 7.8, a onda da vam pokazem kako radi sa androidom, da vidite razliku i to pure android rom, ne neki budzeni..

Pa i WP ima mogucnost da radi sync, cim se nesto uslika.. I ono sto je jos bolje, nisam jos proverio,a li hocu, posto mi je trenutno na HD2 7.8 izgleda da je moguce da kada mi je na laptopu pokrenut Zune i povezan je na moj adsl ruter a i telefon takodje pre wi fi- a povezan na isti ruter, da se sync preko wi fi, sve na folder u compu.. naravno treba dodati dozvole.. Ali nisam jos uvek probao, samo sam procitao o tome.. Msm da je glupo reci da je inferioran, pre bi rekao da je mladji, samim tim malo zastupljen na trzistu, a i cinjenica je da bar oko mene, ljudi kupuju android zbog parkinga i talking toma, pa se ceo dan deru na telefon.. Kad WP telefoni dobiju sve te app naravno besplatne kao anddroid, jer nas naron nece da placa, onda ce i on biti popularniji, ali kontam da to nece bas biti uskoro.. Sve ono sto ste nabrajali da ne moze, polako se moze na WP, bt transfer, mass storage, sms back up, sms draft, group sms.....
Zao mi je sto ne mogu da vam snimam, nemam kameru kod sebe, kako radi hd2 sa WP 7.8, a onda da vam pokazem kako radi sa androidom, da vidite razliku i to pure android rom, ne neki budzeni..

E, ali android radi to sve trenutno, a sa novim romom još i brže. ;)

Nazad
Vrh Dno