Šta je novo?

Hajde da pomognemo coveku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Peca
Nadam se da će sve proći najbolje što može i da Pavletovoj porodici novac neće biti potreban za lekove. Ali mislim da bi i u tom slučaju novac trebalo da ode onome kome je prvobitno namenjen.

U slučaju da Pavle ne želi da primi taj novac on bi se mogao dati u dobrotvorne svrhe i na taj način iskoristiti da se za novogodišnje praznike u ime Bench zajednice obraduje neko kome bi sličan vid pomoći takođe dobro došao, kao što su već ljudi iznad predložili. S tim da predlažem da se u tom slučaju jedan deo novca odvoji da se Pavletu i njegovima kupi nešto što im je potrebno u domaćinstvu (a bez čega su možda sada ostali) i preda u vidu poklona za Novu godinu/Božić, jer takav mali znak pažnje sigurno ne bi odbili.

@Peca
Nadam se da će sve proći najbolje što može i da Pavletovoj porodici novac neće biti potreban za lekove. Ali mislim da bi i u tom slučaju novac trebalo da ode onome kome je prvobitno namenjen.

U slučaju da Pavle ne želi da primi taj novac on bi se mogao dati u dobrotvorne svrhe i na taj način iskoristiti da se za novogodišnje praznike u ime Bench zajednice obraduje neko kome bi sličan vid pomoći takođe dobro došao, kao što su već ljudi iznad predložili. S tim da predlažem da se u tom slučaju jedan deo novca odvoji da se Pavletu i njegovima kupi nešto što im je potrebno u domaćinstvu (a bez čega su možda sada ostali) i preda u vidu poklona za Novu godinu/Božić, jer takav mali znak pažnje sigurno ne bi odbili.

u ime Bench zajednice

Akcija je proširena na više foruma i ne bilo pošteno da kažemo Bench zajednica. Bolji izraz je IT zajednica.
Ideja sa poklonima je takođe O.K. mada, daj da vidimo kako će da se odvija situacija ....

Jel moze jedan lock od strane moderatora i administratora posto ljudi ocigledno ne citaju postove gde je receno da se ceka Pavle sa rezultatima testova?

Stvarno nema smisla da mi tu drobimo ovako ili onako kad jos u principu ne znamo najbitniju stvar.

Cinjenica je da su neke pare vec tu. Sigurno je da ce se one iskoristiti na najbolji moguci nacina ali nije sad zgodno o tome raspravljati.

Pavle moze da se javi nekom od moderatora ili Peci, svejedno koji ce temu otkljucati i dati nam mogucnost da nastavimo gde smo stali.

Ovako se ja mislim vrsi pritisak na Pavla kad procita sve sto je napisano a njemu je u ovoj siuaciji ipak najteze i nemojmo da jos otezavamo.

Molim vas, prihvatite apel i nemojmo dalje diskutovati dok ne dodje vreme za to.

:wave:

Posto vidim da ovde ima razlicitih predloga...
Iniciranje ove akcije je pokrenutno za jednog coveka i to je to.
Novac koji je prikupljen je namenjen Pavlu i njegovoj porodici i kao takav ne sme biti samoinicijativno, od strane nekoliko ljudi, preusmeren na neku drugu stranu. Ukoliko mu nije potreban, a nadam se da je tako, neka on sam odluci sta ce sa njim.
Ne mi.

S obzirom na ovakav odziv, možda je i pozitivna energija bila od pomoći :) i najbolje bi bilo da sve prođe u najboljem redu i bez trošenja ovog novca.

Bez zaključavanja teme, ali ajde da za sada stanemo sa raspravom (i uplatama), da ne ide na 10+ strana, a kada Peca (koji je u kontaktu sa Pavlom) pošalje neku novu info, videćmo šta dalje...nadam se da se slažete.

S obzirom na ovakav odziv, možda je i pozitivna energija bila od pomoći :) i najbolje bi bilo da sve prođe u najboljem redu i bez trošenja ovog novca.

Bez zaključavanja teme, ali ajde da za sada stanemo sa raspravom (i uplatama), da ne ide na 10+ strana, a kada Peca (koji je u kontaktu sa Pavlom) pošalje neku novu info, videćmo šta dalje...nadam se da se slažete.

So, be it.

Novac je namenjen Pavlu i njegovoj ćerki i njima treba da ostane, a verujem da nikome nije krivo zbog toga što je odvojio neku sumicu u dobrotvorne svrhe.

Slazem se sa Bishopom.

Neka taj novac dobije Pavlova cerka jer je njoj bio namenjen cak i ako joj nije potreban za lekove. Neka je taj novac nauci da bude human covek i da nas ne zaboravi. Kad bude cula nekada da nekom treba pomoc, neka se i ona odrekne neke dopune za telefon ili jedne kafe...

Verujem da nikome nije zao sto je ucestvovao u ovoj akciji... Bar meni nije... a ne daj Boze da zatreba pomoci cu ponovo...

Moja uplata putuje prema Srbiji a leci ce na racun u petak. Mozda sam malo zakasnio, ali nisam nasao bolju mogucnost za slanje... (moj brat ce uplatiti dole u Srbiji).

@Pavle
Nadam se da ce sve biti u najboljem redu, i da lekovi nece ni trebati... U tom slucaju kupi joj komp i neka bude clan ovog foruma!
Svoj kompjuter nemoj prodavati jer si se uverio da on zblizava ljude...

Uh al´ sam se raspisao...

Neki ljudi ovde ne shvataju da će devojci u svakom slučaju biti potrebni lekovi, bilo da su rezultati pozitivni ili negativni. Jedina je razlika što su lekovi za negativan slučaj (nedaj bože da se to ustanovi) mnogo skuplji!!!

Ja ću takođe uplatiti ( koliko sam shvatio u svakom slučaju će trebati lekovi ). Nadam se da će sve proći kako treba!

Neki ljudi ovde ne shvataju da će devojci u svakom slučaju biti potrebni lekovi, bilo da su rezultati pozitivni ili negativni. Jedina je razlika što su lekovi za negativan slučaj (nedaj bože da se to ustanovi) mnogo skuplji!!!

zar pozitivni rezultati ne znace da je bolesna i obrnuto? ili si mislio u drugom kontekstu?

nisam bas u toku ali koliko vidim nekima je na umu da se novac koji nije "neophodan" vrati ili prebaci za nesto drugo?! cak i ako bude vise novca (a nadam se da ce biti) nego sto je potrebno za samu terapiju neka covek iskoristi da malo "obnovi" kucu. odnosno stvari koje je prodao na pocetku. mozda ce nekima zvucati kao da je previse sto sada treba i da kupi novi tv ili sta vec, ali sa trenutnom situacijom sumnjam da bi sam mogao da ponovo priusti stvari koje su za vecinu normalan deo zivota. da ne duzim, mislim da ste shvatili poentu

a sto se tice preusmeravanja za druge svrhe koje je neko pomenuo, sto da ne. Kada gospodin pavle stane na noge i sredi situaciju verovatno ce i sam zeleti da ostatak da nekome kome je takodje potrebna pomoc. naravno, to ce odluciti sam pavle i mozda neki njegov prijatelj koji ucestvuje u akciji. o tome se moze raspravljati, vecati... tek kada se sve ovo zavrsi. svaka rasprava u ovom trenutku je, najblaze receno, nepristojna.

p.s. znam da svi ucesnici teme nisu mislili nista lose. nisam ni ja. zao mi je ako je neko pogresno shvatio...

Svaka cast Pavletu na postenju i skromnosti,ali verujte ljudi,posto sam prosao skoro istu situaciju kao i Pavle,slicna bolest i razdaljina od S. Kamenice do mog grada,treba njemu svaki dinar...koliko para treba samo za put,a kamoli za lekove i ostalo,to su velike cifre ljudi...ko nije prosao a ne daj Boze nikom moze samo da naslucuje...

Doprineli smo koliko smo mogli i molim Boga da mu cerka ozdravi i AKO ostane nesto od sredstava neka ih sa srecom i zdravljem potrosi na sta god pozeli,samo neka bude zdrava...

Ja se nadam da ce se Marinko uskoro javiti sa vestima, jer ni ja punih deset dana nista ne znam...

Društvo, ima li neko vesti od Marinka u vezi njega i najvažnije njegove ćerke?

Hvala! :wave:

POZDRAV DOBRI LJUDI, najzad da vam se javim sa vise nego lepim vestima da su Marinini rezultati dobri. Posto nam dolaze rodjaci i komsije da cuju sta je i kako je, nemogu da stignem vise od njih da vam pisem, pa cu se javiti kasnije u toku veceri ili noci. Neizmerno vam svima HVALA na podrsci koju ste nam dali.

Pavle

:banana::party:cheers:happy:

Najlepši novogodišnji poklon. :) Mnogo mi je drago što je sve dobro ispalo.

Dobro je!:party:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno