Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kakva je msi 280x gaming sa temperaturom naponske i da li poseduje hladnjak naponskoj bilo je price da nije imala hladnjak na prvim verzijama i da se pregrevala ili je to samo prica ?

Nema ocitavanja temp sa naponske ali su je sredili sa vecim hladnjakom
e3ehu4u5.jpg

Poslednja izmena:
Proverio se necim merodavnim, recnimo onim meracem potrosnje?
onoliko koliko namestim u TRIXX toliko pokaze i CGminer(mada nisam 100% siguran) ali za GPUZ sam siguran a ocigledan je i pad RPM-a na ventovima posto ja sve karte drzim na temp target 70C, ovo nista ne mogu da dokumentujem slikama jer su karte malopre otisle jednom clanu iz Nisa pa se zato i raspitujem oko ove 280x a mogla bi da padne za u desk i jedna MSI R9 290X pa nek ide zivot .. :)

@ uros
kod mene radela na 1080 MV, 1070/1250 i davala ~455Kh/s

Nema ocitavanja temp sa naponske ali su je sredili sa vecim hladnjakom
e3ehu4u5.jpg

cudno da ne ocitava VRM temp kad ova MSI 270X ima senzor i pokazuje temperature VRM-a

Poslednja izmena:
cudno da ne ocitava VRM temp kad ova MSI 270X ima senzor i pokazuje temperature VRM-a

Moja MSI 270X niti prihvata menjanje voltaze niti prikazuje VRM temp medju senzorima. Ali je zato najnestabiljnija grafa za kopanje ikada :) Dobro, barem je tiha, to joj priznajem.

EDIT: Nemojte da kucate kritike grafama na kompovima na kojima te grafe kopaju, posto mi je upravo ova MSI 270X koju opanjkavam oborila hash 3x bez jasnog razloga :)

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa Sapphire Dual X 270X i sa Asus 270 (bez X!) DC2OC? Temperature, kh/s, voltaža otključana ili ne? Koliki naponi?

Znam da može flash BIOS-a... najviše me zanima kh/s za 270 DC2OC, jer se sećam da je ranije neko pominjao da ne daje više od 410, dok Sapphire daje oko 450 na pristojnim setovanjima (da potraje grafa, smatram pristojnim).

Kakva su iskustva sa Sapphire Dual X 270X i sa Asus 270 (bez X!) DC2OC? Temperature, kh/s, voltaža otključana ili ne? Koliki naponi?

Znam da može flash BIOS-a... najviše me zanima kh/s za 270 DC2OC, jer se sećam da je ranije neko pominjao da ne daje više od 410, dok Sapphire daje oko 450 na pristojnim setovanjima (da potraje grafa, smatram pristojnim).

Moje Asus 270 DC2OC daju apsolutno stabilnih 440KH/s, na 1060/1460, na 1.1V, temperature su 58-63C na 1800-1900rpm (zavisno gde je koja karta u rigu) u sobi gde je 20C. U BIOS-u jedino spušten napon na 1.1V sa VBE7 pošto je fabrički 1.215V i tada se dosta greju.

Rig sa njima nisam gasio bar 10 dana, za tih 10 dana bio je prekid od par sec da promenim pool. Niti pucaju drajveri niti sam imao nekih nestabilnosti sa istim.

Poslednja izmena:

taj asus daje 480,pitaj fringona

ako mozes da nadjes ASUS (pogotovo onaj koji zauzima 3 slota onad njega uzimas ) Dualke su dobre ali ASUS je keva

(ovo pricam vise iz pricotanog i onoga sto sam cuo u razgovoru sa ortakom koji ima obe vrste, nego iz licnog iskustva )

A sto se tice da li moze 410-450-480 bitnije ti ja da budu sta bilnije i hladnije nego da nabijas brzinu (dzaba 10 garancija kada ce ti terbati mesec dana dok dobijes drugu, ako rikne )

Poslednja izmena:

sapphire treba da flešuješ za napon
khs 430-480 u zavisnosti od podešavanja

jedna mala konsultacija, uzeo sam extendere sa moleksom x1-x16 i posto mi stizu asus 270x za koji dan hteo sam da proverim ekstendere na starom kompu, ploca u pitanju je Gigabyte M57SLI-F4 i kartica je Saphire 5770. kad je prikacim na extendere komp nece da prodje POST, pisti neku gresku. Isto se desava sa karticom na ekstenderu u bilo kom slotu bez obzira da li je moleks prikljucen ili ne. Kad karticu vratim u slot sve radi normalno. Probao sam i da karticu drzim u slotu a ekstendere nakacene na plocu i onda isto radi normalno. Da li mozda neko ima ideju sto nece da radi karta sa ekstenderom.

Rekao bih da ti je neispravan ekstender.

Ali svakako probaj na drugoj ploci, mozda ploca zeza i ne prihvala ekstender.

Rekao bih da ti je neispravan ekstender.

Ali svakako probaj na drugoj ploci, mozda ploca zeza i ne prihvala ekstender.

probao sam 4 ekstendera, sa i bez prikljucenog moleksa, tako da i ja sumnjam na plocu. Sa karticama stize i Gigabyte 970-UD3, valjda ce sa njom da radi

jedna mala konsultacija, uzeo sam extendere sa moleksom x1-x16 i posto mi stizu asus 270x za koji dan hteo sam da proverim ekstendere na starom kompu, ploca u pitanju je Gigabyte M57SLI-F4 i kartica je Saphire 5770. kad je prikacim na extendere komp nece da prodje POST, pisti neku gresku. Isto se desava sa karticom na ekstenderu u bilo kom slotu bez obzira da li je moleks prikljucen ili ne. Kad karticu vratim u slot sve radi normalno. Probao sam i da karticu drzim u slotu a ekstendere nakacene na plocu i onda isto radi normalno. Da li mozda neko ima ideju sto nece da radi karta sa ekstenderom.

Glupo pitanje ali... da li si spojio napajanje na graficku jer obicno karta pisti ako se ne prikljuci 6-pin konektor?

Sapphire Dual X 270 - 975/1475/1V: 422Kh/s - Trixx undervolt
Sapphire Vapor 270X - 1000/1250/1V: 428Kh/s (još ga testiram) - Trixx undervolt
Asus DC2OC - 975/1250/1,02V: 420Kh/s - BIOS undervolt

Asus naravno najhladniji i najsporiji ventilatori...

Koliko vidim ima je kod coveka iz kanjize samo dere malo vise sa cenom!! A i ne znam koliko je pouzdano toliku struju pustati kroz plocu tj kroz one tanke provodnike?!

Pa namijenjena je za to, imas 2 molexa za dodatnu struju.

Koliko dere taj? Ja sam ih placao 60e u Cg.

Te ASrock pro btc nisu bas nahvaljene..imaju problem da poteraju 6. karticu.

Inace im je cena u oglasima 80 evra.

Poslednja izmena:
Pa nikad hw ne treba gurati do kraja. Moze li da gura 4-5 kartica? Moze.

Fala svima na izdašnim odgovorima!

Gledaću da bude ASUS 270 DC2OC; Sapphire Dual X ima samo 270X po svemu sudeći, a ne želim većeg potrošača sa istim hashom, naravno... Plus se leta bojim, ko što sam već istakao.

Ne znam, po meni je bolje uzeti nju nego tu Gigabyte, posto je namenjena bas za to, a vidim da oces 5 kartica a ne 6. Trebale bi da se pojave u radnjama najkasnije do kraja sledece nedelje, al ko ce ga znati...

I kod mene je tako, ne moze ispod toga a moze preko, mora da se edituje bios ili sta vec.

Fala svima na izdašnim odgovorima!

Gledaću da bude ASUS 270 DC2OC; Sapphire Dual X ima samo 270X po svemu sudeći, a ne želim većeg potrošača sa istim hashom, naravno... Plus se leta bojim, ko što sam već istakao.

Ma ne troši više. Možda nešto sitno po defaultu ali kad ih flešuješ isto rade. Meni čak x radi na manjem naponu nego obična.

Nazad
Vrh Dno