Šta je novo?

Hajde da pomognemo coveku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz Austrije mozte prebaciti pare samo na devizni racun preko wire transfera, Western Unionom, Moneygram ili nekim Internet Payment metodama (moneybookers.com). Mozete pokusati da posaljete pare u koverti na kucnu adresu, ali ih morate obloziti aluminijumskom folijom da ne bi x-ray nasih pohlepnih carinika upecao koji evro i konfiskovao ih u svoj dzep...

apsolutno podržavam akciju i drago mi je da je pokrenuta na benchu. Pavle drži se, svi smo uz tebe!

re: poziv na solidarnost

Pozdrav svima. Upravo sam primio poruku i umalo da sam je obrisao...no ova rec solidarnost mi je zagolicala paznju, i sada se radujem sto nisam obrisao...dao sam vec svoj skromni doprinos putem ebanka, a Lakiju najverovatnije treba kontakt od Pavla Acanskog, kako bi po uplati Western Unionom (sto je najlaksi nacin) mogao da mu javi podatke sa kojima ce ovaj podici novac. I slazem se da bi bilo dobro dobiti izvestaj s vremena na vreme, da vidimo koliko smo skupili, da znamo kako dalje da radimo...Pavle neka je Gospod sa Tobom i tvojom porodicom.
Dejan Subotic dipl. Teolog

Zna li neko koliko smo do sada sakupili?
Bas mi je drago da smo se svi slozili, ali nije bas najlepsi povod!

Pavlu zelim srecu da uspe da sakupi dovoljno novca za cerku i da mu se cerka sto pre oporavi!
Ja sam se jutros bas rastuzio kad sam video mejl u sanducetu!

Ljudi ako neko ima kinte nek uplati vise puta, ja sam jutros uplatio 2 ljade (nisam imo vise) a kad sad izvijam ortaka za lovu sto mi duguje uplaticu jos! Isto apelujem na Vas da to uradite ponovo ako mozete!

Poslednja izmena:
Nema potrebe pisati koliko je ko uplatio. Svako koliko može, a 100 dinara nije mnogo.
Sedeti kući i ne uraditi ništa je najgore.

Sada sve znamo , ajde da to skupimo coveku sto pre i da se taj problem resi koliko ponedeljak-utorak. Eto. Manje price vise radimo i to je to.

Stvarno nema potrebe da se piše koliko je ko uplatio, svako će to uraditi prema sopstvenim mogućnostima, bitno je pomoći čoveku u nevolji.
Drž' se Pavle.

Za one koji imaju nameru da vrše uplatu spolja verovatno najbolje rešenje je klasičan bankarski wire transfer direktno sa računa na račun pri čemu je pri otvaranju računa u našoj zemlji potrebno zatražiti SWIFT instrukcije i objaviti ih javno ovde na forumu. Otvaranje deviznog računa naravno je besplatno a SWIFT instrukcije mogu da se iskoriste za uplatu novca na račun odmah po izdavanju. Na taj način ljudi koji žele da izvrše uplatu imali bi informacije koje su im potrebne za uplatu novca direktno sa svojih računa na domaći devizni račun rezervisan za ovu svrhu.

Na taj način izbeglo bi se plaćanje ogromnih provizija koje Western Union uzima za transfer novca a koji bi verovatno mnogo više značio na samom računu.

Nema potrebe pisati koliko je ko uplatio. Svako koliko može, a 100 dinara nije mnogo.
Sedeti kući i ne uraditi ništa je najgore.

ako se ovo odnosilo na moj post - izvinjavam se! Nisam imao nameru da tako izgleda u fazonu "ja sam dao..." vec da nije bitno koja je suma to ponove i da svako mesto te naredne kutije cigara ili sledece flase koka kole moze da da bar 100 dinara za ovog coveka tj. njegovu cerku!

U prilici sam da saopstim izuzetno lepu vest...

jedan od dugogodisnjih partnera Benchmarka, poznati svetski proizvodjac koji naravno ne zeli da mu se pomene ime jer je neukusno skupljati poene na ovaj nacin, odlucio je da akciju solidarnosti potpomogne sa 450 evra koje ce Benchmark u ponedeljak uplatiti na ziro racun Pavla...

Ja sam ostao bez texta, potpuno zatecen, i u ime svih nas pomenutom prijatelju naseg sajta se i na ovaj nacin do neba zahvaljujem! Molim vas da nastavimo ovim tempom i verujem da ce potrebna sredstva biti brzo prikupljena

Podržavam akciju i danas je uplaćemo sa računa moje firme...

ako se ovo odnosilo na moj post - izvinjavam se! Nisam imao nameru da tako izgleda u fazonu "ja sam dao..." vec da nije bitno koja je suma to ponove i da svako mesto te naredne kutije cigara ili sledece flase koka kole moze da da bar 100 dinara za ovog coveka tj. njegovu cerku!

Nije se odnosilo ;)

jedan od dugogodisnjih partnera Benchmarka, poznati svetski proizvodjac koji naravno ne zeli da mu se pomene ime jer je neukusno skupljati poene na ovaj nacin, odlucio je da akciju solidarnosti potpomogne sa 450 evra koje ce Benchmark u ponedeljak uplatiti na ziro racun Pavla...

Ja sam ostao bez texta, potpuno zatecen, i u ime svih nas pomenutom prijatelju naseg sajta se i na ovaj nacin do neba zahvaljujem! Molim vas da nastavimo ovim tempom i verujem da ce potrebna sredstva biti brzo prikupljena

ipak jos uvek ima dobrih ljudi,
sto ova akcija i pokazuje.

Nema ništa gore od gledanja svog deteta kako boluje...
I apsolutno nema veze da li "dete" ima jednu, 5 ili 25 godina...

Upravo popunjavam uplatnicu preko e-bankinga sa želljom da nas Pavle uskoro obraduje sa malo lepšim vestima.

Bench zajednica je ovim gestom opet pokazala kako ima dušu i iskreno se nadam da nećemo nikad više imati povoda za ovakve akcije.

Pozdrav za porodicu Aćanski

Momci stvarno me cinite ponosnim sto sam clan Benchmark zajednice. Ova akcija me uverava da i u ova teska vremena solidarnost i humanost nisu zamrli. Svi zajedno mozemo mnogo. Siguran sam da cemo vrlo brzo prikupiti dovoljno novca za potrebne lekove. Pavlovoj kceri zelim brzo ozdravljenje.

Mozda se i vi poput mene pitate kako je moguce da je covek u nasoj zemllji prepusten sam sebi onda kada su mu lekovi preko potrebni, a pri tome je godinama izdvajao od plate za socijalno i zdravstveno osiguranje? Kako je moguce da zdravstveno osiguranje nije obezbedilo potrebne lekove za lecenje Pavlove kcerke? Zar je moguce da ova drzava ima kinte za svakojake gluposti (setite se samo koliko je na primer gradska uprava Beograda odvojila kinte za sponzorisanje Madoninog koncerta na Uscu??? ili koliko je kinte grad Beograd odvojio za organizaciju doceka Nove Godine u centru grada, pa onda honorari pevacima, da ne pomeminjem unutrasnjost gde se usred krize desetine hiljada eura ko od sale izdvajaju za gostovanje Lepe Cakane ili neke Grand zvezde na lokalnom trgu). Ili koliko su samo kostali bilbordi i plakati za poslednje izbore na Vozdovcu? Jeste li vec zaboravili da je ova drzava ko od sale izdvojila 1 000 000 $ (milion dolara !) za Miladina Kovacevica, majm*na koji je u Americi umlatio onog nesrecnika? A vecerasnja proslava ?!? ukidanja Sengenskih viza u Starom dvoru u Beogradu i ovaj avion koji ce o nasem trosku da poveze u obilazak Evropskih prestonica 50 "zasluznih gradjana Srbije" link: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1371469. Izgleda da ova drzava ima para za sve i svasta, cak i u vreme najgore krize. Sto rece Mile protiv tranzicije: Aaaaaaaaajde bre !

Poslednja izmena:
nadam se da nece biti kasno da uplatim u ponedeljak, i ja zelim da doprinesem ovoj akciji, a gosp. Acanskom zelim puno srece i da sve bude kako treba, i drago mi je da vidim da ima josh dobrih ljudi koji zele nesebicno da pomognu drugima, pozdrav svim dobrim ljudima.

.....

Poslednja izmena:
Momci stvarno me cinite ponosnim sto sam clan Benchmark zajednice. Ova akcija me uverava da i u ova teska vremena solidarnost i humanost nisu zamrli. Svi zajedno mozemo mnogo. Siguran sam da cemo vrlo brzo prikupiti dovoljno novca za potrebne lekove. Pavlovoj kceri zelim brzo ozdravljenje.

Mozda se i vi poput mene pitate kako je moguce da je covek u nasoj zemllji prepusten sam sebi onda kada su mu lekovi preko potrebni, a pri tome je godinama izdvajao od plate za socijalno i zdravstveno osiguranje? Kako je moguce da zdravstveno osiguranje nije obezbedilo potrebne lekove za lecenje Pavlove kcerke? Zar je moguce da ova drzava ima kinte za svakojake gluposti (setite se samo koliko je na primer gradska uprava Beograda odvojila kinte za sponzorisanje Madoninog koncerta na Uscu??? ili koliko je kinte grad Beograd odvojio za organizaciju doceka Nove Godine u centru grada, pa onda honorari pevacima, da ne pomeminjem unutrasnjost gde se usred krize desetine hiljada eura ko od sale izdvajaju za gostovanje Lepe Cakane ili neke Grand zvezde na lokalnom trgu). Ili koliko su samo kostali bilbordi i plakati za poslednje izbore na Vozdovcu? Jeste li vec zaboravili da je ova drzava ko od sale izdvojila 1 000 000 $ (milion dolara !) za Miladina Kovacevica sto je u Americi umlatio onog nesrecnika? A vecerasnja proslava ?!? ukidanja Sengenskih viza u Starom dvoru u Beogradu i ovaj avion koji ce o nasem trosku da poveze u obilazak Evropskih prestonica 50 "zasluznih gradjana Srbije" link: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1371469. Izgleda da ova drzava ima para za sve i svasta, cak i u vreme najgore krize. Sto rece Mile protiv tranzicije: Aaaaaaaaajde bre !

Potpuno bih se slozio sa tobom, ali mislim da ova tema nije mesto za dalji dialog oko toga! Pa bih molio ostale "kolege" sa foruma da se ne nadovezuju na ovo!
Svaka ti je na mestu, ali mozes otvoriti temu negde u "svastari" pa da se diskutuje o tome! Pozdrav drugar! :)

Nije se odnosilo ;)

Odnosilo se na moj post onda :)
No nebitno, i ocekivao sam par takvih reakcija kada sam je pisao. Nista ne zamerim, ali eto da dodam da mi u momentu pisanja lajtmotiv razlog nije bilo kur*enje vec
prosto i jednostavno PODSTICAJ ostalima da se aktiviraju.

Jos jednom, sve najbolje Pavlu i porodici.

Za svaku pohvalu:)
Ako si u mogucnosti bez neke obaveze da tako bude, prosledi ovaj info jos nekom od vendora mozda ima jos onih koji mogu da odvoje koji dinar iz svojih budzeta.

Peco, hvala ti što si svima poslao mail, u suprotnom veliki broj ljudi ne bi znao za akciju.

Pavle, iz sveg srca želim tvojoj porodici da prebrodi ovo što vas je sve zadesilo. Nadam se da sam bar malo pomogao svojim prilogom. Kada ovoliki broj ljudi misli i želi vam dobro, tako će se na kraju i završiti, ubeđen sam u to :)

Pozdrav porodici Aćanski.

Zelim sve najbolje Vasoj cerki sa zeljom da sve bude kako treba i da se sto pre oporavi od te nevolje koja je snasla i nju i Vas kao roditelja.
Puno srece i zdravlja.

Ja koliko sutra idem do banke.Tek sam danas dosao do slobodnog vremena da proverim temu.Pavle drzi se,svi smo uz tebe.

Ja tek sada vidim ovo :( Podigao sam link na facebook i linkovao na jos par mesta. Pavle je jako dobar, pošten i korektan čovek, imao sam priliku lično ga upoznati i ova vest me je baš pogodila.

Odmah ujutru idem u banku, a ti Pavle kada si u Novom Sadu, bilo kakva pomoć ako bude trebala, prevoz kolima, ma šta god, broj imaš i ne oklevaj da se javiš.

Uz tebe smo stari!!!

Upravo uplatih preko ocevog racuna.

Samo jedno pitanje, ne zamerite, posto sam uplatio preko on-line servisa, da li bih napravio problem ocu u banci da sam naveo svoje ime umesto njegovog?

Da znam za ubuduce.
Unapred hvala!

Clanovima iz inostranstva mogu da ponudim pomoc pri uplatama u vidu potpuno legalnog i verifikovanog paypal naloga ako ne nadju neki jednostavniji nacin. Svakom uplatiocu ce biti poslat sken uplatnice kao dokaz da je donacija otisla na pravo mesto (ne pada mi na pamet da ovako nesto zloupotrebim, imam i ja decu...) Dalji dogovori i informacije na PM.

Pavle, drzite se. Jos ima ljudi koji brinu o drugima. Nazalost, nema ih medju vlastodrscima pa moramo da se snalazimo alternativnim metodama. Ako zafali koja stotka ne ustrucuvaj se da ponovo obavestis Pecu. Pusti ponos i postenje, kad je u pitanju zdravlje deteta ne postoji nemoralno ili neposteno....

P.S. pitanje za ove sto su placali e-bankingom: poziv na broj i model placanja treba ostaviti prazno?
P.P.S. ukljucice se i forum nacionalnaklasa.

Poslednja izmena:
svaka cast...

Svaka cast momci! Prosto da se covek odusevi kad vidi da ima ljudi koji zaista zele da pomognu coveku u nevolji, kojeg usput i ne poznaju. Plemenito nema sta!
U ponedeljak se prikljucujem akciji!
pozz! :wave:

Iskreno se nadam da će se sve završiti kako treba... Upravo sam bio do Intese i dao mali doprinos...
Srećno Pavle!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno