Koristim HTC 8S par dana, moji utisci su sljedeći:
Brz OS, odlična integracija Office-a kao i singronizacija naloga. Naizgled prelijep.
Mane:
1. Nema notifikacija
2. Bezličan i razočaravajući font koji ne odražava ozbiljnost kakvu bi trebao imati jedan "pametni" telefon. Sve je pisano naprimjer malim slovima...
3. Razočaravajuća potvrda o ispuruci sms-a. Kao kod telefona prije 10 godina, u vidu nove poruke. Razočaravajuće. Trebali su staviti samo kvačicu kad je isporučena.
4. Nema brojača poziva, poruka i podataka.
Mane marketa:
1. Nema kvalitetne navigacije poput IGO
2. Nema kvalitetnog brojača poziva, poruka i internet prenosa poput "Phone Usage" na androidu
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jupiterapps.phoneusage&hl=sr
3. Neozbiljno pisane aplikacije za WP8
I da, broj aplikacija na marketu je nebitan. Bitno je da su aplikacije kvalitetne, ali sam interfejs WP8 aplikacija je do bola pojednostavljan. Kao da smo teletabisi. Sad mi nedostaje androidov market...
Ako nešto ne urade kroz naredni update, čekam prvu priliku da na HTC 8S instaliram Android!!!
I NE MOGU SA SHVATIM DA NE MOGU DA PROVJERIM KOLIKO IMAM MINUTA POZIVA, KOLIKO SAM PORUKA POSLAO I KOLIKO PODATAKA PRIMIO... PA ŠTA JE OVO????
P.S. Mislim da je Nokia napravila Veeeliku grešku kad se okrenula WP, jer je Microsoft bezobrazno neodgovoran i spor. Pretpostavljam da će i developeri odustati od WP8 ako se Microsoft ne uozbilji. Meni je stvarno trebala promjena jer Android koristim od verzije 1.6, ali ovo što sam vidjeo u WP8, strahovito živcira. Sve to jesu sitnice, ali sitnice i čine život...