Šta je novo?

HTC 8S i 8X Windows Phone 8 telefoni

Sve ono sto ste nabrajali da ne moze, polako se moze na WP, bt transfer, mass storage, sms back up, sms draft, group sms.....

Kakve epohalne mogućnosti :)
Sve što si nabrojao Android ima odavno, kao i prepotopski Symbian i Blackberry OS - a sms backup, group i draft postoje na telefonima još od 2001. godine uz napomenu da template-i za SMS ne postoje još uvek u fabričkom WP pakovanju - mora da se instalira dodatna aplikacija, a besplatne varijante nisu baš neke ;)
Najveća ironija je da opskurni MeeGo deluje kao zaokružena platforma naspram WP i sve ono što WP nije imao (i tek sada dobija) ova odlična platforma je imala u startu - samo što ga je Nokia, nažalost, sahranila pre nego što je i uspeo čestito da se pojavi na tržištu ;)

Kakve epohalne mogućnosti :)
Sve što si nabrojao Android ima odavno, kao i prepotopski Symbian i Blackberry OS - a sms backup, group i draft postoje na telefonima još od 2001. godine uz napomenu da template-i za SMS ne postoje još uvek u fabričkom WP pakovanju - mora da se instalira dodatna aplikacija, a besplatne varijante nisu baš neke ;)
Najveća ironija je da opskurni MeeGo deluje kao zaokružena platforma naspram WP i sve ono što WP nije imao (i tek sada dobija) ova odlična platforma je imala u startu - samo što ga je Nokia, nažalost, sahranila pre nego što je i uspeo čestito da se pojavi na tržištu ;)

Brt sve je to ok, ja se slazem s tim manama i nenormalno mi je da ih nema na WP, ali setite se samo prvih verzija androida.. A i pocinjete da idete sto kaze Telep u krajnosti, i za android i za WP.. Sms templete.. braaateee... Evo ja sam ti lepo rekao da mi je zao sto nemam kameru da snimam.. Znaci npr skrol u browseru na androidu i njegov zoom, zoom out, i isto to na WP8, pa onda vidi koliko je glatko to na WP, a koliko ruzno deluje na androidu, naravno poredeci isti hw.. Onda fb poruke ti stizu tamo gde i sve druge poruke, za mene, zlata vredno.. Jeste da je WP jos uvek sirov, sto bi se reklo, ali nije za bacanje ni kako radi, ni ono sto moze.. Naravno pod uslovom da ovi debeli idiJoti iz MS srede to sto ne moze..

Jedna od boljih definicija android fanova. Ali posle nekog vremena, dođu neke godine kad sve to dosadi, nema se vremena da se sve to čačka, ispravlja... Hoću da kad uzmem novi telefon podesim "5 stvari", sinhronizujem neki internet nalog i počnem da KORISTIM telefon.

Nego, kažeš nov live id nalog, zašto to?

Zbog greške c101a006, koja praktično znači da ne može da se skine nijedna aplikacija, uz obećavajuće "pokušajte kasnije", a to kasnije traje nedelju dana. Znači, desetak dana je skidanje aplikacija išlo bez problema, a onda odjednom ovo. Na netu postoji priličan broj ljudi sa ovom greškom, mnogo njih je iz Srbije, ali problem nije vezan samo za Srbiju. Navodno je problem vezan sa LIVE ID nalogom ( ako ih imaš više i sl ). U ovom slučaju postoji samo jedan nalog...ali greška se pojavila.
Izgleda da je jedino rešenje je hard reset uz prethodno formiranje novog naloga....Ako imaš neki bolji predlog vrlo sam rad da ga saslušam:)

Zbog greške c101a006, koja praktično znači da ne može da se skine nijedna aplikacija, uz obećavajuće "pokušajte kasnije", a to kasnije traje nedelju dana. Znači, desetak dana je skidanje aplikacija išlo bez problema, a onda odjednom ovo. Na netu postoji priličan broj ljudi sa ovom greškom, mnogo njih je iz Srbije, ali problem nije vezan samo za Srbiju. Navodno je problem vezan sa LIVE ID nalogom ( ako ih imaš više i sl ). U ovom slučaju postoji samo jedan nalog...ali greška se pojavila.
Izgleda da je jedino rešenje je hard reset uz prethodno formiranje novog naloga....Ako imaš neki bolji predlog vrlo sam rad da ga saslušam:)

A da probas da trazis novi onaj activation code.. ukoliko je to uopste potrebno za WP8...

Ne znam na šta misliš....Prilikom prvog podizanja sistema na 8x nije bio potreban nikakav activation code.

Ok, onda nista, posto je za WP7 potrebno da kontaktiras MS i da ti na osnovu tvog broja telefona daju activation code za store.. bez obzira sto imas nalog ne mozes da skidas app dok ne dobijes taj code, ali ocigledno da tu to izbacili sto je dobro..

Ok, onda nista, posto je za WP7 potrebno da kontaktiras MS i da ti na osnovu tvog broja telefona daju activation code za store.. bez obzira sto imas nalog ne mozes da skidas app dok ne dobijes taj code, ali ocigledno da tu to izbacili sto je dobro..

Ne da je dobro nego je fantastično:) Ovako malo, malo pa hard reset:smoke:

Evo šta mi prvo pada na pamet:
1. Softreset
2. Hardreset sa starim live id nalogom, ako već nisi probao
3. Resetuj ili promeni lozinku na live id nalogu, pa hardreset i novom (starom) lozinkom za live id.

PS
Nekada je bolje i hard reset nego da ostaneš bez decembra meseca, kao neki.;)

Poslednja izmena:
Evo šta mi prvo pada na pamet:
1. Softreset
2. Hardreset sa starim live id nalogom, ako već nisi probao
3. Resetuj ili promeni lozinku na live id nalogu, pa hardreset i novom (starom) lozinkom za live id.

PS
Nekada je bolje i hard reset nego da ostaneš bez decembra meseca, kao neki.;)

1. Probao...bez uspeha..
2. Probali drugi:D...opet im se pojavila greška
3. Da li to ima smisla ukoliko se opcija pod 2. nije pokazala uspešnim?

I još jedno pitanje...pošto sam newbie:)...Ukoliko postavim novi live id nalog...koliko je posle komplikovano sinhronizovati novi i stari nalog ( stari nalog je praktično glavna mail adresa, svo kontkti su tamo, preko nje se ulazi na FB..... )

1. Probao...bez uspeha..
2. Probali drugi:D...opet im se pojavila greška
3. Da li to ima smisla ukoliko se opcija pod 2. nije pokazala uspešnim?

I još jedno pitanje...pošto sam newbie:)...Ukoliko postavim novi live id nalog...koliko je posle komplikovano sinhronizovati novi i stari nalog ( stari nalog je praktično glavna mail adresa, svo kontkti su tamo, preko nje se ulazi na FB..... )

Ono što sam na brzinu video greška je navodno povezana sa nekim "sumljivim aktivnostima". Neki tip je navodno probao ovo pod 3. i prošlo mu je.
Mislim da sinhronizacija novog naloga sa FB nije problem, bitno je da možeš da se ulogiješ na FB.

@Marko1996:
Mane Androida koje si napbrojao nije mana vec OGROMNA prednost. Android imas na svim uredjajima i lakoca upotreba i fleksibilnost su ga doveli na to mesto. Danas za $50 mozes da kupis SmartTV dodatak za TV koji nije smart i da gledas HD filmove koje imas negde na mrezi.
Nije bitno da li UI kliza ili ne, ako telefon nije u mogucnosti da ti isporuci to sto ti treba. Da li telefon ima 16 ili 6 ili 1 jezgro uopste nije bitno za ocenu kvaliteta platforme. Android RADi i na jednom i vise jezgara i radi onoliko koliko je hardware ispod omogucio.
Moj (sada trenutno pokojni SGS2) je radio glatko bez trzanja, ako i ponekad zapne to nije nesto oko cega bi se uzbudjivao. Meni je bitno da kada dodjem kuci, sve nove slike koje sam uslikao tog dana su vec bekapovane na kucni racunar, mailovi stizu trenutno, viber, gtalk, google+, currents, ..

WP8 je izuzetno inferiorana platforma u svakom pogledu. Apsolutno nema nijednu jedinu prednost u odnosu na Android.

@jocic10:
Ako te nerviraju ikonice u Androidu imas WP launcher na gplay. Meni su zive kockice potpuno promasen koncept i za mobile i za desktop. Vreme ce pokazati sta ce prevagnuti.

ajde mogu da shvatim da ga imamo na televizorima i telefonima donekle i na fotoaparatima ali sta ce mi android na ves masini da necu mozda film da gledam dok s***m ili na frizideru da dok razmisljam sta da uzmem da jedem da odem caskom do fb-a msm stvarno :d
da nije bitno da ti kliza pa dobro ti ako volis da kad otvoris full sajt youtube i otkucas rec nabrzaka a on ocita tu rec posle 5 sekundi ili ponekad vise zavisi kako je raspolozen i naravno on meni nije isporucio to sto mi treba tj da mu ne kasni tastatura... evo moj tablet ima jedno jezgro i ako ides na youtube preko nekog browsera i on ti otvori u fulu on ne jedva kao stara baba secka video konkretno ne ali zato dok ja ubodem tu rec dok je otkucam znaci baguje kao stara kanta pa ga ja onda malo izboksujem ili udarim o krevet pa malo mu se povrati pamet :D evo kada sam ga bio intenzivno koristio dok sam sklapao komp i kupovao delove znaci nekih mesec ipo dana on se svaki dan resetova bar jednom a nekad bogme i po pet sest puta znaci sam od sebe, onda bagovao samo tako znaci nisam znao sta da radim dal da ga nosim telenoru ili da ga boksujem ipak sam se odlucio da ga boksujem pa je nekako izdrzao i evo sad radi nekako ali i dalje ima problema... pa ja koliko znam wp7.5 ili 7.8 radi na bednom snapdragon s1 na 1ghz i adreno 200gpu a taj isti hardware poseduje moj tablet i istu rezoluciju tj 800x480 i 512mb rama i nisam video da se neko zalio na bagovanje na wp7.5/8...
sgs 2 jeste dobar telefon i retko kada on moze da zabaguje ali on kada je izasao kostao je kao sada s3 znaci kao sam djavo i normalno da nista nije seckalo na njemu dok npr wp telefoni su uveliko pojeftinili tako da ono ipak samo vidi koliko samsung trosi na reklame pa ti vidi zbog cega je bilo koji galaxy telefon popularan i naravno android s njime...

a sto se launchera tice to ja napravljeno vise da bude staticki samo je jedna kockica live tj dve kontakti i fotke i nista ne mozes da podesavas tako da ono nije bas neka replika ali moze posluziti :) ali stojim iza reci da android nece glatko raditi ako nema mnogo jak hardware i da ne kosta ispod 400 eur ( novi telefoni ) ne racunam google nexus jer se to vise subvencionise od strane googla jer svi znate da taj telefon ne bi kostao ispod 500 eur da je LG udario cenu :)

@Marko ajde malo ti pročitaj "literaturu" ne vredi ti objasnjavati, jer ti ne razumeš... Sta ce mi android na veš mašini? Pa mozda sinhronizacija da mi javi kad je završila i da znam sve... Podgrejem jelo, spustim roletne, upalim TV, sve lepo telefonom i uštediš gomilu vremena nego li skakutanje po kući...

Nece, ako bude JB i za njih, bice 60fps. :D

@Marko ajde malo ti pročitaj "literaturu" ne vredi ti objasnjavati, jer ti ne razumeš... Sta ce mi android na veš mašini? Pa mozda sinhronizacija da mi javi kad je završila i da znam sve... Podgrejem jelo, spustim roletne, upalim TV, sve lepo telefonom i uštediš gomilu vremena nego li skakutanje po kući...

ja koliko znam ti kad ukljucis danas masinu ti si uglavnom kod kuce i cekas da zavrsi jel da ?? a ja koliko znam i ove "glupe" masine mogu da se nameste za koliko vremena da zavrse a i piste kada zavrse e sad jedino ako ne mozes da
cujes sto je nesto drugo... ali za roletne si pobedio jos
tu android da ugrade e onda ce kuca biti pametnija od nas samih jos samo kad
bi se sama cistila i usisavala gde bi nam kraj bio :d tako da ono sigurno manje
znam materiju od vas ipak sam ovde medju najmladjima a vi ste uglavnom
ljudi od preko 20 i vise godina tako da ono iskustvo je na vasoj strani :) ali one druge cinjenice koje sam rekao iza toga stojim jer ovo oko ves masine i frizidera je samo jedna :)

Marko to sto je android na tolikom broju uredjaja nije losa stvar, jer ces moci da ostvarujes interakciju, a bas na to ide i MS sa WP8.. Tako da nije to ono sto je lose kod androida, vec sto su dozovlili da stavljaju kojekakve sensove, touch home-ove i razne skarabudzene i natrpane launchere, pa telefoni umesto da rade kao podmazani, oni baguju vrlo cesto.. Dok se kod WP zna to je sto je, izvolite napravite hw kakav mi zahtevamo i prodajte.. Zato wp radi toliko tecno, cak kada se poredi sa iOS 5.1.1, WP7 radi lepse.. A uporedite android iz 2010. i WP7 valjda tada bese izasao, a sredinom 2011. je lansiran Mango, poredjenje deluje smesno.. I jedan i drugi su radili bolje od tadasnjeg androida, dok je google sa JB napravio poprilican iskorak napred i na wp8 je sad da se pokaze.. Ali su i tada WP7 i sada WP8 imali mane, tada je WP7 mnogo toga nedostajalo, sada je nesto od toga sredjeno, ali ostaje bolni polu prazni market.. Npr meni ne fali nista, sve sto mi je trebalo ima na store-u, ali ocigledno da ljudima nesto fali.. Mada prosecnom korisniku nzm sta bi trebalo toliko (B92, RS servis, Cineplexxx Srbija,Facebook, foursquare, look n type (genijalna app, nisam je imao ranije na android uredjajima), office, nokia komplet app,skydrive, tunein, tunewiki, twitter,viber,skype, youtube, accu weather.. .. Igrice skidam narodne .xap i instaliram sta mi treba, ali mi u principu ne treba jer ne igram igrice na tel..

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne znam kakve vi Android telefone koristite - ja sam imao Nexus One sa CM 7.2 (dakle custom ROM) i sve što mi se od bagovanja desilo je da je dva puta crashovao ADWlauncer (prava tragedija :smoke:)
Pre toga sam imao prilike da koristim više puta HTC Magic koji je radio super sa matorim 1.5 softverom, a kada je flešnut Froyo 2.2 takođe je radio dobro sem što je znao ponekad da uspori (mislim da je samo po sebi odlično što telefon iz 2009. godine koji ima skromni procesorčić na 500Mhz može da potera Froyo i Gingerbread koji rade više nego odlično)
Kada kupuješ Android koji nov košta 150e ili niže pa sasvim je razumljivo da neće raditi isto kao onaj od 400e - koliko para toliko muzike, kao što ni jeftini WP telefoni ne nude isto iskustvo kao skuplji modeli (pa čak je i MS sa Tango updateom morao da obori specifikaciju na 256MB RAM-a upravo zbog toga da bi WP mogao da se nađe i na jeftinijim modelima)
Drugo, da si ti meni živ i zdrav kada su se pojavili prvi WP telefoni i oni su koštali papreno, kao i Galaxy S2 - pa sećam se da je Lumia 800 koštala prilično papreno, tipa 500e, otprilike koliko i Galaxy S2 koji je za klasu bolji telefon
Treće, istina MetroUI radi lepo i glatko, ali i na WP ima problema - evo vidim pominje se problem sa Live nalogom, ja sam imao problem sa Refresh Marketplace aplikacijom i Marketom, a jednom mi se desilo da se IE mobile ugasio sam od sebe, pa ti gledaj ;)

Poslednja izmena:
Brt androidi 1.5, 1.6 sve do neke verzije 2.3 nisu radili kako treba i nemoj da se lazemo.. Znaci bilo je milion bagova, od toga da mi ne radi market, da se primecuje lag u skrolovanju, lag u zumiranju, da negde jednostavno, zabode zamrzne se, restartuje, ali kad koristis to jednostavno i ne primecujes i nije ti bitno, ja lepo kazem, jeste android postao ozbiljan OS sa ICS-om, a jos vise sa JB, ali o ranijim verzijama ne vredi trositi reci..

Pa evo primer, imao sam skoro Galaxy tab 7+ P6200, uzeo sam ga od Milana ovde sa foruma i bio je ICS na njemu, nesto sam ga cacka i brikovao, pa sam morao da vracam Honeycomb 3.2, da li ti znas kako to OCAAAAJNO radi u odnosu na 4.0.4 ... A 3.2 je najavljivan kao ultra brzi i stabilniji od dotadasnjih 2.x.x koji su bili na tablet racunarima a nisu bili namenjeni za njih.. I kao sto vidis ovo nije android koji kosta 150e niti sam kupovao nove telefone, vec sam uvek uzivao one koje su ljudi uzimali od operatera pa prodavali, nisam lud da `ranim ove lopove.. A kazem ti imas lumiu, stavi android sa slicnim hw i odradi ono sto sam rekao samo otvori browser i koristi uporedo jedno 10-15 min, pa uporedi iskustvo na jednom i na drugom..

Ja stvarno ne znam kakve vi Android telefone koristite - ja sam imao Nexus One sa CM 7.2 (dakle custom ROM) i sve što mi se od bagovanja desilo je da je dva puta crashovao ADWlauncer (prava tragedija :smoke:)
Pre toga sam imao prilike da koristim više puta HTC Magic koji je radio super sa matorim 1.5 softverom, a kada je flešnut Froyo 2.2 takođe je radio dobro sem što je znao ponekad da uspori (mislim da je samo po sebi odlično što telefon iz 2009. godine koji ima skromni procesorčić na 500Mhz može da potera Froyo i Gingerbread koji rade više nego odlično)
Kada kupuješ Android koji nov košta 150e ili niže pa sasvim je razumljivo da neće raditi isto kao onaj od 400e - koliko para toliko muzike, kao što ni jeftini WP telefoni ne nude isto iskustvo kao skuplji modeli (pa čak je i MS sa Tango updateom morao da obori specifikaciju na 256MB RAM-a upravo zbog toga da bi WP mogao da se nađe i na jeftinijim modelima)
Drugo, da si ti meni živ i zdrav kada su se pojavili prvi WP telefoni i oni su koštali papreno, kao i Galaxy S2 - pa sećam se da je Lumia 800 koštala prilično papreno, tipa 500e, otprilike koliko i Galaxy S2 koji je za klasu bolji telefon
Treće, istina MetroUI radi lepo i glatko, ali i na WP ima problema - evo vidim pominje se problem sa Live nalogom, ja sam imao problem sa Refresh Marketplace aplikacijom i Marketom, a jednom mi se desilo da se IE mobile ugasio sam od sebe, pa ti gledaj ;)

u redu ajde pogresio sam da se on stavlja na svakojake uredjaje u redu moja greska priznajem... a sto se cene tice evo sad mozes novu lumiu 800 da kupis za 210 eur a mogao si I pre izlaska wp8 telefona sto je znatno ispod cene sgs2 koji evo bas sam pogledao kosta 474 eur a polovan neces naci za ispod 300 osim ako nije stariji od 6 I vise meseci ili zakljucan na neku mrezu ili ako je neki specifican prodavac... pa ima niko nije rekao da nema mislim dok se sve to ne ispravi ko zna koliko ce proci vremena a i meni se desava na Huawei s7 slim koji itekako ima hardware za 2.2 tj sve je na stock nit rutovan nit ubacen custom rom pa mi zabaguje tj vise programa dozivi force close plus resetovanja sama od sebe I razne druge gluposti... ali vidis oni su oborili specifikacije da bi to glatko radilo naravno ne npr kao na lumia 900 ili 800 ali svejedno brzina ucitavanja mnogo bolja nego kod androida za isti novac mislim nije fora po specifikacijama porediti uredjaj od 400 I vise eur I od 200 I kusur eur kao sto I sam kazes koliko para toliko muzike zar, ne :) I jeste mozda su bili preskupi ali su I zato brzo pojeftinili od samsung omnie pa do nokia lumia serije...

Evo pogledajte direktno poredjenje wp8 vs android

Poslednja izmena:
Sta vredi sto je brz kad nema aplikacija.
Dzaba sva brzina na svetu,bolje onda uzeti ios,bar imas normalan appstore i jailbreak.
Da se razumemo,ja planiram da uzmem wp8 jer imam nexus 7 i android telefon mi nije neophodan,ali ko ima samo telefon,wp pored androida nema sta da trazi realno.
Mozda za jedno godinu dve,ali sada je daleko iza.

Dobro ajde napisite mi sta vama treba od app a nema.. Ja napisah ono sto je meni trebalo i sto sam skinuo.. Jel mogu da cujem sta vi vec koristite a nema na win store-u ??

Sta vredi sto je brz kad nema aplikacija.
Dzaba sva brzina na svetu,bolje onda uzeti ios,bar imas normalan appstore i jailbreak.
Da se razumemo,ja planiram da uzmem wp8 jer imam nexus 7 i android telefon mi nije neophodan,ali ko ima samo telefon,wp pored androida nema sta da trazi realno.
Mozda za jedno godinu dve,ali sada je daleko iza.

ja sam jos odavno rekao da su 50 najpopularnijh aplikacija za android I ios vec portovane na wp8 plus evo I b92 je objavio za Win8 svoju aplikaciju pa ce I blic I polako do sredine sledece godine ce biti sigurno bolje stanje sto se aplikacija tice :)

Tapatalk mi je must have a citao sam da toga nema.
Nisam imao wp pa da znam sta mi fali od aplikacija,ali cim budem javicu vam ovde.
Da je sve isto kao na androidu svi bi ga zamenili za wp jer je jelte mnogo brzi?:)
Ja kazem da trenutno wp8 nema sta da trazi pored androida a za kasnije niko ne moze znati,i ja bih voleo da se proguraju pa da imamo veci izbor uredjaja.

Tapatalk mi je must have a citao sam da toga nema.
Nisam imao wp pa da znam sta mi fali od aplikacija,ali cim budem javicu vam ovde.
Da je sve isto kao na androidu svi bi ga zamenili za wp jer je jelte mnogo brzi?:)
Ja kazem da trenutno wp8 nema sta da trazi pored androida a za kasnije niko ne moze znati,i ja bih voleo da se proguraju pa da imamo veci izbor uredjaja.

Pa da, ko zna kakav bi android i danas bio da nije morao da vodi bitku sa glatkim iOS.. :) Eto ja sam gore napisao sta ja koristim, mozda sad ima jos ponesto sto mi fali, npr fali mi muzicki plejer, jer ne volim da moram pesmu drzeci dugme, nazalost na WP7 nema playera, ali ce ih biti za WP8.. Ostalo je tu i zavrsava posao, cak sto rece Mare app za B92 je puno lepsa i bolja od one na androidu (subjektivni osecaj) ..

Manje-vise za aplikacije, mene UI iritira. Nije mi jasno kako uopste mozete da gledate u taj sumanuto ruzni UI dizajn i nikada gori koncept za mobilne telefone.

Manje-vise za aplikacije, mene UI iritira. Nije mi jasno kako uopste mozete da gledate u taj sumanuto ruzni UI dizajn i nikada gori koncept za mobilne telefone.

To je subjektivno, meni je UI svakako veliki plus WP8 uredjaja

Nazad
Vrh Dno