Šta je novo?

HTC 8S i 8X Windows Phone 8 telefoni

Za kupovinu novog telefona stavi na papir šta očekuješ od istog, šta ti je bitno…pa odluči. Kod kuće i na poslu koristim Windows pa mi je i logičan izbor bio WP telefon i nisam pogrešio. HTC ima zvaničnog predstavnika u Srbiji, odličan servis (iz ličnog iskustva) i uz garanciju od 2 god. siguran ti je telefon.
Možda nisam bio baš najjasniji za WP prodavnicu ali korisnici u Srbiji je, još uvek, ne mogu koristiti za kupovinu (barem ne zvanično), besplatne naravno bez problema. Inače, koristim otključan HTC HD2 sa WP7.8, i hotmail nalog za koji je vezana Intezina Master kartica (obična kreditna), još iz vremena WM6.5.

Dakle SK i Mondo ne govore istinu kada kazu da mozemo da kupujemo "normalno" u storu sa WP8?

Hvala

Da...ažuriranje je stiglo i kod nas...."Telenorov" 8x ažuriran pre nekoliko sati;)

Da...ažuriranje je stiglo i kod nas...."Telenorov" 8x ažuriran pre nekoliko sati;)

Nema vise nas, vas, njih.. :) Telenor ne radi nikakve modifikacije na WP uredjajima (i da hoce ne sme) kao ni proizvodjaci, tako da je situacija kao sa nexusima.. :)

Inace Mihajlo kakvo je iskustvo posle update-a, ima li neke razlike?

Koliko vidim na WPC forumu, korisnici Verizon i T-mobil mreže nisu dobili update....mada verovatno to ima veze sa time da su 8X telefoni malo modifikovani za US tržište.

Telefon nije moj, kupio sam ga sinu i u pravu si, on se zove Mihailo:D

WiFi radi i kada je telefon zaključan i da možeš na poziv da odgovoriš textom ( ono " na sastnku sam " i sl ), to je bar ono što mi je sin prijavio kao novotarije.... njega to toliko i ne zanima....važno mu je da je zvuk odličan i to je to:)

Poslednja izmena:
Koja je neka realna doplata koju bih morao dati za 8x?
Menjao bih moj gnex star 2 meseca sa garancijom i u odlicnom stanju za ovaj htc.
Nije da sam nezadovoljan androidom,cak naprotiv,ali imam nexus 7 pa mi se tel sveo na zvanje i porukanje a zato bi wp posluzio ekstra + da probam i nesto novo:)
Hvala na odgovorima:)

HTX 8X ima da se nabavi i van VIPA i to u poznatim radnjma, dakle ne oglasi i sl... (google it :) ) ali mu je cena po meni dosta visoka...oko 75.000,00.

Ma to je van svake pameti dati 75.000 za taj telefon.
Mene interesuje kolika mu moze biti cena na oglasima da znam koliko doplate da spremim,ali nigde ne mogu da ga nadjem.

Ma to je van svake pameti dati 75.000 za taj telefon.
Mene interesuje kolika mu moze biti cena na oglasima da znam koliko doplate da spremim,ali nigde ne mogu da ga nadjem.

koliko sam video krece se od 300-380 . . ti vidi koliko cenis tvoj telefon, pa doplati ostatak . . Milsim da ima ovde na forumu neki na oglasima..

koliko sam video krece se od 300-380 . . ti vidi koliko cenis tvoj telefon, pa doplati ostatak . . Milsim da ima ovde na forumu neki na oglasima..

Taj je prodat za 300.
Moj gnex je u mint stanju,sa komplet opremom i garancijom,mislim da je 50-60 jevara korektna doplata,to jest ne dam vise:)

HTC 8S je 210e na oglasima pa realno je da 8X bude oko 300-350max...

Negoo, šta mislite, vredi li čekati Lumia 620 ili pazariti 8S ???

Kad vec raspravljamo o HTC telefonima kada bi se 8x poredio sa Lumiom 820/920 sta mislite koji je bolji ?? :)

Zavisi dal ti odgovara velicina ekrana jer je na 620 3.8 dok na 8s je 4 inca mada i estetika igra ulogu ali ono sta god da uzmes radice kao podmazano jer imaju iste procesore na po 1 Ghz i 512 mb rama :)

Poslednja izmena:
Kad vec raspravljamo o HT telefonima kada bi se 8x poredio sa Lumiom 820/920 sta mislite koji je bolji ?? :)

Lumia naravno.. :D

X8 pre moze da se poredi sa 820, a ne sa 920, tako da kada je vrh ponude HTC-a i Nokie u pitanju, onda je Nokia u prednosti..

Poslednja izmena:
Kad vec raspravljamo o HTC telefonima kada bi se 8x poredio sa Lumiom 820/920 sta mislite koji je bolji ?? :)

Zavisi dal ti odgovara velicina ekrana jer je na 620 3.8 dok na 8s je 4 inca mada i estetika igra ulogu ali ono sta god da uzmes radice kao podmazano jer imaju iste procesore na po 1 Ghz i 512 mb rama :)

Hmh... Kod Nokije je sigurno bolja kamerica samo me buni količina RAMa od 512MB koja je manja u odnosu na skuplju braću. Veličina displeja od 4" je taman za yep.

Posle 100% odluke da uzmem android, predomislih se ipak u korist WP8. Danas idem po HTC 8S u VIP. Uz moj paket smart 700, izadje 150e na 6 rata. Veoma povoljno.

Razlog za promenu misljena je iskustvo sa 8X koji sam onako temeljno procesljao kod drugara u poslednjih 4-5 dana.
Ja sam prosto odusevljen iskustvom koje wp sistem nudi, jednostavno to je ono sto meni treba. Ta fluidnost i jednostavnost je pravo osvezenje u odnosu na android i iphone koji sam do sada imao. Dok radim na njemu imam slican osecaj kao pre 5 godina kad sam prvi put video IOS.
Nazalost 8X, iako skoro pa savrsen po svemu, je previse skup.

8S je prava mera. Nokia 820 je jako skup i kabast telefon sa prilicno losim ekranom male rezolucije, a 620 je opet ograniceniji u dosta stvari. Da ne govorim da je 8S jedan od najlepsih smart telefona koji sam ikada video... :whip:

Pogledajte samo dizajn telefona
http://www.theverge.com/2012/12/11/3750886/htc-windows-phone-8s-review

Poslednja izmena:
ljudi da ja vas pitam posto na leto mi istice ugovor od tableta iz potpisa a posto bih produzio ugovor sa telenorom jer imam pogodnost da placam ( moja keva :D ) na 6 rata preko racuna tj bez cekova jer odakle mojoj kevi 6 cekova :d pa bih ostao na telenoru jer mi je i sadasnja kartica na telenoru vec nekih 10-tak meseci i sad ne znam uzeti ponovo neki drugi tablet sa internetom ali mi se ne svidja da budem vezan 3 godine ili uzeti neki telefon do paketa pis 1000 tj neki wp8 telefon :) tj sta bi vi uradili da ste na mom mestu ?? :)

Lumia naravno.. :D

X8 pre moze da se poredi sa 820, a ne sa 920, tako da kada je vrh ponude HTC-a i Nokie u pitanju, onda je Nokia u prednosti..

Promaster, da li iole bacio pogled na specifikacije ova dva fona pre nego što si izneo tvoje „navijačko” mišljenje?

8x i lumia 920 su toliko slični da ih dele samo detalji tipa 50gr i 200mah u korist Nokie, odnosno 0,6 MPa na prednjoj kameri u korist HTC-a...
Sve ostale karakteristike si identične, te ostaje lična slobodu prema modelu odnosno proizvođaču...

A sto ne pozoves Telenor pa pitas njih

sta da ih pitam " izvinite dvoimim se sta da uzmem na leto kad mi istekne ugovor od tableta tj ne znam dal da uzmem telefon ili da uzmem tablet pomognite mi " neka ipak necu :D mislio sam da ste na mom mestu i da vam istice sta bi uzeli tablet ili telefon ?? :)

Pa sta ce ti tablet ako vec imas jedan?
Bolje uzmi neki telefon,moje misljenje.

Koliko vidim na WPC forumu, korisnici Verizon i T-mobil mreže nisu dobili update....mada verovatno to ima veze sa time da su 8X telefoni malo modifikovani za US tržište.

Telefon nije moj, kupio sam ga sinu i u pravu si, on se zove Mihailo:D

WiFi radi i kada je telefon zaključan i da možeš na poziv da odgovoriš textom ( ono " na sastnku sam " i sl ), to je bar ono što mi je sin prijavio kao novotarije.... njega to toliko i ne zanima....važno mu je da je zvuk odličan i to je to:)

Da li ima i FM radio?

Pa sta ce ti tablet ako vec imas jedan?
Bolje uzmi neki telefon,moje misljenje.

pa da imam ovaj iz potpisa ali mana mu je verzija androida tj 2.2 i sve manje programa moze da podrzi osim ako neko ne zna da mu ubaci custom rom sto ja stvarno ne znam da uradim :smash: ali onda ce mi u bukvali sluziti samo kod kuce jer nema internet a meni tablet bez neta kao pegla bez vode :d tj navikao sam na net u pokretu :) ali tvoje misljenje je sasvim korektno jer ako bi telenor uvrstio u svoju ponudu sl leta neki wp8 fon npr 8s ili tako neki pristupacan a lep telefon onda bih bez razmisljanja uzeo fontele ali mora biti wp8 jer mi je androida preko glave a iole normalan telefon nije ispod 300 eur tako da ono :) hvala na savetu ;)

Promaster, da li iole bacio pogled na specifikacije ova dva fona pre nego što si izneo tvoje „navijačko” mišljenje?

8x i lumia 920 su toliko slični da ih dele samo detalji tipa 50gr i 200mah u korist Nokie, odnosno 0,6 MPa na prednjoj kameri u korist HTC-a...
Sve ostale karakteristike si identične, te ostaje lična slobodu prema modelu odnosno proizvođaču...

Ukoliko si citao ranije, rekao sam da je ovaj telefon dobar i da mi je ok, ali msm da je Lumia makar pola ranga iznad njega, mozda onoliko koliko je 820 ispod 8X... I da procitao sam spec i video sta sam trebao da vidim.. i da nsiam navijacki nastrojen iako sam blizu kupovine lumie 920, vise sam navijacki nastrojen WP telefonima, jer mislim da im treba dati sansu, tako da nemam nista protiv htc 8X, cak mi se i svdja i ok mi je.. I ne volim kad me neko ovako okarkterise bzv i evo sad cu ti nabrojati sve, mozda sam i ja nesto prevideo, ali si sigurno i ti..
Lumia 820 VS HTC 8X
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4968&idPhone2=4975

Lumia 920 VS HTC 8X
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4967&idPhone2=4975

Dakle:

820 vs 8X - HW identican, ekran bolji ko 8X neumnjivo, ali opet ta razlika u rezoluciji i malom ppi-u kod lumie nece biti toliko vidljiva, s obzirom da je to AMOLED ekran i da je sam WP kao WP takav da se to ne da primetiti ( Seti se HTC Titan-a koji ovu rezoluciju ima na 4.7`) ostalo je cini se na strani Lumie, bolja kamera, prosirenje za m sd kartice.. i sve to dobijes u startu jeftinije oko ~ 100e . . Pricam za novi tel..

920 vs 8X - Veci ekran, nenormalno bolja kamera u nocnim uslovima uslovina u odnosu na bilo koji telefon danas(meni ne toliko bitno, ali nekome jeste), kvalitetnija izrada, to ne znam samo sam citao da ljudi dosta hvale dizajn i materijale kod lumie, kao i citav spoj, i po meni skrooz cool keramicke dugmice za zvuk i kameru, kao i celo polikarbontno kuciste, onda imas podatak da Lumia 920 startuje sa 32GB, a 8X sa 16GB, i za kraj imas bezicno punjenje, koje je revolucionarno i trenutno ga sem Nokie i nisam siguran za Nexus 4 nema niko vise.. I da HTC 8X ima bolji zvuk sigurno i to je svakako veliki plus, ali onda kad otvoris kutiju saznas da ne dobija beats audio sluske, vec klasicne sledi razocarenje, barem bi se ja razocarao..

Poslednja izmena:
Razmisljao sam da uzmem 8X da zamenim Lumiu 800 (mislim da je 300e ok cena za taj telefon) ali posle Lumie nekako mi se ne prelazi na HTC. Nokia ima dosta dobrih aplikacija koje HTC nema, a s obzirom da WP8 jos nije probijen znaci da za sada nema instalacije XAPova. To recimo znaci da za HTC nema besplatnog navigacionog softwera dok se kod Lumie dobijaj potpuno funkcionalni Nokia Drive (nadam se da su konacno ubacili Srbiju). Ima tu jos nekih aplikacija koje su samo za Nokiu. Pogledajte samo kako se proizvodjaci odnose prema WP7.8 telefonima, jedino se Nokia trudi da ozivi platformu, ostali su je davno napustili. HTC i Samsung definitivno moraju vise truda da uloze u aplikacije a ne samo da prave telefone

Vrh Dno