Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Stavio sam --thread-concurrency 5824 i sada bi rekao da kopa dobro ~306kh/s na default taktovima, ali me malo brine temperatura koja dostize 92C a jos sam smanjio voltazu sa default 1165mV na 1090mV.
Evo slike pa ko se malo vise razume ili ima isto HD 5850 neka napise sta je dobro, a sta ne
Pogledajte prilog 136012

Evo slike pa ko se malo vise razume ili ima isto HD 5850 neka napise sta je dobro, a sta ne

Gledaj da spustis temperaturu ispod 80C Voltaza moze dole na 1.036 a za taj klok verovatno i 1.000. Memoriju isto mozes dole 865. Digni vent do 50-60%

Neka preporucena setovanja za opusteni rad.
TC 7168
770/865
1.036v
325 kh/s na I18

Poslednja izmena:
Stavio sam --thread-concurrency 5824 i sada bi rekao da kopa dobro ~306kh/s na default taktovima, ali me malo brine temperatura koja dostize 92C a jos sam smanjio voltazu sa default 1165mV na 1090mV.
Pogledajte prilog 136012
temperatura ti je previsoka,pogledaj na cgmineru da li si stvarno smanjio voltazu..

Stigle Gigabyte 750 Ti u radnje, cena je :exploder:.

LOL, pa oni Sapphire 270 su bili 19K, 7850 su oko 15-16K, a ovome opalili 18.500. :smackbum:

Na mining sa ovim može slobodno da se zaboravi.

Poslednja izmena:
Pa dobro, 150e cist profit. Ocekivao sam vise.

Koga zanima,od petka navodno Corsair 1200ai u Beogradu i Strider 1000p na lageru takodje u Bg-u. Juce sam dobio info.

U kojoj radnji je taj Gigabyte? Imam 2 komada, trose puno, tihe su, bacaju oko 720Kh/s

Ima li neko pojma sta da radim sa MSI Twin Frozr. Pocela je da se greje!
Na prethodnom kloku mi je radila super ali je davala nedovoljno, medjutim kad sam je izduvao od prasine i podigao klok bila je ok, davala oko 605 Kh/s 73 C. Medjutim je lagano pocela da se greje preko 80 C. ja smanjim klok ali se i dalje greje i povecava daleko preko 80 C. Ima li neko neki savet sa kojim klokom da probam da je stabilizujem?
Hvala unapred

Ima li neko pojma sta da radim sa MSI Twin Frozr. Pocela je da se greje!
Na prethodnom kloku mi je radila super ali je davala nedovoljno, medjutim kad sam je izduvao od prasine i podigao klok bila je ok, davala oko 605 Kh/s 73 C. Medjutim je lagano pocela da se greje preko 80 C. ja smanjim klok ali se i dalje greje i povecava daleko preko 80 C. Ima li neko neki savet sa kojim klokom da probam da je stabilizujem?
Hvala unapred

To je djubrex hladjenje. Ja sam imao pre 3-4 meseca 2 x 7970 sa twinfrozen hladjanjem, karta je neko kratko vreme radila normalno oko 75C su bile temperature, posle odjednom temperature skocile na 83-84C. Ispod 80, nije htela da ide, sta god da radim. Nisam hteo da ih cistim da ne bih izgubio garanciju, pa sam ih prodao,sto i tebi predlazem....

Tek sad se setih da ti uploadujem bios za MSI 7850 koji je kod mene, pročitao za vikend poruku na tabletu, pa posle zaboravio na nju.

Elem, BIOS koji je na mojim MSI 7850 je u attachmentu.

Inače, za vikend sam više zaradio igrajući se povremeno sa 15 LTC-a na BTC-e, nego što sam iskopao sa 2,25 MH/s :)

Hvala druze.

Ni meni nije jasno, izgleda da ko god pita za jaca napajanja oni misle da je za mining....

Ovo je totalno ludilo. Zamisli molim te ako ces za mining nema garancije. Pa kako bi ga uzeo slatko i drzao ga u granici, samo onoliko koliko da se ne istopi .... uh besan sam na bagru...

Gledaj da spustis temperaturu ispod 80C Voltaza moze dole na 1.036 a za taj klok verovatno i 1.000. Memoriju isto mozes dole 865. Digni vent do 50-60%

Neka preporucena setovanja za opusteni rad.
TC 7168
770/865
1.036v
325 kh/s na I18

Evo stavio sam --thread-concurrency 7168 i sada dobijam ~325kh/s, a evo i slike kako sam sve podesio...i hvala!
Pogledajte prilog 136032

temperatura ti je previsoka,pogledaj na cgmineru da li si stvarno smanjio voltazu..
Gde se gleda voltaza u cgminer-u?:d

Poslednja izmena:
kucaj g,c i onda v ako hoces da menjas voltazu..pisu ti komande u cgmineru g-gpu management,c-change settings

Sastavljam rig i treba mi vaše cenjeno mišljenje. Žuri mi se!

Ideja je da bi neko vreme 2 VGA (od sutra samo jedna direktno ubodena u PCI-e slot, a kad dođe druga i ekstenderi sa moleksom onda obe preko njih) bile na Intel Core i7 920 i Gigabyte EX58-UD5 i sve napajano sa Seasonic SS-850KM. E sad, napajanje ima 4x 6/8-pin PCI-e konektora, 8x molex i 8x sata konektora. Vrtim se oko 270 (sem Gigabyte sve imaju 1x 6-pin) ili 270x (mahom sve imaju 2x 6-pin) modela, ciljam da sve karte budu iste (i zbog dostupnosti modela i lakoće snalaženja sa podešavanjima minera i BIOS-a verovatno ću ići na najekomoničnije modele Sapphire Dual X ili Asus - svestan sam da Asus ima bolje hlađenje, ali cena mu je opet dosta veća). Elem, napajanje je dovoljno da gura ovaj CPU i bilo koje dve grafe i to bi moralo da fercera neko vreme, posle bih verovatno prešao na noviju platformu, radi smanjenja opterećenja napajanja i da bih oslobodio snage za više VGA...

1. Moje pitanje je, kako da najekonomičnije iskoristim napajanje, sa obzirom na broj pomenutih konektora PCI-e i molex?

2. 270 bi mogle kontam na štedljivijoj platformi sigurno ići 4 komada uz napajanje sa 4 PCI-e konektora i preko molex konektora ekstendera? Naročito, ako ih tweakujem kako valja... Koliko troše one default i koliko undervoltovane?

3. 270x, koliko troše default i undervolt? I koliko daju više kh/s? Prethodne znam otrpilike, jer se često provlače po forumu. Njih bi stalo 2 komada sa obzirom na konektore, a verujem da ni treća ne bi bila problem preko 2 adaptera, 2x molex na 1 6-pin PCI-e? Možda čak i četiri... Prednost im je definitivno što imaju ta dva PCI-e konektora, jer sigurno manje vuku sa ploče iako će ih sve iskoristiti već samo dve VGA karte.

na nekom klipu za unboxing psua:
capture.png

1. Moje pitanje je, kako da najekonomičnije iskoristim napajanje, sa obzirom na broj pomenutih konektora PCI-e i molex?

2. 270 bi mogle kontam na štedljivijoj platformi sigurno ići 4 komada uz napajanje sa 4 PCI-e konektora i preko molex konektora ekstendera? Naročito, ako ih tweakujem kako valja... Koliko troše one default i koliko undervoltovane?

3. 270x, koliko troše default i undervolt? I koliko daju više kh/s? Prethodne znam otrpilike, jer se često provlače po forumu. Njih bi stalo 2 komada sa obzirom na konektore, a verujem da ni treća ne bi bila problem preko 2 adaptera, 2x molex na 1 6-pin PCI-e? Možda čak i četiri... Prednost im je definitivno što imaju ta dva PCI-e konektora, jer sigurno manje vuku sa ploče iako će ih sve iskoristiti već samo dve VGA karte.

Na to napajanje mozes samo na molexe da zakacis 2 grafike :) :) Pa onda imas 8 sata konektora, pa tu mozes jos kartica preko adaptera.... ihaaa :)

Anyway, imam za rigove Asus 270x, msi270x (testiram je trenutno), Sapphire 270 i Powercolor 270x (nisam ih stigao probati)

Asus 270x - 449kh/s win, 460kh/s smos. 2x6pin svaka. Naponi 1.1v. Hladne, tihe, fino rade. Veoma tesko ubosti config fajl :)

Sapphire 270 - 447kh/s win, naponi 1.1v. Na 1.075v kopaji 420kh/s. Lako podesiti config,traze malo veci % ventova za 60-65c koliko mi je temp target za ave kartice.

Msi 270x - 450-455kh/s win sa 1080/1400/i 17. Prilicno stock. Napon 1.2v, ne da mi da flesujem bios iz atiwinflash-a. Oko toga se sad zabavljam pa cu vidjeti. Temp 61c sa 35% venta.

Dakle, sem PowerColor-a za koji mislim da se nece puno razlikovati od ostalih x (sem mozda u hladjenju po @izzy-evom iskustvu) Sapphire 270 bi ti bio idealan izbor. Jeftinija u prosjeku 30-40e od x, manje struje trosi, priblizno isto hasheva daje.

Pored njih dvije, mozes zakaciti nekad i nesto jace na cemu ces se igrati dok one kopaju. Kad se ne igras, kopa i jaka kartica :)

ljudovi sta se desava sa ovim MSI R9 280X ???
- dobre ili ne za kopanje, evo gledam neke revjue i ispadaju za nijansu tise i za stepen hladnije od ASUS DCU II TOP :)
mozda bi uzeo koju ali niko nista nije pisao tako da ??????????????????????????????????????????????????????????????

Kako niko nije ja sam koliko puta pisao da su extra tihe i hladne kao spricer . Jedina boljka kod MSI karti su ventilatori koji brzo prozuje

Kako niko nije ja sam koliko puta pisao da su extra tihe i hladne kao spricer . Jedina boljka kod MSI karti su ventilatori koji brzo prozuje
oprosti verovatno sam negde u ovoj dzungli preskocio postove o njima, sto se tice ventova tebi su prozujali ili se zale po forumima i jos nesto , napon otkljucan ili ne i sta ga kontrolise AB ili TRIXX???

Meni jedna karta zvrji na 50% venta a nije koriscena ni mesec dana .. Naponi su im zakljucani ali to se resi ubacivanjem starijeg biosa i editovanjem postojeceg . Imao sam Asus DCIIT 7970 i mogu ti reci MSI280X karta je hladnija od nje i mnogo tisa .

najnoviji slucaj, "pacijent" flesovao neki BIOS od neke NVidia karte u 270-ku... kaze imao je BIOS dobre napone :D

@Uros
Hvala! Čini mi se da će se na to i ići... Sapphire i 270.

Još neko? Kanda imamo 270 kao željeni čip, ali sad da li Asus vredi nižih temperatura, leto-ludilo... :D

Nazad
Vrh Dno