Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

E pa ako vec to radis onda jos malo spusti karte 2-3 cm i dobices jos na duzini ekstendera. Napajanja ako treba izbaci skroz van riga mada cini mi se po slici da ima mesta ako se napajanja samo obore.
Jako je bitno da razmaknes karte sto vise mozes, velika je razlika u temp. Moras da se spremis na vreme za pakleno leto.

Videću šta mogu uraditi. Hvala ti na predlogu i ideji. Doradiću, moram se spremiti za leto. :)

v1.0 znate :p evo je v2.0

img20140218000511.jpg

img20140218000526.jpg

Zavareno za sva vremena :)

Nema mrdanja... dve elektrode.

jaix :D

taj ko da pravi sanke metalne

Bob tim Jamajke ;)

sigurno se nece raspasti :D

Moze dzip da izdrzi za reklamu ;)

Obori ta napajanja slobodno i rasiri karte maksimalno. Preblizu su.

Kako da oborim napajanje i zbog cega Saj ?

Maksimalno su razmaknute, ne moze vise...

^ Meni je rekao Saj. Nego sam slučajno obrisao post, pa postavio nakon njegovog komentara ponovo. :)

Ove Safirke 270 kopaju kao lude, u cemu je fora?

Tek na 480 puca cgminer/drajver... Najsigurnaija varijanta do sad 440kh/s - 450kh/s.

Je li bezbjedno ici preko 1050 za engine koliko je u biosu podeseno?

Hmm meni preko 1050 pucao driver (dosuse na 1,075V), sada ih vozam na 1,100V/1050/1500 i daju 445-460 hasha.

Nego, sta mislite jel mogu ovakve 5 na Corsair AX 850 80+ Gold?? Da ne bude tesno? To ce mi biti prvi rig :)

ma kako ne mogu. to troši 130-140w plafon tako undervoltovano. memoriju možeš i na 1250.
btw napon na kom su kopale scrypt nije bio dovoljan za SHA-3, da ne bude iznenađenja :)

Moze li na GB x58A UD3 5 grafika? Zalili su se neki da neke MB nece da rade/crkavaju sa 5 grafika prikacenih na plocu. Ima li ko neko iskustvo vezano za to?

CM SilentPro M2/Hybrid, SilverStone Strider st1000-p da li dolaze u obzir za kopanje?

Edit:
Corsair ax1200i i Strider mogu da nabavim. Sta od to dvoje? Corsair je 70% skuplji. Da li vredi?

Poslednja izmena:
strider pljus iljadarka, moze da gura 4 undervoltovane i underklokovane 280x lagano, a cors 1200 (bez I) mi gura lagano 4x 7950...kontam da moze i 4x 280x

Ako ti je 1000W dovoljno strideru ama bas nista ne fali...

Imam jednu matoru C2D mašinu, u njoj su mi jedna Sapphire 6970, daje oko 490KH/s undervoltovana, u kućištu je na oko 63C sa oko 2000rpm na ventilatoru. Stoji u jednom ćošku u hladnoj prostoriji i lepo radi neko vreme.

Jutros stiže poruka da mi taj worker ne radi, dođem ja do nje, mrtva, ne pali se uopšte. Zamenim napajanje, sve radi, sve OK, kopa i dalje :)

Nov Raidmax 635W, modularni, star oko mesec dana, mrtav ko dodo. Sa samo jednom jedinom grafikom (jeste ona 6970, al ne vuče ona 500w, pogotovu ne undervoltovana), sve ostalo bedno. Koji krš, moram ga nositi na reklamaciju, gledaću da uzmem povraćaj novca ako mogu.

Zamenio ga matori Corsair VX-450 koji će tu i ostati, a ovo je već treći mrtvi Raidmax za koji čujem u mesec dana, dva crkla kod mojih prijatelja, ovaj jedan kod mene.

+1 crknuti Raidmax kod mene, isti taj 635w, modularni... Izgleda nisu za to namenjeni, pa to ti je... :smash:

Meni su proletos crkla dva raidmaxa rx730, na opterecenju ispod 400w svaki. Sva sreca dobio u zamenu CM B700 koji mi je radio posle toga 6 meseci na ~630W opterecenju bez po muke. Bio je bucan ali je radio za sve pare. Naravno prodao sam ga i uzeo v1000.

Usput da kazem da sam takodje jako odusevljen sa LC 600H napajanjem. To je ono od ~3500 din, moze bez ikakvih problema ~380w da isporuci. Imao sam ih dosta, ni jedno nije crklo, a drugaru vec godinu ipo dana radi na opterecenju od ~400W i radi kao sat. Jos sam cuo i na drugom srpskom forumu vezanom za bitcoin, da su stvarno dobra napajanja.

Imam jednu matoru C2D mašinu, u njoj su mi jedna Sapphire 6970, daje oko 490KH/s undervoltovana, u kućištu je na oko 63C sa oko 2000rpm na ventilatoru. Stoji u jednom ćošku u hladnoj prostoriji i lepo radi neko vreme.

Jutros stiže poruka da mi taj worker ne radi, dođem ja do nje, mrtva, ne pali se uopšte. Zamenim napajanje, sve radi, sve OK, kopa i dalje :)

Nov Raidmax 635W, modularni, star oko mesec dana, mrtav ko dodo. Sa samo jednom jedinom grafikom (jeste ona 6970, al ne vuče ona 500w, pogotovu ne undervoltovana), sve ostalo bedno. Koji krš, moram ga nositi na reklamaciju, gledaću da uzmem povraćaj novca ako mogu.

Zamenio ga matori Corsair VX-450 koji će tu i ostati, a ovo je već treći mrtvi Raidmax za koji čujem u mesec dana, dva crkla kod mojih prijatelja, ovaj jedan kod mene.
Imam 2 raidmaxa na 625w ,jedan od 525w i jedan od 825w ..jedan od 625w crkao posle 10 minuta rada..srecom posto mi radnja na 200 metra od mene odmah mi zamenili..ostali rade za sad dobro ali gledao sam da ih ne optreretim vise od 75% od tog sto pise na njima.

+1 crknuti Raidmax kod mene, isti taj 635w, modularni... Izgleda nisu za to namenjeni, pa to ti je... :smash:

Vala da znaš da nisu namenjeni da rade kao napajanje :)

Kojih 75%, ovo sve zajedno u tom mom PC-u nije moglo da vuče više od 300-350W. Proverih sad garanciju, čitavih 25 dana staro. :smash:

Kad samo pomislim da sam pre neki dan prodao TT Smart SE 530W, a ostavio Raidmax-a, jer mi je jedno od ta dva bilo višak, a mene mrzelo da začas prepakujem TT u taj računar :wall:

Sreća pa sam ostavio starog Corsair-a, mnogo mi se sviđa to napajanje koliko je tiho, inače bih sad imao 490KH/s manje dok ne rešim pitanje ovog Raidmax-a.

Poslednja izmena:
Mozes li da posaljes bios, ako te ne mrzi?

Tek sad se setih da ti uploadujem bios za MSI 7850 koji je kod mene, pročitao za vikend poruku na tabletu, pa posle zaboravio na nju.

Elem, BIOS koji je na mojim MSI 7850 je u attachmentu.

Inače, za vikend sam više zaradio igrajući se povremeno sa 15 LTC-a na BTC-e, nego što sam iskopao sa 2,25 MH/s :)

Poslednja izmena:
strider pljus iljadarka, moze da gura 4 undervoltovane i underklokovane 280x lagano, a cors 1200 (bez I) mi gura lagano 4x 7950...kontam da moze i 4x 280x

Ako ti je 1000W dovoljno strideru ama bas nista ne fali...

Navodno ova P serija strider-a (ne G) nije namijenjna za 24/7 i ovaj iz radnje mi kaze da ne daju garanciju ako je za majning....!?!?

Napajanje je za 5 270x undervoltovanih msi-eva.

Imam dobre ponude i za jedno i za drugo napajanje pa da se ne zaGrebem zbog cijene...
Dobro Corsair sam vec rezervisao.

Navodno ova P serija strider-a (ne G) nije namijenjna za 24/7 i ovaj iz radnje mi kaze da ne daju garanciju ako je za majning....!?!?

Kako neko zna da li je napajanje radilo 24/7 ili ne i da li je služilo za kopanje? Napajanje nema neki brojač koji bi kao SMART kod HDD-a rekao koliko je puta uključeno i sl.

Šta ako neko gruva neki crossfire za gaming gde opterećenje stalno varira gore dole, to je za napajanje bolje nego stabilan rad na nekih 60-70% opterećenja?

Poslednja izmena:
Ni meni nije jasno, izgleda da ko god pita za jaca napajanja oni misle da je za mining....

Napajanje je za 5 270x undervoltovanih msi-eva.

Imam dobre ponude i za jedno i za drugo napajanje pa da se ne zaGrebem zbog cijene...
Dobro Corsair sam vec rezervisao.
Kako moze neko da zna da li je 24/7 ili ne, to je smijesna prica, plus sto oni nemaju nikakve veze sa garancijom...

Ne moze nikako da zna, a i sta njih briga da li to napajanje sluzi za mining, gaming ili nesto trece.Na napajanju ne pise da je zabranjeno kopati sa njim tako da mogu oni da kazu sta hoce.

Što se opterećujete glupostima...kad rikne napajanje kažeš "imam gejmersku mašinu sa 2 grafičke u crossfire (ili SLI) i jak procesor, samo mi se ugasio komp dok sam se igrao " i završena priča...

Što bi se pravdao uopšte? Crklo, daj drugo ili pare.

Što se opterećujete glupostima...kad rikne napajanje kažeš "imam gejmersku mašinu sa 2 grafičke u crossfire (ili SLI) i jak procesor, samo mi se ugasio komp dok sam se igrao " i završena priča...

ako napajanje ima zastitu od prevelikogh opteerecenja/ prevelikog /preniskog napona i sve ostale zafrkancije koje imaju moderna napajanja + je pod garancijom

onda se na pitanje
- Sta ste sve prikljucili na njega ??"

moze slobodno odgovoriti sa kulutirnijom verzijom recenice
- Sta te boli K ....

Poslednja izmena:
Te price oko ne pokrivanja garancije su za malu decu. Ne sme niko da vam ne uvazi garanciju zbog toga.

Momci, status quo je dosao u pitanje. Mozda ste primetili da su izasle GTX 750/750Ti grafe, prve s Maxwell arhitekturom. Potrazih malo i nasao sam ono sto me je zanimalo, nove grafe daju vise kh/s po wattu od AMD grafa. 250kh/s uz 60-70W potrosnje za sada. S ocekivanom cenom od 15k RSD, AMD daje vise za iste novce, tek da ne pominjem muke oko pravljenja riga s grafama koje prakticno zahtevaju da budu u x16 slotu. Trenutno ne vrede nesto, medjutim serija GTX 800 moze da nam promeni izgled rudnika.

Nazad
Vrh Dno