Šta je novo?

Hajde da pomognemo coveku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada dodjoh iz Intese, i samo da primetim da nije Aćanski, nego Ačanski, tako stoji na ovom izveštaju. Jeste finesa u pitanju, ali kada sam već primetio da obavestim...

Srdačan pozdrav g-din. Pavlu i njegovoj porodici.

Poslednja izmena:
Upravo uplatih preko ocevog racuna.

Samo jedno pitanje, ne zamerite, posto sam uplatio preko on-line servisa, da li bih napravio problem ocu u banci da sam naveo svoje ime umesto njegovog?

Da znam za ubuduce.
Unapred hvala!

DA - bio bi problem, znam posto i ja koristim e-banking u Austriji, svi podaci moraju odgovarati onima iz ugovora. U najboljem slucaju uplata ne bi prosla!

Upravo uplatih preko ocevog racuna.

Samo jedno pitanje, ne zamerite, posto sam uplatio preko on-line servisa, da li bih napravio problem ocu u banci da sam naveo svoje ime umesto njegovog?

Da znam za ubuduce.
Unapred hvala!

Ne, to nije nikakav problem, jer naloge potpisuje vlasnik računa, digitalnim sertifikatom. Kao uplatilac, može stajati bilo ko.
Ja to redovno radim (Intesa), nikada nikakav problem.

Kada vidim ovih do sada 11500 pregleda srecan sam sto sam deo ove zajednice i ovakve Srbije:)
Samo da pomenem da su se i korisnici foruma PCberze masovno odazvali akcij kako bi se pomoglo coveku u nevolji, za samo 2 dana 1600 pregleda teme sa pozivom na humanost http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=22955&forid=20&katid=5
Iz svega ovoga mora nesto dobro da se izrodi:)

I od nas u ponedeljak ide malo Pro kredit suboom zeza e banking

ja takodje u ponedeljak uplacujem, kolko budem mogao da izdvojim, jer mi je danas slava, i u haosu sam.

I ja sam zadovoljan kad sam video kakav je odziv! Mora sve da prođe dobro...

Veoma mi je drago sto se ovoliko ljudi odazvalo, siguran sam da cemo skupiti dovoljno. Pozdrav za sve, posebno za gdina Acanskog i njegovu cerku, nadam se da ce na kraju sve ispasti dobro. ;)

@kibicer, vidis meni je bas zbog toga sto je tekuci racun u pitanju, a TR je ipak vrlo licna stvar, bilo frka da stavim svoje ime al evo dobio sam odgovor i preko PM da je sve u redu i izvodjivo.

Znaci - digitalni sertifikat je taj koji citavu stvar cini mogucim, jel to vazi i za sve banke kod nas?

@soko, proverio sam malo pre, upit je realizovan (uplatio preko on-line servisa) sto znaci samo sledi onaj primer uplatnice i nema problema :)

Video sam link do ove teme na elitesecurity forumu i odmah pomislio ono sto svi pomisle "ma ovo je prevara, preskocicu". Ali onda sam ipak dosao i kad sam video sta su ljudi rekli o gospodinu Pavlu (ili marinku98 kako hocete) odlucio sam da moram da se ukljucim.
Pre utorka ne mogu da svratim do banke ali u utorak ce mi to biti prva stvar na listi obaveza. Znam da moje 200-300 dinara ne znaci mnogo, ali znam da ce bar malo pomoci(ovo nisam rekao zbog toga da se zna koliko cu uplatiti, nego zato da ljudi vide da svaka suma pomaze. Znaci bukvalno ako imate 50 dinara uplatite ih. To vam je 10 minuta vremena a mnogo pomaze).
Ako sam dobro razumeo za pocetak su potrebne 2 doze koje ukupno kostaju 4000e.
a lekovi koji se daju posle operacije kostaju jedna doza 2000 evra( i slovima dve hiljade evra), a njoj je potrebno u prvi max dve doze.
Znaci da je coveku potrebno vise od 4000e? Ako sam pogresno razumeo ispravite me.
I da jos kazem gospodinu Pavlu da na ovo ne gleda kao na milostinju(jer je to rekao na pocetku teme), jer ovo nije milostinja. Na svetu nema nista besplatno tako da ja za ovo moje par stotina dinara ocekujem da vidim Vas i vasu cerku na forumu kad se sve ovo srecno zavrsi :) Glavu gore i drzite se, svi smo uz vas.

Predlazem da sledeci tekst postoji na svakoj stranici u ovoj temi(znaci ako ne bude postojao kad vi budete pisali poruku, vi ga napisite).
Evo i primera kako trea popuniti uplatnicu:
uplatnica.jpg

U polje svrha uplate možete upisati nešto svrsishodnije.
Ja ću se naknadno uključiti u ovu akciju
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217901

Znaci - digitalni sertifikat je taj koji citavu stvar cini mogucim, jel to vazi i za sve banke kod nas?
Verovatno nije pravo mesto za obrazloženje tehnikalija ali možda nekome bude od koristi tako da ne zamerite :)

Klijentski digitalni sertifikat koji se dobija pri otvaranju e-banking naloga služi isključivo za tzv. proveru čvorišta (peer verification) čime se efektivno postiže samo da u okviru HTTPS protokola (SSL/TLS zaštićena varijanta HTTP protokola) ne dođe do presretanja komunikacije između klijenta i servera. Pomenuti digitalni sertifikat ne sadrži bilo kakve lične informacije korisnika niti server na kome se nalazi aplikacija za e-banking zna sa kime tačno komunicira kada klijent uspostavi vezu. Jedini vid identifikacije na osnovu kojeg se određuje ko je u stvari klijent koji šalje zahtev i sa čijeg računa se vrše sva plaćanja je klasičan sistem korisničkog imena i lozinke odnosno partije i ličnog identifikacionog broja.

Dakle, sertifikat uskače u igru u trenutku kada se prosledi zahtev za plaćanjem i kada sertifikat preuzima na sebe odgovornost da spreči presretanje podataka o transakciji koja je u toku i da se, pre svega, serveru banke identifikuje kao legitiman korisnik sistema. Nažalost, iz praktičnih razloga u našim bankama se ne praktikuje potpisivanje sertifikata ličnim podacima korisnika čime bi se sigurnost sertifikata podigla na viši nivo. Ovako, svako ko uspe da se domogne bilo kog diska sa sertifikatom automatski je ispunio prvi uslov da se prijavi kao legitiman korisnik na sistem.

Vezano za korišćenje podataka u polju "uplatilac" koji ne odgovaraju podacima klijenta koji je registrovao uslugu ebankinga. Isključivo navođenje imena vlasnika ebanking naloga u polju "uplatilac" nije obavezno u većini sistema jer se transakcije ne vezuju za samog klijenta već za broj računa tako da bankama uopšte nije važno na čije ime se registruje isplata već jedino da zahtev dolazi sa legitimno registrovanog i validnog računa.

Poslednja izmena:
obavljeno! :)

samo da napomenem da ako se placa u banci intesi ne treba uplatnica, samo se da novac.
drzimo palcheve da sve bude super i obaveshtavaj nas

Uplatili smo i mi jutros, skromno... trajalo tri sekunde, bukvalno, preko intesinog sistema placanja, ko ga ima neka koristi opciju PRENOS, tu je bitan samo broj racuna.

Hvala i Peci sto je poslao onaj email.

Neka i sveti Nikola pripomogne u danasnjem danu.

podrska za Acanske ;)

Moj brat ide kuci u sredu pa ce mi on uplatiti dole najkasnije do petka.

Društvo, da li je neko u kontaktu sa Pavlom?
Imamo li neki info kako se razvija situacija?
Koliko sam uspeo da ispratim, operacija je završena u ponedeljak u čekaju se rezultati uzorka.

Kako mu je ćerka? Da li je započela terapiju ili je uspeo da kupi makar neke lekove?

Da nije bilo Pecinog maila, verovatno ne bih saznao na vreme...

Juce sam uplatio, a ako zatreba, ponovo cu.

Drago mi je da vidim da se ovoliko ljudi ove Bench zajednice odazvalo, jer nikad se ne zna kad kome moze zatrebati slicna pomoc.
Ja cu u ponedeljak uplatiti isto neki mali iznos, koliko mogu.

Puno zelja za brzo ozdravljenje.

Da zaista, dajte neki feedback, koliko je skupljeno, a koliko jos treba...?

Mislim da treba sakupiti ipak nesto vise nego sto stoji u prvom postu. Zasto? Pa zbog eventualnih nepredvidjenih troskova.

Evo i ja sam video o ovome na pc berzi.. dolazim u Srbiju tek u utorak pa se iskreno nadam da tada netje biti kasno! Koliko sam ja shvatio, odmah nakon operacije su potrebne 2 doze, a ko zna koliko je potrebno posle toga i gotovo sigurno je da tje biti josh puno troshkova sa strane..ali kad pogledam koliko se ljudi odazvalo ne sumnjam da tje biti dovoljno skupljeno! Isto tako, bilo bi jako dobro da ga neko kontaktira ko ga poznaje pa da nam bar kazhe informaciju kako stoji finansijski jer verujem da bi vetjina obrnula josh jedan krug sa bar 100 dinara...
Nadam se da tje sve protji u najboljem redu i zhelim brz oporavak Pavlovoj ktjerki!
Pozdrav!

Odlicno sto je poslat email sa pozivom za solidarnost, inace ne bih video ovo.

ukljucujem se vec u ponedeljak.
brzo ozdravljenje.

Rekao bih da je ime, prezime i nick najmanje bitna stvar ovde, sta vise na donacijama nema smisla stavljati te podatke.
Prijatelj sa foruma ili nesto slicno je sasvim dovoljno...

Ne daj se, Pavle!
Sve najbolje tvojoj cerki. Uz toliko pozitivne energije mora sve proci kako treba!

@Del_boy
Ne bih rekao da moze bez uplatnice - jedino da ti je oni popune. To je "trag" tvoje uplate. Imas pravo zalbe ako novac ne stigne tamo gde si ga namenio.

Na brzinu sam pisao post pa nisam naglasio da ako neko želi da ostane anoniman da ne mora da stavlja podatke. U svakom slučaju to je najmanji problem, bitno je da pare legnu na račun. A što se tiče nika sa foruma, možda nisam dovoljno naglasio, stavio sam u zagradu kao opcionalni podatak. Na vama je da li ćete ga staviti ili ne.

Poslednja izmena:
Nadam se da ćemo čuti neke vesti od Pavla. Što se tiče uzorka, ako sve ide regularnim putem (čitaj ako čovek nema neku vezu) rezultati biopsije uzorka stižu 7-15 dana nakon operacije u većini slučajeva.

Iskreno se nadam se dobrim rezultatima.

rezultati biopsije uzorka stižu 7-15 dana nakon operacije u većini slučajeva.

kad znash ovo, a upalish House MD, i vidish kako oni rade, pa proverish dal je stvarno tako, i vidish da jeste, prevrne ti se zeludac od srpskog zdravstva ...

Meni ministar zdravlja uliva toliko veliko povernenje da je to nesto strsno .....

Neka neko da neki info, ako je potrebno da od ponedeljka okrenemo jos po jedan krug.

Pohvala za clanove koji su otvorili temu i na drugim forumima.

Sutra se prikljucujem akciji.Pozdrav Pavlu a njegovoj cerci zelim brz oporavak.

Poslednja izmena:
Daj stvarno ako treba da okrenemo još jedan krug. Sve pohvale svim članovima koji su pokazali ljudskost.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno