Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Vacaroska posla,samo spomenes inspekciju pa da vidis da li vazi garancija

Momci, status quo je dosao u pitanje. Mozda ste primetili da su izasle GTX 750/750Ti grafe, prve s Maxwell arhitekturom. Potrazih malo i nasao sam ono sto me je zanimalo, nove grafe daju vise kh/s po wattu od AMD grafa. 250kh/s uz 60-70W potrosnje za sada. S ocekivanom cenom od 15k RSD, AMD daje vise za iste novce, tek da ne pominjem muke oko pravljenja riga s grafama koje prakticno zahtevaju da budu u x16 slotu. Trenutno ne vrede nesto, medjutim serija GTX 800 moze da nam promeni izgled rudnika.

pogledaj malo cifre, 270 i 270x daju prilično više od ovih u tabeli (a i za BTC)

jel se desava jos nekom da na asudu 280x spustim memoriju ispod 900mhz puca driver i vraca na deff 1600

Upravo mi je stigla HD 5850 i sve sam lepo povezao, instalirao 13.12 driver za nju i napravio odgovarajuci config fajl i kada startujem cgminer izadje mi "cgminer.exe has stopped working"...
Moze mala pomoc kako da resim ovo?
Inace config fajl mi je:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://freedom.wemineltc.com:3334 -u xxx -p xxx --thread-concurrency 7168 -I 18 -g 1 -w 256

Svejedno je. Sa ili bez exe ekstenzije.

Upravo mi je stigla HD 5850 i sve sam lepo povezao, instalirao 13.12 driver za nju i napravio odgovarajuci config fajl i kada startujem cgminer izadje mi "cgminer.exe has stopped working"...
Inace config fajl mi je:
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://freedom.wemineltc.com:3334 -u xxx -p xxx --thread-concurrency 7168 -I 18 -g 1 -w 256
Proveri u start=>control panel=> u search control panel (desno gore) ukucaj ENVIRONMENT=> klikni na edit environment variable......kad ti se otvori prozor videćeš da li imaš oba "setx" parametra.... ako nemaš upiši ih preko CMD a ako imaš...onda je negde drugde zaheb..probaj i sa dodavanjem punog imena parametara --intensity 18 --worksize 256 .....pa čak i --shaders 1440....

edit:
sama je karta na ploči?

Poslednja izmena:
Proveri u start=>control panel=> u search control panel (desno gore) ukucaj ENVIRONMENT=> klikni na edit environment variable......kad ti se otvori prozor videćeš da li imaš oba "setx" parametra.... ako nemaš upiši ih preko CMD a ako imaš...onda je negde drugde zaheb..probaj i sa dodavanjem punog imena parametara --intensity 18 --worksize 256 .....pa čak i --shaders 1440....

edit:
sama je karta na ploči?
Da da sama je, malopre je stavio.

Imam oba setx parametra sada sam pogledao.

Da nije do toga sto imam stariji cgminer(2.11.4)

Poslednja izmena:
pogledaj malo cifre, 270 i 270x daju prilično više od ovih u tabeli (a i za BTC)

Nisu se bavili podesavanjem cgminera ali kapiram nisu se ni trudili cudaminer da podese posebno, verovatno i on moze vise da izbaci od 250kh/s. U svakom slucaju, 3 ove grafe daju vise od 280X a trose <180W, i to pre undervolta. GTX 860/70/80 bi mogle da budu azdaje za kopanje.

To su cifre za default podesavanja ..270x daju vise od 400 ali kad se igras sa podesavanjima..tako i 750Ti podesavanjem lako daje 300kh/s uz samo 60 wati potrosnje i 54 stepeni ..kartica nema ulaz sa napajanje pa ne moze na 1x-16x extender bez moleksa

To su cifre za default podesavanja ..270x daju vise od 400 ali kad se igras sa podesavanjima..tako i 750Ti podesavanjem lako daje 300kh/s uz samo 60 wati potrosnje i 54 stepeni ..kartica nema ulaz sa napajanje pa ne moze na 1x-16x extender bez moleksa

U principu nema razloga da ne može na 1x-16x extender, pošto su pinovi za napajanje samo na prvim pinovima u slotu. Jedino što extender treba ubosti u x16 slot, što jako smanjuje broj kartica po računaru.

S druge strane, novija napajanja imaju čisto mali broj molex-a pa je diskutabilno koliko bi moglo kartica i sa extenderima sa molex-om da se nagura.

Ipak dobre su šanse da jači modeli Maxwell generacije koji budu imali 6pin PCIe konektore donesu dobar odnos performanse/potrošnja za mining.

ok pun mi je k. svega ako neko hoce da mi podesi bios cgminer,da radio ok uz novcanu nadoknadu,neka se javi u pm.ne mogu da izadjem na kraj sa ovim kartama

Polako, slazem se da se brzo mogu izgubiti zivci na ovome.

Sta je najveci problem? Sta ne radi?

Citao sam pre mesec dana o Maxwell-u i navodno je bilo reci o GPGPU computing-u. Rekli su da ce na tom polju biti ubrzanje do 200%, i da ce drasticno smanjiti potrosnju kartama, a performanse ce biti identicne ovima. Tako isto se i desilo, svaka im cast.

Ako Maxwell od 640SP baca (moglu slobodno reci)preko 300kh/s, koliko ce tamo neka 880Ti sa 2500+SP-a? ;)

Polako, slazem se da se brzo mogu izgubiti zivci na ovome.

Sta je najveci problem? Sta ne radi?

problem je sto mi karte kopaju u prazno,nisam video da je neko imao takav problem..danas sam menjao neka podesavanja i u cgmineru je krenuo da mi izbacuje 2000 kh/s za dve 270x?!mozda sam nesto sje..o u biosu..ne znam u cemu je problem..

Inace config fajl mi je:

stavi --thread-concurrency 6500

Postoji jedan fajl u cgminer folderu nekifajl.bin
Izgasi cgminer izbrisi taj fajl i pokreni cgminer ponovo.
Trebalo bi onda da radi i stavi ovaj config.

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://freedom.wemineltc.com:3334 -u xxx -p xxx --thread-concurrency 16000 -I 19-g 1 -w 256

Iz cega kontrolises klokove kartica?
Ja iz smosa rudarim i drzim karte na 1080/1250.
I ubacio sam bios koji radi na 1.1v.
Temperature 58-59 C.
Ventilatori 1200 i 1300 obrtaja.

Poslednja izmena:
pa skini cgminer 372, TC stavi 8192 (kod mene na tolko rade bez problema)...

Jeste do cgminer-a je problem.Skinuo sam 3.7.2 i sada radi, ali imam drugi problem na TC 7168 mi daje ~190KH/S a kada stavim TC 8192 onda ne valja nikako jer daje ~30KH/S o_O

Reci mi jel si menjao klokove, ja nisam dirao fabricke 725mhz-1000mhz?

problem je sto mi karte kopaju u prazno,nisam video da je neko imao takav problem..danas sam menjao neka podesavanja i u cgmineru je krenuo da mi izbacuje 2000 kh/s za dve 270x?!mozda sam nesto sje..o u biosu..ne znam u cemu je problem..

Ako si brkao po cgminer-u, da li mozes da vratis podesavanja tj. da obrises to sto si radio?

Ako ne, sacuvaj podatke iz conf/bin fajla a ja cu ti sad poslati cgminer koji meni radi.

270x daje 50% više od tih cifri u testu na default-u. Kad se izigraš i namestiš ih, daju malkice manje ali sa dosta manjim naponom.
Te cifre za 750ti su tvoje ili Tomove? :)

Custom PCB za 750Ti sa 6pin PCIe napajanjem:

Gigabyte GTX 750 Ti Windforce OC

Image_11S.jpg

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-750-ti-review,3750-4.html

geforce-gtx-750-ti,5-X-422709-22.jpg

07-Power-Consumption-Peak.png

Mala, kratka kartica, sa dobrim hlađenjem (It also operates at an incredibly-cool 46 °C, despite our overclocked settings), bednom potrošnjom i ako bude 300KH/s za 150$, samo u struji uštedeđe razliku u brzini do nekog 7850 ili 265X. Plus razlika u ceni napajanja, slabije napajanje treba za 5 ovakvih nego recimo za 3x270.

Videćemo i da li bi CUDAminer mogao dodatno da se optimizuje za Maxwell.

Poslednja izmena:

A da nisi slucajno izbrisao --scrypt iz bata. Ne bi bio prvi.

Nazad
Vrh Dno