Šta je novo?

HTC 8S i 8X Windows Phone 8 telefoni

Cisto sumnjam da bi neko kupio WP8 da bi se na njemu igrao. Za to sluzi Android. Isto tako sumnjam da ce se pojaviti program koji nece moci raditi bez 1gb.

Cisto sumnjam da bi neko kupio WP8 da bi se na njemu igrao. Za to sluzi Android. Isto tako sumnjam da ce se pojaviti program koji nece moci raditi bez 1gb.

Pitanje je, mada mislim da su samo igrice naj zahtevnije ;)

I ja se nadam da je tako. Na Lumia 610 ne rade recimo Skype i Navigon. Nadam se da nece napraviti istu gresku

I ja se nadam da je tako. Na Lumia 610 ne rade recimo Skype i Navigon. Nadam se da nece napraviti istu gresku

Ja sam probao Skype i razbija kako radi međutim, čitao sam da ljudi imaju problema sa Navigonom koji su kupili. Jedva da prođe instalacija ali isključivo zbog malo RAMa i nemogućnosti da se aplikacija instalira na mSD...

@telep
Ma vidis da je wp8 samo za developere i napredne korisnike,a android je za nas koji se samo igramo i nista drugo ne radimo na elefonu :)

Pa vidim, reći tako nesto i imati xbox sta god u telefonu, ne znam.

Nemoj da se ljutis ali ovo je jako glupa izjava.
Aposlutno netacno. Onaj ko zna sta je WP7 ili 8 sigurno zna da se nece naigrati. Onaj ko hoce da ima telefon koji radi onako tu-i-tamo fino i koji ima dobrih igara taj ce da kupi android.

@ChobbyNS
Nesto si pomesao. Neki od vas "naprednih" je rekao da je WP8 rupa i da je android za advanced...

Aposlutno netacno. Onaj ko zna sta je WP7 ili 8 sigurno zna da se nece naigrati. Onaj ko hoce da ima telefon koji radi onako tu-i-tamo fino i koji ima dobrih igara taj ce da kupi android.

Pa nije to zato što je WP poslovno orijentisana platforma, nego niko ne želi da pravi igre za tako malo broj korisnika. Mislim zašto bi imao integraciju sa Xbox-om da MS ne želi da WP postane igračka platforma.

Neogeo brate, kazi razlog prodaje 8s ? Da li je u pitanju boja sivo-zelena ili je u pitanju nedostatak memorije ?

Poslednja izmena:
Neogeo brate, kazi razlog prodaje 8s ? Da li je u pitanju boja sivo-zelena ili je u pitanju nedostatak memorije ?

1. Sivo-zelena boja (***, ko me tero da uzimam istu, mislio sam da ću se navići)
2. Bolje 230€ u dzepu (i možda Omnia 7 za sada)
3. Nedostatak memorije, možda, mada još uvek nisam osetio pomanjkanje
4. Šta ako developeri odbace fon kao što su odbacili LG E900 koji je extra za ono koliko košta i koliko nudi
5. Isti glupavi nedostaci (softverski) kao na WP7
6. ...

Hoće li neko da se menja ili da ga kupi??? :D

Poslednja izmena:
Je l' imate neki case da preporučite za 8s, a da ima da se kupi kod nas?

Uzeh devojci 8S sivo zeleni. Fali tu dosta opcija, wp lepo radi (nije me impresioniralo gore dole, izgleda i malo previše jednostavno, ma isto dođe, gore dole na jednom ili levo desno, stvar navike), sada sebi ne bih uzeo wp dok ne prođe nekoliko verzija da bude unapređen. Devojci ne treba navigacija pa joj to nije minus. Ono što me malo nervira je lag kada se otključava displej, ne upali se displej odmah po pristisku tastera već ima mali lag oko 1sek. čekanja (mada moja devojka to ne provaljuje, njoj se sviđa boja).

Jel neko probao kako funkcionisu Bing mape na WP8, ne mogu da provalim kako da nadjem neku ulicu u gradu kroz pretragu, uvek mi izbaci da nije nasao navedenu adresu. Skinuo sam mapu Srbije i nadjem ulicu kretanjem po ekranu ali kroz pretragu nista :(

PITANJE ?:

Skinuo sam aplikaciju sa Windowsphone marketa (preko PCa)i izabrao opciju da je snimim na PC. Nakon toga prebacim aplikaciju na mSD, pokrenem Store sa početnog ekrana telefona ali nigde, i bukvalno nigde, nemam opciju da koja mi nudi da izaberem mSD karticu i da sa nje pokrenem instalaciju aplikacije!!!
Screenshot_4.jpg
Sve je oprobano po njihovom uputstvo ali bezuspešno.

Nasuprot tome, kada na fonu pokrenem Wndowsphone market i odatle poželim da skinem aplikaciju, nigde na telefonu ne donijem opciju da istu sačuvam na mSD karticu...
Screenshot_6.jpg

Može li mi neko pomoći oko ovoga ???

Imam i ja pitanje...:)

Kako da sačuvam telefonske kontakte iz WP8 telefona na pc..?

Znači, zanimaju me obični telefonski kontakti..ništa više....

Po meni treba sacekati jos malo vremena da se taj Windows OS malo stabilizuje sto se tice aplikacija..

Ni ka ko.
Prosto i jednostavno :(.

Samo preko Live naloga...

Pazi..već sam počeo da o sebi razmišljam kao o najvećem ******u...ali.....
Ja kada odem na live nalog ( preko pc-ja ) on mi ne nudi nikakvu mogućnost za sinhronizaciju.....
Da li bi neko mogao, korak po korak, da mi objasni kako da sačuvam kontakte ( bilo gde ) a da kasnije mogu da ih vratim.....
Hvala....:)

Ajd' i ja malo da se ukljucim...

PITANJE ?:
Skinuo sam aplikaciju sa Windowsphone marketa (preko PCa)i izabrao opciju da je snimim na PC. Nakon toga prebacim aplikaciju na mSD, pokrenem Store sa početnog ekrana telefona ali nigde, i bukvalno nigde, nemam opciju da koja mi nudi da izaberem mSD karticu i da sa nje pokrenem instalaciju aplikacije!!!

Sve je oprobano po njihovom uputstvo ali bezuspešno.

Nasuprot tome, kada na fonu pokrenem Wndowsphone market i odatle poželim da skinem aplikaciju, nigde na telefonu ne donijem opciju da istu sačuvam na mSD karticu. Može li mi neko pomoći oko ovoga ???

Aplikacija koju si skinuo sa windowsphone.com i prebacio na mSD pojavice se na Store>SD card, kao poslednja opcija u nizu HTC Apps, apps, games. Naravno, potrebno je da fon 1-2x restartujes ili se malo duze strpis :)

Imam i ja pitanje...:)

Kako da sačuvam telefonske kontakte iz WP8 telefona na pc..?

Znači, zanimaju me obični telefonski kontakti..ništa više....

Na kompu mozes da sacuvas .csv fajl sa svim kontaktima iz fona. To ces uraditi tako sto ces koristiti opciju na svom live nalogu Manage>Export.

Ja kada odem na live nalog ( preko pc-ja ) on mi ne nudi nikakvu mogućnost za sinhronizaciju.....
Da li bi neko mogao, korak po korak, da mi objasni kako da sačuvam kontakte ( bilo gde ) a da kasnije mogu da ih vratim.....
Hvala....:)

Sinhronizaciju kontakata sa live nalogom iniciras sa fona - Settings>email+account>tvoj nalog>sync

-----------------

PS. Da dodam da mi se jutros prilikom namere da skinem Angry Birds dogodio "cuveni" Error: c101a006
Posle toga Store vise ne funkcionise, jedina opcija je hard reset i novi nalog.

Poslednja izmena:
PS. Da dodam da mi se jutros prilikom namere da skinem Angry Birds dogodio "cuveni" Error: c101a006

Kakav uzas....Trebace vremena da se sve lepo ispegla. Do tada WP7.8, kasnije naravno sledi pravi WP8 :)

Ajd' i ja malo da se ukljucim...

Aplikacija koju si skinuo sa windowsphone.com i prebacio na mSD pojavice se na Store>SD card, kao poslednja opcija u nizu HTC Apps, apps, games. Naravno, potrebno je da fon 1-2x restartujes ili se malo duze strpis :)

Na kompu mozes da sacuvas .csv fajl sa svim kontaktima iz fona. To ces uraditi tako sto ces koristiti opciju na svom live nalogu Manage>Export.

Sinhronizaciju kontakata sa live nalogom iniciras sa fona - Settings>email+account>tvoj nalog>sync

-----------------

Čekam je već 3 dana da se pojavi :( :( :(

Poslednja izmena:
Sređeno za instalaciju sa mSD.
Treba na mSD napraviti Downloads folder u koji se ubace .xap fajlovi sa marketa i tek se onda pod Store - pojavi SD card opcija i pod njom se nalaze aplikacije kompatibilne sa marketom (nema mi onih nekompatibilnih)...!

Poslednja izmena:
Kakav uzas....Trebace vremena da se sve lepo ispegla. Do tada WP7.8, kasnije naravno sledi pravi WP8 :)

Pa dobro sad, uzas mozda nije bas najprikladnija rec... USA & EU korisnici uglavnom nemaju problema, cak npr. izborom CRO za Country/Region mogucnost da se pojavi ovaj error svedena je na minimum. Koliko sam uspeo da istrazim, iako se MS po tom pitanju zvanicno uopste ne oglasava, a saveti podrske im se svode na "uradite hard reset fona i sve ce biti ok" problem je vezan za pristup XBOX-u i to u trenutku kada korisnik zeli da kupi ili jednostavno isproba igricu koja se inace placa, a distribuira se preko XBOX-a.

Sređeno za instalaciju sa mSD.
Treba na mSD napraviti Downloads folder u koji se ubace .xap fajlovi sa marketa i tek se onda pod Store - pojavi SD card opcija i pod njom se nalaze aplikacije kompatibilne sa marketom (nema mi onih nekompatibilnih)...!

Nisam tako radio. Snimio u root kartice, bez ubacivanja u bilo koji folder, pojavilo se relativno brzo u store-u i to sve aplikacije koje sam ubacio. Jedino sto su nekompatibilne bile "posivljene"...

Pa dobro sad, uzas mozda nije bas najprikladnija rec... USA & EU korisnici uglavnom nemaju problema, cak npr. izborom CRO za Country/Region mogucnost da se pojavi ovaj error svedena je na minimum. Koliko sam uspeo da istrazim, iako se MS po tom pitanju zvanicno uopste ne oglasava, a saveti podrske im se svode na "uradite hard reset fona i sve ce biti ok" problem je vezan za pristup XBOX-u i to u trenutku kada korisnik zeli da kupi ili jednostavno isproba igricu koja se inace placa, a distribuira se preko XBOX-a.

Nisam tako radio. Snimio u root kartice, bez ubacivanja u bilo koji folder, pojavilo se relativno brzo u store-u i to sve aplikacije koje sam ubacio. Jedino sto su nekompatibilne bile "posivljene"...

Kod mene nije htelo da radi dok nisam otvorio Downloads folder ali mi i dalje ne vidi nekompatibilne apps koje se takođe nalaze u istom folderu... :(

Evo par utisaka i od mene skorašnjeg HTC8s-ovca.....Kada sam rešio da zamenim svoj savršeni Nokia 5800 iz 2008-me, koji je imao sve još tada, nisam ni slutio da to neće biti samo jedna fensi zamena telefona već da ću dobiti novo čedo na koje ću malo-malo bacati pogled dok leži na stolu između mene i televizora i diviti mu se. S početka korišćenja sa svojim starim live nalogom i ja sam imao problem sa instalacijom aplikacija i greskom c101a006 koja me je izluđivala :wall:, pa sam napravio nov UK nalog i sve je proradilo.:banana: Čak i sa UK nalogom sam uspeo da instaliram naše aplikacije .RS servis (ko nije probao obavezno mora), Moj Vip.... Onda je postojala problematika oko uvoza kontakata, a to sam rešio importovanjem csv-a u gmail nalog nakon čega jednostavnim kreiranjem naloga u fonu kontakti budu usisani (naravno može i preko live naloga). Kalendar i potsetnike sinhronizujem sa live nalogom, a mejlovi su sa yahoo. Priznajem mnogo izmešanih naloga ali to ovaj sistem izvanredno spaja tako da se to i neprimećuje. Facebook nalog će vam u ovom uređaju doneti da čim uđete u kontakt neke osobe vidite njegove postove, statuse i sve foto albume. Skydrive je takođe doprineo integraciji slika i dokumenata. Tako da tek sada mogu da osetim prave čari Cloud-a, sve je uvezano i lako dostupno, a ništa nije u telefonu od ličnih stvari. Za sada jedino što bi MS trebao da omogući je instalacija app na SD karticu kako bi kapacitet interne memorije bilo kog WP8 bio nebitan(simbian ima ovu opciju pobogu) i da reši ovaj bug sa live account-om.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno